Ce pot face eu, pentru Mișcarea Antitaxe?

De sute de ori, aceeași întrebare!

De când am anunțat aseară crearea oficiala a Mișcării Antitaxe, peste 180 de emailuri (din țară si din străinătate) mă întreabă: ce pot face eu, pentru Mișcarea Antitaxe? Asta m-a șocat.

Președintele Kennedy le-a zis odată americanilor: nu întreba ce poate face tara pentru tine; întreabă ce poți face tu pentru tara. Azi, asta e considerata un model de responsabilitate civica, advanced citizenship.

Si mi-am dat seama ca românii, huliți si disprețuiți in toata Europa pentru inerția lor (“mămăliga nu explodează”), sunt de fapt cetățeni de cel mai înalt nivel. Nu toți românii, e adevarat: dar membrii Mișcării, cu siguranța. România mea e mai puternica si mai activă ca România lor! Aici, in înjurata mea Românie, a pornit prima Mișcare Antitaxe din Europa socialista. Aici, la noi, s-a tras pentru prima oara linie.

Așa ca, iată ce puteți face pentru Mișcarea Antitaxe.

Ce ne ajuta:

Mișcarea Antitaxe poate fi sprijinita de românii din afară prin:

1. atragere de noi membri;

2. donații.

Iar de românii din țară, prin:

1. participarea la acțiunile de strada ale Mișcării;

2. atragere de noi membri;

3. donații.

Acțiunile de stradă sunt cele mai importante pentru România, din cauza tupeului si disperării cu care se agață de sistem, clasa politica. De aceea am creat Brigada Vlad Țepeș.

Atragerea de noi membri se face direct, de la om la om, prin contactarea prietenilor sau a firmelor cunoscute. Nu sunt interesat de campanii pe internet sau pe Facebook, ca partidele. De asemenea, românii din afara pot sa creeze filiale ale Mișcării Antitaxe in Europa. Pentru ca socialiștii europeni se ajuta intre ei: așa ca si noi trebuie sa ne ajutam si sa-i lovim peste tot. Inclusiv la Bruxelles.

Donațiile sunt importante, pentru ca ne permit sa organizam acțiuni de strada mai eficiente, sa plătim juriști care sa dea Statul in judecata si sa oprească abuzurile ANAF asupra firmelor private. Dar mai importanta decât donația dumneavoastră personală, sunt donațiile pe care le puteți strânge (fundraising).

Ce nu ne ajuta cu nimic:

  • Atitudinea negativa: “e greu…nu se poate…românii nu se revoltă”. Asemenea comentarii sunt trimise pe loc la spam.
  • Văicărelile interminabile pe internet: “toți ne fura, maica”. Pai, oprește-i, maica!

Cine crede ca răstoarnă ditamai sistemul de stat, stand comod la tastatura, e naiv. Partidele cheltuiesc deja o căruța de bani cu propaganda pe internet, iar efecte sunt ZERO. Încrederea in partide e la minimul istoric. Așa ca timpul vorbelor a trecut: e timpul faptelor.

Știți genul de om: “mama, ce le-am tras-o cu comentariul asta!”. Stai liniștit, nu le-ai tras-o deloc: ti-au tras-o ei ție. Ei iți iau banii zilnic si se pișă pe comentariile tale.

Nu te-ai saturat?

Grupurile de Reflecție.

Am mai pornit ieri, doua Grupuri de Reflecție: unul economic si unul politic. Rolul lor este sa propună proiecte de legi ale noii Românii capitaliste (inclusiv sa dezbată o noua Constituție). Sunt, intr-un fel, Parlamentul Mișcării. Intra cine vrea, rămâne cine poate.

Grupurile de Decizie vor discuta pe Capitalism pe pâine, care este vocea oficiala a Mișcării.

Drepturile si responsabilitățile membrilor.

Nu ne confundați cu partidele. Ce am pornit ieri, este o revoluție care va răsturna sistemul comunist: iar revoluțiile nu se înregistrează la tribunal. ONG-ul pe care îl vom crea, nu e decât un instrument (la fel ca o furculița): îl creăm doar ca sa putem organiza acțiuni de strada, nimic mai mult.

