Băsescu se pregătește de falimentul României

“Eu am dus nava la chei in siguranța. De aici, nu mai garantez nimic”.

Asta a zis de fapt Băsescu aseară.

 • De asta iese la televizor de doua zile si zice mereu ca România a ieșit din criza si totul e OK: pentru ca știe ce va urma si e disperat sa scape de responsabilitate.
 • De asta a si felicitat guvernul Ponta. Nu i-a luat apărarea lui Victoraș, cum se mira unii. De fapt, dottore e deja condamnat.

Am auzit mulți analiști aseară, dar cel mai bine a rezumat situația un cititor CPP, Horia Drăgoiu:

“se poate întâmpla orice, ca Băsescu s-a spălat pe mâini. Ce urmează după Pasti va fi numai si numai vina lui Ponta (așa vrea base). Cred ca base are informații , Ponta însa degeaba le are.”

Nici vorba de ieșire din criza!

Joi dimineața, Banca Naționala a dat publicitatii un raport distrugător despre situația României (vezi articolul de ieri BNR: economia s-a prabusit).

Joi seara, Mugur Isărescu a chemat de urgenta la sediul BNR pe reprezentanții băncilor, ai firmelor private, ai Consiliului Concurentei si ai Autoritatii de Supraveghere Financiara (Daniel Dăianu si Mihai Ursache): practic toata economia româneasca. De ce i-a chemat? Chiar BNR a mărturisit: ca sa vorbească despre criza.

Aceeași criza despre care Traian Băsescu si USL pretind ca, cică, s-a terminat! De fapt, deși a încercat din răsputeri sa prezinte numai cifre pozitive si sa le ignore pe alea proaste, Traian Băsescu n-a putut sa ascundă dezastrul:

 1. Consumul a scăzut. Deci si PIB-ul a scăzut, iar România e in recesiune.
 2. Mai grav, a scăzut si producția. A scăzut si exportul, in cifre reale (daca luam in calcul inflația). Pilonul exporturilor românești, uzina Dacia, s-a trezit ca vânzările s-au prabusit.
 3. Șomajul real e in creștere (deși Ministerul Muncii raportează invers): pentru ca majoritatea absolvenților au ieșit din perioada de ajutor de șomaj, fara sa-si găsească absolut nimic de lucru. Însa statul nu-i mai considera șomeri!
 4. Preturile la alimente au crescut cu 40-50%. S-a scumpit si curentul, gazele, întreținerea. Nivelul de trai a scăzut.

Deci nici vorba de ieșire din criza. Nici vorba de navă adusă in siguranța in port!

Vine o fractura economica majora. Iar Băsescu știe!

Nu numai in România, ci in toata Europa socialista:

 • Sistemul bancar e distrus de împrumuturi toxice, imposibil de recuperat: credite de consum pentru o populație puturoasa si credite guvernamentale pentru tari falimentare. Uniunea Europeana va lua cu forța bani din conturile oamenilor, ca sa acopere pierderile bancherilor incompetenți.
 • In Spania, șomajul a atins cota istorica de 27%.
 • In Franța, Ministrul Muncii a recunoscut: Statul e in faliment.
 • In Portugalia, Parlamentul discuta plata pensiilor in obligațiuni de stat, si nu in bani: pentru ca bani nu mai sunt.
 • In România, noul guvern a angajat după alegeri mii de membri USL, exact in sectoare total neproductive: companii de stat si ministere.
 • Deși nu mai sunt bani, cheltuielile cu protecția sociala au crescut dement, in loc sa scadă!
 • Fata de 2008, când a început criza, violentele de strada s-au răspândit in toate tarile cu probleme (adică in tot sudul Uniunii Europene).

Concluzia: nici vorba ca Uniunea Europeana sa mai reziste in forma actuala, cu actuala moneda comuna euro si cu actualele “drepturi” ale salariaților. Comunismul european s-a spânzurat singur, iar acum se zbate neputincios.

Iar prăbușirea lui înseamnă revolte sociale de amploare, politicieni linșați in plina strada, bancheri arși in sediile băncilor. Înseamnă haos.

Traian Băsescu știe asta – si încearcă sa se pună la adăpost.

Nu ești comandant, Traiane. Ești politruc!

N-ai dus nava in siguranța la chei, cum te lauzi, si cum chiar au făcut-o alții (Polonia).

Suntem in plina furtuna, se vad recifuri in fata, naufragiul se apropie, iar singura ta abilitate a fost sa lași un subofițer la cârma. Acum arați spre el si urli ca tot ce urmează e doar vina lui. Minți! Toti sunteti vinovati: si Tăriceanu, si Boc, si tu, si Crin Antonescu, si Ponta. Si sa nu-l uitam pe Ion Iliescu – ca el a pornit corupția si jaful in 1990, in loc sa facă ce-au făcut polonezii: sa scape de comunism.

Priceperea ta, Traiane, e sa pasezi responsabilitatea si pedeapsa. Pentru un politician e normal; e de așteptat.

Dar un adevarat comandant cu cojones n-ar face așa ceva niciodată.

Iulian
27 aprilie 2013 • 10:54 AM
Presupun ca se va imbolnavi subit la mometul oportun…..Se va trata in Austria si va privi cu interes pe Crin si Ponta controland situatia.

Mihai Giurgea
27 aprilie 2013 • 10:55 AM
E posibil sa faca si ce zicea ieri Stefan: sa-si dea demisia (gaseste el vreun motiv nobil).

ChavaLito^
27 aprilie 2013 • 7:06 PM
“populație puturoasa”?

Mihai Giurgea
27 aprilie 2013 • 7:50 PM
Pai nu, ca pute pamantul sub ei de harnici ce sunt…Europa zbarnaie de dor de munca…

I.
27 aprilie 2013 • 11:38 AM
piciorul în ghips se întoarce 😀

Vladimir Dumitru
27 aprilie 2013 • 8:09 PM
dacă se va îmbolnăvi pe bune …să i se decupleze aparatele ! dacă o va face la mișto ca să-și apere pielea-i răpănoasă : să fie ajutat să crape ! O rangă de fier aplicată pe cap ar fi suficientă !

