Creste un copil fericit

Ca părinte, sunteți responsabil pentru sănătatea și fericirea copilului dvs., care uneori poate fi destul de stresantă și copleșitoare. Din fericire, puteți să vă ajutati copilul pentru a fi o persoană fericită, îngrijindu-i, acordându-le atenție și vorbind cu ei despre emoțiile lor. Pe măsură ce copiii dvs. cresc, ii puteți îndruma prin provocările vieții și ii puteți încuraja să se concentreze asupra fericirii și a împlinirii.

Fericirea emotionala a copilului tau

Ajutați copilul să înțeleagă și să-și identifice emoțiile. Copiii se bazează pe părinții lor pentru ai ajuta să vorbească despre emoțiile lor. Dacă copilul dvs. se simte fericit, trist, supărat sau frustrat, discutați cu el și spuneți-i despre experiența dvs. cu această emoție. Acest lucru ajută la instituirea inteligenței emoționale la copii și îi ajută să devină mai mult în acord cu sentimentele lor în timp ce cresc. Pe ibebe.ro ai si alte sfaturi extrem de utile legate de cresterea copilului.

• De exemplu, dacă copilul dvs. stăpânește un nou joc si il vedeți zâmbind și râzând, puteți spune ceva de genul “Ești atât de fericit! Iubesc să te văd zâmbind!”

• De asemenea, este important să se identifice emoțiile mai puțin pozitive, cum ar fi frustrarea. De exemplu, dacă copilul tău mai în vârstă plânge, pentru că i-ai spus că nu ii este permis să iasă cu prietenii, poți spune: “Știu că ești supărat. Ești supărat pentru că ți-am spus că nu ai voie sa iesi cu prietenii?

• Învățați emoțiile copiilor dvs. prin utilizarea indicilor vizuali pe care ii pot accesa cu ușurință.

Conexiunile sociale sunt extrem de importante

Încurajați-i să-și petreacă timpul cu prietenii lor. Conexiunile sociale sunt extrem de importante pentru copii, deci asigurați-vă că le oferiți suficient timp cu prietenii lor. Organizați intalniri pentru copiii mai mici și permiteți copiilor mai mari să petreacă timp cu prietenii lor de la activități școlare și extracurriculare. Încercați să ii ajutați să dedice cel puțin 2 ore în fiecare săptămână prietenilor.

• Stabiliti cu alți părinți un playdate săptămânal sau lunar cu o varietate de prieteni diferiți.

• Pentru copiii mai mari, oferiți-vă să găzduiti prietenii după școală pentru o sesiune de studio.

• Dacă copilul dvs. are probleme să-si facă și să păstreze prieteni, atunci vorbeste cu el despre ce se întâmplă. Dacă bănuiți că este agresat, atunci contactați profesorul lor pentru a discuta problema și a găsi o solutie.

• Încurajați-vă copilul să se conecteze cu alții la activități extrașcolare. Discutați cu copilul dvs. pentru a-si invita prietenii la sărbătorirea zilei de nastere. Daca iti doresti sa fli mai multe lucruri interesante depsre cresterea copilului, atunci intra pe soeasy.ro.

Limitati timpul petrecut pe telefon sau la tv

Luați în considerare limitarea “timpului la tv sau pe telefon” la 2 ore pe zi. Studiile recente au arătat că adolescenții care petrec mai mult timp în fața ecranelor care joacă jocuri sau utilizeaza retelele de socializare, au raportat că se simt mai puțin fericiți. În timp ce conexiunea socială online este importantă, reamintiți copiilor dvs. să aibă alte forme de conexiuni sociale care se bazează pe interacțiunile față în față. Este important sa aveți încredere în copilul dvs. pentru a rămâne implicat în viața reală. Invata mai multe lucruri itile de pe elle.ro.