Sfaturi cum sa-ti largesti orizonturile muzicale

Te-ai ascuns toata viata in spatele granitelor unui singur gen muzical? Colectia dvs. de CD-uri este plictisitoare si rara? Ati inceput sa observati ca toata muzica cu succes comercial pare a fi variatii pe o singura tema – o tema de care va saturati? Va puteti oferi urechilor un nou si mereu schimbator meniu de muzica.

Ascultati posturi de radio pe Internet

Uitati de radioul standard. Rasfoiti tot felul de posturi – internationale, rap, hip hop, electronica, alternative, blues, coloane sonore, jazz etc. Lasati-i sa se joace in fundal in timp ce navigati pe Web, raspundeti la e-mailuri etc. Daca auziti o melodie care va place, scrieti titlul, albumul si artistul, daca este posibil. Unele site-uri bune includ: pandora.com, accuradio.com jango.com, last.fm si deezer.com, dar exista o multime de alte site-uri grozave.

Rasfoiti magazinele de muzica online

Introduceti numele unei formatii sau melodii care v-a lovit si ascultati mostre din toate albumele si melodiile lor. Consultati si artisti afiliati (mentionati adesea in recenziile editoriale si in sectiunea de recomandari). Aflati in ce gen muzical se incadreaza cantecul sau muzicienii care va intereseaza si cumparati dupa gen.

Intrebati oamenii interesanti ce asculta

Il cunosti pe tipul acela din autobuz care poarta trenci, eyeliner si manusi fara degete? Da, s-ar putea sa cante cateva melodii interesante. Uita-te la copilul cu inelul pentru buze si punga cu articole de arta. Data viitoare cand il vezi miscandu-si capul spre iPod, intreaba-l ce asculta. Ori va crede ca esti nepoliticos sau, mai probabil, va fi incantat de sansa de a-si impartasi gustul muzical cu cineva care este de fapt curios. In loc sa intrebati oamenii cum se bucura (sau nu) de vreme, puneti-le intrebari precum:

Ascultati albume intregi

Adesea, un artist sau un grup scoate unul sau doua single-uri care fac apel la popularitate, dar sunt necaracteristice pentru munca lor. Si destul de frecvent, bijuteriile muzicii sunt ingropate in albume, departe de jocul radio. Deci, daca te-a atras un single captivant, nu te mira si arunca CD-ul daca restul pieselor nu sunt chiar asa.

Ascultati un album de mai multe ori inainte de a decide daca va place sau nu. Cel mai bine este sa ascultati un album de trei ori inainte de a va judeca, mai ales daca este un gen pe care nu il ascultati in mod normal. De exemplu, daca ascultati primul dvs. CD de metal greu, probabil veti petrece prima alergare brazdandu-va sprancenele pe masura ce va ajustati urechile. In cea de-a doua runda, s-ar putea sa incepeti sa va simtiti degetele de la picioare atingand un pic de lovitura de cap. Si pentru a treia oara, ai putea foarte bine sa canti si sa asculti cu atentie versurile. Nu trebuie neaparat sa ascultati un album de trei ori la rand – asigurati-va ca i-ati oferit intregul beneficiu al indoielii inainte de al arunca.

Du-te in subteran

Aflati cine sunt formatiile locale si unde canta. Vizitati locuri in care apar artisti independenti. Daca locuiti in apropierea unui oras important, aflati unde puteti asculta muzica grozava live si mergeti acolo. Chiar daca este un grup sau un interpret de care nu ati auzit niciodata si / sau un tip de muzica care nu va place in mod normal, uneori ascultarea muzicii in direct va poate face un credincios din voi si va poate schimba perspectiva de ascultare.

Ia un curs de teoria muzicii

Puteti aprecia mai bine muzica intelegand cum functioneaza. Muzica are multe straturi, care sunt dificil de recunoscut si de apreciat fara a sti care este diferenta dintre muzica si zgomot. Cu alte cuvinte, a asculta muzica fara a intelege teoria muzicii este ca si cum ai fi in masini fara sa ai idee ce se afla sub capota.

Invata sa canti la un instrument

Ce modalitate mai buna de a va stimula aprecierea pentru artistii muzicali si munca pe care o creeaza decat invatand sa o creati singuri? Acoperiti melodiile preferate. Daca sunteti atrasi de anumite melodii si genuri din cauza emotiei pe care o starneste in voi, este posibil ca acea emotie sa fie amplificata daca incercati cu adevarat sa redati singuri acea muzica. Si cine stie? S-ar putea sa-ti descoperi muzicianul interior si sa incepi sa creezi propria muzica.