Marius C.
27 aprilie 2013 • 10:56 AM
Statul roman are mare noroc cu “capsunarii” care tin de fapt in viata o mare parte a economiei romanesti.
Pe de alta parte, piata muncii e bulversata de cei care pleaca la munca in strainatate. De cei care pleaca si de cei care se intorc (ca nu si-au gasit de lucru sau nu s-au adaptat acolo).
Situatia este foarte complicata pentru cei care-si gasesc acum un job in Romania. Nu strica sa intrebe inainte de angajare care este politica firmei in ceea ce-i priveste pe cei care parasesc firma.
Nu de alta dar fluctuatia de personal este imensa in Romania si te poti trezi concediat imediat dupa angajare, din cauza unuia/unora care se intorc din strainatate in Ro, la vechiul loc de munca…

Mihail
27 aprilie 2013 • 10:59 AM
Da urmeaza apocalipsa financiara dar vor exista intotdeauna solutii 🙂 . La momentul oportun vor apare si liderii. Pana atunci smerenie si munca multa.

ionut
27 aprilie 2013 • 11:10 AM
acele soluii sunt chiar f putine… gazele de sist si aurul de al rosia montana… aur la care pretu a scazut suspect… si s-ar putea sa nu ne mai ajute … de la naufragiu

Eusabie
27 aprilie 2013 • 1:38 PM
pretul auirului de “hartie” e manipulat grosolan de catre JP Morgan, vezi aicea: http://www.zerohedge.com/news/2013-04-26/jpmorgan-accounts-993-comex-gold-sales-last-three-months…. Ce mi se pare cu adevarat fascinant e zelul politrucilor nostrii de a vinde aurul fizic pe la Rosia Montana pe dolari de hartie… one should never go full retard

dorian65
27 aprilie 2013 • 11:24 AM
Imi place sa vad galagie pe strada.Imi place sa ii vad cum urla insetati de sange impotriva politcienilor.
Vreau sa vad o rascoala!
Tare va mai iubesc tovilor!Asa de ,,bine” m-am simtit in prelungirea ,,iepocii de aur”!

danut1969danut1969
27 aprilie 2013 • 11:40 AM
ne-am învatat cu greul ,romanul daca ai reusit sa-l pacalesti o data ,a doua sau a mia oara nu se mai pune ,numai atunci cînd se va lipi mamaliga de sira spinari ca 1989 ,atunci va iesi cu ,bîta sau daca stie cineva ,sa-i manupuleze ,pentru cîtiva gologani ,îsi va vinde si parinti si copiii ,este un mesaj si o ideie dura dar asta este rwalitatea ,am devenit colonie si tara consumatoare si piata de deseuri ,si mîncare expirata ,sau necontrolata,mîncam la comanda ,tot ce ne promoveaza ,straini ,sau cei care au interese ,pentru un pumn de craitari pe car îl cîstiga de la alti intermediari de comisionari ,romnia este tara ,unde si din rahat de curte dea la tara ,se scot ,bani si comisioane ,politicieni ,or sa mai vina peste 4 ani vor gasi ei atunci un slogan sale dam ,votul ,asata este romnia ,o tara de needucati ,si cobaîi occidentului ,ar fi multe comentari de spus si de scris ,dar citeste cineva sau învata din greselilor ,fie ei si americani sau nemti ,sau rusi ,????????????,are cineva din televiziuni sa publice în masmedia sau pe telvizine ,ce a scri domnul giurgea ,ca se va prabusi economia ,sau sa introduca insolventa la persoanele fizice ,……. este o mizerie ce se promoveaza la televizor ,…

deni1980
27 aprilie 2013 • 12:54 PM
da este: nasul tv!

Florin Galea
27 aprilie 2013 • 12:01 PM
Dupa revolutie, eu sugerez sa reinstituim pedeapsa cu moartea. Nu pentru viol, crima sau furt ci pentru CORUPTIE. Daca privim inapoi la ultimii ~100 de ani, coruptia a fost cea care ne-a culcat la pamant. Nu comunismul, fascismul sau alte forme de organizare politica, ci elementele corupte care s-au infiripat in sistemele de guvernare. Trebuie invatati copiii ce nu am fost noi invatati in 23 de ani de “democratie” ca oricine e la guvernare sunt pusi acolo sa ne serveasca pe noi si interesele noastre si ca noi avem nu numai dreptul, ci si obligatia sa scapam de ei daca uita care le sunt indatoririle. Chestiile astea ar trebui predate in scoli. Ar trebui construita o ghilotina de marmura in fata palatului parlamentului, doar asa sa ne asiguram ca parlamentarii nu uita ce indatoriri au. Pace

vasile
27 aprilie 2013 • 12:07 PM
Propunerea ta exista in Manifestul Miscarii Antitaxe, pct.2: http://capitalismpepaine.ro/manifestul-antitaxe/

Bine ai venit alaturi de noi.

