De la Jeff Bezos la Bill Gates: 4 carti de afaceri pe care le recomanda

Bill Gates, Jeff Bezos si Mark Zucerberg au spus ca o parte din succesul lor in afaceri provine din cartile pe care le-au citit de-a lungul vietii, din povestile care i-au inspirat si din acea curiozitate care nu inceteaza sa creasca si ca ii determina sa continue sa adauge noi titluri catre bibliotecile lor personale si acesta este unul dintre obiceiurile bune pe care ar trebui sa le imite cineva care cauta succes.

Cui nu i-ar placea sa analizeze mintea, strategiile si rutinele celor mai bogati si de succes barbati din lume? Creierul lui Bill Gates sau Jeff Bezos este cu siguranta plin de sfaturi bune, strategii si idei geniale care ar putea inspira lumea intr-un milion de moduri posibile, dar, din pacate, nimeni nu a inventat o masina care sa ne permita sa facem asta (acele lucruri exista doar in filmele lui Michel Gondry sau Charlie Kauffman).

Vestea buna este ca Gates, Bezos, Zuckerberg, Musk si multi dintre barbatii care apar mereu pe lista celor mai bogati stiu ca suntem cu totii conectati, ca urmatoarea idee grozava poate veni de oriunde si ca impartasirea secretelor tale ii poate ajuta. ei sa continue sa creasca.

Nu este vorba despre faptul ca explica tot ce au facut de-a lungul vietii, dar Bezos si Gates, in special, impartasesc adesea cele mai importante carti pe care le-au citit si care, conform experientei lor personale, ar putea fi cheia pentru ca mai multi oameni sa realizeze ceea ce au citit. si-au propus sa faca si sa devina cele mai de succes versiuni care pot fi.

Bill Gates isi impartaseste lista de lecturi in fiecare vara si sfarsit de an, Bezos de obicei recomanda carti si Zuckerberg o face din cand in cand, iar cei trei au vorbit despre 4 carti importante care nu sunt doar distractive si interesante, ci sunt lectii de afaceri ( iar apoi puteti viziona serialul sau asculta podcasturile pe care Gates le recomanda).

Investitorul Inteligent

Autor: Benjamin Graham

Despre ce e vorba? Cartea reuneste cele mai bune sfaturi si experiente ale autorului, in care el incearca sa ajute oamenii sa investeasca mai bine, sa faca mai putine greseli si sa-si mareasca banii. Si s-au vandut milioane de exemplare.  

Pe blogul sau, Gate’s Notes, Bill Gates dezvaluie ca aceasta carte a fost citita de Warren Buffett, care i-a spus ca este una dintre cele mai bune carti pe care le-a citit vreodata despre investitii. 

Aventuri antreprenoriale: Douasprezece povesti clasice despre Wall Street

Autor: John Brooks

Despre ce e vorba? Bill Gates a citit aceasta carte dupa ce omul de afaceri Warren Buffet i-a dat-o odata. Aceasta carte a avut atat de reusita, incat s-a epuizat din anii ’60, dar Gates spune ca daca poti pune mana pe ea, merita citita.

„La mai bine de doua decenii dupa ce Warren Buffett mi-a imprumutat-o ​​si la peste patru decenii dupa ce a fost publicata pentru prima data, aceasta carte ramane cea mai buna carte de afaceri pe care am citit-o vreodata”, a spus el. Cartea spune o serie de povesti adevarate care au loc pe Wall Street si care ajuta la dezvaluirea unora dintre secretele lumii afacerilor.

Bine la mai bine

Autor: Jim Collins

Despre ce e vorba? Aceasta carte a fost recomandata de Jeff Bezos, care a citit-o cand Amazon nu era inca gigantul pe care il cunoastem astazi si avea nevoie de putina inspiratie. Potrivit povestii, Collins si Bezos au avut un telefon, iar masina i-a oferit cateva dintre sfaturile din cartea sa care l-au ajutat sa schimbe structura companiei si sa ajunga acolo unde este astazi.

Cartea explica practic de ce unele companii nu demareaza niciodata, in timp ce altele depasesc asteptarile si merg mult mai departe. In cartea sa, Collins explica ce este cel mai important pentru o afacere si pe ce ar trebui sa se concentreze pentru a avea succes.

Construit sa reziste

Autor: Jim Collins

Despre ce e vorba? Ceea ce urmareste aceasta carte este sa fie o inspiratie pentru antreprenori, vorbind despre bunele obiceiuri si bune practici care ajuta companiile noi sa reziste si sa reziste oricarei provocari sau momente dificile. 

Bezos a recomandat multe dintre cartile lui Collins, dar a spus, potrivit INC, ca aceasta este preferata lui dintre toate. Bezos a citit aceasta carte cu ani in urma si a invatat o multime de sfaturi care l-au ajutat sa gaseasca cea mai buna modalitate de a-si dezvolta imperiul.