O lecție de istorie mai deosebită. Cum a luat naștere videochatul și cine este persoana responsabilă pentru lansarea acestui concept?

Cine s-ar fi gândit în 1996, atunci când a intrat pe ușa unui magazin de electronice din Pennsylvania, tânăra Jennifer Ringley va deveni femeia care va revoluția relațiile secolului XXI?

Pe vremea aceea, Jennifer avea doar 19 ani și tocmai intrase la Colegiul de Arte din Pennsylvania. O tocilară, așa cum își spunea ea, Jennifer era pasionată de tehnologie și a comandat cea mai scumpă și cea mai performantă cameră web de pe piață. Și-a cheltuit pentru ea toate economiile și poate părea surprinzător acum, dar tot ce a primit în schimb a fost o cameră care filma sacadat și cu care puteai încărca pe internet imagini care se “împrospătau” doar la 30 de secunde. Dar chiar și așa, era cea mai bună cameră web de la vremea aceea și Jennifer a instalat-o imediat, din joacă mai mult, în micuța sa cameră de cămin.

Jennifer a mai creat și website-ul JenniCam prin intermediul căruia studenta transmitea lumii întregi cele mai intime momente din viața ei. Numele nici măcar nu era unul original. De fapt, înainte de JenniCam, a fost CoffeeCam lansat în anul 1991, de către doi ingineri cam leneși care lucrau la Universitatea Cambridge și care se simțeau prea obosiți să facă zi de zi drumul de la biroul lor la bucătărie pentru a controla dacă există sau nu cafea în fierbător. Și atunci, au instalat o cameră care transmitea în permanență imagini cu acest fierbător ca ei să poată verifica fără a se deplasa.

Apoi, începând cu anul 1994, a mai existat și FishCam. FishCam a fost inventat de programatorii de la Netscape care s-au gândit să-și testeze aparatul instalându-l astfel încât să filmeze un acvariu cu pești. Dar hai să ne întoarcem la Jennifer și la micuțul ei experiment.

În scurt timp, proiectul lui Jennifer s-a transformat într-unul de proporții. Datorită imaginilor candide pe care le transmitea, în scurt timp website-ul lui Jennifer a ajuns la un trafic de milioane de vizitatori, dar și să atragă atenția unor persoane mai puțin înțelegătoare cu ceea ce făcea ea sau însemnătatea website-ului său. Pe de altă parte, întreaga acțiune a inspirat o mulțime de tinere la fel de ambițioase ca și Jennifer, mai întâi prietene ale acesteia pe care chiar Jennifer le-a învățat cum să procedeze ca să obțină faima pe internet și mai apoi femei din întreaga lume.

Videochatul în secolul XXI

Videochatul a evoluat enorm de când Jennifer și-a lansat propriul website și până în prezent. Acum oricine poate obține un job videochat dacă își dorește cu adevărat acest lucru și apelează la un studio de profil. De asemenea, chiar și fără experiență, cu suportul necesar, poți ajunge un model de succes dacă ești o persoană ambițioasă.

Doar în țara noastră numărul studiourilor de videochat este mai mare de 2000, iar numărul de modele angajate se ridică la ordinul zecilor de mii.

În ceea ce îi privește pe amatorii videochatului, acei bărbați care caută înțelegere și dragoste pe internet, opțiunile sunt nelimitate. În primul rând, există o mulțime de platforme de videochat care mai de care mai spectaculoase, pentru toate buzunarele și cu concepte din cele mai diferite.

Dacă la început singurele moduri în care puteai interacționa cu un model de videochat era prin mesaje directe sau pri convorbiri private, acum există și tehnologia teledildonics care se dezvoltă rapid și prin intermediul căreia poți să oferi modelului de videochat cu care vorbești senzații spectaculoase, controlând prin telecomandă, de la distanță, o jucărie sexuală. Senzațional nu? Și încă nu am vorbit deloc despre tehnologia VR.

Realitatea virtuală oferă utilizatorilor săi și amatorilor de videochat să interacționeze cu personajele preferate din jocurile pe calculator sau desenelor animate pe care le iubesc. Acțiunile acestora sunt programate și controlate automat, dar vocea este a unei actrițe cu experiență, lucru care face ca totul să pară chiar și mai real. Iar acesta este cu siguranță doar începutul.