Marian Tudor
28 aprilie 2013 • 4:47 PM
Nu sunt de acord cu pedeapsa cu moartea….ar scapa prea usor….cea ma buna pedeapsa ar fi munca fortata..10..20 de ani

Enneea Hanzzy
30 aprilie 2013 • 4:13 PM
sunt de acord ,,,,toti cei ce au guvernat ,,ce au condus Romania ,,va trebui sa dea socoteala ,,de ce tara e falita de ce avem datori ,,de ce au inchis intreprinderile cand de fapt ,,noi aveam ce exporta ,,in alte tari .,nu s au inchis si le a vandut ca fier vechi ,si s au facut bancheri ,,ci l ea modernizat ,,vezi ,,germania ,,de ce ei pot ,,cand de fapt ,,noi nu eram datori ,,,,,,pt,,ca acolo ,,nu baga mana pana la cot ,,toti muncesc cinstit ,,in romania ,,parlamentari au salari mari ,,,,,,,,de ce nu fac la jumatate ,,de ce nu se cauta tapul ispasitor ,,cei ce s au inbogatit ,,ce azi ,,au dus bani peste granite ,,in banci ,,straine ,,,,sunt toti pentru a se inbogati ,,,,e tara hotilor ,,

ovidiumd
27 aprilie 2013 • 12:06 PM
Cu burse pe maxime dar somaj aproape istoric in Europa,cu un curs de schimb valutar pe care doar Isarescu mai stie cu dracu l-a tinut si de pe care cred ca isi v-a lua mana,cu cele aproape doua saptamani de nemunca(1 mai+ Paste), e usor de vazut ca Romania e cu pedala acceleratiei la podea iar in fata e haul!!! Toti o stiu,dar lui base i-a fost cel mai usor sa zica “copiii,stati linistiti la locurile voastre” (citat aproximativ dintr-un alt mare conducator)!!
Sa aiba acelasi sfarsit de mandat!!

Free
27 aprilie 2013 • 3:34 PM
Ma mir si eu de cat de stabil e cursul valutar.

Gelu
27 aprilie 2013 • 12:18 PM
Necajitul asta de chior se lauda cu ce au facut altii.El nu are vina,e curat ca apa,necajitul.

Codrescu Valentin
27 aprilie 2013 • 1:01 PM
Da, falimentul bate la uşă.

Mircea
27 aprilie 2013 • 1:14 PM
Aproape două miliarde de oameni nu există în economia reală oficială, plătitoare de taxe: Dacă ar fi o ţară, ar fi mai mare decât China

Robert Neuwirth a petrecut patru ani printre rafturile haotice ale pieţelor stradale, vorbind cu cărăuşii şi vânzătorii ambulanţi, studiind remarcabilul „System D”, reţeaua economică mondială neînregistrată. Oferind 1,8 miliarde de locuri de muncă, e o economie al cărui domeniu de aplicare şi putere sunt subapreciate.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/aproape-doua-miliarde-de-oameni-nu-exista-in-economia-reala-daca-ar-fi-o-tara-ar-fi-mai-mar.html
http://on.ted.com/Neuwirth

niko
27 aprilie 2013 • 3:10 PM
Romanii au ceea ce merita ptr. ca multi sant si cazuti in cap si nu stiu sa discearna raul de bine. Azi neavand ce face am iesit putin prin cartier cu catelusa si sa stau la o sueta cu ceva cunoscuti. N-am asteptat mult si m-am gasit cu 2 vecini de bloc pensionari care m-au luat in tarbaca ptr. ca nu ma implic in problemele blocului,inclusiv sa particip la schimbarea tevilor de apa din subsol. Ce era sa fac???M-am apucat sa fac necesaul de materiale si un pret orientativ,Dar le-am spus din start ca de la mine nu vad nici-un leu si sa se multumeasca doar cu munca. Si acum bomboana de pe coliva. Dupa ceva timp nu stiu ce mama dracului ma mananca sub limba si-i intreb ce vor face daca statul da faliment si nu mai are cu ce sa le plateasca pensiile??? Stiti ce mi-au zis cei 2 pensionari uitandu-se la mine ca la unul scapat de la balamuc??? Du-te ba de-aici!!!Cum adica sa nu ne dea dreptul nostru?? Pai zic ca si restul tarilor mult mai bogate au probleme majore si ca au scazut pensiile sau au intarzieri la plata. Primesc acelasi raspuns….Du-te ba de-aici caromanii e jmecheri si nu ramane fara bani*Asa ca romanii au ce merita.

Victoras de la oras
27 aprilie 2013 • 3:56 PM
Au trecut 98 de ani . Vi se pare ca s-a schimbat ceva ?

În ţara mea – Ion Pribeagu

În ţara mea sunt văi şi munţi şi flori,
Şi diamante,
Şi sunt sticleţi atât de mulţi în capete savante !…
Poeţii ritmului sărac slăvesc albastrul zării,
Şi creşte-atât de mult spanac pe lanurile ţării.

În ţara mea sunt tei şi plopi,
Şi zarea-i diafană,
Şi-n ţara mea jandarmi şi popi iau lefuri de pomană;
Şi-n ţara mea sunt flori de myrt,
Principiu sau idee,
Sunt vorbe de păstrat în spirt, expuse prin muzee.

Din larg de crânguri vin zefiri şi tuturor dau veste
Că-n ţara mea sunt trandafiri şi fete
Că-n poveste,
Idile nasc şi se desfac subt luminiş de lună,
În ţara mea onoarea-i fleac şi dragostea
Minciună.

Şi-n ţara mea sunt mulţi părinţi ce plâng morminte
Multe …
Şi pribegesc scrâşniri din dinţi …
Dar cine să le-asculte,
Când e minciuna pe amvon şi nedreptatea-i lege,
Când guvernanţii-s de carton
Şi nepăsarea Rege ?

Din volumul « Vârfuri de spadă », 1915

pavel-masari cristian
27 aprilie 2013 • 4:16 PM
Domnule Mihai Giurgea imi ofer serviciile pentru a scapa de lichelele astea.Propunerea mea este serioasa.Multumesc.

Alexandru Anitei
27 aprilie 2013 • 5:04 PM
http://capitalismpepaine.ro/sustine-lupta-antitaxe/

Scrie pe adresa de acolo ce propui 🙂 .

manu144x
27 aprilie 2013 • 4:23 PM
Eu nu inteleg o chestie de cateva zile.
De unde atat de mult zel pentru taierea salariilor mai mari de 1000 EUR?
Eu nu inteleg care e problema ca un sef de companie mare sa aiba salar mare?