Așa ca nu exista nici drepturi, nici responsabilități: exista doar participare sau neparticipare. Alegeți!

In privința deciziilor Mișcării, funcționează după un principiu simplu: oricine propune, unul dispune. Acel unul sunt eu, Mihai Giurgea.

Mișcarea Antitaxe nu este o mișcare democratica.

Cine vrea o organizație in care membrii votează, e liber sa aleagă: PDL, PSD, PNL, Noua Republica, Forța Civica etc. Duceți-va la ei. Eu nu vreau membri cu orice preț: vreau doar membri care gândesc ca mine.

Iar eu am decis sa îmi asum total responsabilitatea pentru Mișcarea Antitaxe. De ce? Simplu: in 1990, au fost create doua partide puternic anti-comuniste: PNTCD si PNL. Milioane de români si-au pus speranța in ele. Si ce s-a ales de ele? Au fost infiltrate de Securitate si au ajuns sa fure cot la cot cu comuniștii. Au trădat poporul român si pe inițiatorii lor.

Asta NU se va întâmpla in Mișcarea Antitaxe. Eu îmi păstrez puterea sa retez, oricând, ghearele oricărui comunist infiltrat. Liderii Mișcării nu se vor alege niciodată intre ei: eu o sa-i numesc. Până si cea mai slabă bănuială de colaborare cu mafia politica (PSD, PDL, PNL), o sa fie pedepsita imediat cu excluderea, fără discuții.

Va place, bine. Nu va place, la revedere! Acceptați condițiile, sau plecați de pe Capitalism pe pâine.

Mișcarea nu negociază cu comuniștii: pentru ca eu nu negociez cu comuniștii.

Conturi temporare – Mișcarea Antitaxe:

RO 71 RZBR 0000060015330838 (RON)

RO 44 RZBR 0000060015330839 (USD)

RO 90 RZBR 0000060011742272 (EUR)

(Titular: Giurgea Mihail Casian, Raiffeisen Bank, București)

Contact: [email protected]

idf
17 februarie 2013 • 11:41 AM
Salut Mihai. ai facut o treaba minunata! saptamana viitoare it mai trimit niste bani! Apropo o sa fie undeva un sediu ? O sa ma drumuri frecvente la Bucuresti si as putea sa vin .

Mihai Giurgea
17 februarie 2013 • 11:42 AM
Salut Daniel,

Da, o sa avem sediu pe undeva…sa vedem unde insa, ca momentan nu ne dau banii afara din casa…

Mihai Giurgea
17 februarie 2013 • 12:07 PM
IMPORTANT: aseara cineva (Daniel, cred) a spus ca stie unde putem inchiria un sediu social. Il rog sa-mi dea de urgenta datele de contact ale companiei respective, pe mail.

I.
17 februarie 2013 • 12:47 PM
Le-am pus pe mail.

Mihai Giurgea
17 februarie 2013 • 12:53 PM
Multumesc! 🙂

iulian bulintis
17 februarie 2013 • 11:48 AM
Salut Mihai ,
Iti doresc succes , sincer …din pacate am indoieli ca sistemul ,,eu decid totul” poate duce la ceva …desi imi dau seama ca ai dreptate si nu exista alta solutie …totusi , nu te-ai gandit sa decizi tu un consiliu , macar , format din mai multi oameni care sa decida ?….alesi de tine , dar macar ar elimina situatiile in care , de exemplu , esti nervos sau te certi cu vecinul si trebuie sa iei o decizie ….

Mihai Giurgea
17 februarie 2013 • 11:59 AM
Tu vrei decizie colectiva: iar eu urasc colectivismul. Il urasc sincer, din toata inima si pentru totdeauna. Colectivismul este dusmanul de moarte al responsabilitatii. Pentru ca nu exista decat responsabilitate individuala.

Pai tu crezi ca eu pornesc o miscare capitalista, cu o structura de comanda comunista? Care ar fi logica?

Ioan Crisan
17 februarie 2013 • 2:37 PM
Sunt de acord. Eu propun, se discuta etc si Mihai decide. Punct>

gicu dan
17 februarie 2013 • 5:01 PM
Da, dar in modul asta tu Maihai esti punctul slab al miscarii, esti calcaiul lui Ahile. Comunistii (sau securistii) nu vor trebui decat sa te anhileze pe tine, de exemplu sa-ti insceneze ceva ca sa aiba motiv sa te bage in puscarie, sau sa plateasca un raket ca sa te lichideze fizic. Te-ai gandit la asta?

