Brigada Vlad Tepes îl va spanzura pe IPS Pimen

Războiul Securității împotriva României.

IPS Pimen:

“Rau era in timpul regimului comunist ateu. Mai rău in timpul acestui regim, Uniunea Europeana. Cuvintele mele sunt dure pentru ca faptele lor sunt diabolice”

Da, era rău in timpul comuniștilor: dar nu pentru Pimen. Ci pentru oameni ca bunicul meu, torturat de Securitate in lagărul de la Aiud. Pentru Pimen a fost bine!

  • ÎPS Pimen (nume de cod Petru) a primit 200 dolari de la Securitate ca sa stea două luni în America,
  • Trebuia sa-i convingă pe reprezentanţii Arhiepiscopiei Misionare Române din “Galaxia”(n.r.- SUA) să îl cheme oficial, timp în care îndeplinea şi sarcinile contrainformative primite.
  • Colaborarea cu Securitatea a fost recunoscuta de Pimen (ca si de alți securiști, ca Sorin Roșca Stănescu). Dar le-a cerut românilor sa-l ierte “creștinește” si sa-l asculte in continuare.
  • Biserica Ortodoxa Româna nu l-a pedepsit ca și-a încălcat juramintele de preot, timp de zeci de ani. Pentru ca e plina de securisti!

Iată raportul ofițerului de securitate care îl comanda pe Pimen:

s-a stabilit ca lui Petru să i se traseze ca principală sarcină să-şi prelungească vizita pentru a crea toate condiţiile de a fi chemat oficial în serviciul Arhiepiscopiei Misionare Române din Galaxia în cursul acestui an

Întrucât Petru va trebui să stea o perioadă de circa 2 luni în Galaxia şi nu dispune de posibilităţi materiale, propunem să i se acorde suma de 300 dolari, în scopul rezolvării sarcinii încredinţate

http://www.realitatea.net/ips-pimen-a-primit-200-dolari-de-la-securitate-pentru-o-misiune-contrainformativa-in-america_576422.html

Românii, umiliți si învinși de securiști.

23 de ani, după omorârea lui Ceaușescu, România a fost condusa de securitate. Si uite rezultatul: faliment, mizerie, șomaj, 7 milioane de români plecați din tara si prăbușirea sistemului de pensii.

Acum Uniunea Europeana pune frână jafului, asa ca Securitatea e turbată contra “strainilor”: dovada ca e rupta de poporul român.

  • Pentru ca peste 90% din români visează sa trăiască in “diabolica” Uniune Europeana.
  • Pentru ca peste 98% din tinerii absolvenți si-au declarat intenția ferma sa paraseasca România: își urăsc țara.
  • De o urăsc? Pentru ca e o tara de cacat. De ce a ajuns o tara de cacat? Din cauza securiștilor ca Pimen, Sorin Roșca Stănescu, Dan Voiculescu si mulți alții.

Pentru ca Securitatea e incapabila sa conducă o tara. E capabila doar s-o jefuiască.

Românii au încercat cu binele: degeaba!

De doua ori au încercat românii sa scape pașnic si democratic de comuniști: odată cu CDR, a doua oara cu Traian Băsescu.

De doua ori i-au învins pe comuniști in mod “civilizat”, la vot. Si s-a dovedit o prostie! Pentru ca Securitatea a găsit un mijloc sa le fure voturile. Emil Constantinescu si Traian Băsescu au preferat sa se alăture jafului, decât sa-l oprească.

Pai m-am saturat de atâta “civilizație”!

10.000 de comuniști trebuie sa moara! Iar averile lor, confiscate!

Fara drept la avocați, fara procese lungite pe ani de zile, fara certificate medicale ca ești prea bolnav sa faci pușcărie. Băsescu mi-a promis țepe pentru corupți in Piața Victoriei si m-a mințit: las’ c-o sa le pună Brigada Vlad Tepes. Toti, de la maretii lideri de partid la postacii mizerabili care-i sprijina, toti trebuie sa afle ca tradarea de tara si subminarea economiei nationale se platesc.

VOM INCALCA Constituția si drepturile omului. Pe toate. Fara curatenie serioasa si rapida, România moare.

Un singur lucru poate sa ne oprească: voința poporului român. E important pentru mine sa ajungem la putere prin alegeri democratice – chiar daca, după aia, desființam aceasta democrație socialista falsa si o s-o înlocuim cu una adevărata, a muncii si banului. Nici unul din cei care ne voteaza nu trebuie sa spuna vreodata: n-am stiut ce urmeaza!