Nu isi dau seama (sau asta vor de fapt) ca un om cu salar mic, pus intr-o pozitie importanta, practic e invitatie la mita si coruptie?

Pai ce om normal si-ar risca salarul de 5000-10.000 eur pentru un dosar la DNA?
In schimb, cand ai 500 EUR salar, merita tot riscul. Astia nu gandesc un pic? Numai hop top, tipic socialist: taiem salariile chiaburilor, nesimtitii de directori generali care au salarii mari si o duc bine!
Mai lipseste sa zica ca injumatatesc salariile judecatorilor si procurorilor, si apoi se mira de ce avem coruptie!

In loc sa se ocupe de capuse, adevaratele sugative de bani. Doar ca stiu ca de acolo se alimenteaza si partidele de fapt…si nimeni nu se va atinge de ele in veci pururi.

In Vest acest principiu se aplica foarte bine. Vedeti ce salarii au auditorii de fonduri europene, cei care verifica daca fondurile sunt cheltuite corect.

Comicul
27 aprilie 2013 • 4:41 PM
Pentru ca e mania proletara manule. Personal nu am nici o problema ca un director de la romgaz sa aibe 18000 ron deoarece romgazul are profit de peste 100milioane euro/an. Regula de aur cand angajezi pe cineva e ca daca vrea 1000 euro salariu el trebuie sa produca pentru tine 10000 euro venit. La directori raportul era de 1000 euro si el trebuie sa produca 100000 euro.Poate ma corecteaza Mihai dar asa stiu ca se lucreaza la orice firma serioasa. Romgazul,Nuclearelectrica si Transgazul daca nu ma insel, au profite care sa justifice salariile directorilor ba chiar aceste salarii sunt prea mici la ce profit au societatiile deci in nici un caz nesimtite. Problema e la alde Roibu De la Oltchim si la restul de peste 200 companii de stat care sunt in pierdere. Ei bine directorii acelor companii nici 1000 euro nu merita. La fel si cei de la fondul de pensii si CSA care fiecare au 43000 euro lunar. Ori in conditiile in care exista deficit de pensii iar companiile de asigurari isi inseala clientii eu zic ca astia nu-si merita banii. Dar altfel, Ponta trebuie sa dea bani la cersetori si nu are bani si vrea sa vand o noua taxa. Si trebuie sa se gandeasca cum o vinde, de aceea o sa-i infiereze pe cei multi impotriva la cei putini. Dar asta nu-i tot. Acuma s-o legat de cei de la stat dar apoi se va lega de noi, de banii nostrii, de casele noastre, de masinile noastre si o sa vezi tu ce nu o sa vezi. Eu sper ca poporul sa nu puna botul si sa-i dea un topor peste fata la Ponta sau oricare alt politruc.

Alexandru Anitei
27 aprilie 2013 • 5:02 PM
Nu exista nici o regula in stabilirea salariilor directorilor. Nu exista o formula magica sau o grila de salarizare decat in capul idiotilor. Totul se negociaza si ce e important e sa le oferi echivalentul a cat pot obtine pentru skill-urile lor in mediul privat. Problema e ca respectivii nu sunt angajati la stat pe skills ci pe pile.

In ce priveste salariile eu sunt pentru remunerarea ministrilor si directorilor de companii de stat cu salarii echivalente cu cele de CEO de multinationale. Cine are in mana bugete de miliarde trebuie sa castige milioane altfel risti sa pierzi mult mai mult. Desigur mai intai ei ar trebui sa fie angajati precum acei CEO si sa aiba aceleasi responsabilitati.

Comicul
27 aprilie 2013 • 5:23 PM
Kyberon. Fiecare companie are o grila de salarizare si remuneratii in functie de performanta. De regula cand angajezi omul si el cere 1000 euro tu-i spui acestuia ca daca vrea 1000 euro el trebuie sa aiba o productivitate ca sa-ti aduca tie cel putin 3000 euro. Unii lucreaza cu cerinte mai mari.

Alexandru Anitei
27 aprilie 2013 • 4:47 PM
Zelul taierii salariilor mari e o pornire pur socialista. Ca vezi doamne toti trebuie sa aibe salarii echivalente dupa efortul prestat. Si evident nivelul “corect” de salarizare e calculat pur democratic dupa parerile tuturora.

Omului corupt nu conteaza daca ii dai salariu de 500E sau de 10.000E ca cei mai corupti dintre directori oricum si-au decis salarii de mii de Euro. Aia 10.000E sunt bani de buzunar pt. ei. Coruptia se poate reduce (niciodata elimina) prin: a) limitarea bugetelor disponibile functionarilor de stat (deci reducerea taxelor), b) control riguros al cheltuielilor si c) penalizari draconice

Salariile mici la stat insa genereaza altceva: INCOMPETENTA. Daca tu nu platesti la fel de mult cat poate omul sa castige in mediul privat, toti aia destepti se vor duce la privat si la stat vin doar incompetentii. Si sincer nu stiu daca prin incompetenta statul nu pierde chiar mai mult decat prin coruptie.

Elis
28 aprilie 2013 • 5:24 AM
Realitatea a dezmintit ceea ce spui tu. Indiferent cat le-ai da, daca atunci cand fac magarii nu le tai mana sau ii pui la zid, ei tot fura. Ti se pare ca treaba merge bine in magistratura sau la companii, sau in orice alt domeniu unde sunt salarii foarte mari ? Nici gand.Intr-un sistem mafiot mafiotii nu se tem de lege si in general de nimeni. Numirile se fac de ei iar raspunderea e zero. Pana si legislatia a fost croita in asa fel incat sa-i protejeze. Cea mai mare idiotie este “sa le dai salarii mari ca sa nu fie tentati sa fure, sau sa fie coruptibili”. In conditiile din tara noastra oricat le-ai da, ei tot fura. Pentru ei si pentru partid. Altfel zboara.

manu144x
29 aprilie 2013 • 11:16 PM
Eu vorbesc de salarii mari în paralel cu performanţele obţinute.
Nu vorbesc să îi dai 20,000 de EUR salar indiferent de ce-o fi.

