Contre pentru cine detine axa coruptiei

Pe de o parte, secretarul general al PSD, Titus Corlatean, afirma ca exista “o axa a infractionalitatii pedeliste care beneficiaza de protectie si imunitate politica”, dand ca exemple Arad, Cluj, Targoviste, Craiova.“Ca exemple sunt Arad, unde primarul Falca, finul domnului Basescu, dupa vreo doi ani de inghet a cercetarii penale a fost trimis in judecata.

Relatia nas-fin se poarta in acest partid, la fel este la Cluj intre primarul Boc si candidatul la Consiliul Judetean, la Targoviste intre candidatii PD-L la CJ si primarie. La Ramnicu Valcea, primarul a fost la un moment dat trimis in judecata, primarul PD-L Solomon de la Craiova care are vreo trei sau patru dosare penale la DNA ce sunt tinute la sertar, primarul Scripcaru al PD-L de la Brasov are cateva dosare penale in cercetare care navigheaza interesant intre DIICOT si DNA”, a sustinut Corlatean.

El s-a referit si la liderul PD-L Dambovita, Florin Popescu, candidat la presedintia Consiliului Judetean.“As vrea sa pun o intrebare directa domnului procuror Tulus: daca informatiile care se vehiculeaza, mai mult sau mai putin oficial, cu privire la existenta unui dosar la DNA legat de activitatea domnului Florin Popescu se confirma sau nu? si, daca exista un asemenea dosar, in ce stadiu de cercetare este si de ce nu a avansat?”, a spus Titus Corlatean.

Pe de alta parte, ca reactie la cele spuse de Corlatean, presedintele PD-L Dambovita, deputatul Florin Popescu, a afirmat ca secretarul general al PSD ar trebui sa se intereseze mai intai de dosarele liderilor social-democrati.“Titus Corlatean a invatat insinuarea si calomnia de la parintii sai bolsevici Ion Iliescu si Adrian Nastase. Titus Corlatean cauta dosarele DNA oriunde, nu insa si acolo unde asemenea dosare se afla: la PSD. De dosare la DNA sa-i intrebe pe domnii Mitrea, Nastase, Miki Spaga, dar si pe actualul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, Gheorghe Ana, care are cel putin trei dosare la DNA, dar si pe ceilalti candidati care se afla pe listele PSD”, a sustinut Florin Popescu.

Secretarul general al PSD a precizat insa ca a solicitat institutiilor statului sa-si faca datoria in legatura cu aceste dosare ale politicienilor.“Am solicitat institutiilor statului sa-si faca datoria si in primul rand Parchetul, chiar daca sefii procurorilor au fost numiti de doamna Macovei si domnul Basescu. Am pus o intrebare unui procuror sef de la DNA nu atat pentru ca m-ar deranja candidatura unui traseit politic cu notorietate, ci datorita faptului ca exista o axa a infractionalitatii pedeliste de-a lungul tarii care beneficiaza de protectie si imunitate politica”, a afimat Titus Corlatean, care a fost prezent, luni, la Targoviste.