Cornel
17 februarie 2013 • 5:05 PM
🙂 Domu’ Sherlock, roata a fost inventata demult, iar tu nu intelegi ce e aia repponsabilitate pentru ca nu ti-ai asumat-o niciodata. De-aia te si speri cand auzi asa ceva.

manifest69
18 februarie 2013 • 9:23 AM
Nu-i vorba de speriat, e vorba de logica elementara. Totul este ok atata vreme cat Mihai este apt sa conduca miscarea. Dar disperatii de la ciolan vor face orice sa-l apere.

In caz de urgente poate ar trebui totusi desemnati 2-3 oameni. Un fel de mana dreapta, alesi pe spranceana de Mihai si care sa duca lucrurile mai departe in caz de necaz.

Eu
18 februarie 2013 • 12:13 PM
Esti nervos?! Te cerți cu vecinul?!
Ce căcaturi de texte sunt astea?!
Vorbești în parabole?

bububacsi
4 martie 2013 • 10:37 AM
democratie ,in acest moment nu este buna, si nu duce nicaieri .
singura alternativa viabila este dictatura .
UNUL singur trebuie sa conduca ,si sa ia decizii , iar ceilalti au doua alternative
,ori sant de acord cu el ,si il urmeaza orbeste ori nu sant ,si in acest caz e recomandabil ,sa i-si vad incontinuoare de vietile lor
mizerabile .

preda eduard
17 februarie 2013 • 11:54 AM
sa-i nimicim!!!

Virgil
17 februarie 2013 • 11:56 AM
De învăţat din experienţa altora…
http://blogosfera.piatza.net/anti-taxe/

skorpion
17 februarie 2013 • 12:08 PM
Brainstorming-ul este colectivism??
eu personal – nu cred asta! 🙂

Mihai Giurgea
17 februarie 2013 • 12:30 PM
Tu personal faci confuzie intre brainstorming si puterea de decizie. Eu personal nu fac confuziile astea.

De aia tu semnezi skorpion si eu semnez Mihai Giurgea. De aia eu te pot da pe tine afara, insa invers – nu.

Mihai Giurgea
17 februarie 2013 • 12:15 PM
Am creat inca 3 pagini noi pe CPP:

  1. Carta Libertatii Fiscale
  2. Grupul Economic
  3. Grupul Politic

Codrescu Valentin
17 februarie 2013 • 1:53 PM
Aşa da!

unu
17 februarie 2013 • 2:16 PM
Ce se intampla cu banii din donatii, in momentul in care ei depasesc niste cheltuieli de baza (pliante, site/blig/hosting)?

Mihai Giurgea
17 februarie 2013 • 2:31 PM
Dar e evident! Cumparam arme pentru Brigada Vlad Tepes, ca sa-i impuscam pe porcii de politruci (Iliescu, Basescu, Ponta, Videanu, Udrea, Voiculescu etc. etc. etc). Si pe sustinatorii lor (tu, de pilda). Armele costa enorm: un simplu pistol Glock e vreo 700 USD. Plus munitia! Plus uniformele! Pai ce, astea cresc in copaci?

De asemenea, Brigada Vlad Tepes trebuie sa recupereze banii furati de nemernici, in 22 de ani, de la poporul roman (bani care sunt in strainatate). Iar pentru asta, are nevoie de instrumente de tortura: clesti pentru smuls unghiile si dintii, ace pentru strapuns pleoapele, aparate pentru socuri electrice, acid sulfuric pentru baile de picioare…nimic complicat, chestiile standard. Totusi, costa si ele ceva, acolo.

Am mai spus ca am cunostinte care au trecut prin Celula 4 Spital, la Pitesti: tot ce au facut acolo comunistii, o sa se intoarca acum impotriva lor, inzecit.

Iti place raspunsul asta? Mie da! 😆

Paul Avadanei
17 februarie 2013 • 2:44 PM
YESSSS! 😆 😆 😆 😆 😆

Besmart
17 februarie 2013 • 3:10 PM
Cati bani s-au strans pana acum Mihai?
Cam care ar fi targetul pana la sfarsitul anului 2013?

