Curtea Suprema a SUA respinge cruciada lui Trump impotriva „fraudei electorale”

Ultimul recurs legal al lui Donald Trump pentru a dovedi ca acuzatiile sale de frauda electorala sunt adevarate a disparut odata cu decizia emisa vineri de Curtea Suprema a SUA prin respingerea procesului intentat de statul Texas impotriva a patru state cheie care au declarat castigatorul Democratul Joe Biden.

Odata cu decizia celei mai inalte institutii judiciare a tarii, a disparut si singura speranta a presedintelui Donald Trump de a se agata de putere dupa ce a pierdut alegerile din 3 noiembrie. O infrangere pe care Trump insusi nu a recunoscut-o inca, invocand frauda electorala in renumararea voturilor prin corespondenta, folosita masiv in acest an de pandemie din cauza riscului de contagiune, in unele dintre statele cheie in aceste alegeri prezidentiale.

Cei noua magistrati ai Curtii Supreme, trei dintre ei alesi direct de presedintele Trump, au stabilit in unanimitate ca Texasul nu are dreptul sa se amestece in organizarea alegerilor in alte state ale tarii. „Texasul nu a aratat un interes recunoscut din punct de vedere judiciar in modul in care un alt stat isi desfasoara alegerile”, a concluzionat Inalta Curte.

Democratii au sarbatorit decizia instantei prin emiterea unei declaratii oficiale din partea echipei Biden in care a numit procesul din Texas un „atac asupra procesului democratic”, potrivit purtatorului de cuvant al presedintelui ales, Mike Gwin, desi au asigurat ca „nu este un surpriza.” comportamentul inca presedinte Donald Trump.

Si este ca statele Michigan, Georgia, Pennsylvania si Wisconsin i-au dat victoria democratului Joe Biden dupa o numaratoare stransa a voturilor, devenind cele mai decisive state in alegerile prezidentiale fara precedent datorita folosirii masive a votului anticipat si prin corespondenta, precum si prezenta mare la vot a electoratului (aproape de 67% din total) si recordul de peste 81 de milioane de voturi pentru presedintele ales Joe Biden.

Declaratia echipei noului presedinte ales, emisa dupa ce s-a cunoscut sentinta, a mai scos in evidenta ca „victoria electorala clara si convingatoare a lui Biden va fi ratificata luni de Colegiul Electoral si va prelua functia pe 20 ianuarie” in Statele Unite. Capitala statelor. S-au alaturat.

Cazul impotriva celor patru state cheie a fost adus la Curtea Suprema de un aliat al lui Trump, republicanul Ken Paxton. In plus, procurorul general al statului Texas a cerut celei mai inalte instante judiciare din tara sa impiedice cele patru state decisive sa sustina victoria democrata in Colegiul Electoral, sustinand ca guvernatorii lor au folosit pandemia ca scuza pentru a modifica regulile electorale. si sa faciliteze participarea la votul prin corespondenta, optiune aleasa in cele din urma de milioane de americani.

La randul lor, statele mai sus mentionate Michigan, Georgia, Pennsylvania si Wisconsin, ale caror voturi electorale au determinat victoria lui Joe Biden la alegerile prezidentiale, au cerut judecatorilor de la Curtea Suprema sa respinga procesul intentat de statul Texas impotriva lor pentru lipsa argument.suficient pentru a se descurca.

Oficialii din aceste patru state, atat democrati, cat si republicani, au considerat ca acuzatiile din Texas nu au niciun temei legal, adaugand, de asemenea, ca niciun stat nu are, prin lege, vreun drept de a interveni in procesele electorale ale altor state si ca alegerile mentionate au fost organizate in mod echitabil. si fara frauda.

Marti, instanta a respins deja un proces intentat de aliatii presedintelui in exercitiu pentru a inversa victoria lui Biden din Pennsylvania.

Presedintele Donald Trump a reactionat pe Twitter la refuzul Curtii Supreme de a merge mai departe cu acuzatiile, atacand Inalta Curte pentru ca are „interes ZERO in meritele celei mai mari fraude electorale comise vreodata in Statele Unite ale Americii”, a denuntat Trump.

Urmatoarea data decisiva a acestor alegeri va fi pe 14 decembrie cand va fi desemnat oficial castigatorul acestor alegeri controversate: democratul Joe Biden. Alegeri in care, pentru prima data in Statele Unite, unul dintre candidati, republicanul Donald Trump, s-a considerat invingator inainte de a fi cunoscut rezultatul si a negat ulterior victoria adversarului sau, democratul Joe Biden, ales cu cel mai inalt nivel. numarul de voturi din istoria tarii.

Biden are 306 voturi electorale fata de 232 ale lui Trump , asa ca pana acum nimeni nu s-a indoit ca alegatorii prezidentiali din Colegiul Electoral il vor numi oficial pe presedintele ales, democratul Joe Biden, drept al 40-lea presedinte al Statelor Unite.

Magnatul newyorkez a continuat sa insiste saptamana aceasta, in timpul sarbatorii Hannukah de la Casa Alba, ca „avem 75 de milioane si nu putem castiga alegerile”, asa ca si-a avut toate sperantele ca Justitia va fi in sfarsit de acord cu el.

Dar dorintele sale si toate eforturile concentrate pe indeplinirea acestui obiectiv au fost in zadar. Presedintele Donald Trump si Prima Doamna Melania vor fi fortati sa paraseasca Casa Alba in urmatoarele saptamani, dupa patru ani de guvernare controversata.