Ce-are Becali cu ecologia?

Drumul liber gasit de Gigi Becali pentru a ajunge la inima romanilor si a deveni popular se numeste Dumnezeu. Un sfatuitor priceput i-a spus probabil ca, mentionand numele Lui cel putin o data la doua fraze, poate vraji usor electoratul, care va ajunge sa-l considere, incet-incet, un om cam iute la manie, dar iubitor de dreptate si foarte credincios.

Doar ca Becali uita repede preceptele crestine atunci cand e vorba de averea lui si de modalitatea de a castiga mai multi bani. Nu mai departe de cateva zile, avertizat de un moderator de talkshow-uri ca Legislativul se gandeste sa faca rost de bani pentru buget impozitand tranzactiile imobiliare, lui Becali i-a cam sarit tandara, de unde pana atunci perorase ca nu de bani are nevoie si ca partea materiala nu-l mai intereseaza. In aceeasi emisiune, seful stelistilor a anuntat fuziunea partidului sau cu Partidul Ecologist, al carui sef pare cel mai cumsecade om din lume, doar ca la partea cu credinta ii cam da peste cap planurile lui Becali.

Respectiv, omului ii place sa spuna ca natura este de fapt Dumnezeu, partea divina a tot ceea ce ne inconjoara, afirmatie repetata de cateva ori si care a avut darul sa-l cam scoata din tataani pe Becali. Ca atare, de cate ori il auzea pe om vorbind, ii taia scurt macaroana, intervenind in discutie nepoftit. Ce are in comun Becali cu ecologia? Tot pe Dumnezeu, zice aspirantul la fotoliul de presedinte al Romaniei, convins ca temperaturile mari de afara sunt semnul sigur al Apocalipsei. Asa ca Becali s-a gandit sa-L deturneze din intentiile sale si, pana una alta, sa-i invete pe romani sa aiba grija de mediu. Cum? Pai mergand cu bicicleta, initiind un maraton la care sa participe cata frunza, cata iarba, iar lumea sa inteleaga de bunavoie ca a venit timpul sa-si lase masinile in garaj si sa umble pe doua roti.

N-ar fi nimic rau in asta, doar ca acest plan de bataie a fost declansat de Lucian Mandruta, in urma cu doua luni, cand a parcurs pe doua roti drumul Bucuresti-Constanta. Corect ar fi fost ca iubitorul de Dumnezeu Becali sa mentioneze numele celui care a avut ideea, mai ales ca evenimentul a fost mediatizat si a avut loc de curand. De fapt, povestea cu mersul pe bicicleta este si singurul plan al lui Becali privitor la ecologie. Imaginatia sa pana aici merge, in a fura ideile altora. Adevarata problema a lui ar putea fi ca acei 1% adunati in acest partid sunt din alt aluat decat marea masa a fanilor miliardarului, adica aceia care nu-si platesc intretinerea si lumina si spera ca, daca il aleg pe cioban presedinte, scapa de datorii la stat.

Ecologistii sunt, in general, oameni cu scaun la cap, care au probabil mari indoieli in legatura cu marea dragoste de natura declarata de seful PNG dintr-o data. Si, oricum, n-ar putea Becali sa convinga un roman care a strans ban pe ban ani intregi sa-si cumpere o masina s-o lase sa rugineasca in fata blocului doar pentru ca asa vor muschii imobiliarului din Pipera.