Mihai Giurgea
17 februarie 2013 • 3:15 PM
Daca ai impresia ca discut asta cu tine pe internet, te inseli. Am discutat cu cei prezenti la congres. Tu de ce n-ai fost printre ei?

Si inca ceva: ANAF nu va sti absolut nimic despre banii nostri. Pentru ca in clipa in care ne intra in conturi, or sa fie transferati imediat intr-un paradis fiscal. Nici macar un leu n-o sa fie controlat de stat. Deci nici vorba sa dau declaratii publice, ca sa le afle toti prostii de SRI-isti.

Acum e clar?

Besmart
17 februarie 2013 • 3:22 PM
Nu am fost la congres pentru ca am doua slujbe + facultate.
Este ok daca nu vrei sa faci publice aceste informatii.. si evident este de inteles.
A fost greseala mea defapt ca am pus o asemnea intrebare prosteasca aici.
Te rog sa ma scuzi.

marcela
17 februarie 2013 • 3:27 PM
@besmart: ai doua slujbe, plus facultate, dar ai timp s-o arzi pe forumuri? Mai usor, ca macane.

Besmart
17 februarie 2013 • 3:36 PM
Draga mea marcela, nu inteleg ce vrei sa spui, adica cei care intra aici sunt niste pacalici care au prea multa vreme sau cum? Mi-am propus sa imi fac din cand in cand timp sa intru… pentru faptul ca aceasta miscare imi reprezinta interesele… si s-ar putea sa am de castigat de pe urma ei.
Acum, daca tu vezi lucrurile in felul asta….
Ia zi drept… sunt un securist sub acoperire, nu? 🙂 )

marcela
17 februarie 2013 • 3:45 PM
Acum ca ai adus vorba, nu tu il sfatuiai pe Mihai sa ceara bani de la Ioan Niculae – Interagro, fost colonel de Securitate in Directia de Informatii Externe?

Sigur, poate esti doar un biet student nevinovat, care vrea sa stie si el cam cati bani are Miscarea Antitaxe si ne sfatuieste, intamplator, sa cerem finantare de la…Securitate. Sunt doar coincidente. 😀

I.
17 februarie 2013 • 4:16 PM
Sau e mai prost decât prevede legea. Mai știu eu exemple care la 35-40 de ani stau cu mămica, iau amândoi pensie, dar au iphone, laptop și conexiune internet de pe care trolează la greu.

Besmart
17 februarie 2013 • 3:57 PM
Marcela, aceea a fost doar o propunere.
Totusi trebuie sa stii ca lucrurile nu sunt chiar asa cum crezi tu in legatura cu Ioan Niculae si cu securitatea.

http://www.cotidianul.ro/ioan-niculae-sri-nu-e-condus-in-realitate-de-maior-ghita-un-catel-care-latra-ca-sa-si-apere-stapanii-206614/

marcela
17 februarie 2013 • 4:07 PM
besmart, esti tot mai transparent! nu doar ca il aperi pe colonelul Ioan Niculae, ci sustii si ideile lui Sorin Rosca Stanescu, senator USL, care a recunoscut cu gura lui ca si-a turnat colegii la Securitate?
Intr-adevar, esti un student autentic, care munceste din greu, la doua joburi. Si esti plin de prieteni cu ochi albastri. 🙂

Besmart
17 februarie 2013 • 4:21 PM
Marcela, nu este vorba de faptul ca il apar pe Niculae, pur si simplu m-am gandit ca acesta ar putea finanta miscarea pentru ca pare a avea cam aceleasi interese ca si noi. Imagineaza-ti doar cam ce dotari pentru lupta cu caracatita rosie ar putea achizitiona miscarea in urma unei mici donatii… din partea lui. Si cand zic o mica donatie ma refer la o suma cu multe zerouri.

Mihai Giurgea
17 februarie 2013 • 4:26 PM
Am mai spus o data ca raspunsul este NU. Indiferent de cate zerouri, Miscarea NU este de vanzare. Punct!