Eu spun clar ce vreau sa fac pentru tara mea: asta e contractul meu cu tara. Iar daca românii votează contra, e clar ca le convine România de azi.

Dar nici vorba de asta! Exasperarea oamenilor deja fierbe pe străzi. Mișcarea Antitaxe va ajunge cu siguranța la putere: si tocmai din cauza ca nu mai umblam cu jumatati de măsura.

Cine-si curata casa de șobolani nu e extremist. E gospodar.

Poporul român avea dreptate: pe cine nu lași sa moara, nu te lasă sa traiesti. 23 de ani de dezastru economic sunt cea mai buna dovada.

Daca retezam capul comuniștilor in 1989 (in loc sa miorlăim “fara violenta” alături de CDR), azi România ar fi arătat ca Polonia. Iar printre studentii pacifisti, pe vremea aia, eram si eu. Acum m-am invatat minte: vrei o viata mai buna? LUPTA pentru ea!

Destul de târziu: in 23 de ani de pace sociala, Securitatea a furat fabrici de 500 de miliarde de euro, iar România are 110 miliarde de euro datorii.

Vreți inca 23 de ani de pace sociala? Ca pimenii abia așteaptă!

narcis
8 iulie 2013 • 8:05 AM
In 90 ar fi fost nevoie de cateva luni de dictatura anticomunista! Azi, mizeria umana e multiplicata de o mie de ori.

Mihai Giurgea
8 iulie 2013 • 8:07 AM
Asa cred si eu. Pace sociala am vrut, pace sociala am avut…

Roman Romulus
9 iulie 2013 • 3:56 AM
Pace sociala a vrut Iliescu si politrucii lui. Masa larga de oameni e normal ca s-a lasat sedusa de ideea asta dupa mortii din Decembrie.

Mihai Giurgea
9 iulie 2013 • 8:29 AM
Zau? Eu cred ca pe “masa larga” de votanti ai lui Iliescu a durut-o fix in cur de “mortii din Decembrie”. Eu cred ca a interesat-o doar sa-si ia pensiile cat mai marite si salariile de la stat, la fel. Dovada ca 23 de ani au iesit in strada numai pentru pensii si salarii, nici macar o data pentru morti. D-aia au pastrat pacea sociala: ca pana acum a avut statul sa le dea.

Naiv ca de obicei, Roman Romulus.

idf
8 iulie 2013 • 8:21 AM
Culmea e ca securistii si comunistii , si-au luat si diplome de revolutionari.
pimen ( scris intentionat cu litera mica ) nu are nici o problema sa propovaduiasca asa zisa .. iubire de semeni ,,
Ipocrizia asta comunista e cea mai scarboasa si reprezentativa calitate a comunistilor ….

Mihai Giurgea
8 iulie 2013 • 8:25 AM
D-aia eu si colegii mei de facultate am refuzat orice diplome de “revolutionar”: de scarba. Afara de Marian Munteanu, care a si sfarsit conducand o firma de “consultanta”, alaturi de Iliescu.

Comicul
8 iulie 2013 • 8:34 AM
Apropo de Pimen si altii din BOR ia priviti cu ce se ocupa:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14414653-miting-preotilor-calugarilor-contra-cardului-sanatate-palatul-parlamentului.htm

SI uite ce cer ei, citez din articol:
-Folositi impotrvia bolilor remedii naturiste si nu medicamente chimice(nature idiots),
-Iertati-va datoriile(HAHAHAHA),
-Impacati-va cu dusmanii si rugati-va pentru ei(aberatie monumentala),
-Nu participati la mitinguri si revolte sociale, nu aceasta este solutia pentru rezolvarea problemelor sociale.

Deci se vede de la o posta ca pre(h)otimea e rupta de realitate.

AC
8 iulie 2013 • 8:44 AM
Nu e ruptă de realitate, prietene! Ei știu exact ce fac, iar dacă ăștia micii nu știu, cu siguranță cei mari știu.

I.
8 iulie 2013 • 9:09 AM
Mesajul este chiar foarte clar: fiți obedienţi, nu vă răzvrătiţi împotriva sistemului. BOR participă activ la “pacea socială”.