Dar dacă omul ţine în frâie şi pe profit o cifră de câteva milioane, poate zeci de milioane de euro, cred că merită un salar de genul.

Desigur, cu un contract pe măsură, dacă este prins cu japca, garantează cu proprietăţile personale.
Aşa cum se face cu gestionarii de depozite, care săracii garantează marfa cu propriul apartament de exemplu.

Gabi
27 aprilie 2013 • 6:33 PM
Mă uit la un post TV: “Cercetătorii de la IPCUP cer eutanesierea”.
Iată încă un exemplu de comunistoizi care preferă să moară decât să-şi actualizeze cunoştiinţele învechite şi să încerce să supravieţuiască în economia reală. Bugetarilor le este frică de economia reală ca dracu` de tămâie. Pentru ei, privaţii din economia reală sunt doar nişte fraieri buni doar ca să le asigure salariile lor de bugetari.
Suntem o ţară plină de tupeişti obraznici, cercetători, controlori, miliţieni, falşi judecători, dascăli comunişti, rezervişti militari care n-au luptat în nici un război şi alţi sugători de taxe şi impozite – colectate de la o minoritate din privat care încă mai munceşte să le plătească salarii acestor neadaptaţi ai secolului 21.
Îmi este sila că ţara asta insistă să iasă din criză pe spatele acelor puţini care muncesc!

luc
28 aprilie 2013 • 11:52 AM
sunt de acord cu eutanasierea tuturor celor care nu se pot “adapta” si raman legatii de “sustinerea” statului “comunitar” 🙂

Jane skimmer
28 aprilie 2013 • 8:07 PM
Total de acord.

Dascali comunisti. Ca aia care l-au facut pe Ponta si 1001 de ca el, doctor in Drept !!!

Stiti ca e foarte complicat, din punct de vedere birocratic, sa devii doctor in Romania. Mai complicat decat in SUA, unde departamentul iti da doctoratul, nu trebuie sa aduci comisie din toata America, si sa faci o gramada de acte. Plus masa festiva. Si cu toate astea numarul impostorilor e urias in tara.

Dar sunt milioane de oameni pentru care blogul acesta e un soc. Nu vor sa accepte pur si simplu realitatea.

zaharia constantin
12 iunie 2013 • 3:12 PM
D-le Gabi, sunt unul din acesti cercetatori!Faceti o mare eroare:nu suntem bugetari, banii nostrii de salarii au fost furati in totalitate prin executarea tertilor popriti, unii de renume cum ar fi OMV-Petrom, etc., acesti cercetatori au proiectat tot ce mai exista in tara asta ca utilaj petrolier, inclusiv platformele marine, numai in 2011 ANAF-ul ne-au furat peste 11 miliarde lei vechi!! E clar ca sunteti in mare EROARE!!!!Ne cerem drepturile de 2 ani si jumatate, salarii neincasate de 28 de luni, contributii neplatite de angajator de 5 ani, in conditiile in care noi am muncit pentru acesti bani!!!

I.
12 iunie 2013 • 8:37 PM
Puteți să ne spuneţi şi nouă cum aţi trăit fără mâncare, apă etc timp de 28 de luni, în condiţiile în care spuneţi că nu s-au plătit drepturile salariale? Mi se pare de-a dreptul fantastic, serios, ar trebui făcut un film: “Cercetătorii români au descoperit cum se poate trăi ani de zile fără bani”. Mai ales in condiţiile în care 99% dintre angajaţi declară că merg la serviciu pentru bani, dumneavoastră şi colegii aţi mers mai bine de 2 ani la job din motive care nouă, muritorilor de rând, ne scapă.

RomaniaTricolor
12 iunie 2013 • 9:04 PM
A fost sambata pe Realitatea o emisune plangacioasa despre starea Institutului Geologic al Romaniei si al cercetatorilor, are intr-un fel legatura cu ce se intampla in Vaslui si tot tambalaul cu gazele de sist-”proprietatea” localnicilor asupra pamantului/Rosia Montana/Cuprumin; nu ma bag la “echidistanta/ideologia” postului TV, dar e de vazut pentru cine doreste:

zaharia constantin
13 iunie 2013 • 7:35 AM
Din ce am trait???
Din salariul sotului/sotiei, din pensia parintilor, din ajutorul copiilor!!
Va doresc sa nu aveti parte de asa ceva:am fost luni de zile fara nici un reprezentant legal, nici macar o hartie sa te duci la medicul de familie nu avea cine sa o semneze, colegi care au plecat prin demisie in alte parti, nici in ziua de azi nu au predat inventarele, colegi care trebuiau sa iasa la pensie si nu a avut cine sa le semneze decizille!Asta-i Romaina reala in care traim:am trimis mii de petitii/memorii, intalniri la prefectura/minister, acum suntem de 2 luni in fata Prefecturii…………..La toate organismele statului de drept din Romania!!!
Toti trec pe langa noi si stiti de ce??
De la noi nu au ce fura:banii sunt numai aia de pe contractele muncite, calculat la leut dar care i-a furat ANAF-ul pe toti!Nu suntem bugetari, nu suntem relicve comuniste, suntem oameni care vor sa munceasca!!!
Dar nu sunt lasati sa faca acest lucru!

