cum taiem mainile politicienilor

Salariul lui Ionut Popescu, primele lui Videanu si Parisul lui Syda:Aici PDL si-a dat singur la glezne. O buna parte din imaginea cistigata cu greu prin arestarea primarilor si parlamentarilor corupti, s-a pierdut prin aceste gafe. Sa imparti bani si posturi, dupa care sa iti retragi deciziile in urma reactiilor publice, e o palma care putea fi evitata.

A primit-o si Sarkozy anul trecut de la francezi, cind l-a angajat intr-o functie publica pe baiatul unui om de afaceri controversat, pe iahtul caruia isi petrecuse vacanta. Francezii au iesit in strada, si l-au obligat sa-si inghita decizia.Salariul lui Popescu, primele date de Videanu si numirea lui Syda la Paris sunt jucarii in comparatie cu ce au facut Tariceanu si Nastase. Atunci, de ce a gresit PDL?

Pentru ca Romania a inceput sa se schimbe, iar ei nu-si dau seama.

Cei mai multi bani se fura in judete, nu in Bucuresti.Oamenii au inceput sa numere fiecare leu public. Datorita crizei financiare, societatea romaneasca se trezeste.

Acum, sub lupa intra doar politicienii mari. Insa grosul banilor publici sunt risipiti in judete, de politrucii marunti. Pagubele produse de ei bugetului sunt mai mici decit in cazul “bosilor”, dar ei sunt sute de mii. Informatiile despre ei ramin de obicei doar in ziarele locale.

Iata 3 cazuri diferite, din 3 partide diferite si din 3 judete diferite. Toate au insa in comun un lucru: statul a pierdut bani.

Prahova – Mihail Sireteanu, deputat PSD: acuzat de DNA ca, intre 2003-2004, a pagubit fabrica de armament MFA Mizil cu 6.5 miliarde lei vechi, prin contracte cu 2 firme capusa – 9am  Alba Iulia – Ioana Girlea, PNL, director Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Alba Iulia: trimisa in judecata de catre procurorii Anticoruptie pentru insusirea ilegala a unor sume de bani provenite din fonduri europene. Prejudiciul adus Ministerului Integrarii Europene si bugetului Comunitatilor Europene se ridica la 22.684 euro si 30.771 RON – Alba Iulia online Tulcea – Cezar Jipa, PDL, director Administratia Zonei Libere Sulina: a pagubit statul cu 11.000 de lei noi, prin concedierea ilegala a unui angajat – ziarul Acum Tulcea

Starea de spirit a populatiei se schimba rapid.Romania din aprilie nu mai seamana cu Romania din ianuarie. Speranta si increderea (care oricum nu erau prea mari) scad pe zi ce trece.

Guvernul nu face nimic de frica sa nu-i sara bugetarii in cap. Dar nu-si da seama ca si paralizia aceasta transmite un mesaj foarte puternic. Pentru ca romanii asteapta de 20 de ani o schimbare. Iar ca sa iei masuri dure de reforma, iti trebuie respectul si increderea populatiei.

Dar cum sa te mai respecte cineva, cind te vad ca tot promiti reforma, dar tremuri de frica intr-un birou din Palatul Victoria? Cum sa te mai asculte cineva, cind tara arde, iar tu cosesti iarba zimbind la televizor? Cum sa te mai creada cineva, cind tu zici ca o sa ne scoata Occidentul din criza, dar oamenii stiu adevarul de la rudele lor, milioane de romani care chiar muncesc din greu in Occident?

Se apropie vremea cocktailurilor Molotov.Violenta e in crestere. Si pe strada, si in familii, si la munca. Oamenii vad ca statul isi incalca propriile legi ca sa-si reduca cheltuielile, si ca politicienii storc ultimele picaturi din buget. Asa ca au inceput sa se apere singuri, sa isi faca dreptate singuri, si vor termina prin a-si face singuri un alt stat – o alta tara. Intre timp, politicienii asteapta ca economia “sa iasa singura din criza”.

Se vor trezi poate cind primul cocktail Molotov o sa se sparga de ferestrele Parlamentului.Exista tari in care hotilor li se taie miinile. Asta se intimpla acum si in Romania. Doar ca lucrurile au pornit incetisor, ardeleneste. Dar se accelereaza, pe masura ce criza se adinceste.