(Oare lui Mircea Alpinistu’ duhovnicul îi aprobă apartenenţa la MAT? 😆 )

Comicul
8 iulie 2013 • 9:14 AM
Mircea Alpinistul ar face bine sa-si faca o ortodoxie separata, ca eu nu cred ca BORul asta de acum o sa-i dea voie sa vina in MAT. SIncer Iuliane, eu ma mir cum de preotii si calugarii cinstiti nu se spara de BOR si-si fac alta institutie. Chiar nu pricep de ce accepta ca sa fie asociati cu securisti gen Pimen.

arrletty
8 iulie 2013 • 9:22 AM
Regret ca trebuie sa va anunt ca in multe cazuri, terapia naturista e mai tare decit chimia. Iar chimia se straduieste nu arareori sa imite natura, cateodata ii reuseste, cateodata nu prea, iar efectele secundare ale chimiei pot fi dezastru (ca de-o pilda, accident vasculat cerebral cu toate fericirile aferente – in general, boala de stra/bunici, facut la 23 de ani. Mai am si alte exemple dar e luni dimineata si nu vreau un inceput pesimist de saptamana))

Comicul
8 iulie 2013 • 9:29 AM
@arrlety. Sunt zone in care remediile naturiste sunt mai tari dar prefer chirurgia in cazuri extreme de cancer si alte boli.

I.
8 iulie 2013 • 9:39 AM
Schismă? În România? Fiule, ți s-a făcut dor de penitenţă? 😆

I.
8 iulie 2013 • 9:50 AM
Decât să ne otrăvim cu cianurile din sâmburii de caise mai bine tratăm cancerul cu rugăciuni, eventual voodoo şi dansul ploii. Dumnezeu e imposibil să ne lase să murim, nu se poate așa ceva, la fel cum e imposibil să nu se mai plătească pensiile, nu ne lasă tata Ponta la greu…

Liviu
8 iulie 2013 • 11:54 AM
Tratamentele medicamentoase si medicina naturista nu se exclud neaparat ci se pot complemenenta foarte bine. De exemplu in cazul cancerului se foloseste chimioterapia, care il stoarce pe bolnav de puteri. Adaugarea unui tratatement naturist il poate ajuta sa suporte mai usor chimioterapia si chiar are rezultate benefice in tratamentul bolii. Ce-i drept tratamentele naturiste de calitate costa o avere (si credeti-ma ca stiu bine despre ce vorbesc), insa nu mai putin decat cele farmacologice. Iar in cazul medicamentelor intr-adevar trebuie mare atentie deoarece ele trateaza o problema si pot sa creeze altele cel putin la fel de grave.

MIRCEA ALPINO
8 iulie 2013 • 11:38 PM
I
Nu trebuie sa-mi aprobe duhovnicul apartenenta la MAT. In ortodoxie iei decizia pe care o consideri buna si apoi te judeca Dumnezeu, daca ai facut bine sau rau. Pina la judecata de apoi mai avem destul timp.

Comicul
Nu-mi permit sa reinventez ortodoxia pentru ca nu sint Dumnezeu, asa ca cei din BOR o sa fie judecati de insusi Dumnezeu. De aceea ortodoxii nu se revolta impotriva lor, pentru ca grreselile clericilor vor fi aspru pedepsite la judecata de apoi.

Pentru ca dumneavoastra nu intelegeti crestismul si mai ales ortdoxia, eu zic sa le lasam in pace. Daca doriti sa faceti o judecata conform regulilor MATi, dupa criteriul apartenentei sau nu la organele de securitate, cine credeti ca o sa va impiedice sa-l executati pe Pimen si sa apareti in titlurile ziarelor de miine cu aceasta isprava? Daca vreti sa o faceti, puneti-o in aplicare si nu mai indemnati pe altii!

Eu cred ca executia trebuie sa fie bomboana de pe coliva. Intii trebuie declarat PARTIDUL COMUNIST in afara legii. Apoi toti cei care mai imbratiseaza ideologiea comunista sa fie arestati cu confiscarea averilor si pusi sa munceasca ce vor ei si impozitati pentru munca lor cu 80% din incasari si lasati sa traiasca asa. Tinerii pot fi dusi la reeducare dupa precepte capitaliste, iar toti cei care se opun pot fi lichidati prin impuscare.

