Basescu apare pe insemnele electorale ale PD-L

Vicepresedintele Partidului National Liberal, Teodor Melescanu, a semnalat, luni, ca unii candidati ai PD-L din judetul Timis folosesc materiale promotionale care contin fotografii cu presedintele Basescu. Melescanu si-a exprimat convingerea ca tiparirea acestor materiale s-a facut fara acordul presedintelui.

“Din partea organizatiei Timis ni s-a semnalat ca intr-unul din materialele electorale ale candidatului la presedintia CJ din partea PDL a fost inclusa si o poza a presedintelui Traian Basescu. Organizatia Timis ne-a informat ca a facut in acest sens o sesizare BEJ, cerand ca materialul respectiv sa fie retras din cursa electorala. Suntem convinsi ca materialul respectiv s-a facut fara incuviintarea presedintelui Traian Basescu, in conditiile in care Presedintia, prin Constitutie, nu se poate implica in alegeri si, in general, in politica directa din Romania”, a spus Melescanu.

Alaturi de Melescanu, si europarlamentarul PNL Cristian Busoi s-a pronuntat in aceasta situatie, cerandu-i presedintelui sa ofere clarificari asupra implicatiei sale in acest eveniment.

“Plecand de la premisa ca prin Constitutia Romaniei este interzis presedintelului Romaniei sa se implice in campania electorala si sa sustina candidatii politici ai unui partid, va rog, domnule presedinte, sa precizati public daca aceste fotografii au fost publicate cu acordul dumneavoastra. In cazul in care acest lucru s-a facut cu acordul dumneavoastra, cred ca ne aflam in fata unui act de dispret profund fata de Constitutia tarii si, in aceste conditii, imi rezerv dreptul de a duce acest subiect in atentia Parlamentului European. Daca nu s-a facut cu acordul dumneavoastra, va rog domnule presedinte, in spiritul democratiei si al respectului fata de Constitutie, sa va delimitati public de astfel de initiative care pun la indoiala echidistanta domniei voastre politice si afecteaza imaginea Romaniei de stat de drept”, a subliniat europarlamentarul Cristian Busoi.

Purtatorul de cuvant al PD-L Timis, Oana Gaita, a spus ca materialul electoral este un supliment TV cu istoria partidului.

“Am prezentat istoria partidului, incepand de la primele aliante. In acest supliment apare o poza a presedintelui Traian Basescu, alaturi de Theodor Stolojan, din 2004, de la prima alianta dintre democrati si liberali, fara sa se asocieze numele presedintelui cu candidatul la Consiliul Judetean Timis. Suntem intr-o perioada de rebranduire si ne publicam istoria, pentru a ne contura ca partid”, a spus Gaita.

Traian Basescu isi confirma statutul de locomotiva electorala a PD-L, care se foloseste de imaginea presedintelui, facand abstractie de mici detalii precum constitutionalitatea actiunilor sale.