Cornel
17 februarie 2013 • 4:57 PM
Un mica parere: poti lega contul de paypal (donatie) direct de un cont offshore si nu mai trece deloc prin conturi romanesti. PayPalul iti transfera acei bani chiar dintr-un cont offshore pe care ei il detin (asa fac platile catre paradise fiscale).

Besmart
17 februarie 2013 • 3:18 PM
Cat despre arme, s-ar putea sa gasesti in Republica Moldova… la preturi mici cu munitie si tot ce ai nevoie. Stiu pe cineva care a luat pe sub mana un pistol si ceva munitie de razboi de acolo si s-a dus cu totul pe undeva pe la vreo 900 de lei.

bugsy
17 februarie 2013 • 6:53 PM
@Mihai: ai mare grija la Besmart! Deja ti-a “strecurat” doua fitile. Marcela l-a simtit corect!

Cost
17 februarie 2013 • 3:18 PM
Ceva clesti, elevatoare,, ace, foartece, freze, burghie,etc si ceva dibacie in manipularea instrumentarului se gasesc deja in instrumentarul membrilor. Trebuie adusi doar pacientii! Mai sunt necesare cate-va pusti cu lunta sa-i imblinzesti pe wc, pe politruci.
Scurt si eficient farà multe investitii.

cristytepes
17 februarie 2013 • 3:49 PM
Mergea si Brigada A I Cuza ca e plin internetul de Ţepeş (zic eu ).

Mihai Giurgea
17 februarie 2013 • 3:53 PM
Cum sa mearga numele unui labar, care a incurajat coruptia peste orice limita si a fost dat jos de la putere cu aprobarea lui Kogalniceanu si Bratianu (care il pusesera domnitor)? Si care mai avea si idei comuniste, cu nationalizarea terenurilor si impartirea de pamant taranilor.

Tu de ce crezi ca a fost exilat si adus Carol I, in disperare de cauza?

cristytepes
17 februarie 2013 • 4:20 PM
“Problema noastră nu este nesupunerea civică.
Problema noastră este obedienţa civică.
Problema noastră este că oamenii din întreaga lume s-au supus ordinelor unor lideri şi milioane dintre ei au fost ucişi din cauza acestei obedienţe.
Problema noastră este că oamenii din întreaga lume sunt obedienţi în faţa sărăciei şi înfometării şi prostiei şi războiului şi cruzimii.
Problema noastră este că oamenii sunt obedienţi atunci când închisorile sunt pline de hoţi mărunţi şi marii hoţi ne conduc ţara.
Asta este problema noastră !”
(Howard Zinn,1922-2010)

Cornel
17 februarie 2013 • 4:43 PM
Prietene, astea sunt centrisme de cacat. Hotia e hotie indiferent cat este de mare. Tepes i-a omorat si pe negustorii si boierii necinstinti la fel de usor cu i-a omorat si pe cersetori, vagabonzi. Pentru el tot hoti erau si unul si altul si meritau sa moara. Asa ca Tepes reprezinta foarte bine ideile acestei miscari.

M-am saturat de cactul asta: “ala saracul face 3 ani de inchisoare pentru o gaina si Nastase face 8 luni pentru cateva miliarde”. Problema nu e ca face gainarul 3 ani de inchisoare, problema e ca Nastase face doar 8 luni.

cristytepes
17 februarie 2013 • 7:13 PM
Pe mine chiar ma cheama Ţepeş ,dar pot sa-ti spun ca incercam o utopie .Moartea nu e o solutie .

Eu
18 februarie 2013 • 1:12 PM
Uau! Pe bune?! Încercai o utopie?!
Zi, frate, așa!
Dacă e pe încercat utopii, hai să mai încercăm comunismul încă o dată.

Cornel
17 februarie 2013 • 4:26 PM
Iar reforma lui fiscala a fost: “mai multe taxe” chiar ca asta a insemnat printre altele si o chestie buna, adica taxare afacerilor bisericesti pentru ca toate afacerile trebuiesc taxate identic, dar asta a fost o chestie sustinuta din spate de Kogalniceanu, nu de el. Omul a introdus o gramada de taxe si a bircocratizat sistemu cu scuza ca cica-l modernizeaza. Modernizarea aia a insemnat de fapt bani de cheltuiala pentru clientela statului, aidica multa coruptie. Cu cat bugetul este mai mic, cu atat statul isi vede de treaba sa. El nu, trebuie sa facem cai ferate si drumuri, dar stiti nu putem face cu bugetul de acum. Si uite asa statul isi bag nasul in infrastructuri mari cu scuza ca fara el nu s-ar fi putut infaptuii.