In rest, mie mi se pare prea multa gargara de calai pe blog. Cum domnul Giurgea zice ca o sa ne ofere imagini in direct, cred ca este bine sa treceti la fapte fara sa mai asteptati nu stiu ce documente MAT aprobate. Ori credeti ca noi am iesit in strada intre 16-21 decembrie 1989, dupa ce ni s-au dat toate aprobarile?

I.
9 iulie 2013 • 8:04 AM
Ai ieșit pe stradă pentru că ţi-a dat voie Iliescu, my friend. Dacă eşalonul 2 se împotrivea “rivoluţiei”, acum erai într-o groapă comună, nu războinic de internet. 🙂

Comicul
9 iulie 2013 • 8:45 AM
Intrebare pentru tine Mircea draga. De ce in 1989 ai iesit in strada sa dai jos comunistii de la putere dar cand comunistii iti distrug biserica tu nu faci nimic? De ce aveti dublustandard? Hai sa-ti spun cum ganditi voi: Daca a avut loc un furt in Romania voi judecati asa cu privire la criminal:
Dom’le, asta e un tigan mama lui de hot.Daca s-a dovedid ca nu-i tigan ci roman voi spuneti ca-i sectar sau ateu. Daca se intampla sa fie ortodox, voi imediat spuneti ca justitia sa aiba mila ca-i de-al nostru. Ei bine asta e problema voastra Alpino. Daca voi nu va rasculati impotriva BOR, comunismul nu va disparea niciodata din Romania.

MIRCEA ALPINO
9 iulie 2013 • 12:30 PM
I
Drama ta I este ca eu chiar am fost acolo, chiar daca multora nu va place. Acum nu ma razboiesc cu nimeni, pentru ca nu este nici un razboi pe aici din cite vad eu. Daca scriu acum pe net, este doar ca sa nu uite tinerii ce a fost atunci. Singurul care se lupta pe internet pari a fi tu, draga I, desi nu ai nici un dusman in fata. Astept sa te vad filmat pentru ca noi in ’89 nu am avut sansa sa ne filmam reciproc ca la Hollywood cind ne bateam cu taburile. Si chiar nu aveam habar de Ion Iliescu si ciracii lui. Atunci toti vroiau libertate si caderea comunismului, iar pe 22 decembrie la CC cind s-a vorbit de Ion Iliescu si altii membrii PCR care vroiau sa formeze un nou guvern lumea prezenta i-a huiduit. Dar de aici se vede ca nu ai avut treaba cu Revolutia, nu numai tu, dar si altii care acum ne scriu pe blog si ne invata despre ce si cum…

Comicul
Nu Biserica Ortodoxa Romana i-a adus pe comunisti si securisti in tara. Poporul roman este ortodox de mii de ani. Singurul mod de a-l apropria de MAT este sa-i explicati ca securistii au luat puterea in BOR, pusi de URSS, ca sa distruga ortodoxismul romanesc. Rusii au vrut sa distruga poporul roman atentind la una din radacinile lui:ortodoxia. Abia dupa aceea va vor lasa sa-i executati cum vreti voi, cei din Brigada Vlad Tepes pe capii Bisericii. Altfel, cred eu, (e simpla mea parere) nu-i veti atrage alaturi de MAT, pentru ca prea multi le-au promis ca, daca iau puterea, romanii vor trai bine si acest lucru nu s-a intimplat. Ori MAT vrea sa ia puterea, altfel nu-si poate pune in aplicare ce si-a propus.
Romanii cred mult in Biserica, ca institutie, conform sondajelor, asa ca trebuie sa tineti cont de lucrul acesta.
Sint multi preoti care s-au ridicat impotriva securistilor din Biserica. Au pornit lupta chiar cu preotii parohi, care daca nu au grade de securisti sint in primul rind turnatori la securitate. Lupta lor a fost zadarnica, pentru ca preotii protestatari au fost mutati la alte biserici, pentru ca problemele sa fie rezolvate. Asa e cum spune si domnul Giurgea in acest articol: Biserica e infestata cu securisti si de aceea nu se schimba multe lucruri in ea si merg prost. Pentru mine cele scrise in acest articol nu sint o noutate. Era ceva extraordinar daca poporul intelegea ce se petrece si se alaturaui de preotii lor adevarati, dar intr-o biserica sint multe “crestini de bine”, care au grija ca umbra securitatii sa se permanetizeze.
De aceea cred ca mai intii trebuie luata puterea, fara sa loviti in BOR. Dupa trecerea in ilegalitate a PARTIDULUI COMUNIST si a MEMBRILOR SAI, etc (cum am mai scis) se poate face curatenie si in Biserica, in baza unor procese adevarate, cu probe infailibile, care sa dea sentinte judecatoresti de comdamnare la moarte. Treburile facute asa, haiduceste, sint bune pina la un punct, dupa care situatia se poate intoare impotriva celor din MAT.
In concluzie draga Comicule, extragerea securistilor din BOR, e un lucru bun, dar asta nu echivaleaza cu distrugerea comunismului si a comunistilor din Romania. Securistii au fost mereu armata de represiune loiala comunistilor, care au distrus tot ce insemna capitalism in tara asta. Securistii au ucis in fel si chip pe toti cei care iubeau libertatea si capitalismul in Ro. E bine sa scapam de ei, dar mult mai importante sint larvelele rosii din care nasc peste noapte tot mai multi comunisti. Acestia trebuie lichidati, pentru ca tot din rindurile lor sint recrutati si securistii pe care ii cautati.

