Tumorile canceroase pot fi prevenite prin alimentatie, sunt de parere tot mai multi specialisti. Acestia recomanda consumul a cat mai multe legume si fructe proaspete, lasand la o parte grasimile, carnea, bauturile alcoolice si carbogazoase si alte alimente procesate industrial. Tot specialistii confirma faptul ca elementele nutritive, vitaminele si mineralele, se absorb mult mai bine din fructe si legume decat din suplimente alimentare, care pana la urma tot procesate sunt. Sa vedem insa care sunt alimentele care te ajuta in lupta impotriva cancerului.

Strugurii rosii. Strugurii, in special cei rosii, contin resverstrarol, un antioxidant cu rol antiinflamator. Studiile au aratat ca aceasta substanta inhiba multiplicarea celulelor canceroase si dezvoltarea tumorilor.

Broccoli. Acesta contine carotide, luteina, folati, fibre, fosfor, potasiu, magneziu, fiind o excelenta sursa de vitamina A, K, E, C si B6. Potrivit cercetarilor, broccoli suprima cresterea celulelor canceroase si le distruge pe cele aflate la metastaza. Acesta protejeaza impotriva cancerului la san, cancerului bucal, de esofag si stomac. In plus, ajuta organismul in procesul de detoxifiere.

Varza. Indiferent cum alegem sa o consumam, varza lupta impotriva mai multor afectiuni precum obezitatea, boli cardiovasculare, constipatia, indigestia, celulita, ulcer, reumatism si chiar cancer. Studiile de laborator au demonstrat faptul ca varza lupta impotriva cancerului prin inhibarea dezvoltarii tumorilor.

Gulia. Bogata in vitamina C, gulia este un bun antioxidant, care lupta impotriva oxidarii organismului, care declanseaza cancerul. Gulia este extraordinara pentru cancerul de stomac, de plamani, pancreas, colon si vezica.

Sfecla rosie. Studiile au aratat ca sfecla rosie ajuta in tratarea leucemiei. In plus, frunzele acesteia au un puternic efect anticancerigen.

Spanac. Aceste frunze verzi contin peste 13 tipuri de flavonoizi care au rol antioxidant si lupta impotriva cancerului. Se recomanda in special in cazul cancerului de stomac, de san si de piele.

Ghimbir. Acest condiment are un efect antiinflamator puternic. Cercetatorii din Michigan au descoperit ca pudra de ghimbir poate ucide celulele cancerigene din zona genitala. Mai mult, ghimbirul poate incetini si cresterea celulelor in cazul cancerului colonrectal.

Fasole. Despre fasole am putea spune ca este un aliment minune deoarece lupta impotriva afectiunilor cardiace, insuficientei hepatice, este un bun energetic, diuretic, calmant, depurativ, detoxifiant si remineralizant al organismului. Fasolea contine si multe flavonoide, care protejeaza impotriva cancerului mamar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *