Sfaturi cum sa devii o persoana mai buna intr-o relatie

Este important sa-ti dai seama ca o relatie sau un partener nu iti ofera fericire, cu toate acestea, poti invata multe abilitati si te poti dezvolta in timp ce te afli in relatie. Relatiile ofera multe oportunitati de a te dezvolta personal, indiferent daca esti gata sau nu. A deveni o persoana mai buna intr-o relatie poate insemna ca se imbunatateste comunicarea ta , ca devii mai atenta sau ca inveti sa acorzi prioritate nevoilor altcuiva decat nevoilor tale. De asemenea, poti invata sa ierti si sa uiti situatiile dureroase din trecut. Daca esti intr-o relatie, recunoaste ca, desi nu este intotdeauna usor, iti permite sa te imbunatatesti.

Daca vrei sa afli cum sa devii o persoana mai buna intr-o relatie, citeste mai jos

Incurajati-va reciproc

Este dificil sa cresti si sa devii o persoana mai buna intr-o relatie nesanatoasa. Daca esti cu cineva care abuzeaza verbal, fizic sau sexual de tine, intreaba-te daca aceasta persoana te ajuta sa cresti. Daca esti cu cineva care te raneste sau cu cineva care are obiceiuri nesanatoase, este posibil sa fii prinsa in aceleasi obiceiuri nesanatoase sau emotii negative. Concentreaza-te pe a fi intr-o relatie sanatoasa si cu un partener care te incurajeaza sa cresti si sa te imbunatatesti.

Omite repetarea greselilor din trecut

Intreaba-te cu ce ai gresit in relatiile din trecut sau ce a dus la despartirea din trecut. Observi vreun tipar care a trecut de la relatie la relatie? Acestea sunt subiecte bune la care sa reflectezi. Poate ca ai avut un obicei nesanatos sa nu te-a avertizati partenerul cu privire la modificarile planurilor sale. Examineaza vechile tipare si determina-le apoi imbunatateste-le

Schimbati-va impreuna

In relatiile pe termen lung, pot aparea multe schimbari. Te poti schimba tu, partenerul se poate schimba si el, in cele din urma, aceste schimbari afecteaza relatia.  Unele evenimentele pot schimba si relatia: mutarea, inceperea universitatii, obtinerea unui nou loc de munca sau a avea un copil poate afecta foarte mult o relatie. Verifica regulat cu partenerul tau si intreaba ce schimbari au loc si cum acestea afecteaza pozitiv sau negativ relatia. Cum ajuta sau afecteaza actiunile tale relatia si cum afecteaza calitatea generala a relatiei? Daca iti prinzi partenerul ca isi programeaza pe site-ul de matrimoniale, intalniri fete, s-ar putea sa-si doreasca altceva. Discuta si afla care sunt interesele partenerului, si daca isi mai doreste aceleasi lucruri de la relatie. Timpul poate schimba un om, la fel si o relatie. Comunica permanent cu partenerul si afla daca site-ul de matrimoniale  2sexy.ro – Matrimoniale Romania ii ofera mai mult decat relatia cu tine.

Asculta

Cand partenerul tau vorbeste, asculta cu atentie. Nu planifica ceea ce doresti sa spui, dar acorda partenerului tau toata atentia. Cand il asculti pe partenerul tau acorda atentie la tot ceea ce spune partenerul tau atat in  cuvinte, cat si in comunicarea non-verbala. Fa contact vizual si intoarce-te catre partenerul tau. Opreste televizorul si nu-ti permite sa-ti distragi atentia. Ascultarea activa include reflectarea a ceea ce spune partenerul tau pentru o intelegere corecta. De exemplu, poti spune: ,,Te aud spunand ca ai avut o zi grea si ca vrei sa te relaxezi in seara asta”.

Exprima-ti emotiile

Fii dispusa sa fii deschisa cu partenerul tau, sa-ti impartasesti sentimentele si sa-ti impartasesti nesigurantele. Cand esti fericita, suparata, ranita sau dezamagita, spune partenerului tau ce se intampla. Cu cat te ascunzi mai mult de partenerul tau, cu atat iti implici mai putin partenerul in propria ta viata. Aminteste-ti ca partenerul tau nu este un cititor de minte si nu isi poate asuma ceea ce doresti sau ai nevoie. Impartaseste sentimentele si permite partenerului tau sa faca acelasi lucru.