Grecia primește flit în loc de bani

Grecii, lăsați sa moara in prostia lor!

Va amintiți ca grecilor li s-a spus acum doua săptămâni: daca votați planul de austeritate, Uniunea Europeana si FMI or sa va dea 130 de miliarde de euro, ca sa scăpați de faliment?

Va amintiți ca Parlamentul grec a votat duminica noaptea, după certuri crunte, in timp ce pe străzile Atenei, sindicatele si comuniștii incendiau clădiri?

Va amintiți cum si in România câțiva comuniști imbecili se bucurau: las’ ca grecii or sa le ia banii, dar n-or sa facă nici un fel de reforma si n-or sa concedieze nici un bugetar?

Ei bine, pana la urma, cei care au luat plasa sunt grecii: după ce au votat planul de austeritate, uite ca nu mai primesc nici un ban. De ce? Cică nu exista…consens! Adică, mai pe față spus, cei care trebuiau sa-i dea bani (tarile UE si FMI-ul) s-au răzgândit.

Cum sa arunci banii pe pielea unor putori?

Primul dus rece a venit chiar de la șefa FMI, Christine Lagarde: da, FMI ar fi de acord sa ajute Grecia…nu se știe cu cât…dar mai întâi trebuie sa fie sigur ca banii nu sunt aruncați pe fereastra…si in primul rând, trebuie sa primească chiar el bani, ca are buzunarele goale. Cine ar trebui sa umple buzunarele FMI? Pai tot Uniunea Europeana si americanii, desigur. Numai ca americanii in loc sa dea bani, au luat: in ianuarie, si-au retras din Fondul Monetar 100 de miliarde de dolari. Ca si lor le crapă buza!

Așa ca povara Greciei a rămas toata pe Uniunea Europeana… dar UE nu mai e chiar așa de solidara si unita, ca pana acum: România a zis clar ca nu da bani pentru salvarea Greciei. La fel si Cehia, Ungaria, Polonia. Ministrul de Finanțe polonez, Jan Rostowski, chiar le-a trântit-o grecilor in față: tara lui nu încurajează puturoșenia (Bravo, polonezule! Sa moara putorile socialiste!). Deci Europa de Est s-a scuzat: sorry, noi am intrat in UE ca sa luam bani, nu ca sa dam.

Spania, Italia, Portugalia, Irlanda, nici nu s-a mai pus problema sa contribuie cu ceva, ca practic sunt in aceeași situație ca Grecia: faliment! Olanda, care ar fi avut bani, a refuzat net: ba chiar a spus la Bruxelles ca UE e destul de puternica, ca sa dea Grecia afara. (Iar scoaterea Greciei din UE ar fi oricum doar începutul, ca Olanda ar vrea după aceea si concedierea României).

Așa ca rămăseseră doar trei tari mari, care sa-i scoată pe greci din rahatul in care s-au băgat singuri. Marea Britanie, Franța si Germania. Englezii au tăiat-o scurt: pe noi nu ne interesează problemele zonei euro, nu ne interesează Tratatul vostru Fiscal si in general, nu ne interesați voi! Noi avem problemele noastre si o sa ni le rezolvam singuri.

Deci speranța grecilor a rămas doar in Franța si Germania. Franța i-a ajutat mult in ultima vreme: dar numai cu vorbe, nu si cu bani. Pentru ca Franța are ea însăși un deficit uriaș, niște subvenții agricole imense si o economie gata sa se prăbușească. Ziarele franceze nu vorbesc de falimentul Franței, dar agențiile de rating știu adevărul si deja au degradat-o.

Așa ca grecii au ajuns pana la urma sa depindă doar de…”fasciștii” nemți! Ăia pe care i-au înjurat, pe care i-au făcut exploatatori, nemernici, capitaliști lacomi. Pai când cerșești, măcar sa cerșești cu căciula in mână si umilit. Ca daca te rățoiești la ala căruia ii ceri bani, slabe șanse sa primești!

Nu Grecia a pus Germania cu spatele la zid. Ci invers!

Comuniștii se lăudau: nemții sunt obligați sa dea bani Greciei, ca daca nu le dau, grecii n-or sa le mai cumpere Mercedesurile!

Pai cat de imbecil poți sa fii, ca sa crezi ca un negustor ar trebui sa dea bani gratis clienților lui, ca ăia sa aibă cu ce sa-i cumpere mărfurile? Adică, de aia plătesc taxe imense firmele germane, ca banii de taxe sa se duca la greci, iar grecii sa cumpere (eventual) tot de la firmele germane? Pai decât sa-ti dau bani ție si tu sa cumperi de la mine, nu e mai simplu sa-mi mut eu banii dintr-un buzunar in altul si sa te las pe tine sa mori de foame? Întotdeauna am fost de părere ca acest argument tâmpit arata cât de scăzut poate sa fie IQ-ul socialiștilor.

Mă bucur ca si Angela Merkel a avut aceeași părere ca mine: si in loc de bani, le-a dat grecilor un mare flit!

Grecii, obligați acum sa muncească pe gratis.

Era bine cu al 14-lea salariu? Ei, acum n-o sa-l mai primiți nici măcar pe primul! Ce fac grecii fără bani? Ce trebuiau sa facă de mult: crapă. S-au obișnuit sa trăiască din împrumuturi, dar acum nimeni nu-i mai împrumuta.

“64.000 de oameni vor lucra fără să fie plătiţi luna aceasta, iar unii dintre ei ar putea fi obligaţi să returneze bani la buget. Printre cei vizaţi se află 21.000 de profesori, 13.000 de angajaţi ai autorităţilor municipale şi 30.000 de funcţionari civili. Interesant este faptul că reducerile de salarii pentru angajaţii din sectorul bugetar vor fi aplicate retroactiv, vizând inclusiv luna noiembrie a anului 2011″, scrie The Atlantic .

Asta e viitorul Greciei (dar si al României): haos economic, violente de strada din ce in ce mai sângeroase, instabilitate fiscala, sărăcie crunta.

Băncile grecești sunt secate de bani. Nimeni nu le mai dă un cent! Firmele grecești se închid cu zecile de mii: 12.000 au dispărut in doar câteva săptămâni. Ce fac patronii greci? Pleacă pe capete. Se muta afară din Grecia și îi lasă pe socialiști să-și plătească singuri salariile și pensiile. Unde pleacă? Nu in Cipru, nu in Franța si desigur, nu in România: ci in…Bulgaria!

Bulgaria a devenit un adevărat paradis fiscal al Uniunii Europene, care atrage nenumărate firme din tarile cu taxe mari si sistem fiscal ostil afacerilor (ca România, Franța, Grecia, Italia, Spania etc.). Chiar si firme germane au început sa migreze in Bulgaria. Inteligenta politicienilor bulgari de dreapta si a masurilor de relaxare fiscala (luate acum 2 ani), iată ca începe sa dea roade.

Roade începe sa dea si cretinismul socialist al politrucilor greci și români: dar roadele acestea sunt maronii, uscate si au gust de rahat.

Poftă bună, popor român!

Nota: articol publicat anul trecut si republicat azi, in cinstea discutiilor Romaniei cu FMI. Despre care CPP va scrie un articol special, imediat ce ne vor sosi anumite…informatii…(din spatele usilor inchise cu grija de Ponta). 

Marius C.
5 martie 2012 • 1:41 PM
Am o placere nebuna sa ma imprumut la…bugetari. In fiecare saptamana imi bat prietenii (bugetari) la cap sa ma imprumute de bani. 🙂

Mihai Giurgea
5 martie 2012 • 1:45 PM
Hahaha…esti sadic Marius! 😆

Cristi Ionescu
7 martie 2012 • 1:21 PM
Un scurt offtopic, dar nu offtopic de tot: chiar acum am vazut la televizor o stire, ca firma care face autostrada Lugoj – Deva nu gaseste muncitori. Reporterii, prin sate:
“Te angajezi la autostrada?

 • Nu!
 • De ce, ca e leafa de 40 de milioane.
 • Ăăăă, la banii astia, nu!”.
  Altul: “Nu, ca e munca multa”.
  Deci, in RO nu gasesti muncitori cu 4000 de lei leafa.
  Tare, nu?

Marius C.
7 martie 2012 • 1:23 PM
Tot offtopic, dar din Sibiu:

http://www.turnulsfatului.ro/13670/mitul-turistilor-la-sibiu-conform-ins-la-innoptari-nu-intram-nici-in-top-zece-pe-2011.html

briareus
13 martie 2012 • 10:15 AM
B u l l S h i t. Stiu caz concret, inginer constructor, nu a fost angajat pentru ca nu era din Lugoj. Nu-i ofereau mai mult de 1500.

Sorin Cristea
7 martie 2012 • 1:15 PM
🙂

Iulian
2 noiembrie 2013 • 5:16 PM
Prabusirea in cazul nostru e mult mai rapida ………. Citez dintr-un articol de Tolontan:
“Ministrul fondurilor europene a anunţat că “România va trebui să plătească CE, pentru deficienţe în sistem din 2009-2011, peste un miliard de euro”.
Eugen Teodorovici a adăugat, aproape în șoaptă, urmările: “Datoria imensă va fi preluată de către bugetul de stat și va apărea, automat, la deficit în raportul FMI”.”

Robespierre
5 martie 2012 • 1:48 PM
Pai daca grecii sunt ca si morti, noi suntem morti demult.
Am vazut ca angajeaza studenti romani buni vorbitori de engleza pe perioada sezonului estival, salarii pana la 1200 euro daca esti ospatar!!!

Am mai spus: macar grecii au turism, a 2-a mare industrie mondiala dupa petrol.
De aici vor face restart. Noi facem doar pluta care…ia apa.

L
2 noiembrie 2013 • 12:49 PM
Grecia? Restart?!?

Marius, nu stiu ce fumezi… dar orice ar fi, baga la vanzare! 😀

Marja de eroare
5 martie 2012 • 2:06 PM
Da, o sa faca ei restart de la turism, dar sa nu va imaginati ca o sa fie simplu. Statul grec toaca anual circa 154 de miliarde USD, in timp ce tot exportul Greciei valoreaza doar 24 de miliarde de dolari:

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html

Asta e valoarea exportului, nu profitul firmelor. Deci de fapt statul grec nu reuseste sa stranga de la firmele private decat maximum 8 miliarde de dolari anual. Va dati seama ce inseamna sa scazi brusc cheltuielile de la 154 de miliarde, la doar 8 miliarde pe an? Deja somajul a atins 17%.

Margelatu
5 martie 2012 • 2:36 PM
Grecii de rând reacţionează prin “mişcarea cartofilor”… 🙂 http://economie.hotnews.ro/stiri-consumator-11669610-grecia-miscarea-cartofilor-declara-razboi-vietii-scumpe-intr-tara-care-multe-produse-baza-sunt-mai-scumpe-decat-germania.htm

Mihai Giurgea
5 martie 2012 • 4:53 PM
Lasa, ca nu le strica o cura de slabire.

Marcela Craces
2 noiembrie 2013 • 9:12 PM
Oricum nu le plac cartofii…
Maslina-i baza!

Cristinel
5 martie 2012 • 2:50 PM
Din cate pot sa mi dau eu seama de aici, nemtii s-au saturat pana peste cap de greci. Daca era vorba de irlandezi, era altceva. Oricum si aici, sunt multi nemti angajati si plasati prin companii de recrutare, unde nu castiga mai mult de 7-8 euro pe ora. Multi nemti castiga exact cat sa traiasca, dupa ce scad cheltuielile de baza, mai raman cu 50-100 de euro. Oricum, si aia care castiga bine(angajatii sau intreprinzatorii care detin bine cunoscutele afaceri de familie) si ceilalti, care muncesc “la supravietuire”, nu-i mai prea inghit pe greci: “greci care au pensii mai mari si 14 salarii, etc”. Asa ca stimati greci, nu ati vrut pt un timp biciu’ nemtesc, eventual pana va puneati pe picioare si va faceati o economie competitiva, luati biciu’ chinezesc peste spinare, sa va ajunga. Eu il preferam pe ala nemtesc.

cl
5 martie 2012 • 4:42 PM
@Cristinel: Daca tu crezi ca nemtii pun biciul… Nu credeam ca Germania e un stat social, dar se pareca e mult mai social decat statul roman. Am ramas socat cand am auzit ca daca nu lucreaza, statul ii plateste germanului lenes chiria, telefonul si ii da bani de mancare. Si sunt multe exemple de nemti care prefera asta. Sunt doar un angajat, dar mi se pare absurd sa traim intr-o lume in care oamenii lucreaza si altii nu. Ca le e lene … Ca primesc mai multi bani stand acasa, uitandu-se la tv.

Cristinel
5 martie 2012 • 5:03 PM
stai linistit ca un patron neamt stie sa puna si biciu’ pe angajati, mai ales daca isi deschide o firma unde prin afara germaniei. si da, in germania daca esti somer poti sa o duci “bine”, pt ca primesti locuinta sociala, utilitati moca si ceva bani de papica si iti ajung sa platesti si tv-ul. din aia ii vezi pe toti umflati si bine-merci, pt ca toata ziua is acasa si se uita la tv. si somer esti nelimitat, nu ti taie statu’ banii de somaj dupa doi ani.

