Cum sa alegi personajul Cosplay potrivit

Alegerea unui personaj cosplay poate fi un proces interesant si provocator, mai ales daca sunteti un fan inrait. Este crucial sa luati in considerare logica, cum ar fi bugetul, intervalul de timp si tipul conventiei, dar este cel mai important sa va bazati decizia finala pe stilul si preferintele dvs. personale. Exista un personaj cosplay pentru toata lumea si, cu putina auto-reflectie si creativitate, trebuie sa o alegi pe cea perfecta!

Creati un buget

Fiecare personaj necesita un costum, deci este important sa creati un buget de costum. Costumele cosplay realizate profesional pot fi costisitoare, dar asta nu inseamna ca trebuie sa cheltuiti multi bani pentru a obtine costumul perfect.

Cumpararea unui costum inseamna ca probabil il veti obtine mai repede, dar puteti face si unul singur, ceea ce mentine costurile mici.

Decideti un buget de costum care va permite sa obtineti accesorii cheie (cum ar fi piese pentru cap sau armament).

Aflati termenul limita

Momentul conventiilor, petrecerilor cosplay si intalnirilor de prieteni va determina cat de curand veti avea nevoie de costum. Daca aveti un buget mare, cumpararea unui costum de la un magazin de costume sau designer de costume profesionist este probabil cea mai buna si mai rapida optiune. Pentru un buget mai mic, luati in considerare inchirierea unui costum de la un magazin local de costume, daca aveti nevoie de el in graba.

Daca nu te grabesti si ai un buget modest, ia in calcul sa-ti faci propriul costum. Exista o multime de resurse online pentru costume de bricolaj si puteti cumpara intotdeauna accesoriile pe care nu le puteti crea singuri.

De asemenea, puteti imprumuta un costum (sau il puteti cumpara folosit) de la un prieten sau un coleg cunoscut.

Verificati regulile conventiei pentru restrictii de caracter

Unele conventii sunt deschise tuturor cosplay-urilor, in timp ce altele sunt specifice genului sau seriei. Daca exista o conventie specifica la care sperati sa participati, consultati liniile directoare si restrictiile de caracter (daca exista).

De exemplu, exista cateva conventii nord-americane specifice Harry Potter, Disney, Star Wars si Anime.

Aceste conventii specifice genului va pot refuza admiterea daca costumul dvs. nu apartine genului desemnat.

Definiti-va nivelul de confort

Daca tot nu poti alege dintre desenele personajelor tale preferate, decide in ce costum te vei simti cel mai confortabil. De exemplu, daca nu te simti confortabil purtand cizme cu toc inalt, s-ar putea ca Batgirl sa nu fie o alegere buna.

Vorbeste cu prietenii tai

Daca te indrepti spre o intalnire cu prietenii tai, afla ce personaje sunt deja luate. Poate ca prietenii tai te-ar putea folosi ca un personaj specific pentru a completa o distributie de serie, care te-ar putea ajuta sa decizi ce sa fii, sau poate ca sunt deja trei marinari lunari care participa, ceea ce te-ar putea ajuta sa decizi ce sa nu fii!

Alegeti un personaj cu un tip de corp similar pentru a castiga concursuri

Daca intentionati sa participati la concursuri de costume pentru cosplay sau sa respectati stereotipurile sociale ale cosplay-ului, va trebui sa alegeti un personaj cu un tip de corp care sa se potriveasca cu al dvs. si un costum pe care il puteti reproduce cu exactitate. Judecatorii evalueaza costumele pe baza acuratetei si a detaliilor.

Nu exista reguli oficiale despre cosplay in afara concursurilor, asa ca ar trebui sa va simtiti liber sa alegeti orice personaj si costum doriti. De asemenea, puteti adauga propriul flare la costum. Nu va fie frica sa fiti unici.

Descompuneti costumul in parti

A pune impreuna un costum de personaj poate fi intimidant, chiar si dupa ce ati decis costumul propriu-zis! Impartiti costumul in sectiuni, cum ar fi peruca / piese de par, articole de imbracaminte, incaltaminte, bijuterii, arme etc., pentru a facilita adunarea tuturor componentelor.

Faceti-va o lista de verificare a costumelor pentru a ramane organizat in timp ce adunati toate componentele costumului.