Presedintele-Tarzan Basescu si partidul sau mediatic

Pe vremuri muschetarii devalizau hanurile si hangii. In ziua de azi hangii si carciumarii, adevaratele zoaie ale tranzitiei bucurestene se auto-devalizeaza, dandu-le noaptea spaga celor care ziua le returneaza o parte infima sub forma de consumatii abundent stropite cu sprit, spert si whisky.

Duminica, muschetarii mai celebri ai tranzitiei si capitanul lor de Traianic portocaliu au degustat un ice-berg de sprit. Rezultatul a fost circul mediatic de la Realitatea Tv. Pe langa amuzant-scandalosul fapt ca duminica nu se fac emisiuni de propaganda electorala in vreme de campanie, este incredibil totusi gradul in care aceste personaje de comedie burlesca ii considera pe romani o turma demna de cea mai josnica manipulare.

De ce? Din pricina atei albe cu care a fost incadrata transmisia Realitatii. Incepem sa credem ca acesti descendenti ai Fanarului tarziu au capatat o bucurie cinica in a minti cat mai pe fata, ca si in cazul parcului Bordei sau a altor celebre afaceri. Aceasta placere a inselarii pe fata, care nu s-a manifestat inainte decat cu prilejul arogantelor oua ale prinsului cu matul in pantaloni Nastase, arata trecerea de la registrul mineriadelor – cel tragic-absurd – la grotesc. Simptomul presedintelui-Tarzan.

Si mai arata dublul cinism al stapanului Realitatii. Daca CNA-ul a luat in vizor clipul lui Dan Pavel de la Antena 3, observam ca in privinta televiziunii portocalii nu se face nimic. E normal, abia acolo se coc si se coclesc cocosatii stapani ai viitorului nostru monocolor. Dar e mai mult decat atat.

Dublul cinism al vantului mediteranean se manifesta si fata de Basescu si fata de oponentii sai. Fata de oponenti, din motive evidente. Fata de presedintele-Tarzan din simplul motiv ca i-a aprobat sugestia de a iesi la rampa circului irealitatii chiar din cavernele spritului. De la recuzita ramasa mostenire pesemne din dulapul cu scheleti al lui  Dan Iosif – pana la scheletii argumentativi emanati de Tarzan Basescu, totul configura tabloul unui urangutan scapat in crama dresorilor sai. In timp ce acestia studiaza artele si degusta vinuri fine din Ateneu si pana in Sighisoara, urangutanul lor isi defuleaza frustrarile in cusca unei televiziuni cladita cu sudoare, lacrimi si furturi.

Verdele care confirma proverbul atat de adevarat despre ochii verzi al tricoului lui Tarzan a eclipsat “capul mare” al avocatului Pavelescu. Cat despre “acest Oprescu”, profesor universitar ce a salvat oamenii din ocluzii si vome, si nu le-a colectionat – ce sa mai spunem? Denota spaima hahaitoare a lui Basescu fata de realitatea sondajelor, nu cea portocalie, care il scot pe buldogul deghizat in gorun Blaga abia pe locul 3 in competitia bucuresteana.

Desigur, noi am spus de la inceput ca Blaga este voit sacrificat la Bucuresti de Tarzanul machiavelismului portocaliu. Excelenta sa canibala nu e preocupat de niciun PD-L, ci de sine si de zulufii sai blonzi. Dar in ultimul moment Tarzan Basescu a priceput ceea ce noi ceilalti am inteles imediat dupa aparitia ‘’scheletelui’’ hamletian Oprescu – anume ca odata cu esecul la primaria Bucurestilor se prefigureaza si un esec la alegerile pentru sefia de trib din 2009.

“Asa ca de ce sa nu pozam macar in postura de cap de hoarda?”, ii sopti lui Basescu instinctul sau reproducator  de carnasier politic. Doar ca hoarda PD-L se repliaza, iar esecurile acestui partid la alegeri se vor sparge in coiful lui Basescu. Si pe buna dreptate, caci el a izolat partidul prezidential fata de toate celelalte – precum si oglinda mediatica a lui Tarzan este la fel de izolata in planul mass-media gratie stapanului ei ce culege furtuni.

Tarzan Basescu a debitat la irealitatea doar un potpuriu de minciuni sau de atacuri la persoana, in privinta lui Diaconescu, Oprescu, Gusa ori Pavelescu. Numai argumentul ad baculum, al recurgerii la forta, nu l-a utilizat – dar aceasta intrucat il presupune intotdeauna.

Si mai presupune a priori inca unul, zi de vara pana-n iarna. Argumentul auriu. Dar cel al spritului, iar nu al spiritului blond al Fecioarei de Buzau. Pana ce adevaratii stapani, cei ai partidului mediatic vor culege furtuni electorale, Tarzan Basescu incepe sa recurga la ragete disperate in noaptea junglei politice portocalii, doar-doar va inspaimanta din nou padurea.

Dar aliantele celor trei sute vor transforma jungla lui Tarzan din neamul maimutelor portocalii – in savana de areal UE.

“Intoarcerea lui Tarzan” se anunta plina de dificultati. Si, ca sa-l citam chiar pe eroul principal al cartii cu oameni-maimute – de surprize “care vor fi insa de scurta durata”.