Alex
5 martie 2012 • 8:32 PM
Din cate mi-amintesc cat timp am stat prin Germania (trei ani de zile) ajutorul de somaj era limitat la 6 luni si apoi intrai pe ajutor social care era mai mic. Si apoi te obligau sa te duci la cursuri de recalificare, sa accepti orice oferta de munca din zona ta pentru care erai calificat si mai trimiteau si pe cineva sa te verifice ca nu cumva sa ai obiecte de lux (masini scumpe, plasma, etc.).

In plus, grija lor e mai mult pentru copii. Daca parintii sunt lenesi si nepasatori macar copiii sa o duca bine (relativ) si sa devina membri activi ai societatii. De aici si cazuri celebre de mame singure cu 4-5 copii care stau bine-mersi acasa pe ajutor social. Dar daca esti single mori de foame.

Tot socialism se cheama si tot nu-mi place dar are ceva logica.

Mihai Giurgea
5 martie 2012 • 9:20 PM
Uite un articol despre Romania si Grecia, pe Forbes: http://www.forbes.com/sites/timferguson/2012/01/22/greece-worry-over-the-romanians/

M-au amuzat insa mai ales comentariile: romanii, obisnuiti cu insultele si porcaiala pe internet, au fost bagati la spam in masa de Forbes, cu trei exceptii (si ele foarte agresive)…hahaha…

Iata poporul roman: un popor obisnuit sa traiasca in mocirla, dar cu nasul pe sus si cu pretentia sa fie considerat civilizat. Ei bine, n-o sa fie considerat astfel niciodata, de nimeni: pentru ca nu este!

Olandezii, care se opun intrarii in Schengen, exprima de fapt sentimentele intregii Europe. Exact la fel gandesc despre romani si spaniolii, italienii, britanicii si nemtii. E de ajuns sa te uiti in presa, la articolele despre Romania. Realitatea bate politetea: pentru romani si cei asemenea lor (grecii de pilda), va fi inventata in curand o troaca speciala, departe de masa europenilor.

Intreg poporul roman va fi bagat la spam.

Cristinel
5 martie 2012 • 11:10 PM
Eu stiu ca sunt someri de lunga durata care primesc in continuare ajutoare. Stiu ca ii pun sa-si caute de munca, numai ca multi is smecheri, pur si simplu aduc fituica respectiva “stampilata cu refuzuri”. Stateam o data intr-un Döner-Haus turcesc si o venit un tip direct la turc: “Sef, te rog da-mi o stampila!”. Dupa care s-a carat frumos-probabil ala o sa aiba bani de la stat mai departe.
Cat priveste copii, ai dreptate, logica e sa rupa cumva spirala asta in asa fel, incat copii sa ajunga ceva mai mult de cat parintii lor, asistatii social.

cl
6 martie 2012 • 3:18 PM
Copii fac ce vad la parinti. Si sunt de acord ca romanii is vai de mama lor, dar se pare ca nici europa nu e asa civilizata. Eu sper sa ne dea afara din UE. Nu meritam sa fim in uniunea europeana. Suntem mult in spate.

iani
5 martie 2012 • 2:57 PM
Cum pot sa am si eu grecul meu?!!
Pot sa il pun sa faca multe, din categoria pe care o stie mai bine: greve, scandal, incendieri…etc….

NoMercy
5 martie 2012 • 3:00 PM
La urma urmei grecii isi merita soarata .

http://www.finantistii.ro/international/grecia-retrogradata-pe-ultima-treapta-de-moodys-70690/

Good life is over ! Sunt curios cine va mai investi acum acolo ceva .

Mihai Giurgea
5 martie 2012 • 4:54 PM
Grecia trebuia retrogradata de mult. Franta si Italia la fel.

MIRCEA ALPINO
5 martie 2012 • 3:12 PM
INTREBARI

Sa ne spuna domnisoara Corina daca inainte de a lucra la Apaca, a lucrat in Grecia prin zona … Corintului?
Ce zeita i-a spus ca patria sa va intra in faliment si a trimis-o de urgenta la Bucuresti?

Asa ne vom puta explica sosirea ei in Romania si dorinta imediata de a redeveni bugetara!

Dar, ce faci domnisoara, ca de ce te feresti nu scapi?

Victoras de la oras
5 martie 2012 • 3:51 PM
Majoritatea băncilor germane vor accepta înţelegerea negociată de Institutul pentru Finanţe Internaţionale (IIF), prin care valoarea nominală a obligaţiunilor Greciei aflate în portofoliul creditorilor privaţi va fi redusă cu peste 50%, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters, potrivit Mediafax.

Casino 2011
5 martie 2012 • 3:54 PM
Eu nu înteleg un lucru. De ce se blameaza grecii ca si popor când ar trebui sa dea socoteala conducerea. Ei au fost pusi sa administreze tara, nu nea tagârta de la sapa. Aceeasi problema este si în România. Vorbim de al 14-lea salariu, de pensii foarte mari, omul de rând le-a primit nu “le-a furat”. Nu cumva cei ce au furat în nesimtire sunt cei mai vinovati? Politicienii, înaltii functionari publici, liderii sindicali,biserica ei sunt principalii vinovati si ei trebuie sa gaseasca solutii “viabile” pentru a iesi din impas. Masurile care se iau acum în Grecia, parca ar fi luate într-o familie fara discernamânt si educatie. Pîna ieri cumparai copilului toate jucariile posibile si imposibile (indiferent ca le cerea sau nu), iar acum când realizezi ca numai sunt bani îl ei la bataie si-l culpabilizezi ca din cauza lui numai ai bani de mâncare. Este vina copilului sau a ta ca parinte responsabil? Politicienii tin rolul de parinte responsabil, sau asta ar trebui!

Mihal
5 martie 2012 • 4:19 PM
Ce vorbesti, bre? Ce au facut grecii de rand se numeste complicitate. In cel mai bun caz se numeste ca au facut o tranzactie cu rea credinta. In ambele cazuri sunt vinovati.

Pai cum, tu esti de buna credinta cand stii foarte bine ca statul nu are banii lui (ce, banii cresc in copaci?) ci doar banii pe care-i strange din impozite si totusi ceri mariri de salarii de la buget si de pensii?

Pai ce, cand la noi e o manifestatie a functionarilor care cer salarii mai mari, eu ma fac ca nu inteleg, eu cred cumva ca ei cer salarii de la stat, din neant? Nu, nenicule, atunci cand vad un functionar ca urla in strada inteleg foarte bine ca el ma scuipa in obraz pe mine, patron, si-mi spune cu obraznicie: DA-MI!

Sa-ti fie foarte clar: cand e vorba de bani, statul e doar un instrument pervers de intermediere. Intermediere de la aia care au catre aia care cer cu nerusinare. Pai ce, tu crezi ca ei, oamenii de rand, nu stiau foarte bine de la cine cer?

Pai sa sufere, nene!

Mihal
5 martie 2012 • 4:25 PM
Chestia asta de a trata cetateanul ca un copil iresponsabil care trebuie “protejat” de toate relele pietei este unul din conceptele de baza ale socialismului.

Ei bine, eu cred ca fiecare este responsabil pentru ce face, n-am nevoie sa ma protejeze nimeni si sa-mi dijmuiasca nimeni banii pentru asta. Ma protejez eu, nenicule, iar daca e cazul, eu trag ponoasele. Statul sa nu se mai bage.

Iar cetatenii care se comporta iresponsabil, e problema lor, nu e cazul sa ne batem noi capul cu toti fraierii. Pai pot sa si moara fraierii, ca de abia raman mai multe resurse pentru mine: case mai ieftine, vile la munte vandute la mezat, masini de lux luate practic de pomana de la recuperatori, liber la mall de toti idiotii care mi se baga in fata ca au luat si ei un credit, nise de afacere golite de “prestatori” idioti, respect mai mult pentru cine e profesionist si se descurca cu adevarat cu propriile forte, etc., etc. Se numeste SELECTIE NATURALA. E benefica.

Mihai Giurgea
5 martie 2012 • 5:02 PM
Absolut de acord, Mihaly.

Mihai Giurgea
5 martie 2012 • 4:57 PM
Da, saracii romani: ei n-au vrut nici case, nici excursii in strainatate, nici BMW-uri. Conducatorii cei rai, in alianta cu bancile malefice, i-au fortat sa toace banii pe banda rulanta.

L
2 noiembrie 2013 • 1:04 PM
@Mihai Giurgea: Pai cum, dle, nu sunt de vina masonii, “perciunatii”, occidentul nelegiuit si reptilienii de vina?!
Nu ei au bagat mana ro-marlanului in credite peste credite?
Ro-marlanul nu are nici o vina, el e crestin-hortodox si prin definitie sfant! Altii ii vor raul, dusmanii fara numar!

Mihai Giurgea
2 noiembrie 2013 • 3:00 PM
Am auzit de toti, afara de reptilieni. Astia cine mai sunt?

Emanuel
2 noiembrie 2013 • 3:41 PM
E o carte scrisa de David Icke in care spune ca lumea e condusa de o rasa antica de reptilieni si ca ei manipuleaza istoria si societatea uman.

Mihai Giurgea
2 noiembrie 2013 • 3:55 PM
Aha. Deci exista cetateni romani, considerati homo sapiens, care au drept de vot si sustin asemenea lucruri. Si poate unii din ei chiar ajung pe CPP si se indigneaza ca-i bag la spam. Inteleg…

MIRCEA ALPINO
5 martie 2012 • 3:57 PM
CE SA CREDEM?

Liderii unor tari din UE chiar si-au dat seama in al 13-lea ceas ca nu e bine sa mai dea bani grecilor?
Propriile natii le-au pus in vedere ca “cine nu beleste ochii va fi belit sigur la vot”?

Mai mult ca sigur ca orgoliul politrucilor a triumfat ” Pai cum sa cadem de prosti? Vin alegerile!” Cred ca nu ar fi renuntat sa mai dea bani Greciei daca din calendar nu ar fi rezultat ca prea mult timp nu vor mai sta pe la putere.
Si poate mai este ceva. Dimineata se mai uita omul in oglinda inainte de a iesi din casa. Probabil ca oglinzile au inceput sa le deformeze perceptia falsa despre siutuatia din Grecia. Parca arata un mic adevar; ca in Grecia lucrurile incep sa semene cu ce a ce este pe la ei prin tara. Nu o fi socialism? Daca se prind votantii ca i-au dus cu surle si trimbite intr-o directie din care greu mai se pot intoarce?
Oricum ar fi, capitalismul mai primeste o palma din partea UE, iar socialismul un sut in cur (sa ma scuze martisoarele care acum citesc blogul). Dar asta e!

Consumat In Romania
5 martie 2012 • 4:03 PM
Totusi va forta Germania iesirea Greciei din UE? Alta solutie nu prea exista pentur Grecia. Daca iese Grecia, vor fi poftite afara si alte state neperformante: Portugalia, poate Romania si incet incet se va sparge gasca.

Probabil ca pana la urma se va gasi o solutie de compromis, ca intre europeni 😉

Mihai Giurgea
5 martie 2012 • 5:01 PM
Stai ca lucrurile n-au ajuns la final. Istoria e in plina desfasurare. Peste 50 de ani, se va spune: “dupa cateva tentative de salvare esuate, Grecia a fost in cele din urma eliminata din Uniunea Europeana. A fost inceputul sfarsitului pentru aceasta alianta de state. Odata cu ruperea ei si caderea fostei monede euro, violentele s-au raspandit pe tot continentul european…”

Mihal
5 martie 2012 • 5:08 PM
De ce sa fie poftite afara? Pai tu asa faci cand e unul care-ti datoreaza bani, ii dai un sut in cur si-l poftesti sa spele putina? Nu, nene, intaii ii iei tot ce are si apoi il pui la munca de jos: sa care, sa frece podeaua, sa sape, sa duca gunoiul, sa faca pantofii. Grecii inca mai au multe de vandut prin tara. Banii i-au papat, nu? De unde sa-i dea inapoi? Pai sa vanda ce au si ei prin casa: o insula, un port, o autostrada, orice.

Grecii abia asteapta sa-i dea afara din uniunea monetara, ca sa isi poata “plati” datoriile cu drahme fara valoare. Nici nemtii nu sunt prosti, ii tin foarte bine in uniune si ii pun sa plateasa cu euroi pe care grecii nu-i au si nu-i pot tipari asa cum vor ei. Si atunci vor ajunge sa vanda tot de prin casa.

Bairamul le-a placut, nu? Acum or sa dea tot pe nimica. Pai parca m-ar atrage si pe mine o viluta prin Creta, dar mai mult de 10.000 euro nu am chef sa dau pe ea. Neamtul crezi ca nu judeca la fel?

Abia cand e in fundul gol si nici nu mai e bun de munca il dai afara pe milog. Pana atunci, de ce ai face-o?

Si cascati bine ochii si urechile, se incalzeste Romania. Doar ca noi nu prea avem ce vinde de prin casa, ci suntem buni doar de sclavagit. Ma rog, unii dintre noi, vor exista intotdeauna niste patroni de sclavi.

Mihai Giurgea
5 martie 2012 • 8:56 PM
De fapt, s-a facut un sondaj saptamana trecuta (sper sa gasesc si linkul ca e foarte amuzant), care arata ca grecilor le e frica teribil sa nu ramana cu drahme in loc de euro. Stiu si ei care sunt consecintele asupra pensiilor si salariilor. Adica au facut pe vitejii: daca nu ne dati bani, rasturnam barca comuna…dar acum, ca se pune serios problema trecerii la drahma (care mie mi se pare inevitabila, nu prea vad alta solutie), uite li s-a muiat vitejia de tot si nu mai santajeaza pe nimeni.

MIRCEA ALPINO
5 martie 2012 • 4:04 PM
@ Casino

Eu as fi de acord cu tine daca grecii ar fi niste copii de gradinita. Dar sint ditamai oamenii si si-au ales sa fie condusi de cei mai buni si mai harnici fii ai natiei lor.
Faptul ca si la noi poporul nu mai are busola si amesteca estul cu vestul, ca asa-i la comunisti, e o asemanare pur intimplatoare.
Si noi si grecii am insamintat vint si vom culege furtuna. E doar o chestiune de timp.

Casino 2011
5 martie 2012 • 7:51 PM
Aveti perfecta dreptate, nu stiu de ce dracu le iau aparare la toti milogii. Cred ca este timpul sa-mi revizui atitudinea si sa încep sa gîndesc la fel ca voi ca pestele mare înghite pestele mic.

Haiducul
5 martie 2012 • 8:27 PM
@Casino: si eu aveam pana acum 1 an idei mai “populare” pana mi-am dat seama ca eram in mare eroare . Abia acum de vre-un an m-am desteptat. Asta datorita unor oameni precum Mihai si a celor care mai scriu pe aici. Nu e o rusine sa inveti , sa-ti deschizi ochii, fie chiar si mai tarziu. Pacat ca lucrurile astea nu se invata macar in clasa a XII-a. Copiii ar fi mult mai bine pregatiti pentru viata . Ma bucur ca sunt printre voi, cei de aici !

crisuadi
5 martie 2012 • 11:55 PM
Pai , scuza-ma , cum sa se invete la scoala sau sa vezi , macar la tv , asa ceva ? Ce interes au cei ce conduc ca tu sa te destepti ? Nu tu , personal , vb. in general…Si daca ati vazut in linkul lui Mihai , gagica de la Roubini spunea ca majoritatea politicienilor au ocupatii care ii fac sa nu doreasca o schimbare in Grecia , o schimbare in sensul valorilor capitalismului curat , normal , ci isi doresc mentinerea sistemului birocratic ucigator pentru investitor , dar aducator de foloase lor !

Haiducul
6 martie 2012 • 10:41 AM
Da, de aceea sistemul de stat trebuie subminat, furat si ocolit in toate formele. Cine plateste cinstit taxe la stat ar trebui sa se considere cel putin tradator de neam. Acum sa nu luam prea in serios cuvantul “neam” pentru ca eu unul am inceput sa-i pierd intelesul. “neam” nu mai exista practic; mai exista doar familia si prietenii, idiferent ca sunt turci, arabi, americani, romani sau thailandezi.

C
7 martie 2012 • 9:22 AM
@ Casino
Eu cred ca este normal sa iei aparare celor mai slabi si este normal sa faci acte de caritate atunci cand intalnesti o situatie in care o persoana este in dificultate. Este ceva normal si omenesc. Cred ca nu ma contrazice nimeni.
Dar socialismul , sub drapelul caritatii iti impune cat sa dai de pomana. Daca intr-o zi intalnesti pe strada un cersetor care te obliga sa ii dai de pomana, nu mai consideri ca ai facut un act de caritate ci ca ai fost jefuit, mai ales daca iti ia tot ce ai pe tine. Exact asta fac socialistii: te obliga sa faci acte de caritate si prin diverse metode incearca sa iti ia tot ce ai in proprietate. Ce diferenta este intre socialisti si hotii la drumul mare?

MIRCEA ALPINO
5 martie 2012 • 4:42 PM
ARUNCAREA DE PE ACOPERIS

Tot timpul comunistii ne-au impuiat capul cu povesti grotesti si ne-au promis ca daca vom “face aia” copii nostrii vor trai extraordinar. Tot timpul am fost pusi sa traim in viitor. Cind treba nu mergea de vina erau elementele anticomuniste, care trebuiau stirpite.
Parca luau comunistii astia lectii de ghicit de pe la pirande ca nu prea le ieseau previziunile.

Acum e bine sa mai traim si la zi. Adica, de ce sa mai ma arunc eu de pe acoperisul blocului pentru copilul meu, ca sa-i fie lui bine in viitor? Mai bine ne facem firme private si traim bine acum, la zi, alaturi de copii nostrii, fara sa mai dam taxe si impozite pentru un viitor incert.
Ce daca vrea guvernul impozite si taxe? Adica ne spun noua povesti pina ne iau banii pentru un viitor luminos al progeniturilor noastre. Sa se duca guvernul sa munceasca pentru angajatii sai si pentru materializarea povestilor sale.

De ce @ Casino sa crezi ca de vina sint cei care prostesc poporul? Pai poporul e prost din nastere si nu trebuie sa-l mai prostesti. Trebuie doar sa-l furi. Asta este toata arta celor care ne conduc fie la noi, fie aiurea la greci. Stiu foarte bine tehnicile de furat bani din buzunare folosindu-se de arta manipularii.

Numai la comunisti nu raspunde nimeni si nu se stie cine face cite o dracie. Se da vina asa, la modul general pe conducere, pe profesori, pe doctori, etc, dar niciodata pe partid. Ala e sfint! Are mereu dreptate si nu greseste!
Vina e pur individuala. Asa cum exista indivizi dornici sa traiasca din munca lor si sa se imbogateasca, asa sint si cei cu caractere opuse lor, care trebuie sa raspunda pentru faradelegile lor.

Ce daca inventeaza un politruc o lege si o trece prin parlament? Daca ea nu e buna, trebuie sa ma supun ei? Ce daca statul e de drept? Legea data o fi dreapta? Cica daca nu e buna or sa o schimbe ei, dar intii sa o verifice! Pai pe pielea mea si a copilului meu? Ce rost are ca sa ma mai arunc de pe acoperis?

Politrucii, bugetarii, comunistii … nu au nicio vina. Asa s-au nascut ei, hoti. Vinovati sintem noi ca nu-i lichidam ca sa scapam de ei!

MIRCEA ALPINO
5 martie 2012 • 5:10 PM
@ Consumat in Romania

Uite, noi doi ne intelegem sa alergam 10 km fara statie.
Inainte de proba facem un gest nobil si ne dam alimentele unui grec cersetor, ca sa se sature saracul ca e mort de foame.
Crezi ca vom mai reusi sa alergam o suta de metrii? Sau o sa ne uitam ca fraierii cum grecul, acum satul, sforaie de zor pe o banca, iar noi nu mai avem ce minca?
Daca nu mai sint bani, ce intelegere mai putem avea cu hotii si ce dezvoltare sa mai sustinem? Cum sa mai alergam impreuna cu burtile goale?
Nici nevasta nu se mai culca cu tine in pat ca sa-ti dea drepturile de sot daca nu-i cumperi ceva!
Banii sint totul. Prin inflatie nu se va putea rezolva nimic. Asa isi vor distruge mai rapid economiile nationale. Si atunci, de ce sa mai dam bani grecilor? Daca ei nu pot sa alerge pe banii lor nici cei 10km?

Ștefan A.
5 martie 2012 • 5:22 PM
Buna ziua domnule Giurgea
Va scapa un amanunt care e ca cireasa de pe tort . 🙂
In Decembrie anul trecut , BCE a acceptat inclusiv titluri grecesti ca garantie pentru imprumutarea bancilor europene . La sfirsitul lui februarie , cind a injectat un alt munte de bani in bancile europene , nu a mai aceptat aceste titluri elene . In 2-ua luni , schimbarea a fost de 180 de grade .
Poate remarcati ca Romania are piata europeana a imprumuturilor inchisa si ca atare se imprumuta pe piata americana cu dobinzi de peste 6 % . Pina cind va fi acceptata , vom vedea.
PS. “victorile” actualei conduceri PDL se vad aici :
http://cursdeguvernare.ro/ministerul-mediului-%E2%80%9Dimprumuta%E2%80%9D-de-la-trezorerie-circa-23-de-milioane-de-euro-pentru-prefinantarile-din-pos-mediu.html
Si aici rezultatele “reformei” din punct de vedere financiar :
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-11670179-care-explicatia-goanei-dupa-bani-finantelor-inceputul-anului-mfp-imprumutat-peste-18-2-miliarde-lei-peste-ceea-isi-propusese.htm

Mihai Giurgea
5 martie 2012 • 8:58 PM
Corect! multumesc Stefan, excelenta observatie!

Corina
5 martie 2012 • 5:48 PM
Off topic:

Deci, mai patronilor capitalisti, in curand nu va mai fi suficient sa imi umpleti portbagajul si sa-mi sarutati mana, multumita UE, veti fi nevoiti sa ma faceti partenera voastra in consiliul de administratie!

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-11671847-vrea-impuna-prin-lege-procent-minim-femei-consiliile-administratie-ale-intreprinderilor.htm

Ce veste minunata am primit noi, femeile, acum la inceputul lunii martie; un cadou mai frumos nici nu puteam primi. E minunat sa fi bugetar si femeie [pe] deasupra!

Va saluta Corina!

comicul
5 martie 2012 • 6:05 PM
Corinutza.In caz ca nu ia observat,UE se dezintegreaza asa ca legile date nu mai au valoare.
Asa ca dute la Zarnesti si plimba ursu.

Alex
5 martie 2012 • 7:19 PM
Cum-necum, cu tot trollingul ei grosolan, Corina a pus un link interesant și îngrijorător. Mi-e destul de clar că una scrie și alta gândește.

Comicul
5 martie 2012 • 8:11 PM
Evident,legislatia respectiva e o inclacare a libertatii dar sa nu ne ingrijoram.UE nu va mai exista asa ca nu suntem obligati sa-i respectam regulamentele.Nu sunt rasist dar locurile in CA trebuie data pe merite nu pe sexe.Si exista si femei destule in CAuri fara sa fie nevoie de reglementari UE.

Nietzsche
5 martie 2012 • 8:07 PM
Stai linistita, ca umplu consiliu de fete care au “examen oral” o data pe zi si semneaza orice spun eu… Vrei postul? Sper ca ai gura larga si n-ai gag reflex … te astept la interviu …

Al
6 martie 2012 • 9:02 PM
@Corina
Sint un capitalist din averea caruia (printre altele) vad ca tot vrei sa traiesti – cu sila – si tu si gunoaiele genetice, scursurile, jigodiile, laturile societatii, care inca mai spera sa tina in viata acest sistem comunisto-social-socialist-liberal (ca… nici nu stiu cum sa-i mai zic)
in fine
ca s-o iau pe scurtatura, am ajuns intr-o companie germana (printre putinele care mai sint pe aici) ceva factor de decizie si primul lucru pe care l-am facut m-am interesat care din cei 375 de oamnei a venit in coampanie din sectorul bugetar si bine intele i-am dat imendiat afara, erau 2. Dupa care m-am interesat care e nemultumit de conditiile de munca, salar, program etc.(mentionez ca aici conditiile sint super – exceptionale daca imi permiti pleonasmul). Erau 56,
jumate din ei am dat afara imediat si jumate inca urmeaza… pe cum angajez altii.
Traiasca Capitalismul!

miki
5 martie 2012 • 7:11 PM
@Corina
Eu am auzit de-un schizofrenic care manca 21 de oua pe zi si avea colesterolul mic.

remark
5 martie 2012 • 8:08 PM
poate in intreprinderile care au mai ramas de stat. nu vad un privat sa fie nebun sa accepte o componenta a CA care nu este bazata pe performanta. Europa e atat de idioata ca nici nu ma mir ca rad americanii de ea 🙂

John P
6 martie 2012 • 4:51 PM
USA is better than Europe. That’s why we left!

Zicea un american inainte de revolutie:
-Cati comunisti aveti ma in Romania?

 • 4 milioane.
 • Si voi restul cati sunteti?
 • 16 milioane.
  Pai daca nu luati un pistol sa-i impuscati in cap, sunteti ori prea fricosi, ori prea lasi. Va meritati soarta!

Ideea e ca si in America se mai fac abuzuri, da pana nu recent, aveau oamenii cohones in ei, si daca “sistemul” nu facea dreptate, facea omu cu mana lui. Asa ceva in Romania, la sclavi, nu prea o sa vedem degraba.

georgiana
5 martie 2012 • 8:09 PM
http://articles.businessinsider.com/2011-11-14/europe/30396651_1_waterways-transport-southern-europe/2

georgiana
5 martie 2012 • 8:10 PM
http://intellibriefs.blogspot.com/2011/11/why-germany-is-richer-than-italy.html
Mountainous topography in part determines where these waterways form and thus plays a significant role in this division between Europe’s north and south. On the Iberian Peninsula, the Pyrenees form a natural barrier between Spain and Portugal and the rest of Europe. To the eastern and western edge of the mountain chain there are thin coastal strips that allow traffic to flow between France and Spain, but this is more time-consuming and costly than a route through the Pyrenees (which the European Union has tentative plans to construct). Almost all of Spain’s industrial and population centers are located along the coast, with the exception of Madrid. The capital functions as a transport hub with roads and rail lines linking it to the coastal cities, but Spain lacks any comprehensive internal transport network.

Read more: http://articles.businessinsider.com/2011-11-14/europe/30396651_1_waterways-transport-southern-europe/2#ixzz1oGd5r4La

Ștefan A.
5 martie 2012 • 8:13 PM
Stimata @Corina
In RO pentru a ajunge o femeie in un consiliu de administratie a unei firme de stat (ca la privat e foarte , foarte greu din clare motive ) , trebuie sa fie atragatoare (nu neaparat blonda 🙂 ) , buna la pat si extrem de “binevoitoare” cu sefii ei . Pe linie ierarhica . Realitatea e plina de astfel de exemple mioritice . Incepind cu neveste , fice , amante s.a.m.d.
Deci , daca nu intrati in aceste categorii , foarte dificil sa va bage cineva ceva in portbagaj .
Mai reflectati inainte de a sari in sus de bucurie . 🙂

georgiana
5 martie 2012 • 8:32 PM
Se pare ca tiganii sunt etnia cea mai adaptata situatiei actuale.
Fac afaceri in toate pietele fara sa plateasca nici o taxa.Ii iau la bataie pe jandarmi.
http://www.infoziare.ro/stire/1538154/Scandal+%C3%AEntre+v%C3%A2nz%C4%83torii+de+second+hand+%C5%9Fi+poli%C5%A3i%C5%9Fti+la+Bra%C5%9Fov+VIDEO
http://www.gandul.info/news/jandarmi-batuti-cu-bare-de-fier-de-mai-multi-romi-pe-care-au-vrut-sa-i-legitimeze-9372431
Cum suna versurile unei manele recente:”Circula un zvon prin tara /cae criza mondiala/las sa fie/las sa fie/la tigani nu o sa vie ” 😀

Intre timp un om care le-a spus protestatarilor să meargă la muncă a fost ridicat de jandarmi
http://www.gandul.info/news/un-barbat-din-sibiu-care-le-a-strigat-protestatarilor-sa-mearga-la-munca-a-fost-ridicat-de-jandarmi-9156373

NoMercy
5 martie 2012 • 10:18 PM
Sa le ceri putorilor sa munceasca e ca si cum ai ruga cu vorba buna hotii de buzunare sa iti dea inapoi portofelul . Nu va tine … cel putin nu fara ceea ce lu Mihai ii place sa numeasca “bici” 🙂 !

Iulian
5 martie 2012 • 9:51 PM
Felicitari pentru articol….. Pe Forex ( pt Alpino 🙂 ) euro o sa o coboare incet, incet in raport cu dolarul ( si eu sunt in cele 6 luni de traning obligatoriu ). In noaptea deciziei eram convins ca semnalul politic va fi pozitiv (am castigat cu asta 520 de euro “virtuali” ) dar se pare ca politicienii au fost informati intre timp si de resursele financiare de care dispun 🙂 )…. Imi va face mare placere sa iti postez articolul pe grupurile de Facebook frecventate ( unde bugetarii sunt de parere ca esti unul dintre falsii prezicatori ai sfarsitului lumii ).

Mihai Giurgea
5 martie 2012 • 9:55 PM
Pai eu nici nu zic ca se sfarseste toata lumea: ci doar lumea lor, a bugetarilor. Nu toata lumea o sa cada in mizerie: ci doar ei si familiile lor. Noi astia, exploatatorii nemernici, o s-o ducem excelent: fara taxe care sa-i ingrase pe ei, fara Codul Muncii, fara legi de protectie a salariatului. Eu am castigat o valiza de dolari din cauza crizei, in timp ce ei au pierdut 25% din salariu (si asta e abia inceputul). Hahaha…

Traiasca lumea noua care vine! 😆

Ion – Imparatul e gol
5 martie 2012 • 10:51 PM
Brave new world! 🙂
Cel mai destept, titrat si nemaipomenit primministru al romaniei (vorbesc de cretinul care ocupa acum functia) se gandeste sa scada CAS si sa mareasca pensiile si salariile! Cred ca sunt sperante sa tina sandramaua in picioare si anul asta ca sunt alegeri asa ca viata grea pentru bugetarii din romania abia poate la anul. Pina atunci – se descurca!

crisuadi
6 martie 2012 • 12:18 AM
Imi pare rau , doar ce l-am ascultat , la tv , pe MRU , care a spus asa : Se poate , in prima faza scaderea cas la angajat si , probabil -sa vedem- , la angajator , in ceea ce priveste marirea salariilor si a pensiilor , a spus ca nu vrea sa se angajeze intr-o spirala de promisiuni populiste , air atunci cand conditiile climatului din tara si international o va permite , de ce nu ? Deci , nu cred ca e atat de cretin pe cat vi se pare , nu-l apar , dar cum v-ati dat seama dupa mai putin de o luna de cand e prim ministru , ca e cretin ? O fi , nu zic nici da , nici ba …

Gabi
6 martie 2012 • 1:11 AM
In primul lui discurs, (cel de dupa investire), domnuprim-ministru MRU a zis ca el e “de dreapta”. Uite, au trecut cateva saptamani de cand a fost investit, dar Primariile de sector din Bucuresti ingreuneaza, sau nu mai acorda re-inoiri ale acordurilor de functionare pentru firmele mici cu sediul la bloc. Stii cand o sa cred eo ca domnu MRU este intradevar de dreapta si pus pe treaba? …atunci cand am sa vad la stiri ca Prefectura si Parchetul au inceput sa faca destituiri prin primarii pentru astfel de abuzuri. Insa, pana una, alta, chiar in acest moment primarii se comporta ca niste baroni locali care “taie si spanzura” tot ce “misca” in sectorul lor. De aceea zic, nu conteaza ca vorbim despre Boc, Tariceanu sau MRU. Vreau sa aud zilnic despre decizii si fapte concrete care sa-l ajute pe micul intreprinzator. Nu doar vorbe si promisiuni!

Marius C.
6 martie 2012 • 3:20 AM
@crisuadi http://www.zf.ro/opinii/o-oferta-pentru-premierul-ungureanu-un-ceo-ii-face-treaba-gratis-lucrand-doar-doua-ore-dupa-amiaza-9369708

Ion – Imparatul e gol
6 martie 2012 • 9:50 AM
Pentru ca toti securistii astia pusi de base in diverse functii si care vin si spun “va mai dau 100 de lei la salariu” – dupa modelul ceasca – nu pot fi decat cretini din punctul meu de vedere. Atata vreme cat nu incearca sa schimbe sistemul eu ii voi defini ca si cretini. Daca tu vrei sa te inchini lor, sa ii apreciezi, sa ii preaslavesti e treaba ta, e opinia ta. Ai grija sa iti platesti taxele la timp ca sa aiba ei bani sa traiasca mai bine ca tine!

crisuadi
6 martie 2012 • 1:20 PM
O fi , nu zic nu , dar mai bine spune-le lor nu mie . Daca din ce-am scris rezulta ca ma inchin lor , e semn ca trebuie sa te calmezi si sa mai citesti o data ce-am scris .

miki
6 martie 2012 • 1:32 PM
Simplu,pai nu-ti trebuie o luna.A declarat din prima ora ca e de dreapta si a luat din prima zi masuri de stanga.Ai inteles?Eu apreciez un om dupa ce face nu dupa ce zice,dar cand zice si face invers cum se numeste omul ala?

crisuadi
6 martie 2012 • 3:30 PM
Ion -Imparatul…a scris ca Ungureanu a zis ca mareste pensiile si salariile si eu i-am replicat ca doar ce l-am auzit cand n-a spus asta . Care e problema ? Tu ai spus ca Ungureanu se declara de dreapta si ia masuri de stanga , intrebandu-ma cum se numeste un astfel de om . Rezulta de undeva ca sint de stanga , ca il apar pe Ungureanu ? Am spus doar ca nu cred ca e cretin . Exprimandu-mi aceasta opinie ti se pare ca nu sint de acord cu ce se discuta aici ? A fi de acord cu ce se discuta aici despre capitalismul pur si salbatic , inseamna ca trebuie sa trec peste realitate si sa-i fac cretini pe toti , aratandu-ma , astfel , si mai impotriva comunismului ca toti ? Prefer sa astept , am o meserie cat se poate de onorabila si cat se poate de liberala , imi castig banu’ muncind fara sa platesc nici un ban statului ( n-am taiat niciunui client bon fiscal pentru tablourile pictate ! ) , asa ca nu ma intereseaza tafna voastra ! Spunetile-o lor , nu mie , eu i-am fu.ut in gura pe toti , de mult ! 🙂 Sa mi-o suga toti , de la Base , trecand prin toate partidele si pana la Silviu Brucan ! Ok?

crisuadi
6 martie 2012 • 3:56 PM
Pentru toti care au sarit aiurea pe mine :
“Am în vedere scăderea CAS de la 3 până la 5 puncte procentuale, în funcţie de capacitatea noastră de a ne permite aşa ceva, în funcţie de condiţiile interne şi externe”,
“Nu îmi permit să arunc România intr-o spirală de hotărâri populiste”, a precizat MRU.
Asta am gasit intr-un ziar si este exact ce i-am raspuns lui Ion-Imparatul…
Restul ramane valabil !

Haiducul
6 martie 2012 • 6:41 PM
Ok. Sa zicem ca MRU nu e ca Iliescu. A inceput insa sa se gandeasca (poate impins de altii) sa candideze ca presedinte sau viitor primministru in continuare. Adica va trebui vrand nevrand sa asculte “vocea poporului” care ii da votul. Cu alte cuvinte cred ca si MRU va fi la fel.

crisuadi
7 martie 2012 • 2:39 PM
Da , stiu , aveti dreptate . Si eu sunt sigur ca nu va face nimic din ce ar trebui sa faca pentru a se lansa economia , stiu , in Romania nu se va schimba nimic de acum multi ani inainte ! Masuri pentru libertatea economica nu vor fi ! Nu vrea populatia , dobitocii care intind , inconstienti , mana la stat in loc sa ceara statului libertate economica… 🙂

Dabuleni
6 martie 2012 • 12:22 AM
Rusine domnule Giurgea !
V-ati vandut sufletul diavolului. Ideile dumneavoastra contravin flagrant valorilor comunismului stiintific !

Mihai Giurgea
6 martie 2012 • 9:25 AM
Iti spun un secret: e viceversa. Diavolul si-a vandut sufletul mie. Iar eu il revand acum, cu profit.

miki
6 martie 2012 • 1:39 PM
Ia zi ce-i ala comunism stiintific si de ce ar trebui sa ne doara de asta?Vezi ca “faultezi” logica putin.Daca Giurgea si-a vandut sufletul diavolului sa inteleg ca valorile “comunismului stiintific” sunt valorile lui Dumnezeu?HA,HA ,HA…Ce gluma buna!

Dabuleni
7 martie 2012 • 5:12 AM
Marele tovaras Ion Iliescu ne-a explicat tuturor cum sta treaba cu comunismul stiintific. Dar pentru profani ca tine e greu de inteles.

Gabi
6 martie 2012 • 12:26 AM
Gata cu firmele de apartament in Bucuresti! Primariile nu mai dau acord de functionare decat pentru “sediu social” adica pentru firme fara activitate. De acum incolo, ti se va permite numai sa tii actele firmei – dar nu sa ai [si] “activitati comerciale”. Nu vanzari “la locul faptei”, domnule.
Doar sediu social, atat! ca sa poata sa mai manance o paine spagarii de functionari care desigur ca vor avea dreptul in continuare sa vina la tine si sa te controleze la “sediul social”.
Motivul? pai, cica multe primarii au fost date in judecata de asociatiile de locatari care, ar fi castigat in instanta si au vrut si daune de la primariile care acordau respectivele avize de functionare unor mici firme de apartament, (avocati, imobiliare, cabinete dentare, notari, traduceri, cosmetica, etc.)
Asa ca, daca-ti mai arde s-o pui de-o mica afacere, si te gandeai sa cumperi un apartament unde sa incepi ceva lucrativ pe-aici in Romania – acum nu mai poti! Acum, ori ai bani suficienti ca sa platesti chiria intr-un spatiu special amenajat pentru afaceri (cum ar fi o chirie intr-un Mall) – ori nu mai poti deloc!
Caci, vezi tu? Romania populista pune pe primul plan interesele locatarilor (in majoritatea lor pensionari) – nu interesele tale de intreprinzator.

Ah, si inca un detaliu important: “masura” se aplica [si] retroactiv – adica se aplica acum pana si in cazul firmelor care au, deja, act contitutiv si sunt inregistrate la Registrul Comertului la adresa respectiva.
Asa ca, cine va spune ca s-ar dori “stimularea mediului de afaceri” sau “simplificarea formalităţilor la înregistrarea şi autorizarea funcţionarii persoanelor juridice” …va minte! caci, dintr-un colt al gurii Romania spune ca, vai, ne trebuie economie si locuri de munca insa, daca mergi cu dosarul la Biroul Unic pentru re-avizare, Primaria te refuza! Si culmea este ca Guvernul habar n-are si nu face nimic in aceasta privinta. Se pare ca Romania inca mai viseaza ca vor veni aici numai investitori mari, bogati, care vor umple mallurile cu magazine si noi afaceri. Adica, cai verzi pe pereti.

Uite si un link in care, inca din anul 2011 se discuta despre abuzul cu controale de la politia locala care dadeau amenzi pentru lipsa unei astfel de autorizatii:
http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_50446/Acord-de-functionare-Primarie-sector-4.html
De atunci, desi a trecut un an, situatia s-a inrautatit. Acum primariile nici macar nu-ti mai primesc actele pentru re-inoirea acordului de functionare.
Macar o firma mica cel putin mai hranea un amarat de administrator, un contabil si poate o secretara.

