Seres: “Boc este o carpa si o marioneta”

Dupa interviul publicat in Jurnalul National, in care fostul vicepresedinte PD-L, Stelian Dutu a facut publice manevrele facute de Traian Basescu in filialele Partidului Democrat-Liberal, au aparut la inaintare si acolitii presedintelui pentru a dezminti cele declarate de Dutu.

In interviu, fostul lider al PD-L Constanta a dezvaluit modul in care a fost investit Emil Boc ca lider al organizatiei PD-L Cluj. Dupa cum era de asteptat, democrat-liberalul in cauza a iesit repejor la declaratii, ca sa scape basma-curata. Emil Boc a negat spusele lui Dutu prin motivatia ca acesta ar dori sa-si pregateasca intrarea in Partidul Conservator prin atacarea PD-L. De asemenea, Boc a incercat sa arate ca spusele lui Dutu nu sunt altceva decat “neadevaruri si minciuni” si ca fostul vicepresedinte al PD-L doreste sa-si ascunda astfel performantele slabe pe care le-a avut in partid.“Este un interviu blat pentru a-si pregati intrarea in PC printr-un atac la adresa PD-L”, a afirmat Boc, refuzand sa faca alte comentarii.

Si pentru ca Emil Boc a aruncat vina “in curtea vecinului”, adica in gradina Partidului Conservator, pe care l-a bagat la inaintare in momentul in care a afirmat ca Stelian Dutu se va inregimenta acolo, dreptul la replica a venit imediat din partea conservatorilor.

Daca Boc este atat de sigur ca fostul lider al PD-L Constanta va intra in PC, conservatorii nici macar nu stiau de aceasta mutare, secretarul general al PC, Codrut Seres, declarand ca nu a existat nicio discutie pe tema intrarii in PC a lui Stelian Dutu.

Seres este de parere ca, in loc sa stea si sa-l acuze pe Stelian Dutu, Emil Boc ar face bine sa vada ce se intampla in PD-L.“Probabil lui Boc ii este mai usor sa-l acuze pe Dutu decat sa dea explicatii cum in PD-L candidatii se stabilesc nu in functie de notorietate sau de proiecte, ci sunt impusi de o persoana care nu se afla in conducerea PD-L”, a afirmat el.Conservatorul a declarat ca spusele lui Stelian Dutu confirma faptul ca Emil Boc este un “presedinte de carpa, marioneta si nu are niciun cuvant de spus”.

Tot in interviul in care Stelian Dutu a aratat cum a fost “propus” Emil Boc la conducerea filialei PD-L din Cluj, in 2000, acesta a declarat si ca Vasile Blaga, impreuna cu Emil Boc vin cu anumite propuneri privind activitatea partidului, propuneri inaintate de Traian Basescu.

Stelian Dutu a demisionat de la conducerea PD-L Constanta la 20 aprilie, in ziua in care democrat-liberalii si-au lansat candidatii pentru Primaria Constanta si pentru presedintia Consiliului Judetean.