Acordul cu FMI e rupt, adio pensii!

3 decembrie. Primarul Constantei, Radu Mazare (PSD!): “Nu cred ca este bine sa mai punem taxe si sa apasam populatia, si asa benzina in Romania este mai scumpa decat in foarte multe tari europene, civilizate, dezvoltate, din Vest. O sa ajungem ca turcii. Numai pe la turci e vreo 2 euro si ceva. Mai scumpa decat in Germania”.

Romania platește pensiile, doar din imprumuturi. Fara FMI, adio imprumuturi!

Cand FMI a anunțat in ianuarie ca nu mai da nici un ban Romaniei, bancile private au urcat imediat dobanda la imprumuturi, peste 5,5%. La 6%, Romania intra in colaps: ajunge sa se imprumute, doar ca sa plateasca dobanzile. La 7%, deja totul e pierdut: nu se pot plati nici macar dobanzile. Nici macar camatarii nu vor mai risca sa imprumute bani statului roman, pentru ca toata lumea va ști clar: ROMANIA NU ISI MAI POATE PLATI DATORIILE. Banii imprumutați Romaniei sunt bani aruncați!

Romania socialista si tocatoare de bani a ajuns ca un acrobat care incearca disperat sa-si tina echilibrul pe o sarma subțire: doar 0,5% o mai despart de prabușire.

Iar Traian Basescu tocmai a scuturat sarma!

E bine ce face Basescu? E rau acordul cu FMI?

Pai sa-l ascultam chiar pe Victor Ponta, ca le zice bine:“Acordul cu FMI, sinucidere naționala – daca ajungem la Putere il suspendam!” “De ce luam banii, ce facem cu ei si cine ii va plati? Este o sinucidere naționala! Se iau bani pentru a se mai tine Guvernul si dupa ei potopul. De unde dam inapoi?” “Relația noastra cu FMI este profund denaturata si anormala. Anul trecut ne-au anunțat ca anul asta vom avea creștere si deficit bugetar scazut, acum vin si ne zic ca avem scadere. Nu vine nimeni sa ne spuna ca banii care trebuiau dați nu trebuiau sa se duca pe pensii, ci pe investiții.” “Am avut ocazia, la invitația premierului grec, sa ma intalnesc cu marii economiști ai lumii sa vad cum scot Grecia din criza. Ministrul de Finanțe turc a zis ‘sa platești datorii externe pe reduceri interne doar un prost ca Ceaușescu a putut sa faca’. A zis asta fara sa știe ca eu sunt roman”

Cand zicea Ponta toate chestiile astea? Cam pe vremea cand injura si proiectul Roșia Montana: chiar anul trecut, in 2012, dar inainte sa ajunga la putere.

De ce pornește Basescu revoluția?

Romania e deja inconjurata de revoluții: Ucraina, Bulgaria, Franța, Grecia, Italia.

E clar ca fara pensii si salarii la bugetari, va curge sange pe strazi. Poporul roman e un popor de mamaligi si de hoti: numai foamea ii scoate in strada. Si fara imprumuturi, exact asta incepe: FOAMEA!

Știe Traian Basescu asta? Isi da seama ce a declanșat? Isi da seama ca avalanșa care incepe, va matura de la putere toata clasa politica, nu doar USL-ul?

Eu cred ca da. Cred ca orice analist (indiferent ca lucreaza la Președinție, la SRI sau la ambasade) vede ca tensiunea sociala in Romania e foarte mare, si ca o scanteie e suficienta sa produca o explozie sociala violenta.

Iar neplata pensiilor e ditamai scanteia!

Si atunci, de ce vrea Basescu sfarșitul sistemului? Simplu: pentru ca sistemul l-a exclus. In clipa asta, el nu mai are intrare nici la USL, nici la PDL. Iar Mișcarea Populara, partidul lui, are susținere publica zero. Daca nu face ceva urgent, ca sa atraga din nou oamenii si sa isi loveasca dușmanii, se poate considera pensionat. Ceea ce, evident, n-are chef. Așa ca s-a orientat rapid sa mearga cu valul nemulțumirii populare: a devenit anti-sistem, anti-politicieni si anti-taxe. Nu pe bune, nu din convingere – dar nici nu mai conteaza asta.

Un singur lucru mai conteaza pentru Romania: fara acord FMI, incepe falimentul.

Dulce Romanie, asta ti-o doresc!