Alex
6 martie 2012 • 12:47 AM
Da? Pai tocmai vb. cu un avocat din Silicon Valley si imi povestea ca alaturi de clientii cu milioane de acolo are o tona de “dorm-room students companies”. Deh, nu se stie niciodata de unde apare urmatorul facebook. Dar in nici un caz din Romania.

Aici se doresc numai firme mari si serioase care se nasc asa de la inceput mari si frumoase si numai bune de muls. Dream on!

Marius C.
6 martie 2012 • 3:23 AM
@Gabi Eu am sediul social intr-o casa la “rosu” dintr-un sat. N-are decat sa ma caute oricine.

Gabi
6 martie 2012 • 4:40 PM
@Marius

“Eu am sediul social intr-o casa la “rosu” dintr-un sat. N-are decat sa ma caute oricine.”
🙂 f. bine pt. tine! In Bucuresti, insa, treaba e mai complicata – mai ales daca lucrezi cu clienti carora le vinzi ceva sau le prestezi servicii, atunci iti trebuie orar de functionare pe usa de la intrare, contract separat de gunoi, autorizatie de la sanepid, pompieri, contract de dezinsectie, si acordul tuturor celor care, posibil, ar putea sa se planga ca tu faci ce faci acolo. Hai intocmim o lista cu toti care trebuie sa-ti dea avize si acorduri ca sa faci ceva in Romania:

 1. Avocatul care-ti intocmeste actul constitutiv (nu-ti va trece acolo chiar ce si cum vrei tu).
 2. Notarul, idem ca mai sus.
 3. Vecinii (e suficient unu` sa nu fie de acord si nu poti merge mai departe!) Aici ai de luptat si cheltuit multi bani pt. atentii si cadouri.
 4. Comitetul asociatiei de locatari. Cheltuiala cu atentii si cadouri.
 5. Presedintele asociatiei de locatari. Cheltuiala cu atentii si cadouri.
 6. Registrul Comertului – cel putin vreo 4-5 drumuri/zile pierdute pe-acolo.
 7. Acord/contract cu firma de electricitate
 8. Acord/contract cu firma de salubrizare
 9. Sanepid
 10. Mediu
 11. Pompieri
 12. ITM (nu avizeaza contracte non-standard si care contin clauze pe care consideri tu ca trebuiesc introduse)
 13. Acordul angajatului pe fisa postului
 14. Acordul angajatului pe regulamentul de functionare al S.C.
 15. Acordul primariei locale
 16. Acordul politiei comunitare – iti poate da amenda chiar si pentru un chistoc de tigara sau putina zapada in fata firmei tale
 17. Nenumarate aprobari si acorduri pentru a-ti “fiscaliza” o amarata de casa fiscala

Ar mai fi mai multe, da` nu-mi vin in minte acum. Mai bagati voi daca le stiti.

Vlad
7 martie 2012 • 1:56 AM
Gabi, stai prost cu capul….
Sau vrei sa fii cea mai corecta firma din Romania…

Gabi
7 martie 2012 • 7:51 PM
@Vlad

“Gabi, stai prost cu capul….
Sau vrei sa fii cea mai corecta firma din Romania…”

Nene, matale ori nu ai sediul firmei in aceasi zona a Bucurestiului, ori esti plin de relatii or ai bani de amenzi. Eo` unu m-am saturat de controale si amenzi. Si, nu inteleg de ce te iei tu de mine; esti cumva avocat si ma ajuti tu in caz de controale? sau, te oferi sa-mi achiti eventualele amenzi?
Cateodata, stau si ma intreb, ce cautati pe-aici – voi astia care nu va loviti zilnic de problemele si controalele pe care le are un administrator de firma. Normal ca voi nu [ne] intelegeti pe noi.

Haiducul
6 martie 2012 • 10:50 AM
Cred ca interesul de fapt este ca toate firmele sa se mute in sedii de birouri gata construite care stau multe goale sau sa se mute la mall-uri. Daca masura asta se va aplica va fi un dezastru pentru multi (si pentru mine).

Vlad
7 martie 2012 • 1:12 PM
Scuza-ma , dar cred ca esti putin naiv…

Iti imaginezi ca astia au interese atat de complexe?

MIRCEA ALPINO
6 martie 2012 • 12:37 AM
OCEANUL … ECONOMIC

@ Casino 2011

In economie pestele mare nu-l inghite pe cel mic. Asta e o chestiune pur romaneasca prin care unii incearca sa-si explice insuccesele.

E chiar invers. O firma mare, care are de facut niste piulite cu un anumit design, nu se apuca sa faca investitii intr-o linie tehnologica utila doar un sezon pentru a produce produsul X. Da comanda (externalizeaza) piulitele cu pricina catre un IMM care le face de calitate buna si la costuri acceptabile.

Multe nu se fac in tara asta din cauze pe care le intuiesti; prezenta comunistilor pe la primarii, care nu dau autorizatie de functionare pentru un IMM care are in dotare un strung, o freza si o masina de rectificat.
Trebuie sa moara capra vecinului ca asa vor ei. Si dupa ce moare vine un neam de-al lor si trinteste in locul pe care tu il doresti ditamai atelierul la care tu visai. Te uiti chioris si zici cu naduf ca, pestele mare il inghite pe cel mic.
Precum vezi la noi unele firme s-au dezvoltat cu acord politic. Daca nu esti de-ai lor, stai afara din joc sau dai faliment.

Asta seara am vazut un interviu cu Misu Negritoiu de la ING BANK si am inteles ca la noi bursa e aproape egala cu zero si s-ar putea face si alte operatiuni pe ea, spre exemplu o capitalizare a unei companii care nu doreste sa ia un credit bancar.
Dupa 22 de ani de capitalism dimbovitean descopar ca mai am multe de invatat si ca sintem iar mintiti cu televizorul tot prin celebra omisiune. Se pare ca multe din binefacerile capitalismului, la care noi doar gindim, arata altfel in afara tarii si multi dintre noi habar nu avem.

Cu milogii nu ai ce sa faci. Genetic te-ai nascut sa le plingi de mila.
Opreste-te o perioada sa ii mai ajuti pe milogi. Sa vezi de nu ajungi sa fi luat la bataie ca nu le mai dai de pomana, tu care erai omul lor de baza.
O sa ai un gust amar cind vei constata ca cei pe care ii ajutai nu dau pe tine nici o ceapa degerata. Problema lor este cum sa te faca la buzunare. Pastreaza-ti banii pentru tine si eventual familia ta (sotie, copil). Sentimentul de mila nu ai cum sa-l ucizi in tine din moment ce este o calitate a ta de la nastere.
Fi bun, dar drept! Lasa-i pe milogi in plata lui Dumnezeu. Stie EL cine merita si cine nu merita sa gaseasca de pomana.

MIRCEA ALPINO
6 martie 2012 • 12:59 AM
CONTRADICTIA

@ Gabi

Atita timp cit Registrul Comertului te autorizeaza ca firma sa desfasori o activitate la sediul social al societatii si exista si formularele tip pe baza carora obti autorizatia cu pricina nu inteleg ce rost are sa ceri primariei autorizatie?
La primarie platesti o taxa de functionare pentru ca activezi in sectorul respectiv, bani care se varsa la bugetul local. Primaria nu are niciun chef sa nu-ti aprobe acordul de functionare (un petic de hirtie) care ii aduce bani.
La Registrul Comertului se depun specimenele de semnatura a cel putin patru locatari: unul deasupra doi in fiecare laterala si unul la etajul imediat inferior + semnatura Administratorului si Presedintelui pe acordul stampilat al asociatiei.
Dupa parerea mea, faci drumuri inutile pe la primarie. In legea 31/1990 privind infiintarea si functionarea societatilor comerciale nu scrie ca unei firme ii trebuie acordul de functionare de la primarie.
Daca primaria nu-ti da acordul, depune dosarul prin registratura. Vei primi un nr de dosar, numai bun in instante in cazul in care primarul refuza sa semneze, dar te amendeaza pe nedrept.
Verifica daca nu s-a introdus aprobarea tacita dupa trecerea a 30 de zile calendaristice. Cred ca te afli in situatia aceasta, daca legea asta e cumva aplicata acum si de primarii.

Gabi
6 martie 2012 • 4:05 PM
“Dupa parerea mea, faci drumuri inutile pe la primarie. In legea 31/1990 privind infiintarea si functionarea societatilor comerciale nu scrie ca unei firme ii trebuie acordul de functionare de la primarie.”

@Mircea; mersi pentru sfaturi – sunt de acord cu ce zici. Desigur ca, legal vorbind, nu ar mai trebui nici un alt acord de functionare de la primarie pentru a putea avea activitate la un sediul social al unei firme care deja a fost inregistrata la Registrul Comertului. Mai ales ca exista Legea nr.359/2004 “privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionarii persoanelor juridice”

Numai ca, din pacate, unele primarii au dat hotarari si ordonante ale consiliilor locale si au delegat politia comunitara sa poata sa vina si sa amendeze firmele care nu au acord de functionare eliberat de primarie.
E un abuz ce fac primariile, care impovareaza si supun firmele la controale abuzive care se lasa cu amenda din partea politiei comunitare.

Sigur, teoretic orice amenda se poate si contesta, insa iti trebuie un avocat bun care sa se priceapa si sa se [si] inhame pe-o asemenea speta, caci treaba nu e chiar atat de simpla ca sa te lupti cu autoritatile locale. Uite aici parerea unui avocat in aceasta privinta:

http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_50446/Acord-de-functionare-Primarie-sector-4.html

Pentru mine e clar; in Romania, daca esti intreprinzator si vrei sa faci ceva, trebuie sa fi pregatit a te LUPTA cu statul si autoritatile sale pentru a obtine permisiunea lor ca sa-ti vezi de treaba. E rusinos.

MIRCEA ALPINO
6 martie 2012 • 1:25 AM
BUGETARA

@ Corina

Poate ne explici si noua de ce iti place sa te dai mare cu spagile pe care, ti-e DNA-ul ti le trece cu vderea in ciuda marelui SUV cu care vi in control? Ai pictat pe portiere insemnele ITM -ului si ai montat cumva si un girofar din cel cu lumina galbena, ca cei de la REBU?
Sau ai scris sa te vada toti colegii cu litere mari: SPAGARA IRECUPERABILA! FERITI-VA, CA VIN IN CONTROL!
La mine daca vi asa deghizata precis pleci cu capul bandajat sa-ti recuperezi masina ta frumoasa de pe la fiare vechi.
Asta daca nu te leg cu politia ca ai vrut sa ma violezi (tot iti place tie sa stai deasupra noastra).
Si daca crezi ca vei ajunge prin tot felul felul de CA-uri, la ce nu-ti faci o firma ca sa te laude tot poporul ca pe madam Udrea? S-or gasi destui sa se dea Cocos pe linga tine si sa te ia de nevasta , ducindu-te de aici de pe capul nostru.
Se pare ca dupa ce seful te-a tinut pe la servici 12 ore (ca asa-i la servici la stat si nu poti cricni), ai venit repede sa ne scri pe blog despre preocuparile tale bugetare.
Eu inteleg ca ai sarit cu parasuta si te-ai nimerit pe blogul acesta, dar ai verificat-o inainte de decolare? Nu cumva e rupta si urmeaza sa-ti rupi oasele printre noi astia, nesuferitii de exploatatori? Sau nu sti cum sa mai te oferi gratis pentru exploatare?

richard
6 martie 2012 • 8:56 AM
@mircea
mie chestia cu grecia imi miroase a sobolan mort. de ce nu sunt lasati sa iasa din EU?
eu cred ca bancile care le-au dat bani stiau ca e un sac fara fund. ca doar nu dadeau banii ca prstii. i-au si iertat de vreo 150 mld de euro, de unde pomana asta?
poate ca zici ca sunt bolnav cu teoria conspiratiei…dar este prea de tot. tie nu ti-ar conveni sa iei de la banca 1 miliard si sa dai inapoi 500 milioane? mie mi-ar conveni! ca oricum, banca isi recupereaza paguba din tara mama. asta ca sa fac o analogie cu bancile americane care au stiut ca vor pierde banii pe piata imobiliara dar i-au recuperat prin bailout.
din pacate, socialismul este impins de la spate si tinut in viata artificial prin jupuirea celor ce inca mai produc ceva, treaba este mult mai complexa, trebuie privit in ansamblu.
ideologia de stanga a impins votul universal, votul universal a creat o clasa politica socialista populista…..e un cerc vicios din care se va iesi extrem de greu. elita conducatoare castiga foarte multi bani de pe urma statului social fiindca au la dispozitie mult mai multi bani decat intr-un stat minimal unde taxele sunt mult mai mici.
chiar as merge mai departe, eu cred ca statul social a fost creat ca o metoda de jupuire institutionalizata a celor ce produc ceva in societate, un fel de haiducie legala.
si te rog sa vezi si propaganda, media este acaparata de ideile de stanga…nu poti sa spui ceva impotriva socialismului fiindca aproape esti ars pe rug! de fapt, majoritatea oamenilor, dupa zeci de ani de propaganda, nici nu mai pot gandi in afara paradigmei socialiste, din pacate!
crezi ca va cadea usor tot esafodajul asta? eu nu cred, desi mi-as dori din tot sufletul!

Mihai Giurgea
6 martie 2012 • 9:27 AM
Esafodajul asta costa bani. Grecii nu mai au. Asa ca or vrea ei 14 salarii, important este sa le si poata plati. E destul de evident, pentru orice prost. Numai pentru comunisti nu.

