Fotoliul, confort si destindere

Fotoliul este o piesa de mobilier care, datorita formelor, dimensiunilor si utilitatii sale, isi gaseste loc in orice casa.

Fotoliile sunt concepute pentru a asigura confortul zilnic, dar in egala masura pot fi si veritabile obiecte decorative. Se prezinta sub toate formele, culorile si materialele, pentru ca, in final, sa conjuge toate stilurile de viata. Satisfac toate gusturile si isi gasesc intrebuintarea si locul potrivit in orice spatiu.

Totul despre fotolii

Sunt mai multe criterii esentiale care-ti conditioneaza alegerea finala in cazul in care vrei sa cumperi unul sau mai multe fotolii:

– Primul ar fi estetica (forma generala a produsului), tapiteria, uni sau cu motive imprimate, culoarea vie sau culorile clasice si capacitatea lui de a decora spatiul interior si de a se armoniza cu piesele de mobilier deja existente in camera.

– Al doilea – confortul este atribuit de largime si de dimensiuni, alese, la randul lor, si in functie de inaltimea persoanei care va ocupa fotoliul.

– Al treilea lucru de care trebuie sa tii cont este rolul pe care il va capata – va fi destinat numai relaxarii sau va avea atribute specifice pentru somn. In functie de acest criteriu, pot fi fixe sau multifunctionale. In ceea ce priveste dimensiunea, se ia in consideratie volumul piesei, care trebuie sa fie in acord cu marimea pieselor de mobilier deja existente in camera, respectand proportiile.

Si, nu in ultimul rand, este important bugetul alocat pentru o astfel de achizitie.

Fixe sau rabatabile

Sunt impartite, la randul lor, pe mai multe categorii:

– fotoliu de colt – in diferite forme si combinatii care ofera o gama larga de posibilitati la alegere, fotoliu leagan, fotolii pentru relaxare. Acestea pot fi manuale sau electrice.

– fotolii semi-relaxare – cu spatar reglabil si piesa pentru odihnirea picioarelor. Desigur, vor fi asortate ca stil si tapiterie piesei principale, formand un tot unitar.

Cu huse sau nu

Fotoliile rabatabile pot sa inlocuiasca perfect dormeza, oferind acelasi confort ca orice pat. Sistemele clic-clac sunt folosite la fotoliile extensibile, dar si la spatarele altor tipuri de fotolii, ceea ce permite manevrarea lor cu usurinta. Un alt sistem intalnit la realizarea fotoliilor rabatabile este mecanismul BZ. Piesa de mobilier arata ca o bancheta fractionata in trei parti. In acest fel sunt realizate puf-urile sau, mai bine zis, taburetele sub forma de cub (pliat). Atunci cand sunt depliate, fiecare devine un pat confortabil, de inaltime joasa. In timpul zilei, poate fi pozitionat ca obiect pentru odihna picioarelor. Fotoliile pot fi imbracate. De altfel, ideea imbracarii mobilei e veche de peste o suta de ani si si-a dovedit in tot acest timp utilitatea. Cu atat mai mult cu cat husele sunt usor de intretinut si de inlocuit. Exista diferite oferte tentante, cum ar fi husele detasabile din materiale comune. Insa ai libertatea, in functie de buget, sa ceri confectionarea unora din materiale pretioase, de marca. Avantajul este si acela ca, in cazul in care mobilierul tau este mai vechi, il poti transforma intr-unul nou, iar aspectul casei va fi cu totul altul. Si, nu uita, asorteaza husele in stilul casei tale: clasic, modern, formal, traditional.