Un papagal comunist si ordinar, cum dracu sa-l pui pe steag ?

cristytepes
17 februarie 2013 • 3:50 PM
Reblogged this on IM The Impaler.

Gheorghe
17 februarie 2013 • 5:38 PM
Ca si stimulent la ceea ce trebuie facut de fiecare simpatizant al acestei miscari, reflectati la urmatorul citat : “În cele din urmă, trebuie să înţelegem că toţi, prin atitudinea noastră, suntem vinovaţi, suntem victimele propriilor neglijenţe, a propriilor temeri şi a neîncrederii în noi. “( citat din http://filedinpoveste.wordpress.com/2013/02/16/haideti-sa-iubim-romania/ ).
TRUE enough !

Boss
17 februarie 2013 • 8:29 PM
Mihai, nu te urmăresc de mult timp, dar îmi place ce ai făcut. Ideea MAT e superba, iti doresc sa reuseasca. Câteva observatii: 1. Nu cred ca o vei putea apară total de înființarea serviciilor, sunt convins ca încet încet sau mai repede telefoanele iti vor fi ascultate, traficul pe net monitorizat, etc. , lista simpatizantilor va fi la ei. Asta e realitatea. 2. Întreaga idee e sublima si utiliza totodata, sper sa nu esueze într-un minipartid de nisa. Din păcate e ușor sa aluneca pe panta asta. 3. O idee la fel de haioasa ca a ta, dacă natia si locatia asta sunt compromise si doar zece la suta mai gândesc asa, de ce sa nu cumpărăm, concesionam etc o insula, bucata de insula undeva departe dar pe rute comerciale maritime ce sa poată adaposti lejer câteva sute de mii, un milion de oameni si sa facem o noua Românie, asa cum new york a fost noul Amsterdam. Un nou stat, recunoscut la ONU, cu propriul sistem de taxare, cu o politica stricta de imigratie, toți ar putea desfășura activități in tara veche dar ar fi taxati in Dacia sau noua Românie, propria poliție, toleranta zero fata de infracțiuni etc, viitorul paradis, un Monaco al nostru. Propria noastra Romanie asa cum dorim, am adera la zone de comert libere, am avea consuli, mici ambasade, am avea taxele pe care le vrem, pentru noi, la pensie am putea pleca acolo cei ce am fi cetateni. Iată o utopie fabuloasa, sa ne retragem, sa părăsim teritoriul asta care probabil nu va mai deveni niciodată ceea ce dorim si credem ca ar merita sa fie. Suntem doar o minoritate, si știi ca dea lungul timpului, majoritatea a cam înfrânt minoritatea. Succes Mihai. Sa vedem ce aduce ziua de mâine.

Mihai Giurgea
17 februarie 2013 • 9:25 PM
Important nu e ca serviciile secrete sa nu stie ce se intampla in Romania.

Important este sa nu mai decida ce se intampla in Romania.

Dezastrul din Romania s-a produs, pentru ca de 22 de ani, nivelul doi al Securitatii a iesit in fata, dupa moartea lui Ceausescu, si a inceput sa conduca: nu numai politica romaneasca, ci si economia. Si cat de bine au condus, vedem toti cu ochii nostri. Asa ca le-o spun direct si pe fata, sa se auda in toate microfoanele:

Sunteti niste manageri de cacat, micutilor. Afara cu voi!