I.
9 iulie 2013 • 1:24 PM
Probabil mă consideri foarte prost ca să te cred că nu ştiai tu la “revoluţie” cine e Ion Iliescu. Mulţumesc! 🙂 Să înţeleg că tu d-aia ai făcut “revoluţie” (deşi am dubii că ştiai măcar unde e Inter-ul), ca să îţi ridice nepoţii statuie? 😆 Eşti bun de troll.

Şi probabil îi consideri şi pe alţii proşti când îţi arată ce e putred în BOR şi tu le zici că nu e adevărat. Duhovnicul tău, cel cu care te sfătuieşti mereu pentru că nu poţi lua decizii de capul tău, ce zice de acest articol? “Dă-i dracu pe ăia, că nu ştiu ce zic, atacă Biserica sectanţii dracului…” 😆

I.
9 iulie 2013 • 1:28 PM
Iar de la preoţii care au făcut puşcărie politică în anii 50 până la cei care îşi luau salariul de la Securitate în anii 80, e diferenţă ca de la Trabant la SLK. Tot maşini germane, dar nu sunt la fel. Ştiu că înţelegi unde bat, dar te faci că nu înţelegi. 🙂

Mihai Giurgea
9 iulie 2013 • 1:33 PM
Uite ce nu inteleg eu: bun, tu BOR esti crestina si milostiva si l-ai iertat pe securistul Pimen. OK.

Dar de ce il tii sef, neica? Ii cade nasul de securist, daca nu mai este arhiepiscop? Da’ asa, un simplu calugar care sa mediteze la cele sfinte si sa se roage pentru iertarea greselilor, nu putea sa ramana? Nu mai sunt manastiri in Romania destul de bune pentru Pimen? Ii trebuia musai functie de conducere si masina la scara platita de stat?

Intrebarea e valabila pentru toti comunistii dupa 1989.

I.
9 iulie 2013 • 1:39 PM
Când generalii din MApN delapidau bugetul direcţiilor din subordine la mijlocul anilor 2000 şi apoi erau arestaţi, subalternii lor repetau aceeaşi placă la nesfârşit: “nu este adevărat, nu a făcut nimic, numai prostii citiţi!”

Eu am altă întrebare: a îndrăznit careva să întrebe oficial BOR “băi, dar de ce le mai ţineţi pe funcţii pe leprele astea dacă şi-au trădat misiunea, biserica şi oile obediente din subordine?” Ca Pimen mai sunt atâţia. Deşi nu cred că vor răspunde, că nu sunt obligaţi să răspundă.

