Cum sa alegi o firma de hosting?

Proiectele tale pe Internet au nevoie de o multime de lucruri pentru a fi cunoscute de lumea intreaga. Indiferent ce alegi, un blog, un magazine online, un site de stiri, sau orice altceva, ai nevoie de servicii de gazduire web de cea mai buna calitate.

Thc.ro este o solutie in acest caz, pentru ca ai parte de cele mai bune servicii pentru ca serverele sunt construite fara a face compromis de la calitate, folosind tehnologii de ultima generatie si o retea robusta cu o garantie de uptime de 99.9%. Serviciile sunt gazduite in propriul datacenter din Dolj, Romania pentru ca viteza de incarcare a informatiei sa fie cat mai mare. Pentru inceput, ar trebui sa iti indrepti atentia spre un  pachet de gazduire web care sa se muleze cel mai bine pentru ceea ce ai nevoie.

Poti alege intre VPS, Hosting dedicat, Hosting in cloud sau hosting pe un server shared, dar indiferent spre care te orientezi, este important sa retii un lucru: in afara de detaliile tehnice, care trebuie sa fie de cea mai buna calitate, incearca sa vezi daca firma pe care al ales-o pentru hosting merita sa ii folosesti serviciile. Pentru aceasta, ar trebui sa fii atent la unele aspecte, pe care le vei afla in continuare.

Viteza de incarcare a paginii

Cum ar putea o firma care iti ofera servicii de hosting, si care iti garanteaza cel mai bun uptime sa aiba de suferit exact la acest capitol? Altfel spus, daca atunci cand accesezi site-ul firmei si observi ca se incarca destul de greu, atunci poti fi convins ca nici site-ul tau nu va avea parte de un tratament aparte. Mai bine renunta acum, decat sa regreti mai tarziu, iar site-ul sa stea mai mult in offline decat in online.

Cum arata site-ul

Adevaratii profesionisti isi respecta clientii fideli, dar si pe cei care ar putea intra pe aceasta lista. Din nou, site-ul firmei este cea mai buna carte de vizita pentru serviciile pe care aceasta le ofera, dar si pentru cum se comporta in relatia cu clientii. Daca site-ul este bine structurat, daca arata intr-adevat profesionist, daca nu ai parte de link-uri care duc nicaieri, pagini in mentenanta de mult prea mult timp, sau daca site-ul este prea greu de citit, inseamna ca delasarea este cuvantul care ii caracterizeaza cel mai bine pe cei de aici. Cel mai probabil, si in relatia cu clientii vor fi la fel de nepasatori, si risti ca atunci cand ai probleme tehnice, sa nu gasesti pe nimeni care sa iti ofere suportul de care ai nevoie. Dezinteresul acestora iti poate afecta afacerea online in care ai investit atat de mult, si nu ne referim aici strict la aspectul material.

Suportul tehnic

Mentionam ceva mai sus despre suportul tehnic. Chiar daca pare ceva minor, acorda-i importanta care se cuvine, pentru ca nu de putine ori vei avea nevoie de acesta, si atunci este bine sa stii ca ai la cine sa apelezi pentru rezolvarea rapida a problemelor. Inainte de a incheia un contract, vezi care sunt modalitatile prin care firma respectiva ofera asistenta tehnica de care ai nevoie. Poti sa incerci sa-i supui la niste probe: suna la firma, deschide un tichet de asistenta, incearca sa-i contactezi prin e-mail, foloseste formularul de contact, vezi daca exista sau nu un sistem de FAQ. Observa timpii de raspuns, cat de profesionist a fost ajutorul tehnic din partea acestora, iar daca ai parte de un feed-back greoi, atunci mai bine renunta, oricat de bune ar parea serviciile pe care le ofera acestia.