Gyenes si Butuza au revenit in tara de la Raliul Dakar! Asteptati de suporteri la aeroport

Un mare numar de suporteri ai motociclismului romanesc au fost prezenti la aeroport si i-au aplaudat indelung pe cei doi competitori la sosire.

Mani Gyenes a declarat la aeroport: ”Ma bucur foarte mult, pentru locul 1 obtinut la clasa Maraton. A fost pentru mine o performanta deosebita, daca tinem cont de dificultatile acestei curse. Ma gandesc la distanta foarte lunga, la diferentele mari de temperaturi, dintr-un oras in altul, la diferitele tipuri de teren pe care a trebuit sa le strabatem. Ma gandesc deja la o participare viitoare in cursa Dakar, dar pana atunci vreau sa concurez cu succes in competitiile interne”.

La randul sau, Marcel Butuza a spus: ”Asa cum am declarat la conferinta de presa organizata la plecarea noastra, am sperat si am dorit mult ca Emanuel sa vina in primele 20 de locuri la clasamentul general, lucru care l-am obtinut. In ceea ce priveste participarea mea, am fost mult mai atent in comparatie cu editiile trecute, cand am abandonat fie din cauza unei defectiuni tehnice, fie a unei accidentari. Acum am condus cu mult mai multa atentie si in pofida prafului inghitit pe distante lungi, am reusit sa ajung cu bine la final”.

Cei doi motociclisti au acordat autografe fanilor care i-au intampinat la aeroport si au facut multe fotografii cu acestia.

Cei doi piloti romani au reusit sa ajunga la finisul editiei Raliului Dakar 2011, dupa ce au parcurs in total 9.500 de km in Argentina si Chile. Mani Gyenes a reusit sa incheie raliul, ce a avut in total 13 probe speciale, pe primul loc la clasa Maraton (la aceasta categorie nu este permisa schimbarea propulsorului de-a lungul celor doua saptamani) si pe locul 18 la general.

In clasamentul Amatorilor (acest clasament cuprinde concurentii ce nu sunt piloti oficiali ai nici unui constructor), riderul roman se afla pe locul 4. In topul pilotilor ce au folosit, in Dakar 2011, motociclete cu motoare mai mari de 450 cmc, satmareanul este al 3-lea. Marcel Butuza a incheiat raliul pe locul 6 la Maraton si pe 59 la general.

Din cele 407 vehicule care au luat startul in Raliul raid Dakar-2011 doar 204 au terminat intrecerea, dupa 9.500 km si 16 zile de competitie prin Argentina si Chile, adica 50,1 la suta dintre concurenti.

Potrivit cifrelor oficiale, au dus pana la capat aceasta a 32-a editie a Dakarului, a 3-a in America de Sud, 94 de motociclete din cele 170 aflate la start, adica 55,3 la suta, 14 atv-uri din 30 (46,7 la suta), 55 de automobile din 140 (39,9 la suta) si 41 de camioane din 67 (61,2 la suta).