MIRCEA ALPINO
9 iulie 2013 • 2:55 PM
I
Tot nu inteleg ce te aprinzi asa?
Cind la CC in ’89 se propuneau fel si fel de guverne alcatuite cu membrii PCR, fie ca erau esalonul unu sau doi, cum zici tu, toata lumea din piata huiduia si striga “Fara comunisti!”. Eram toti satui de ei. Dupa faza asta, cind a vazut ca poporul nu-l vrea la Bucuresti, a mers Ion Iliescu la Televiziunea Romana ca sa se dea drept revolutionar si autorul alungarii lui Ceausescu de la putere!. Aici s-a produs lovitura de stat, in 22 decembrie 1989. Dupa aceea Iliescu si ciracii lui s-au reintors la CC si au pus in aplicare restul loviturii de stat, pe care o pregatisera cu rusii si era programata o luna mai tirziu, in ianuarie 1990. Dar pina la aparitia lui la tv in ziua aceea, intre 16-21 decembrie a fost revolutie strict anticomunista, iar intre 22 si 25 decembrie s-au tot batut intre ele fel si fel de grupari comuniste sprijinite de fractiuni ale armatei si securitatii pentru putere. In luptele acestea fracticide au fost ucisi sau raniti o groaza de civili nevinovati. Atita timp cit Ceausescu a fugit de pe cladirea CC-ului,crezind ca-si scapa pielea, nu mai trebuia sa fie nici o lupta pentru putere si nu trebuia sa se mai traga nici un foc de arma. Revolutia triumfase. Membrii familiei Ceausescu erau capturati de revolutionari impreuna cu armata trecuta acum de partea lor si erau adusi la CC mai mult morti decit vii. Dar nu a fost asa, dovada ca gruparea lui Ion Iliescu a venit sa manince tortul obtinut cu singe de cei iesiti sa lupte in strada intre 16-21 decembrie la Timisoara si Bucuresti. Nu are rost sa mai negi aceste adevaruri si nu uita ca noi am spus de pe atunci ca toti cei care il justifica pe Ion Iliescu la putere si pe cei din esalonul doi sau ciracii lor, sint membrii securisti. Tu tot incerci sa ne explici ca nu a fost revolutie, ca romanii sint prosti si ca nu s-a tras in plin ca asa a vrut Ion Iliescu si esalonul doi? Vrei sa-l justifici pe Ion Iliescu drept revolutionar? Asta demonstreaza ca ai ginduri dubioase, care nu au legatura cu doctrina MAT si te ascunzi de adevar. Timpul o sa le demonstreze pe toate..

I.
9 iulie 2013 • 9:44 PM
Desigur, atâta anticomunism încât aproape toţi românii l-au votat pe Iliescu în 90. Şi tot din anticomunism aproape jumătate din ţară îl regretă acum pe Ceaușescu. Vezi măi Mircea, când îţi bagi capul în nisip curul îţi rămâne afară. 😆

MIRCEA ALPINO
9 iulie 2013 • 3:07 PM
I
Parerea mea despre ce se intimpla i-am spus-o lui Comicu si poti sa citesti “certurile” mele cu el. Am facut o discutie cu el ca lumea sa afle cit mai multe lucruri despre BOR. Domnul Giurgea a vazut multe aiureli in BOR si eu la rindul meu, desi nu sint ziarist si nu am acces ca dinsul la atitea informatii, am vazut si simtit multe pe pielea mea si a altor preoti din jur. Asa ca din raspunsurile care le dai se vede clar ca nu citesti ce scriu si doar compui aiureli. Domnul Giurgea are dreptate. Toti cei prinsi cu mita in sac in BOR puteau sa numere margele pe ata la cite o minastire din tara tot restul vietii lor si sa faca penitenta. Nu ajung acolo pentru ca le place puterea si insusi seful BOR are grade de securist si alea nu i le ia inca nimeni. In mijlocul preotimii de mir cel putin este un mare val de nemultumire, dar sint dezbinati de insasi enoriasii lor, care in loc sa ii sprijine sa termine cu securistii si informatorii mai mult ii incurca.

MIRCEA ALPINO
9 iulie 2013 • 5:18 PM
Comicul
Am o observatie. BOR este Biserica Ortodoxa Romana. Romanii nu se pot rascula impotriva bisericii lor pentru ca s-ar rascula impotriva lui Dumnezeu. Cei din conducerea BOR trebuie luati la purecat. Asa este exprimarea corecta si are o cu totul alta semnificatie..

ipu
9 iulie 2013 • 7:36 PM
http://www.hotnews.ro/stiri-international-15154795-bulgaria-controversatul-mitropolit-varnei-kiril-fost-gasit-inecat-malul-marii-negre-cadavrul-sau-exista-urme-violenta-surse.htm

Comicul
10 iulie 2013 • 10:51 AM
Cei din conducerea BOR trebuie luati la purecat. Asa este exprimarea corecta si are o cu totul alta semnificatie..” Pai atunci de ce nu-i luati la purecat mai Mircea?Sa inteleg ca iole ortodoxe sunt cele mai proaste? De ce oile catolice si neoprotestante pot sa-si dea jos clericii dar oile ortodoxe nu pot sa-l dea jos pe Daniel?

