Mituri despre cancerul mamar

Cancerul mamar face mii de victime anual, mai ales daca nu este depistat la timp. Insa inainte sa dam crezare tuturor lucrurilor pe care le auzim din diverse surse, mai bine ne-am informa in legatura cu cancerul de san. Vom descoperi astazi cateva mituri despre cancerul mamar si adevarul din spatele acestora!

Exista medicamente care previn cancerul mamar. Acesta este un mit cu un strop de adevar. Medicamentele exista (sunt doua la numar), insa efectele secundare sunt foarte nocive pentru femei. In plus, medicamentele au ca efect prevenirea aparitiei celulelor cancerigene doar intr-o anumita masura si nu sunt 100% sigure.

Cel mai indicat ar fi sa te bazezi pe alimentele naturale care contin antioxidanti sau alte componente care lupta in mod natural impotriva celulelor canceroase. Iata lista celor mai bune alimente care te protejeaza de cancer!

Sutienul cu balene favorizeaza aparitia cancerului mamar. Un mit cat se poate de FALS! Cercetatorii au descoperit faptul ca nu conteaza ce fel de sutien porti si ca acesta nu are nicio legatura cu aparitia cancerului de san.

Doar daca ai avut in familie cancer la san vei avea si tu. Din nou un mit FALS! Studiile au aratat ca 70% din cazurile de cancer mamar apar la femeile care nu au avut niciun istoric de cancer la san in familie. Este total adevarat ca daca o ruda de gradul I a avut cancer, sansele ca si tu sa dezvolti cancer sunt mult mai mari.

Nodul la san = cancer mamar. Nodulii care apar la sani pot sa nu prevesteasca in mod obligatoriu cancerul mamar. De fapt, 80% din nodulii descoperiti la femei sunt benigni (necancerosi) si apar in urma unor dereglari hormonale sau in urma altor probleme de sanatate. Insa nu ignora importanta autopalparii si du-te la medic imediat daca simti schimbari la nivelul sanilor. Acest lucru iti poate salva viata!

Daca ai sanii mici esti ferita de cancer. Nici aceasta ipoteza nu a fost confirmata, iar medicii afirma ca nu este nicio legatura intre marimea bustului si aparitia cancerului mamar. De fapt, chiar si barbatii pot suferi de cancer mamar, insa cazurile sunt mult mai rare.

Greutatea conteaza. Chiar daca sperai ca acesta sa fie tot un mit, afla ca este ADEVARAT! S-a constatat ca exista o legatura directa intre aparitia cancerului mamar si obezitate. Grasimea corporala actioneaza ca o alta glanda si elibereaza in corp hormoni care duc la dezvoltarea celulelor canceroase. Mai ales daca sunt trecute de menopauza, femeile cu grasime corporala multa pe abdomen si solduri sunt mai predispuse aparitiei cancerului mamar.