Ce este tulburarea consumului de alcool ?

Termenul tulburare a consumului de alcool se referă la abuzul și dependența de alcool. Aceasta este o boală care se caracterizează prin faptul că dependentul are un model de consum excesiv de alcool. El sau ea nu este îngrijorat de impactul negativ pe care alcoolul îl are asupra vieții sale, care include viața profesională, legală, medicală și viața lor socială.

Persoanele care suferă de tulburări de consum de alcool au adesea un model distructiv care include mai multe simptome.

Tulburarea consumului de alcool afectează aproximativ 20% dintre bărbații din America și 10% dintre femei. În majoritatea cazurilor, începe la jumătatea adolescenței.

Semnele de intoxicație cu alcool includ, în general, mirosul de alcool pe respirație sau piele, ochi imbibati de sânge. Victima prezintă, de asemenea, semne de pasivitate și argumentare. De asemenea, încep să le pese mai puțin de aspectul lor.

Consumul minor de alcool este o altă problemă care reprezintă aproximativ 2000 de decese sub vârsta de 21 de ani în fiecare an. Aproape 50% din toate incidentele violente care au dus la decese implică adolescenți.

Alcoolul nu are un efect similar asupra fiecărei persoane. Atunci când sunt consumate excesiv, efectele pot fi diferite pentru adolescenți, bărbați, femei și vârstnici.

Diferiti factori pot duce la dezvoltarea alcoolismului. Acestea includ stima de sine scăzută, depresia, anxietatea și alte probleme, cum ar fi părinții care se confruntă cu această afecțiune.

Tulburarea consumului de alcool nu este ereditară. Prin urmare, nu este trecut de la o generație la alta.

Nu există un singur test care să demonstreze că o persoană suferă de tulburări de consum de alcool. Prin urmare, profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să diagnosticheze afecțiunea prin culegerea de informații medicale cuprinzătoare despre individ, familia acestuia și informații despre sănătatea mintală.

Diferitele etape ale tulburarii consumului de alcool

În majoritatea cazurilor, începe la jumătatea adolescenței.

Au fost identificate diferite etape ale tulburării consumului de alcool, în special în cazurile severe. Acestea sunt:

Indivizii ar putea începe să bea singuri pentru a scăpa de orice problemă sau doar pentru a se îmbăta, ascundând alcoolul în locuri neașteptate, iritându-se sau dorind sa consume alcool și având probleme din cauza consumului.

Unele persoane cu tulburări severe de consum de alcool pot reduce sau opri consumul de alcool fără ajutor. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor pot face acest lucru numai atunci când primesc ajutor profesional.

Efectele pe termen lung ale abuzului de alcool pot fi devastatoare și pot pune viața în pericol. ele afectează negativ fiecare sistem de organe din corp.

În ciuda faptului că alcoolul sa dovedit a fi o substanță dăunătoare în timpul sarcinii, consumul de alcool continuă pentru femeile care suferă de tulburări de consum de alcool.

Cum se poate fi gestionata tulburarea consumului de alcool?

Sunt necesare o supraveghere adecvată a locuinței și o comunicare clară. Părinții ar trebui să explice efectele negative ale alcoolului. Aproape 70% dintre persoanele care suferă de alcoolism sunt în măsură să reducă numărul de zile în care consumă alcool. Acest lucru ar îmbunătăți starea lor generală de sănătate într-o perioadă de șase luni.

Cu toate acestea, există șanse de recidivă. Prin urmare, este esențial ca membrii familiei, prietenii, colegii și comunitatea să ofere pacientului un sprijin adecvat pentru abținerea deplină de la această problemă.