Toate alegerile de urmarit in 2021

Rotile democratiei nu se opresc niciodata – chiar si in anii ciudati. Intre cursa prezidentiala din 2020 si alegerile intermediare din 2022, sute de alegeri vor avea loc in 2021 in state si orase ale caror calendare electorale nu se sincronizeaza cu majoritatea restului tarii. Vor exista, de asemenea, cel putin patru alegeri speciale pentru Camera SUA, care nu numai ca ar putea afecta majoritatea restransa cu opt locuri a democratilor, dar, de asemenea, ne vor oferi un indiciu timpuriu cu privire la mediul politic in 2022.

Iata un aviz despre cursele principale pe care trebuie sa-l cunoasteti anul acesta – si daca acest lucru nu este suficient pentru a va deschide apetitul electoral, va puteti abona la Calendarul meu Google pentru alegeri obscure pentru un program si mai complet.

Guvernator si alte alegeri la nivel de stat

Alegatorii latino nu sunt un monolit, dar GOP a castigat cu ei aproape peste tot in 2020

Cea mai mare alegere din 2021 este probabil pentru guvernatorul Virginiei . Acest stat odata rosu s-a apropiat spre stanga in ultimii ani – presedintele Biden l-a castigat cu 10 puncte in 2020 si nu a ales un republican in niciun birou la nivel de stat din 2009 – asa ca democratii incep sa fie favoritele pentru a castiga, cursa ar putea fi aproape daca mediul national devine mai favorabil pentru republicani. In plus, deoarece guvernantii din Virginia nu pot candida pentru realegere, exista concursuri competitive pentru nominalizarile ambelor parti, care reflecta in mare parte diviziunile nationale din fiecare partid.. Frontul democrat, fostul guvernator Terry McAuliffe, il canalizeaza pe Biden ca pe un alb moderat, cu multa experienta si recunoastere a numelui. Dar, la fel ca in primarul prezidential din 2020, candidatii mai progresivi si mai demografici (inclusiv doi care ar fi fiecare primul guvernator de culoare din istoria SUA) sustin o noua generatie de conducere. Primarul democratic este stabilit pentru 8 iunie. Intre timp, republicanii isi dau seama cat de strans vor sa se lege de fostul presedinte Donald Trump si sa echilibreze nemultumirile predominante, cum ar fi ,,anularea culturii”, cu mesajele traditionale republicane. O conventie pe mai multe locuri din 8 mai va decide daca candidatul lor este fostul presedinte al Camerei de stat, Kirk Cox, pro-Trump pariasenatorul de stat Amanda Chase sau doi oameni de afaceri care se autofinanteaza (sau unul dintre ceilalti candidati minori). Alegerile generale vor avea loc pe 2 noiembrie.

Singurul alt stat cu alegeri guvernamentale programate in mod regulat in 2021 este New Jersey , o cursa pe care democratii ar trebui sa o castige cu usurinta. Biden a castigat New Jersey cu 16 puncte, iar guvernatorul democratic Phil Murphy (care candideaza pentru realegere) are un rating de aprobare / dezaprobare de la 59 la 36%, in urma unui sondaj recent efectuat de la Universitatea Stockton .

Cu toate acestea, va fi foarte probabil cel putin o alta alegere guvernamentala, adaugata la calendar in circumstante neobisnuite. Activistii din California au adunat 2,1 milioane de semnaturi in sprijinul revocarii guvernatorului Gavin Newsom; daca cel putin 1.495.709 dintre acestia sunt considerati valabili, o alegere de rechemare va avea loc candva in aceasta toamna. Judecand dupa retorica de pana acum , campania ar fi probabil o afacere deranjanta, dar Newsom o incepe intr-o forma buna : in ciuda ratingurilor sale mediocre de aprobare, 56% dintre californieni intr-un sondaj recenta spus ca nu vor merge atat de departe incat sa-l voteze din functie. Asta s-ar putea datora faptului ca, cel putin pana acum, toti candidatii majori care candideaza sa-l inlocuiasca – cum ar fi fostul primar din San Diego, Kevin Faulconer si candidatul la guvernator 2018, John Cox – sunt republicani, iar California este un stat albastru solid. Aceasta nu este singura alegere guvernamentala potentiala in afara ciclului pe care am putut sa o vedem in 2021: exista inca o sansa decenta ca campania de rechemare indelungata impotriva guvernatorului din Alaska. Mike Dunleavy sa se califice la scrutin si in acest an.

In timp ce cursele guvernatorilor vor fi probabil alegerile la nivel de stat cu cel mai mare impact din 2021, exista si curse demne de remarcat anul acesta pentru locotenent-guvernator , procuror general , superintendent de stat pentru instructie publica , 1 legislatura de stat , judecatori si masuri de vot . Stai cu ochii pe Virginia House of Delegates , in special. Daca republicanii pot rasturna cele sase locuri de care au nevoie pentru a prelua controlul camerei, vor rupe controlul total al democratilor asupra guvernului statului Virginia chiar daca democratii castiga guvernarea.