Ion – Imparatul e gol
6 martie 2012 • 9:40 AM
Realitatea din strada arata cam asa
http://www.gandul.info/financiar/cozi-interminabile-la-ghiseele-de-taxe-si-impozite-locale-din-capitala-sefii-institutiilor-spun-ca-fac-tot-ce-este-posibil-pentru-a-multumi-contribuabilii-9372508
Orice alt comentariu e de prisos! Inca e bine in romania daca oamenii se inghesuie sa isi plateasca impozitele! Sa votati bine!

Mihai Giurgea
6 martie 2012 • 9:46 AM
Romanii aia sunt pensionarii, nu patronii. Numai ca banii pensionarilor tot de la stat vin. Cozile alea care te-au impresionat pe tine, inseamna doar mutatul banilor statului dintr-un buzunar in altul. Hartie colorata. Nu sunt bani noi, adevarati, proaspat produsi de firme prin export. Si exact de asta are nevoie statul ca sa supravietuiasca: de bani adevarati.

Ion – Imparatul e gol
6 martie 2012 • 9:52 AM
Ma impresioneaza lipsa de creier, modelul de turma in epoca facebook! Pensionarii aia au si ei copii de success prin multinationale, functionari, bugetari. Pensionarii aia merg la vot!

Marius C.
6 martie 2012 • 9:55 AM
Toate platile catre Stat ar trebui sa se faca exclusiv prin card bancar (chiar si pensionarii au sau pot avea card – pe care sa-si primeasca pensia).
Care nu se pricepe sa plateasca cu plasticul, Statul il poate ajuta sa i se debiteze valoarea impozitelor direct din contul bancar.
Dar in Romania totul trebuie sa fie altfel, pentru ca suntem “altfel”.

Mihai Giurgea
6 martie 2012 • 10:00 AM
Si daca merg la vot, ce? Vad ca pe tine te pasioneaza ciudat de mult alegerile. De ce? Ai de castigat ceva? Primesti ceva de la vreun partid?

Pe mine ma doare-n pix daca iese PDL-ul, USL-ul sau alt smecheras. Oricum n-o sa-i platesc taxe. Nu e important ce partid mai conduce Romania, ca toti sunt la fel. Importanta e distrugerea statului roman in intregime, cu tot aparatul lui de functionari. Si asta se face prin evaziune sau emigrare fiscala. Care in Romania e pe culmi si creste in continuare.

richard
6 martie 2012 • 10:09 AM
asta incerc sa spun si eu tuturor, singura forma de protest care ne-a mai ramas este evitarea prin orice mijloace posibile a platii taxelor. munca la negru, gri, cumpararea de produse la negru pt evitarea tva, cumpararea alimentelor direct de la producatori pt eviatarea taxarii, montarea pe gpl pe masina pt accize mai mici, etc….
asta am spus dpdv al omului de rand…..companiile au probabil si alte posibilitati!

Dan
6 martie 2012 • 11:43 AM
Nu ma intereseaza alagerile deloc – nu mai votez de 10 ani. Ma intereseaza daca si cum se va schimba sistemul, daca si cum vor fi linsati politicieni, daca si cum mamaliga va exploda. Asta cu nu platim impozite – cu care 101% de acord – e doar o picatura intr-un ocean. Eu sunt putin mai sadic – eu vreau singe de politician si bugetar pe strada. E frumos sa nu platim impozite ca firma – si recomand asta tuturor – dar sunt cateva milioane de oameni care platesc impozite pe salariu, cas, tva si inca 200 de alte taxe. Statul de pe urma astora traieste si nu a impoziteleor de la firme. Statul roman acolo se bucura si pe baza lor se imprumuta in continuare.Discursul politic nu e unul economic, nu e unul de dezvoltare ci unul populist. Inca. Si inca merge asa. De asta am spus ca astia se duc ca vitele la vot – pentru ca politicienii pe ei se bazeaza. Ideea aia cu votul dupa alte criterii – decat cel simplu ca sunt cetatean si avem toti un vor egal – e una utopica. Nu cred in realizarea ei in europa actuala.

Mihai Giurgea
6 martie 2012 • 11:57 AM
Pai si Grecia are 4 milioane de angajati care platesc impozite pe salariu. Si la ce i-a folosit? Dintre toti angajatii cu care se lauda statul, doar cei din sectorul privat conteaza. Iar aceia sunt din ce in ce mai putini, marea majoritate platesc CAS pe salariu minim pe economie (si chiar mai putin, ca se fac contracte pe jumatate de norma).

Concret, ca sa nu ne intindem la generalitati: Romania strange anual de la firmele private doar 6,5-7 miliarde de euro pe an (cifra era inainte de plecarea Nokia). Atat! In schimb statul roman a cheltuit in 2011 nu 36, ci 46 de miliarde de euro (deci mai mult ca in 2010). De unde diferenta? din imprumuturi si din tiparnita de bani (de aia au crescut preturile la alimente, curent, intretinere). Nu de la pensionari, nu de la salariati, ca nu e posibil. Tu chiar credeai ca Romania se poate sustine singura?

Asa ca pot pensionarii sa stea la cozi si 24 de ore pe zi, si sa voteze si cu Mos Craciun. Nu mai conteaza. Soarta Romaniei nu sta in voturile lor, ci sta in mana FMI-ului si a bancilor. In clipa cand astia opresc robinetul cu bani (si deja l-au oprit), statul roman se prabuseste la fel ca statul grec. N-au decat pensionarii sa incerce sa-l tina ei in spate, daca il iubesc atat. Ar fi o imagine amuzanta. 😆

miki
6 martie 2012 • 11:53 AM
@dan
Si oamenii aia “care platesc impozite pe salariu, cas, tva si inca 200 de alte taxe” din ce bani le platesc ,ca banii nu cresc pe gard?

richard
6 martie 2012 • 9:46 AM
din pacate, asta e realitatea statului social, asta este omul nou creat de idologia de stanga promovata de la jumatatea sec 19 de “marii ganditori” marx si engels.
asta arata cat de umul este omul daca a ajuns sa stea la coada aia pt a da bani statului…si cu astia vreti dvs sa daramam statul social?
astia sunt ca vitele de crescatorie, odata ce sunt eliberate in natura (o viata reala, libera) nu pot supravietui.
socialistul nu este om in adevaratul sens al cuvantului, este o creatie artificiala, o drona fara minte, asa cum spune charles giuliani!

Ștefan A.
6 martie 2012 • 10:42 AM
Buna dimineata
Aici o complectare la ce am scris ieri . 🙂
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-11677429-cum-prelungit-romania-criza-una-singura-statul-imprumutat-mult-des-prost.htm

Sursa fiind datele curtii de conturi , nu se poate vorbi de aiureli . Avem un stat prost si incapabil . Constituit din incompetenti . De sus pina jos fara exceptie . Periodic, cind fie vin datele UE , EUROSTAT sau curtea de conturi , mai fac o remaniere , mai schimba un guvern dar tot cu unica idee sa ramina ei la butoane . Nu exista in RO un partid reformator . Sint toti fara exceptie in aceiasi oala a incompetentei crase .

richard
6 martie 2012 • 10:53 AM
te inseli amarnic daca tu crezi ca este vorba de incompetenta….este vorba de hotie. poate, la nivelul de jos, foarte jos, este vorba si de incompetenta, dar cand urci scara, in varf, vei gasi intotdeauna niste smecheri…

Haiducul
6 martie 2012 • 11:05 AM
Da doamne un cutremur sa-i i-a dracu pe toti socialistii. Sa vina seceta, inundatii , cutremur si scumpirea carburantilor. Sa crape dracului statul socialist mafiof (stiu ca e pleonasm).

richard
6 martie 2012 • 11:15 AM
nu spune de doua ori ca s-ar putea implini….problema este ca vom muri si noi odata cu ei!
sper ca ai auzit de haarp!

Comicul
6 martie 2012 • 12:37 PM
Pai mai bine mort decat socialist.Decat sa traiesc si sa vad cum ma fura astia mai bine mort si stiu ca nu se-ntampla nimic.

Mihal
6 martie 2012 • 4:50 PM
Dar asta poti sa faci si individual, puisor.

ion
6 martie 2012 • 11:25 AM
daca grecii dau falimet necontrolat pierderile pentru economia UE vor fi de minim un trilion…..http://www.reuters.com/article/2012/03/06/us-greece-bonds-idUSTRE82412N20120306

richard
6 martie 2012 • 11:51 AM
cu alte cuvinte, sa le mai dam niste bani, nu?
vezi cum merge propaganda, asa a fost si in cazul bailout-ului, “too big to fall”.
de asta sustin eu ca toata situatia este cusuta cu ata alba.

miki
6 martie 2012 • 12:27 PM
@Mihai
“Romania strange anual de la firmele private doar 6,5-7 miliarde de euro pe an (cifra era inainte de plecarea Nokia). Atat!”
Banii astia sunt numai taxele pe profitul firmelor sau includ si taxele celelalte CAS,CASS somaj,TVA ,accize si altele?Ca si astea tot de la firmele private se scurg spre stat.Chestia asta cu impartitul si denumirea taxelor e praf in ochi.Tot aceasi sursa(venitul firmelor) si tot aceeasi destinatie(buzunarul statului).

Mihai Giurgea
6 martie 2012 • 12:29 PM
Pai am mai vorbit despre asta, miki. Jeffrey Franks a spus-o clar anul trecut: http://capitalismpepaine.wordpress.com/2012/02/17/fii-mandru-ca-esti-evazionist/

Uite si aici: http://www.adevarul.ro/financiar/Datoriile_companiilor_de_stat_franeaza_economia_0_423558185.html

miki
6 martie 2012 • 12:43 PM
Sorry,…. m-am lamurit.Deci numai impozit pe profit ,salarii…deci tot ce se impoziteaza cu cota unica de 16%.De fapt ce am vrut sa scot in evidenta e ca sectorul privat baga in bugetul Romaniei mult mai mult de cele 6.5-7 miliarde de euro.

Mihai Giurgea
6 martie 2012 • 2:38 PM
Statul primeste mult mai mult de la firmele private? cat, concret?

Am incercat sa aflu asta si pe cand eram director de comunicare in Ministerul Muncii (imi ceruse ziarul Adevarul datele respective) si n-am reusit. Directiile de specialitate mi-au raspuns ca nu exista o evidenta separata a angajatilor de stat si privat, pentru ca Ministerul Muncii nu se uita la actionariatul firmelor si nu face discriminare intre firmele de stat si private. Adevarul e ca habar n-au (iar ministrul Lazaroiu a recunoscut cinstit asta). Se scuza ei ca n-au baze de date, ca n-au retea de calculatoare, dar realitatea ramane aceeasi: statul roman nu poate sa spuna exact cati bani ii vin de la sectorul privat si cat cheltuieste cu angajatii de stat. Nu stie macar cati angajati are in total la stat (ca membrii serviciiilor secrete nu apar in statistici).

Si pe langa haosul din capul lor incompetent, se mai fac si tot felul de artificii bugetare intentionat: guvernul baga imprumuturile la venituri; datoriile in schimb nu sunt incluse la pierderi (asta e ceva specific romanesc). Incredibil, dar nici macar pierderile cu CFR si mineritul nu erau considerate pierderi, pana cand i-a tras FMI-ul de maneca: bai, voi ne prostiti pe fata? Bugetul Romaniei e o suma de statistici neclare, coafate ca sa arate bine: http://www.gandul.info/financiar/fmi-la-bucuresti-cati-bani-a-incasat-statul-anul-trecut-si-pe-ce-i-a-cheltuit-guvernul-boc-ce-lucruri-neclare-ascunde-executia-bugetara-pe-2011-9182974

Deci poti tu sa clarifici asta? Poti sa estimezi, macar cu aproximatie, cati bani incaseaza statul in total, de la firmele private?

miki
6 martie 2012 • 4:21 PM
Pai putem guestima daca o luam invers pe declaratii.

Declarat venituri ANAF 33% din PIB=39.6 mld euro
Sa vedem intai ce produce statul.
Firme profitabile de stat le numeri pe degetele la o mana

Venituri aproximative la companiile de stat

Romgaz 2011=955 milioane euro
Hidroelectrica= 681 milioane euro
Nuclear electrica=345 mil euro
Transelectrica=695 milioane
Transgaz=330 milioane euro
CONPET=90 milioane euro

Venituri = aprox 3 mld euro de la companiile profitabile

Sa zicem ca statul ia 50% rezulta 1.5 mld euro de la astia.

Restul companiilor de stat sunt regii cu pierderi si nu am date.Sa zicem ca mai iau inca 1.5 mld euro din venituri de la ei.Mai produce ceva statul?
Deci 3 mld euro de la stat.
Deci 39.6-3=36.6 mld euro de la privati aproximativ.

din care 6 mld intrati pe impozit pe profit.
Cine are date mai bune sa le prezinte.Poate iese un tablou complet.

Mihai Giurgea
6 martie 2012 • 5:06 PM
30 de miliarde de euro de la privati? Adica, din TVA+CAS+CASS? Hm…

Pai salariul mediu brut in Romania, in 2011, a fost 1963 de lei. Din brutul asta, statul ia cam o treime si inca pe atata de la angajator. Deci statul a incasat cam 300 de euro pe luna (3600 euro pe an) pentru fiecare angajat. De fapt de la privat mai putin, ca media salariala in privat e mai mica decat la stat. Lazaroiu sustinea ca numarul angajatilor in privat ar fi de 2.900.000. Asta inseamna ca, anual, statul ia maximum 3600 euro x 2.9 milioane = 10.400.000.000 euro din salarii. Hai sa zicem chiar 11 miliarde de euro, de la angajatii privati. Deci in total (salarii+impozit pe profit), de la firmele private nu vin mai mult de 17 miliarde de euro pe an.