Romulus Roman
18 februarie 2013 • 12:59 AM
Cele doua fraze pot servi cu usurinta drept concept pt. guvernarea unui stat.
Ai dreptate, niste baieti “destepti” ne-au facut în foi de vita de peste 20 de ani dar patriotii nu au disparut de tot Giurgea.

cristytepes
17 februarie 2013 • 8:32 PM
http://vimeo.com/42197884

haiducul
17 februarie 2013 • 10:48 PM
@cristytepes: in loc sa ne dai tu link-ul asta atat de fantastic mai bine fa tu un rezumat si ne spui rezultatul cu solutia la cancer. Ce zici?

cristytepes
18 februarie 2013 • 10:31 AM
Zic ca esti un haiduc …

Eu
18 februarie 2013 • 1:19 PM
Iar încerci o utopie?

stefan60
17 februarie 2013 • 10:50 PM
http://www.zf.ro/opinii/sa-vina-sa-lucreze-o-luna-in-business-sa-vada-cum-este-sa-alergi-dupa-clienti-si-sa-cauti-bani-sa-platesti-salariile-si-tva-ul-10566927

Articolul asta explica superb diferenta intre capitalismul normal si imitatile mioritice care fara banii statului ar murii imediat .
PS: Nici un bugetar nu a cunoscut somajul iar reducerea de personal a fost facuta strict prin trecerea la pensia de stat . Masuri capitaliste . Cica . 🙁

Pletosu
17 februarie 2013 • 10:59 PM
superb articolul!!!! pacat ca dobitocii nu stiu sa citeasca si chiar daca stiu nu pot intelege. Uite de aia trebuie sa-i facem noi sa inteleaga cu forta

Eu
18 februarie 2013 • 4:26 PM
Articol foarte bun.
Unul din cei 4 comentatori la articolul ăla e cretin.

stefan din kknada
17 februarie 2013 • 11:04 PM
pt romanii din “afara” e mai simplu daca ai avea un cont pe paypal. Ca sa trimit 10$ in contul tau dureaza 3 luni. Imi dau si eu cu parerea

Mihai Giurgea
17 februarie 2013 • 11:05 PM
OK, o sa-l fac maine.

DANNY
18 februarie 2013 • 1:04 AM
Extrase din text:
“Problema poate fi rezolvata, insa piata este covarsita de taxe. In momentul in care ai rulaje de 10.000 de euro si dupa plata taxelor si a furnizorilor ramai cu 500 de euro, te intrebi daca mai merita sa faci afaceri. Tentatia este foarte mare sa faci evaziune”

“Majoriatea antreprenorilor spun ca ar plasti taxele daca acestea ar fi mai mici. Dar cand dai un salariu de 1.200 de lei, iar si taxele la stat ajung la 800 de lei, este greu sa sustii mai multi angajati si sa si castigi ceva”, a mai spus omul de afaceri”

“Problema evaziunii poate fi rezolvata, insa piata este covarsita de taxe. Tentatia sa faci ilegalitati este foarte mare.”

http://www.incont.ro/smart-people/afaceri-cu-parfum-marius-dosinescu-barbatul-care-ofera-flori-in-valoare-de-15-000-euro-de-valentine-rsquo.html

Cami
18 februarie 2013 • 12:37 PM
In sfarsit ceva bun . Sa se intample si la noi. Numai taxe si altceva nimic. Uneori imi vine sa ma duc de nebuna nu mai am nici bani de paine cu atatea dari.

PDG
18 februarie 2013 • 6:50 PM
Buna seara! Doresc sa devin membru al acestei miscari. Ce trebuie sa fac?

Mihai Giurgea
18 februarie 2013 • 6:52 PM
E extrem de simplu: imediat ce ne ies actele de la judecatorie (circa 30 de zile), o sa inceapa campania de recrutare de membri. Cu formular de adeziune, carnet de membru, cotizatie etc.

stx
18 februarie 2013 • 11:09 PM
Ce pot face eu? Am o contributie mica:

Inspirat de contabila mea – care mi-a spus ca are din ce in ce mai putin de lucru deoarece clientii ei isi inchid sau suspenda firmele pe capete – am rezolvat problema cu actualizarea salariului a doi angajati care erau la minimul pe economie.

Ambii trec in somaj la sfarsitul lunii; decat sa le maresc salariul, mai bine desfiintez locurile de munca. Si suspend si firma pe care erau cei doi, sa nu ma prinda forfetarul la prea multe firme.

Rezolv mai multe: adio impozite pe salarii, comisioane bancare, contabila, Revisal, forfetar, etc etc.

Se subintelege ca daca fostii angajati fac ceva voluntariat in firma ramasa activa, s-ar putea sa-i reangajez cand li se termina somajul 🙂