Toti pesedistii care il sustin pe Oprescu ar trebui sa se suspende

Aceasta este viziunea secretarului general al Partidului Social Democrat, Titus Corlatean, care a cerut, vineri, tuturor membrilor PSD care contesta candidatura lui Cristian Diaconescu la Primaria Bucuresti sau care il sustin pe candidatul independent Sorin Oprescu, sa se suspende din partid pe perioada campaniei electorale.

“Din aceasta clipa, in PSD nu mai trebuie sa existe alte discutii sau preocupari la nivel individual despre alte candidaturi independente. Lasam simpatii si antipatii la o parte. Candidatul PSD este Cristian Diaconescu. Daca exista persoane in partid care vor sa faca, la nivel individual, campanie pentru un candidat independent, eu le sugerez, de aici, de la Botosani, sa ia o pauza de la calitatea de membru de partid”, a spus Corlatean, subliniind ca la nivelul Capitalei “toate eforturile partidului se concentreaza pe Cristian Diaconescu”.

In acest fel, conform directivelor de la Botosani ale secretarului general social-democrat, cei care l-ar sustine pe Oprescu ar trebui de maine sa-si ia “o pauza” de stanga, de la PSD, si sa treaca “pi shentru” sau “pi dreapta”.

Cum s-ar putea ca membru simplu, daca nu votezi candidatul propus de partidul al carui membru esti, sa te suspenzi din partid? Tocmai cel care ar trebui sa cunoasca statutul pe dinafara, secretarul general, nu ne spune.

La articolul 7 din Statutul PSD nu se mentioneaza ca cei care sustin un alt candidat decat cel al partidului nu pot fi membri ai PSD, mai ales ca nu se stie daca Sorin Oprescu promoveaza sau nu “obiective sau programe contrare principiilor PSD”.Cand ajungem la “Indatoririle membrilor”, tot din statutul PSD, ramanem si mai confuzi in fata declaratiei unui cadru de conducere al acestui partid. De ce? Fiindca la articolul 12, aliniat 2, se spune ca ” suspendarea sau revocarea din functie se face de catre organul care l-a ales”.Ori… cine sa-l suspende sau sa il revoce pe un simplu membru care ar vota cu Oprescu din moment ce acela nu are nicio functie din care sa fie suspendat sau revocat? Sau ingrijorarea lui Titus Corlatean nu vizeaza simpli membri ai Partidului Social Democrat?

De asemenea, secretarul general al PSD a facut un apel catre electoratul de stanga sa sustina candidatul social democrat si campania PSD “pentru a schimba fata Bucurestiului”.

Ce nu au inteles insa toti candidatii este ca bucurestenii asteapta atat schimbarea “fetei” Bucurestilor, dar mai cu seama schimbarea la fata a “dosului”.