I.
13 iunie 2013 • 9:15 AM
Stimate domn, nu v-am judecat nicicum. Eu am însă o mare nedumerire: de ce aţi continuat domnule să mergeţi la muncă timp de 2 ani dacă nu aţi fost plătit? Aţi sperat că se va întâmpla ce?

zaharia constantin
13 iunie 2013 • 11:52 AM
Desigur, cand lucrezi la un institut national de cercetare-dezvoltare, cu capital 100% de stat, dar cu autofinantare, greu isi imagineaza cineva ca nici o autoritate a statului nu ia nici o masura, ca autoritatile judetene nu au avut alt scop decat sa ne falimenteze si sa puna mana pe cladirea de 7 etaje!!!
Acest lucru a fost declarat fara jena, chiar in mass-media!!Am sperat, de asemenea, ca avand o hotarare judecatoreasca definitiva, irevocabila si executorie, aceasta va fii pusa in aplicare!!!
Cum puteam sa dam bir cu fugiti, lucru pe care il asteapta autoritatile, adica sa disparem pe cale naturala,cand 5(cinci) ani nu avem contributiile la stat platite nici cele datorate angajatorului, nici cele retinute angajatului pe fluturas, la care se adauga 2 ani si jumatate de salarii neplatite????Cum pot arunca la ,,gunoi” 7 ani si jumatate din viata mea???
Si pentru acest lucru, nimeni nu da socoteala in fata legii!!!

I.
13 iunie 2013 • 4:24 PM
Mă gândesc să vă angajez la mine, dacă spuneţi că sunteți de acord să munciţi 2 ani fără salariu. 😀 Așa angajaţi model ccaă dvs, să tot fie. De curiozitate: câţi angajaţi ai institutului aţi stat 2 ani pe banii nevestelor, că bănuiesc că nu eraţi singurul “fraier” din clădire?! Şi tot nu am înţeles: după ce au trecut 6 luni, 1 an, şi salariul tot nu venea, ce minune aţi crezut că se va întâmpla? 7 ani din viaţă “pierduţi” la un loc de muncă sunt nimic, alţii o iau de la zero după 10-20-30 de ani.

zaharia constantin
13 iunie 2013 • 11:23 PM
E greu sa inteleg dfin afara!
Exact 2 ani si jumatate a durat procesul, cu recurs la Curtea de Apel, cu termene peste termene……..
Stiti ca drepturile salariale se prescriu dupa un timp.Exact asta am urmarit, sa nu se prescrie, cum doreau toti!!De intamplat se va intampla ceva, deoarece in tara am epuizat toate caile de atac!
Urmeaza CEDO, Comisia Europeana, etc. , etc. Si cu asta inchei orice comentariu pe aceasta tema.
Toate cele bune!!Mai ales ca de maine incep munca la un alt institut de cercetare, mult mai pe val decat acesta!

Marius C.
27 aprilie 2013 • 7:13 PM
Care va plictisiti, va recomand un film bun:

http://filmehd.net/spune-mi-cu-cine-te-insotesti-2013.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+filmehd+%28Filmehd.net+-Filme+online+gratis+subtitrate+in+limba+romana%21%29

Vladimir Dumitru
27 aprilie 2013 • 8:07 PM
Primul care trebuie să fie linșat : ION ILIESCU și toată liota care a acaparat puterea în 1989-1990 (cei care mai sunt azi în viață) !

luc
28 aprilie 2013 • 11:52 AM
corect 🙂

Vladimir Dumitru
27 aprilie 2013 • 8:13 PM
http://www.wall-street.ro/articol/New-Media/147812/raport-google-guvernele-cer-din-ce-in-ce-mai-mult-eliminarea-informatiilor-despre-ele-de-pe-internet.html?utm_source=newsletter-alert-20130427&utm_medium=email&utm_content=alert-20130427&utm_campaign=Newsletter-Alert
e clar de ce !

Libertarianul Român
27 aprilie 2013 • 8:17 PM
Aseara rusi si cazaci din Transnistria au incercat sa instaleze posturi de paza pe teritoriul Republicii Moldova. Nici la ei nici la noi nu sa auzi nimic. Se pare ca se joaca tare si rusii nu mai asteapta.

http://www.publika.md/haos-in-transnistria-doua-posturi-de-control–instalate-unilateral-de-autoritatile-de-la-tiraspol_1371961.html

Aveti si un video. Macar moldovenii de acolo i-au luat la pumni pe soldati. Oameni cu coaie.

iani
27 aprilie 2013 • 8:21 PM
Ineptocracy (in-ep-toc’-ra-cy) === a system of government where the least

capable to lead are elected by the least capable of producing, and where the

members of society least likely to sustain themselves or succeed, are rewarded

with goods and services paid for by the confiscated wealth of a diminishing number

of producers!

Traducere aproximativa : Sistem de guvernare unde cei mai putini capabili sa conduca

sunt alesi de cei mai putini capabili sa produca (bunuri),

si unde membrii “asistati sociali” ai societatii, sunt recompensati

cu bunuri si produse platite cu banii confiscati de la membrii productivi !!!

Nicu
27 aprilie 2013 • 8:40 PM
Deci are si un nume…

titisirbu
27 aprilie 2013 • 8:39 PM
Unul câte unul încep să spună adevărul.Cel mai mult îmi place fraza asta, citez:” Într-un interviu acordat la Londra, David Lipton a subliniat că Europa “trebuie în continuare să adopte reforme cruciale, dacă doreşte să lase în urmă criza şi să se întoarcă în sfârşit la dezvoltare şi la crearea de locuri de muncă”. “Acest proces nu este garantat în nici un fel, dar este realizabil”. Exact ca în Caragiale . Adoptâm reforme dar nu suntem siguri ca reușim.Facem așa… niște experiențe, dacă iese,iese, dacă nu ura și la gară.De aici se vede disperarea la ei, nu știu ce să mai facă.
Lucrurile sunt simple soluțiile se găsesc în “Manifestul antitaxe”.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/vine-o-criza-si-mai-mare-semnale-de-recesiune-ca-in-1930-181296.html