Diferenta intre 17 si 30 de miliarde e cam prea mare. Chiar daca adaugam si TVA-ul, care intr-adevar a crescut: http://www.finantistii.ro/taxe-impozite/statul-a-incasat-cu-221-mai-mult-tva-in-2011-69657/ E ceva care nu se potriveste aici. Statul isi cam umfla veniturile. 😀

Casino 2011
6 martie 2012 • 7:13 PM
“E ceva care nu se potriveste aici. Statul isi cam umfla veniturile. ”

Elefantul a avut de dat un raport cum a lucrat, câte alune avea în plan, câte a cules pe an, fildeş cât a folosit, cât a economisit… însă tot ce a raportat era binişor… binişor… umflat. Umflat nu cu pompa, ci cu… cu…

miki
6 martie 2012 • 8:34 PM
Accize pe carburanti alcool si tutun,taxa de prima inmatriculare,rovinieta,amenzi.
Statul ia 972 euro/tona benzina fara tva.Acum nu stiu cat combustibil se vinde in Romania.Stie cineva?

miki
6 martie 2012 • 9:46 PM
Ultimele date de la INS PIB aprox. 578 mld RON = aprox.134 mld euro.
http://economictimes.ro/analiza-macroeconomica-produsul-intern-brut-in-trimestrul-iv/

miki
6 martie 2012 • 1:08 PM
Ce spuneam si eu.

http://www.zf.ro/business-international/rusii-francezii-italienii-si-austriecii-sunt-interesati-de-furnizorul-national-de-gaze-naturale-al-greciei-9372968

MIRCEA ALPINO
6 martie 2012 • 1:37 PM
CATASTROFE

Ioane, te intreb, daca grecii nu dau faliment necontrolat pierderile vor fi mai mici?
Pierderea e pierdere oricit de controlata sau necontrolata ar fi. Acolo sint doar probleme legate de viitorul politic al unora care conduc prin tarile UE si nu despre economie. Cind pierzi bani ii pierzi si gata. Mai conteaza ca ti i-a furat din buzunar, ca i-ai dat din neatentie pe jos sau ca ei au disparut lent pe parcursul a cinci ore?

Chestia asta ca o sa fie vai de noi pina cade comunismul e falsa. Traim mai bine din micile noastre afaceri ca oricare alt cetatean al tarii care este simplu angajat. Nu se pot face averi peste noapte decit cu idei geniale.
Acumularea capitalului trebuie sa fie telul intreprinzatorului roman si pastrarea lui cu orice pret (aici o includ si pe nesuferita de Corina+evaziunea fiscala).
Sintem valabili daca existam, nu daca dam inapoi in fata abuzurilor statului si ne lichidam afacerile plecind sa lucram ca salahori prin vest sau urlind ca Tarzan ca noi sintem oameni cinstiti si corecti.
Atita timp cit statul angajeaza oameni precum Corina, care se gindesc din prima clipa cum sa-l saboteze din interior in folosul lor, va fi o implozie garantata a bugetului. Totul e o chestiune de timp. E bine sa ne folosim de modelul Corina, ca arma de lupta impotriva sistemului creat de bugetari. Domnisoara nu vrea decit o mica spaga in scopul ca ea sa inchida ochii la nereguli (asta e afacerea ei), care, e mai ieftina decit sa platesti din urma toata evaziunea + penalitati + amenzi.
La noi au trecut doar 22 de ani de capitalism, fie el si dimbovitean si toti cei care am pornit afacerile de la zero stim ca nu e usor sa faci bani in tara asta. Abia cind numarul intreprinzatorilor particulari va fi peste jumatate din populatia cu drept de vot se va scapa de comunisti, politruci si bugetari.
Pina cind FOAMEA va face ravagiile despre care tot vorbim pe blog imbogatiti-va incet si bine. Viata e frumoasa oricum pentru noi. Economic vorbind indicatorul de pe marginea drumului pe care mergem toti arata sens unic catre economia de PIATA LIBERA. Calatoria o vor sfirsi doar cei care au bani.

MIRCEA ALPINO
6 martie 2012 • 2:00 PM
DIN NOU COMUNISM

MRU a declarat in calitate de premier mediului privat un lucru clar: “daca voi nu ma vreti, eu va vreau”.
Se gindeste ca orice intelectual securist lipsit de stiinta afacerilor cum sa le mai ia bani patronilor si sa mai scada impozitele si taxele votantilor.
Face ca Ceasca, promitind inainte de moarte 100 lei in plus si striga pe toate televiziunile ca asta e politica de dreapta.
Cum cetatenii nu se pot angaja fara semnatura patronului lor, e greu de inteles din care motiv de prostie face propunerea aceasta. Sa speram ca cel care l-a consiliat a gresit hirtiile uitind ca Boc a avut alt text in care scria negru pe alb ca, daca economia o va duce bine se va scadea din obligatiile patronului niscaiva procente bune la fondul de salarii, cu scopul cresterii numarului de angajati.
Pina se lamureste care hirtie trebuia citita, raminem cum ne-a zis Corina: vom plati bani la buget cu sirguinta. Asta daca sintem prosti si acceptam sa-i dam bani si lui MRU care se pregateste si el pentru viitoarele alegeri. Prostimea poate il va alege pe el prim ministru. Noi il vom propune pentru impuscare. E mai bine pentru clarificarea problemei cine este si cine nu este de dreapta.

Ştefan
6 martie 2012 • 2:20 PM
Domnule Giurgea, am o curiozitate: dacă se vor reduce numărul de autorizaţii necesare înfiinţării unei firme, dacă se vor reduce din numărul de controale efectuate la o firmă, dacă aparatul birocratic va fi redus cu 10-20% veţi emigra fiscal înapoi în România?

Mihai Giurgea
6 martie 2012 • 2:40 PM
Raspunsul e simplu: daca Romania e rentabila pentru mine, da. Daca nu, nu. Ca nu ne jucam de-a patriotismul cand e vorba de bani.

Vision
6 martie 2012 • 4:00 PM
Eee, daca ar fi toata lumea corecta ce bine ar mai fi!… In fond, scapa cine poate, cine poate oase roade, cine nu, nici carne moale.

Ra
6 martie 2012 • 4:30 PM
Degeaba se reduce aparatu fiscal, degeaba se reduc număru de autorizații. Problema o reprezintă taxele, nu numărul-cât procentul total pe care ele îl reprezintă din venitul total realizat de către o companie. Nu contează că sunt 100 și-ți ia 30% din venit, dar contează al dracului de mult că sunt 34 și-ți ia 80% din bani. Atunci nu mai rămâi cu nimic și trebuie să vii cu bani de acasă ca să-ți permiți luxu de a fi agent economic într-un stat oficial de tip mafiot, primul și singurul stat din UE.
Eu vreau să văd când taxele pentru angajat scade, taxele pentru angajator scade, impozitul pe profit e sunt 10%, când TVA-ul va scădea. Îl ascultam pe idiotu ăla de MRU aseară și zicea că ar putea scădea CAS, dar numai pentru angajat.
Păi angajatoru ce are bă tunsule? Tu de la angajat iei grosu de fonduri? Sau de la ăla pe care-l umilești, tu și o fufă cum e Corina? Angajatu ce-ți dă comparativ cu milioanele plătite de către o companie? Te interesează să ai un număr mai mare de firme sau de angajați?
Logică de peceriști și filosofie de piață învățată în veceurile de la Ștefan Gheorghiu.
Problema patronilor nu se rezumă la număru de taxe, ci la procentul pe care statul îl ea. Dacă taxele ar fi rezonabile și-ar permite să angajeze pe unu pe post de plătitor de taxe și stătător la coadă la Fisc să umble cu documente, iar patronu să se ocupe de dezvoltare. Atunci ar apărea o nouă meserie, poate chiar firme mici care plătesc studenți să stea la coadă la ghișeele statului. Viziune de 2 lei.

Ratzoiu
6 martie 2012 • 4:32 PM
Am scris ca un analfabet.

dookuhaka
6 martie 2012 • 5:22 PM
A venit o cucoana de la Protectia Consumatorului astazi la mine in control. Astia de la firma m-au dat pierdut: “E plecat la Oradea!” i-a zis careva. “Am sa ii las o instiintare!” s-a ofuscat cucoana. “Da, doamna!” le-au raspuns ai mei. “Nu aveti un xerox sa facem o copie, sa-mi semnati si mie pentru primire?”> “Avem dar nu e toner” (obs. dupa cum vedeti e buna educatia copiilor mei!) “Va dam numarul lui de telefon, insista ei!” Cucoana ia numarul, suna! Suna si un telefon in cafenea: “Doamna, ma sunati pe mine! Inseamna ca seful are telefonul deviat. Trece prin zona fara semnal, zice fata!” Nu-i nimic, zice cucoana si pleaca. “Seful vine saptamana viitoare!” striga copiii mei in urma ei. “Sa ma caute neaparat!” ACESTA ESTE FLITUL PE CARE IL DAU INCLUSIV ANGAJATII MEI BUGETARILOR. Dupa mai multi ani de convietuit impreuna au invatat si ei ca daca sefu plateste amenzi si taxe ei nu pupa bani seriosi.

Mihai Giurgea
6 martie 2012 • 5:42 PM
BRAVO!! 😀

Casino 2011
6 martie 2012 • 6:56 PM
Se pare ca anumiti directori de la Wal Street au primit informatii în ceea ce priveste data exacta a falimentul Greciei. Ïn document se arata ca Grecia va fi declarata falita de catre agentiile de notatie, dupa închiderea burselor, în ziua de 23 martie 2012. Ïn week-endul ce urmeaza toate conturile din Grecia vor fi blocate, pentru a evita scurgerea de capital . De asemenea bancile grecesti sunt obligate de a nu participa la nici o tranzactie în Euro la deschiderea bursei luni 25 martie 2012. Ïn raport se mai indica ca mari investitori stiu ce se întîmpla si îsi iau masurile necesare în timp ce « publicul creator » va fi cel care va plati oalele sparte. Distractia începe, urmatorul la rând.

Sa ne amuzam hai sa facem un pariu care cum va pica. Eu zic Portugalia, Irlanda, Spania, Italia, Belgia, Franta…si ultimi din coada Germania, Anglia. Ïn acest top România este nesemnificativa.

Casino 2011
6 martie 2012 • 7:17 PM
Ha, ha distractia începe, CAC 40, bursa din Paris pierde 3.58%, Milano 3%…ghici cine-i vinovatul?

sursa:http://www.lefigaro.fr/flash-eco/2012/03/06/97002-20120306FILWWW00562-bourse-de-paris-chute-de-358.php

ovidiu
6 martie 2012 • 7:26 PM
Pe Grecia nimeni nu isi mai face calcule si strategii,Grecia deja este declarata in faliment si inafara UE de catre marii investitori,urmeaza sa fie declarata si politic,dar asta e mai greu de facut!Eu unul astept o astfel de decizie si o voi aplauda cand v-a veni!
Din pacate odata cu ”scoaterea”Greciei v-a ”intra” hiperinflatia,dar parca tot mai bine decat cu un sac fara fund in caruta!

florentziu
6 martie 2012 • 8:23 PM
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/poveste-de-angajator-am-desfiintat-contractele-de-munca-pentru-a-supravietui-162477.html

Haiducul
6 martie 2012 • 8:24 PM
http://www.realitatea.net/isarescu-bnr-tine-o-rezerva-substantiala-de-bani-tipariti-pentru-eventuale-panici-bancare_920221.html
Vestile bune continua. Nici nu trebuie citit articolul. Ajunge sa-ti dai seama din titlu 🙂 ) Se termina banii, se tiparesc acum la greu.

MIRCEA ALPINO
6 martie 2012 • 9:40 PM
SOCUL

Eu cred ca data fatidica pentru anuntarea oficiala a falimentului Geciei e mai in fata. Nu ma intereseaza data, ci ma gindesc cum va fi unda de soc ajunsa in Romania.
Cred ca vom fi strinsi de git de toate controalele posibile si imposibile. Salariatii se vor uita urit la noi cerind salarii mai mari. Iar la banci cred ca va fi omor pe bune. Toti romanii or sa vrea brusc sa se salveze cerind bani din orice directie.
Poate ne spune Corina cum va fi. Se mareste spaga la voi la controlori? Cu ce data?
Nu-mi vine de loc sa rid! E chiar urita treaba pentru toti!

Haiducul
7 martie 2012 • 11:52 AM
O fi urata dar tot raul merge inspre bine. Trebuie sa CRAPE sistemul de stat actual. Orice schimbare adusa prin criza de bani e binevenita. Parerea mea e ca mai bine sa fie ceva urat (dar rapid) decat sa mearga incet in jos economia asa cum merge acum. Cel mai important lucru e sa fim sanatosi si sa gandim limpede. In rest, doar de arma nucleara sa ne temem ca face multe radiatii.

MIRCEA ALPINO
6 martie 2012 • 10:19 PM
FELICITARI

@ dookuhaka

Pentru modul cum ti-ai dresat angajatii!
Le-ai zis ca la intoarcerea in magazin trebuie sa te recunoasca din nou ca patron al lor? Daca ai uitat, mi-e mila de tine de ce o sa patesti pina reintri in drepturi!

