Fie ca este singur in infuzie, amestecat cu alte plante medicinale sau consumat direct, anasonul poate fi un mare aliat al sanatatii noastre digestive si chiar amelioreaza durerile de cap.
Anasonul este o planta medicinala. Acesta, din cele mai vechi timpuri, a fost folosit de diferite culturi si civilizatii in beneficiul sanatatii umane.
In zilele noastre a devenit foarte popular. Acest lucru se datoreaza nu numai continutului sau de nutrienti esentiali, ci si capacitatii sale de a preveni si a atenua diverse afectiuni.
De fapt, i se atribuie proprietati sedative, carminative si antispastice. Din acest motiv, alternativ, este folosit frecvent impotriva problemelor digestive sau a durerilor de cap, printre alte disconforturi.
In plus, poate ajuta la echilibrarea poftei de mancare si la reducerea nervozitatii datorita efectului sau calmant.
1. Remediu cu anason pentru digestii grele
Acest condiment are proprietati antiinflamatorii si carminative, potrivit acestui studiu realizat de Centrul de Cercetari Biomedicale „Victoria de Giron” (Cuba). Prin urmare, ne poate ajuta sa imbunatatim digestia grea atunci cand consumam mancaruri prea abundente.
Astfel, compusii sai activi ar ajuta la prevenirea formarii de gaze in intestin. In plus, ajuta la reducerea umflaturilor abdominale si a senzatiei de greutate.
Ingrediente
- 1 lingurita de seminte de anason (5 g)
- 1 cana de apa (250 ml)
Pregatirea
- Mai intai, adaugati o lingurita de seminte de anason la o cana de apa clocotita.
- Apoi, acoperiti bautura, asteptati sa se raceasca timp de 10 minute si strecurati-o.
Modul de consum
- Poti bea infuzia la 30 de minute dupa ce ai mancat preparate iritante sau abundente.
- Optional, il puteti consuma la mijlocul diminetii, de cel putin 3 ori pe saptamana.
2. Remediu pentru flatulenta
Actiunea carminativa a anasonului poate ajuta la ameliorarea flatulentei incomode si recurente.
Se crede ca aportul sau regulat ajuta la reducerea formarii de gaze. Cu toate acestea, acest studiu realizat de Complexul Spital San Borja Arriaran (Chile). Se recomanda prudenta, deoarece in cantitati mari poate fi foarte toxic.
Ingrediente
- 1 lingura de crengute de anason tocate (15 g)
- 1 cana de apa (250 ml)
Pregatirea
- Mai intai, adaugati crengutele de anason intr-o cana de apa. Se aduce apoi la fiert, la foc mic, timp de 5 minute.
- Dupa acest timp, inchideti bautura, acoperiti-o si apoi lasati-o sa se odihneasca timp de 10 minute.
Modul de consum
- Puteti bea pana la 2 cani de bautura de anason pe zi.
3. Remediu cu anason pentru dureri de cap
Datorita efectului analgezic usor, aceasta samanta poate ajuta la calmarea durerilor de cap cauzate de stres si tulburari nervoase. Acest lucru este confirmat de acest studiu al Universitatii Republicii (Uruguay), care subliniaza din nou prudenta la aportul acestuia.
Actiunea sa sedativa ajuta la relaxarea sistemului nervos si la reducerea tensiunii.
Ingrediente
- 1 lingura de anason stelat (15 g)
- 1 cana de apa (250 ml)
Pregatirea
- Mai intai, adaugati anasonul stelat intr-o cana de apa clocotita, apoi acoperiti bautura.
- La final, se lasa sa stea 10 minute si se filtreaza printr-o strecuratoare.
Modul de consum
- Puteti bea infuzia cand simtiti semne de durere.
- Daca considerati ca este necesar, luati-l de 2 ori pe zi.
4. Remediu pentru sughit?
Sughitul este o miscare convulsiva involuntara a diafragmei. Acest lucru ne provoaca un oarecare disconfort provocand o expulzare brusca a aerului.
Multi sustin ca nu exista trucuri care sa va grabeasca recuperarea si, de fapt, nu exista dovezi stiintifice care sa sustina utilizarea anasonului pentru aceasta. Cu toate acestea, in mod traditional, s-au folosit remedii casnice, precum cel pe care il prezentam mai jos.
Ingrediente
- ½ lingurita de anason (2 g)
- ½ cana de apa (125 ml)
Pregatirea
- Pur si simplu macinati sau zdrobiti o jumatate de lingurita de anason.
modul de consum
- Consuma anasonul macinat si, imediat, bea o jumatate de cana de apa.
5. Remediu cu anason pentru curatarea rinichilor?
Efectul sau diuretic creste productia de urina. Astfel, ar favoriza expulzarea toxinelor si a metalelor grele care sunt filtrate prin activitatea acestui organ.
La randul sau, ar putea scadea riscul de pietre. Cu toate acestea, este recomandabil sa consultati mai intai un medic.
La fel, atat menta, cat si feniculul au, de asemenea, proprietati digestive care pot ajuta la sporirea actiunii anasonului. Acest lucru este confirmat de acest studiu realizat de Universitatea din Urmia (Iran) si de aceasta cercetare a Institutului National de Cercetare in Sanatatea Reproducerii (India).
Ingrediente
- 1 cana de apa
- 1 lingurita de anason verde (5 g)
- 5 frunze uscate de menta
- 1 lingurita de fenicul (5 g)
Pregatirea
- Mai intai, aduceti o cana de apa la fiert si, cand vine in clocot, reduceti focul si adaugati ierburile.
- Apoi, acoperiti bautura si lasati-o la foc mic timp de 3 minute.
- Apoi, asteptati sa stea la temperatura camerei pentru inca 10 pana la 15 minute.
- Cand este potrivit pentru consum, se filtreaza cu o sita.
Modul de consum
- Puteti bea bautura dupa cele 2 mese principale.
- Se recomanda consumul acestuia de cel putin 3 ori pe saptamana.
Stiati aceste utilizari ale anasonului? Daca nu i-ati verificat inca proprietatile pentru dvs., asigurati-va ca il cumparati de la cel mai apropiat magazin de plante medicinale si il tineti la indemana.