horia dragoiu
28 aprilie 2013 • 11:14 AM
Cu cat solutiile sunt mai simple, regulile mai putine si mai simple, cu atat o tara se conduce mai usor si mai bine. E ca si la masini: eu am o masina veche de 26 de ani (VW facuta in Germania) care are putine dotari , consuma putin si nu se mai strica. Parca cateodata m-am saturat sa o vad cat de rezistenta e. Ce simplu ar fi sa fie introdusa pedeapsa cu moartea pentru furt de exemplu: s-ar reduce drastic furturile, am scapa de costurile cu intretinerea detinutilor pentru ani de zile, politistii , judecatorii si procurorii ar avea mult mai putin de lucru si am putea chiar sa le marim salariile din economiile facute; nivelul de civilizatie al tarii ar creste brusc 🙂 , am creste chiar si in ochii strainilor (care zic eu intr-un final ne-ar urma exemplul). Ganditi-va ce bine ar fi sa nu mai purtam atat de mult grija cheilor, a alarmelor antifurt, etc. Sa pleci in vacanta si sa-ti lasi usa de la casa descuiata fara grija hotilor. Ganditi-va cati investitori ar veni sa-si faca fabrici intr-o tara in care nu se fura 🙂 ) Asta ar fi doar un singur exemplu.

eugeni
28 aprilie 2013 • 5:54 PM
ma intreb, tu ai cumva un program pe calculator, ceva, pentru care nu ai platit? Ai vazut vreun film online pe care nu l-ai cumparat? O aplicatie pe telefon..etc…Daca da…..streangul te mananca.
Dar daca, cineva iti pune un atare program pe computer fara sa ai cunostinta, si “te ga in gat” ?….

Ion
27 aprilie 2013 • 10:16 PM
Incep sa fie tot mai disperati politrucii, acuma vor sa mai bage alte taxe si impozite in plus ca sa isi plateasca camarila angajata la stat:
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-14702181-ministrul-finantelor-impozitarea-face-3-trepte-dupa-regionalizare-local-regional-national.htm

dan tuculea-arad
27 aprilie 2013 • 11:15 PM
Speranta noastra trebuie sa aiba finalizare!Nu cred ca se poate continua asa…Fratii din capitala:OCHII PE EI!In vest sunt ochi pe fiecare vama,asteptam startul,si nici un politruc nu va iesi din tara….Cind incepe balul,nu lasati “partenerii”sa paraseasca …ringul.Nu cumparati aur,va fi inutil,balast.HRANA SI PLUMB,cea mai buna investitie.Hrana pentru noi si familia noastra,plumbul pentru EI,sfintii politruci.LA BUNA LUPTA!

Dela TORII
28 aprilie 2013 • 12:43 AM
De la declansarea acestei sinistre crize economice…in vara lui 2007, nicidecum in 2008 cum latra sfertodoctii din presa…NU AM AUZIT NICI O VOCE….NU AM CITIT NICI UN ARTICOL ….NU AM VAZUT NICI UN REPORTAJ/DOCUMENTAR…care sa arate cu degetul spre taxele absolut aberante si neavenite pe care guvernele europene le aplica de zeci de ani…pentru…”incalzirea globala”. Nu am auzit NICI O VOCE care sa spuna ca aceasta sinistra si ABSOLUT INUTILA POVARA FISCALA….a gatuit economiile si a sleit puterea de cumparare a oamenilor, saracindu-i pana la limite greu de imaginat! NU!!! In schimb, aud si citesc de noi si noi taxe…evident, pentru a “limita efectele (DEZASTRUOASE, CUM ALTEFL???) ale, nu-i asa, “incalzirii globale”!!! De ce oare?

chris06
14 iunie 2013 • 9:29 AM
Corect!Recunosc ca nici eu nu m-am gandit la asta:(…………unde dracului se duc banii aia oare?

Casino 2011
28 aprilie 2013 • 9:18 AM
Basescu trebuia sa zica “Am iesit din criza dar am intrat în cacat”!

Supermario
28 aprilie 2013 • 1:35 PM
E tare fata asta:

http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/andreea-raicu-la-cluj-dupa-ce-300-de-oameni-au-murit-intr-o-fabrica-de-confectii-pentru-lanturi-de-fashion-daca-fabricile-pleaca-acei-oameni-mor-de-foame–110711.html

Trebuie sa o luam neaparat in MAT…

Mihai Giurgea
28 aprilie 2013 • 2:07 PM
Da, dar asa era si cand lucram la Prima TV. Imi amintesc ca, odata, soferul ei a facut o remarca personala (parca despre imbracamintea ei; ceva de genul “aratati extraordinar azi”). Iar cand a ajuns la birou, l-a dat pe loc afara. S-a auzit in toata televziunea si nu mai scotea nimeni nici o vorba cand lucra cu ea.

Si foarte bine a facut. Clasa muncitoare nu trebuie sa ridice nasul din pamant.

niko
28 aprilie 2013 • 2:24 PM
Care-i diferenta dintre un sofer si parasuta asta????Stimate domn, daca faceai acest comentariu vis-a-vis de o valoare, credeam.Cu ce-i mai presus madam Raicu fata de un sofer???E o curva de 2 bani care s-a cuplat cu unu sau altu in functie de banii din buzunar.Chiar mi-ar place sa aduceti argumente solide cu care sa dovediti ca fufa asta e o valoare.Chiar m-as bucura sa vad aceste specimene ca pot face afaceri sau ceva valoros(artistic) in afara timpului cand sant impulite cu vreun milionar.

Mihai Giurgea
28 aprilie 2013 • 2:33 PM
Diferenta e ca ea a putut sa-l concedieze pe sofer. Soferul n-a putut s-o concedieze pe ea.

