10 tipologii de oameni de care trebuie sa te feresti

Persoanele din jurul nostru ne influenteaza viata mai mult decat ne gandim. Involuntar, ne intristeaza, ne bucura, ne redau pofta de viata sau „storc” din noi si ultima picatura de fericire. Suntem oamenii din jurul nostru si, oricat de puternici ne consideram, este imposibil ca, atunci cand pericolele ne ataca din toate partile, sa nu ne zdrobeasca, la un moment dat.

Exista cateva tipologii de oameni de care fiecare ar trebui sa se fereasca, fie ca vorbim despre persoanele intalnite in jurul nostru, fie ca ne referim la oamenii care ajungem sa fim, fara sa realizam acest lucru.

Oamenii falosi. Sunt acei oameni mandri, plini de sine, care intotdeauna asteapta aprecieri, subliniind meritele pe care ei le aduc celor din jur. Din pacate, prin aceasta atitudine ei nu fac decat sa ne arate ca sunt oameni de nimic, ce nu merita nici macar jumatate din ceea ce asteapta. Oamenii care au un astfel de comportament nu ar trebui sa existe in jurul tau.

Oamenii mai putin inteligenti. Aici nu ne referim la oamenii care au un IQ redus, oameni care nu au nicio vina pentru felul in care au fost nascuti; ne referim la cei cu un ego imens si cu o ignoranta voluntara. Majoritatea dintre noi ii cunosc pe aceia care iau permanent decizii gresite, fara sa invete nimic din acestea.

„Lipitorile”. „Lipitorile” sunt acei oameni care permanent au nevoie de ajutorul nostru, complacandu-se in aceasta situatie. Si tu ai un prieten care ramane adesea fara bani, apeleaza la ajutorul tau, iar a doua zi o ia de la capat cu aceleasi doleante; intre timp, el nu a miscat niciun deget pentru a face lucrurile altfel.

Lenesii. Lenea este o boala…contagioasa. Daca ne inconjuram cu lenesi, lenesi vom ajunge si noi. Oricat de puternic ai fi, vei constata ca nu esti intangibil. Stai alaturi de oamenii indolenti si vei vedea ca vei fi mai putin productiv si cu mult mai putin chef de viata.

Oamenii care „traiesc” clipa. Sa te bucuri de viata este o atitudine de apreciat, dar asta nu implica sa traiesti ca si cum ziua de maine nu ar mai conta. Aceasta tipologie se refera la oamenii cu vicii, care consuma alcool, tutun si de drogheaza pana la epuizare pentru ca…”traiesc” clipa.

Vorbaretii. Vorbaretii care tac si nu fac; oamenii care merg pana in panzele albe, dar doar cu vorbele. Nu ar trebui sa ne petrecem timpul cu oamenii care arunca vorbe goale, deoarece nu vor avea niciun impact pozitiv asupra noastra, ci dimpotriva.

Depresivii. Depresivii despre care vorbim nu sunt acei oameni care intr-adevar au probleme psihice, ci aceia care se comporta ca si cum ar avea. Stim cu totii persoanele acelea care se vaita constant, care ne tot spun cat de grea este viata lor si cat de multe incercari au de depasit. Ghinionul nu apare mereu la intamplare: ca si norocul, ti-l faci adesea cu mana ta.

Oamenii care nu ies din zona de confort. Daca vrem sa ne bucuram de placerile vietii, atunci am face bine sa nu ne alegem oamenii care nu vor sa iasa din zona lor de confort. Cei care fac in fiecare zi aceleasi lucruri, care nu vor sa isi depaseasca propria conditie si care refuza sa faca lucruri noi, din prea mult confort, ne vor molipsi cu lipsa lor de pofta de viata.

Oamenii care nu viseaza. Cei care nu au visuri sunt cei care nu traiesc. Viata inseamna sa crezi in bine, in faptul ca lucruri bune se vor intampla, la un moment dat, ca totul va fi asa cum ti-ai dorit. Cei care nu viseaza nu te vor lasa sa visezi; ba mai mult: te vor face sa crezi ca esti un simplu visator.

Pesimistii. Pesimistii sunt oamenii care viseaza, dar care nu cred in posibilitatea visurilor de a se indeplini. Acesti oameni nu cred in ei, in capacitatea lor de a schimba lucrurile. Pentru ei, totul se reduce la un destin ce nu poate fi schimbat sub nicio forma. De aceea, nu este bine sa ceri ajutorul acestor oameni; oricat de multa nevoie ai de sprijin, ei nu vor fi acolo. Daca ei nu cred in propria persoana, cu siguranta nu vor crede nici in tine.