Alegeri speciale la Camera Reprezentantilor

In prezent, exista patru locuri vacante in Camera Reprezentantilor SUA ramasi pentru a fi ocupate de alegeri speciale: Louisiana 2nd District pe 24 aprilie, Texas 6th pe 1 mai, 2 New Mexico 1st pe 1 iunie si Ohio 11th pe 2 noiembrie.

Pe cealalta parte a monedei, oricare dintre parti ar putea castiga districtul 6 din Texas , desi republicanii sunt probabil favorizati: conform alegerilor Daily Kos Elections , Trump a castigat districtul cu 51% pana la 48% in 2020. Dar, in conformitate cu regulile neobisnuite ale alegerilor speciale ale Texasului, toti cei 23 de candidati vor participa la acelasi vot si, daca nimeni nu obtine majoritatea voturilor, primii doi clasati – indiferent de partid – vor trece la alegerile secundare. Sondajele sugereazaca republicana Susan Wright, vaduva regretatului Rep. Ron Wright (a carui moarte a creat postul vacant pentru acest loc), este prim-liderul. Cel mai probabil democrat care a cucerit cel de-al doilea loc de scrutin este probabil candidata din 2018, Jana Lynne Sanchez, dar un republican precum reprezentantul de stat Jake Ellzey ar putea, de asemenea, sa faca suficient de bine pentru a-i bloca pe democrati din runda a doua.

A patra alegere speciala – pentru districtul 1 din New Mexico – probabil nu va fi sursa multor suspense: Reprezentantul statului democratic Melanie Stansbury este favorita grea pentru a-l invinge pe senatorul statului republican Mark Moores intr-un district Biden castigat cu 23 de puncte. Cu toate acestea, va fi totusi de remarcat marja finala dintre candidati, in aceasta si in toate celelalte alegeri speciale din acest an. Din nou, este, in general, un semn bun pentru perspectivele unui partid la jumatatea perioadei, in cazul in care acesta se stabileste in mod regulat peste greutatea sa in alegerile speciale dinaintea lor. De exemplu, chiar daca nu au castigat intotdeauna, candidatii democrati au depasit in mod constant performantele partizane normale ale districtelor lor in alegerile speciale 2017-18, prezicand semestrialele din 2018 in care au castigat o retea de 40 de locuri in Camera si sapte guvernari.

Alegeri primare

In cele din urma, nenumarate orase si orase vor organiza alegeri municipale in 2021, inclusiv cel putin 548 care aleg primari. Cele mai importante astfel de alegeri (in ceea ce priveste numarul de persoane afectate) si, fara indoiala, una dintre cele mai interesante , au loc in New York Citype 22 iunie (Castigatorul primarelor democratice din acea zi va fi un favorit puternic la alegerile generale din 2 noiembrie in marele albastru profund). Terenul pentru inlocuirea primarului de iesire Bill de Blasio este divers din punct de vedere ideologic, ocupational si demografic : Technocrat si candidatul la presedintie din 2020, Andrew Yang, conduce in sondaje; Controlorul orasului Scott Stringer si avocata Maya Wiley se lupta pentru mantia ,,celor mai progresisti”; Presedintele Brooklyn, Eric Adams, are o baza regionala din experienta sa de ani de zile in politica locala; iar fostul executiv din Wall Street, Ray McGuire, a strans cel putin 7,5 milioane de dolari . Facand lucrurile si mai imprevizibile, cursa se va desfasura folosind votul cu alegere clasata pentru prima data.

Exista prea multe alte curse de primarie competitive pentru a le previzualiza, dar cateva merita o scurta mentiune. Doua orase imense din Texas prezinta ciocniri puternice de la stanga la dreapta – raritati in politica urbana moderna. In San Antonio (al saptelea cel mai mare oras al natiunii, cu o populatie mai mare decat Hawaii), conservatorul Greg Brockhouse cauta o revansa cu primarul progresist Ron Nirenberg dupa ce a pierdut cursa din 2019 cu doar 2 puncte procentuale. In sus pe Interstate 35, primarul din Fort Worth , Betsy Price, este unul dintre cei doi primari republicani ramasi in cele mai populate 25 de orase ale natiunii, 3 , dar retragerea ei din acest an a determinat prima cursa deschisa in 10 ani. Rezultatul ar putea fi un barometru pentru cat de durabil au devenit zonele urbane si suburbane ale Texasului albastre in era Trump si, in cazul unei rasturnari democratice, 4 consolideaza tendinta nationala a oraselor care devin uniform democratice. Ambele curse se desfasoara pe 1 mai si fiecare va merge la o secunda daca nimeni nu obtine majoritatea.