Asta e diferenta de baza intre oameni: puterea. Ar fi trebuit sa stii pana la varsta asta.

niko
28 aprilie 2013 • 3:16 PM
Mda!!!O putere valabila si cu posibilitate de punere in practica destul de limitata.Cu ce m-ar afecta pe mine faptul ca as lucra la patron si la un moment dat as fi concediat???M-ar durea fix in pix.Pana sa ma apuc sa-mi deschid propriile mici afaceri, am lucrat la randul meu la patron si chiar eu am plecat si i-am lasat cu ochii in soare cand le era lumea mai draga.Un om valoros trece de la un job la altul ca albina din floare in floare fara sa -si faca probleme existentiale majore.Eu chiar am apreciat oamenii care n-au depins de un loc de munca oricat de bun sau caldut ar fi.Omul trebuie sa fie adaptabil si nu inchistat intr-un post sau firma.Iar din punct de vedere politic si social tot noi care avem puterea sa lucram pe propria noastra barba vom fi supravietuitori.Au venit razboaie, revolutii,greve si alte nenorociri, care au schimbat lumea dar nu si pe noi.Si bunicii mei au trecut prin probleme dar au razbit timpul si timpurile daca au lucrat in mod privat si au avut cate un mic atelier.Dupa razboi au venit comunistii si i-a luat in tarbaca ca sant chiaburi.Dupa 90 au cazut comunistii si au ramas bolsivicii cei mai rai.Vor cadea si astia si vor veni altii mai de dreapta care-i vor omora pe bolsevici.Dar noi vom fi cei castigatori.Cei care santem cei mai adaptabili si care depindem putin sau foarte putin de regimul politic aflat vremelnic la putere.Tot-odata putem trai si cu bani multi dar si cu bani putini.Atat capitalistii cei mari cat si bolsevicii cei mai rai depind de bani.Daca n-au bani sant in pomul de iarna pe cand noi cei din clasa de mijloc(atat cat a mai ramas)ne adaptam si supravietuim.Cand un client n-a avut bani sa-mi dea ptr.lucrul meu am facut cu el schimb de marfa sau ce a putut el sa-mi ofere,In rest o zi buna

Mihai Giurgea
28 aprilie 2013 • 5:10 PM
A, tu ai impresia ca pe patron il mai intereseaza ce faci tu, dupa ce esti concediat? Daca o duci bine sau esti distrus? Te inseli: putin ii pasa. Cand te da afara cineva, vrea un singur lucru: sa scape de tine. Atat! Nu e nimic personal, sorry. Doar afaceri.

Cand tu calci intr-un cacat si te stergi pe pantof, iti mai pasa ce se intampla cu cacatul ramas in urma? Te mai gandesti la el? Ei bine, asta si este un angajat concediat: un cacat.

I.
28 aprilie 2013 • 2:49 PM
Ăla care a pus întrebările e un handicapat. E vina cumpărătorului din România că in Bangladesh nu există disciplină in construcţii? Serios? În rest aceeași hipstereală isterică: “vai, săracii asiatici, ce puţin câștigă, dar dacă n-ar fi ei nici noi nu am avea haine şi electronice ieftine, așa că dă-i dracu, să muncească pentru noi…dar vai, ce exploataţi sunt…dar hmmm, ce preţuri mici au…” Nu am auzit nici un dobitoc din ăsta ipocrit să plângă de mila afacerilor locale, ei cu un ochi plâng de mila chinezilor şi cu altul râd de bucurie la preţuri.

Bl!tz
28 aprilie 2013 • 2:14 PM
http://www.wall-street.ro/articol/Economie/147847/basescu-vrea-un-nou-acord-cu-ue-si-fmi-pentru-a-accelera-accesul-la-zona-euro.html

Witch
28 aprilie 2013 • 2:51 PM
http://www.digi24.ro/stire/Taxe-ciudate-in-Romania-pe-liniste-pe-copaci-sau-pe-apa-de-ploaie_99236

Gabi
28 aprilie 2013 • 5:15 PM
@Mircea Alpino – îţi recomand: Unde s-au dus toţi taţii? (Where have all the fathers gone?)
Extras: “Bullshit feminist driven parenting methods like attachment parenting have created an environment which has removed any and all authority from fathers and left them cringing in a corner like spineless jellyfish, incapable of exerting any authority over their children.”
http://tinyurl.com/czqs94e

Gabi
28 aprilie 2013 • 5:16 PM
@Mircea Alpino – îţi mai recomand: Steal my Money Not my Son – A Father’s Story (Fură-mi banii, nu băiatul – O poveste a unui tată)
http://tinyurl.com/8z629nf

motanu
29 aprilie 2013 • 9:32 AM
Gabi,
ideile tale sunt prea evidente si subversive pentru secolul asta. Asta-i vestea proasta. Vestea buna pe de alta parte e ca greva fiscala promovata de domnul Giurgea impreuna cu intransigenta vizavi de dreptul fiecaruia de a vota in legatura cu problemele altora pe care se pare ca lumea de pe aici incepe sa o impartaseasca , va rezolva exact lucrurile negre de care vorbesti tu.

Mihai Giurgea
29 aprilie 2013 • 9:43 AM
Mie mi se pare ca ideile lui erau prea subversive pentru secolul…20. In secolul 21, au cam inceput sa fie puse in aplicare cu forta.

motanu
29 aprilie 2013 • 10:03 AM
Stiti, exista conceptul asta in fizica de materie neagra, forta neagra… Ceva majoritar si hotarator in univers dar tacut, insesizabil.
A ii lasa pe cersetori sa voteze cum sa moara de foame mi se pare o teorie unificatoare a campului fizic cu cel social.

MIRCEA ALPINO
29 aprilie 2013 • 3:44 PM
@ Gabi
Am citit linkurile. Tot nu renunt. Mai bine ma injura copilul ca sint un “dobitoc” ca asa il invata masa, dar sa nu creada vreodata ca nu-l iubesc. Asta e important. Ce o sa faca el, cind va ajunge la majorat, nu stiu. Dumnezeu cu mila!