Lasind gluma la o parte, angajati din acestia destepti gasesti mai greu. Dar fara ei nu putem exista. Ai putea sa le dai un premiu in contul amenzii care nu ai platit-o. Spre exemplu o bere de fiecare.

Eu am patit una asfel.
Duceam bilantul unui turc la Directia Finantelor Publice Bucuresti. Toti ieseau cu buzele umflate ca le lipsea nu stiu ce anexa din actele de la dosar. Inspectorii nu le puneau stampila din acest motiv si trebuiau sa mai revina inca o data.
Era 8 Martie. Am dat fuga afara si am cumparat “o varza” (un buchet de garoafe). Imi dadu-se patronul bani sa am la mine in caz de necesitate. Cind mi-a venit rindul, am intrat val-virtej strigind catre inspectoare: “Doamna, bietele flori se usuca! E o coada infernala! De trei ore asteapta garoafele acestea sa ajunga la dumneavoastra! E pacat, tocmai azi de 8 Martie!”
Inspectoarea a cautat o vaza prin biroul ticsit cu dosare si si-a aranjat buchetul. In timp ce le admira am luat-o tare: “Stiti nici eu nu am anexa cu pricina la dosar, dar gasiti datele inregistrate si la pagina x aliniatul y. Aduceam anexa, dar patronul meu a plecat ieri la Istambul si se mai intoarce peste doua luni Nu am nenorocita de stampila!”
“Pe voi va iert ca ati fost draguti! Doar voi ati stiut ca azi e ziua femeii!”
Am iesit si am aratat triumfator tuturor stampila fiscului. Apoi l-am sunat pe turc sa vina la pasapoarte sa facem prelungirea de viza.
Asta de bucurie mi-a facut cunostinta acolo cu inca zece clienti, prieteni de ai lui.

Vali
6 martie 2012 • 10:40 PM
@Casino unde ai gasit informatia aia cu directorii informati de pe Strada Peretelui?

Casino 2011
6 martie 2012 • 11:55 PM
Vali uite gasesti aici pe blogul “minuit moins une”

http://minuit-1.blogspot.com/2011/04/videos-vers-la-faillite-dun-etat.html

Marius C.
6 martie 2012 • 10:47 PM
“Capitalism pe paine” e foarte bine reprezentat (locul cinci) pe zelist.ro la “posturile cu cele mai multe comentarii”.

Mihai Giurgea
7 martie 2012 • 12:01 AM
Da, Marius, dar pe mine lucrul asta nu ma incalzeste cu nimic. Treaba asta cu numararea comentariilor e specific romaneasca si a fost initiata de catre partide, care au echipe de injuratori pe internet. Asa ca se intrec in numararea…comentariilor/injuraturilor, care evident n-are absolut nici o legatura cu audienta, sau cu opiniile reale ale publicului.

Audienta se vede intr-un singur lucru: in numarul de vizualizari, desigur. Exact ca in televiziune. Orice institutie serioasa din strainatate, de sondare a audientei, numai asta ia in calcul. Alexa.com nici nu pomeneste macar de numarul comentariilor, cum e si normal. De aia, eu nici n-am retineri sa bag la spam o multime de comentatori, pentru orice motiv sau chiar fara nici un motiv: ca nu-mi place mie basca lui! Sau numele pe care si l-a ales. Mie spamul mi se pare foarte amuzant 😆

Gabi
6 martie 2012 • 11:30 PM
Ati observat că, de fiecare dată cand un tip cu un AK-47 intra într-o scoala americană si omoară trei sau patru studenţi şi cativa profesori, a doua zi, scoala este invadata de psihologi, psihiatri, consilieri pentru durere, traume şi terapeuţii care încearcă să-i ajute pe copii sa faca faţă? Atitudinea asta ai invata pe copii, de mici, sa fie persoane incapabile sa-si rezolve singuri problemele emotionale. Eu sunt de parere că, dacă un copil poate suporta violenţa în familie, atunci el ar trebui sa fie capabil să se descurce cu violenţa din scoala. Daca un bataus mai mare decat tine incearca sa te ponegreasca sau sa te loveasca, atunci lupta-te cu el pana mori!

Dar, pana si noi romanii, la capitolul asta suntem incepatori. Mass-media incearca sa-l scuze pe tipul care a intrat in coaforul ala si a omorat cateva persoane, descriand-ul cum ca ar fi fost un om “normal” si “cumsecade” inainte sa fi comis fapta.
Normal si cumsecade? Ei uite, eu sunt de acord. Probabil ca omu` chiar a fost un tip normal.
Chiar ma bucur ca acum este considerat un tip normal si cumsecade. Uite un tip motivat, care a stiut ce vrea. A avut o problema si a rezolvat-o in felul lui. Simplu si rapid. Chiar e interesant de observat din cand in cand ca mai exista o mica schimbare si mai aflam despre astfel de oameni “cumsecade”, inarmati, si dornici sa treaca la putina actiune.

Desigur, data viitoare te-ai putea gandi la alte locuri unde sa-ti curmezi frustrarile. Caci sunt locatii mult mai potrivite decat un banal coafor. Aici inca mai avem de lucru, e o problema de educatie. Scolile ar trebui sa-i invete pe oameni sa aiba mai multa imaginatie. Mai ales in privinta alegerii locatiei.
“Location, Location, Location!”
Insa..din lipsa de altceva..orice inceput e bun! 🙂

Marius C.
7 martie 2012 • 12:05 AM
Va propun cateva minute de relaxare si eventual meditatie asupra productivitatii muncii.

Gabi
7 martie 2012 • 12:41 AM
@Marius,
Interesant documentarul! Din punctul de vedere al realizarii tehnice, mi-a placut mult conceptul, punerea in scena si mai ales calitatea imaginii. Iluminarea aleasa de tip “soft” in combinatie cu o optica a camerei de filmare cu o profunzime de camp de claritate diminuata, a condus la scoaterea in evidenta a elementelor de imagine importante (prim plan-urile). Obiectivul camerei de filmat cu o diafragma setata spre maxim deschisa a redat cu un bookeh excelent – care a inregistrat imaginea un efect pictorial deosebit reusind sa mentina interesul privitorului pana la sfarsitul documentarului.
Din punctul de vedere al conceptiei scenariului – personal mi s-a parut cam prea mult accent pus pe gesturile membrelor superioare ale personajelor prezentate. Dupa parerea mea, dupa atatea mii de ani de existenta, oamenii nu ar trebui doar sa “intinda mana” si sa faca miscari “stanga-dreapta” pentru a face [cam] aceleasi gesturi pe care le faceau si strabunii nostrii acum mii si mii de ani. In rest -ca si realizare- jos palaria! Un documentar “de viitor”. Sunt curios cati romani al vor intelege…

mihu
7 martie 2012 • 6:38 AM
o singura problema: la final scria intr-un colt ‘Microsoft’. Deci oricand te pandeste un fatal blue screen sau macar un obsedant mesaj de update.
This program has performed an illegal operation and will be closed

ion
7 martie 2012 • 12:17 AM
Gabi foarte tare chestia cu……. location , location, location….buna.

Gabi
7 martie 2012 • 12:39 AM
@Ion

Thank You 🙂

florentziu
7 martie 2012 • 9:59 AM
http://www.adevarul.ro/life/viata/Mari_probleme_cu_Facebook_in_Europa-_Reteaua_sociala_nu_mai_este_accesibila_0_659334131.html

MIRCEA ALPINO
7 martie 2012 • 1:47 PM
SAH

Traian Basescu si-a tinut azi ultimul discurs in fata parlamentului. A vorbit clar de parca deasupra Romaniei a explodat din senin bomba capitalismului adevarat. Dar cine sa-l mai asculte sau sa-l inteleaga. Si cine sa-l mai creada? Au mai fost discursuri de acestea cu vorbe frumoase! Le-a pus careva in practica prin ordin de zi de la Cotroceni? Nu!

Romania e ca o tabla de sah golita de nebunul de presedinte ramas singur cu regele UE. Striga in zadar, ca tabla e goala. Fiecare are problemele lui curente. Partidele se gindesc la alegeri, bugetarii la o marire de salarii de la 1 iunie, MRU la ziua cind va ajunge presedinte dupa ce va aplica o falsa politica de dreapta, pensionarii trag nadejde ca vor muri cu pensiile in gura, iar asistatii sociali spera ca la fiecare interviu pentru un servici oarecare sa fie declarati inapti pentru munca.

Golita tot mai mult de mediul privat, Romania afla la 22 de ani de la revolutia anticomunista ca tot intreprinderile de stat vor fi viitorul natiei. Ele trebuie sa creeze locuri de munca, mai numeroase, care sa duca la o crestere a incasarilor bugetare. Cica asa e si in alte tari membre UE!
O fi, dar noi, cei din privat tot nu-l credem. Si asta pentru ca daca firmele de stat ar fi atit de importante si-ar lua statul de la ele si impozitele si taxele si tot profitul si tot romanul ar striga de fericire.
Dar noi stim ca presedintele priveste intr-o oglinda, de unde se vede realitatea. Mediul privat sufocat de taxe si impozite, obligat de desele controale ale bugetarilor, sa-si dea si sufletul din el ca sa mai creeze si alte locuri de munca pentru marirea bunastarii politrucilor romani.
Cum o deveni Romania performanta ca Germania, Olanda sau alte tari nordice nu se vede si nici nu se spune.
Sigur este ca romanii nu vor muri de foame asa repede pentru ca stivele de bani BNR sint gata sa inunde bancomatele. Ele vor rezolva temporar cerintele plebei nemuncitoare.
Si tot nebunul de pe tabla de sah are o viziune care ii arata investitorii straini inundind piata romaneasca cu bani. Pentru astia a luptat el cu nebunul celalat de Boc. Sa traim fericiti pe datorie, ca sa ramina ei cu PDL-ul lor la putere.

Acum daca romanii nu stiu toti sah, cine e de vina?
Ei nu vad decit o tabla goala, ca au luat mat de la rege si nebunul de linga el. Drama e ca nu inteleg la ce le-a folosit sahul si nu stiu ce sa mai faca cu tabla goala? Aici presedintele nu a fost prea clar in expunerea sa. Sa se apuce poporul de munca sau sa invete mai bine sa joace sah?

Haiducul
7 martie 2012 • 2:10 PM
S-ar putea ca multe probleme sa fie rezolvate altfel. Citeam o stire cum ca citez:
Primii zece importatori de petrol iranian vor fi cei mai afectati, daca Teheranul inchide “robinetul”, scriu cei de la Business Insider. In acest caz, lumea ar pierde de 4 milioane de barili pe zi:

 1. China: 550.000 barili / zi
 2. India: 320.000 barili / zi
 3. Japonia: 310.000 barili / zi
 4. Coreea de Sud: 220.000 barili / zi
 5. Turcia: 190.000 barili / zi
 6. Italia: 180.000 barili / zi
 7. Spania: 160.000 barili / zi
 8. Grecia: 110.000 barili / zi
 9. Africa de Sud: 60.000 barili / zi
 10. Franta: 50.000 de barili / zi
  Din cate vad eu SUA ar fi interesata intr-un razboi din care n-ar avea de pierdut prea mult. Cred ca jocurile sunt facute. Anul asta avem razboi.

pongogonzo
2 noiembrie 2013 • 12:15 PM
Reblogged this on pongogonzo.

Liviu
2 noiembrie 2013 • 1:03 PM
Am fost de multe ori in Grecia (de cele mai multe ori in insule, ultima oara anul trecut) si pot spune ca m-am indragostit de aceasta tara. Din pacate ca si in cazul Romaniei ea este impartita in 2 parti: o parte care munceste (sectorul privat, din care fac parte si proprietarii de pensiuni – care chiar muncesc de le sar capacele) si o parte … bugetara. In insule spre deosebire de continent nu am prea vazut efectele crizei, probabil pentru ca acolo majoritatea oamenilor sunt in sectorul privat si nu au timp sa stea la greve si proteste. Sa speram ca va aparea si la ei o Miscare Antitaxe care sa mature pe jos cu politicienii si sa faca ordine. Eu personal sper din tot sufletul ca aceasta tara sa isi revina dar acest lucru nu se va intampla peste noapte si probabil va fi nevoie sa curga mult sange pentru asta (foarte probabil avand in vedere trecutul acestei tari unde razboaiele civile sunt o specialitate).

andrei ph
2 noiembrie 2013 • 6:44 PM
Si in italia este la fel ca in Grecia ,lucrez la or firma italiana care are punct de lucru aici in Romania am destule probleme cu italienii ….nu respecta termene le de livrare a fost din intamplare odata cand a ajuns camionul la incarcat la 4 jum ora lor si nu au vruut sa l incarce .,a trebuit sa astepte pana a doua zi tot la fel intr o sambata ia chemat la munca la presiunea noastra de aici din romania pentru ca ne trebuia marfa respectiva urgent ….pentru 4 ore a treb sa vina la lucru binenteles ca erau platirti dublu in ziua respectiva …..nu au vrut sa vina nici unul ,nu mai zic de concediul din luna august toata luna ….eu nu am avut concediu de 4 ani de zile intreg ……plus ca si la noi diferite sarbatori

Popateapa
4 noiembrie 2013 • 11:20 AM
Reblogged this on Blog Popa Țeapă.