I.
10 iulie 2013 • 11:04 AM
E mai economic rentabil să crezi şi să nu cercetezi. Ca să iți pui mintea la contribuție trupul are nevoie de energie, trebuie hrănit. Mâncarea costă. Mintea trebuie antrenată. Cărţile costă, timpul costă. În astea timpuri confuze când comuniştii practică un capitalism feroce, e mai bine pentru individul pus în faţa unei asemenea dileme să își conserve resursele.

MIRCEA ALPINO
10 iulie 2013 • 12:38 PM
Am incercat si eu sa inteleg lucrurile.
La Biserica merg oropsitii sortii, astia mai slabi de inger, pentru ca zice Iisus:”Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este Imparatia cerurilor!” Majoritatea au studii cit doua clase de tren. Vin si oameni cu scaun la cap, dar vin greu pentru ca sint prinsi in tot felul de activitati. Astia sint cu figuri in cap, in sensul ca, fiecare se crede cineva, un om deosebit de important, etc. E greu sa-i pui pe toti la un loc. Se formeaza asa zisele ”bisericute” care se cearta inutil intre ele. Se pierde astfel esenta pentru care trebuie sa lupte si se alege praful de orice initiativa. Un preot protestatar poate fi oricind turnat de un membru al Bisericii, parohului sau altora din ierarhiile superioare. Atunci parohul convoaca comitetul parohial sa studieze urgent problema iscata. In acest consiliu este buba, pentru ca in el sint alesi oameni care tin cu parohul (tot parohul este seful comitetului!) si in care se ingroapa tot adevarul. Apoi se face referat si preotul protestatar este “zburat” in alta parohie, cu bunavointa maimarilor bisericii. Modul de organizare a BOR a devenit pur mafiot. Teoretic biserica apartine comunitatii, ca in fapt ea nu dispune de ea, ci insasi preotii parohi, care taie si spinzura dupa cum ii taie capul (dupa pilele fiecaruia la ierarhiil superiori). De aceea cred ca intii trebuie sa ia MAT puterea. Apoi sa se dea un termen de curatare de securisti, facuta de insasi membrii Bisericii si acolo unde nu se rezolva problemele sa intre legea (instanta de judecata) in functiune. Ultimul cuvint, daca nu se rezolva nimic, o sa il aibe Brigada. Pina la urma rezolvam, dar in timp.

MIRCEA ALPINO
10 iulie 2013 • 12:51 PM
I
Raspunsul de mai sus a fost dat pentru Comicul, dar e valabil si pentru tine.
Poti sa ai cita carte vrei, daca parohul se pune in calea ta cu o suta de prosti, zilele in biserica respectiva iti sint numarate. Reusesc sa asmute pe credinciosi in asemenea hal, ca nimeni nu mai sta de vorba cu tine si te evita toti.
Eu am stat linga un preot protestatar si am facut tot ce am putut sa-l sprijin pina cind l-au alungat din parohie. Dupa asta au ineput si represiunile impotriva mea si, cei care ne opuneam parohului, am fost dizolvati si alungati.

Povestea este strict adevarata. Desi nu vreau sa intru in detalii vreau sa va spun ca sint destui preoti protestatari, dar nu rezolva nimic cu protestele lor nici pe cale legala, datorita sistemului de functionare a bisericilor inventat si aprobat de securistii din BOR.

Cu asta sper ca v-ati linistit. Nu sint un ortodox timpit, cum cred unii de pe blog, dar problemele sint atit de complicate incit rezolvarea lor presupune ca MAT sa ia puterea mai intii. Solutii se vor gasii o sumedenie dupa aceea.

claudiu steflea
8 iulie 2013 • 8:45 AM
Mihai nu 10000 de comunisti trebuie sa moara. Trebuie sa moara toti comunistii din tara …

Radu
8 iulie 2013 • 8:49 AM
Cont de paypal exista pentru acest site?

Mihai Giurgea
8 iulie 2013 • 8:50 AM
Nu…dar pot sa fac…chiar nu e o idee rea.

I.
8 iulie 2013 • 9:00 AM
Nu ştiu de ce nu ai făcut mai devreme, mai ales că deocamdată e “pe persoană fizică”. 🙂

Mihai Giurgea
8 iulie 2013 • 9:02 AM
Si va ramane pe persoana fizica pe veci. De ce ar fi altfel? CPP este proprietatea mea. Banuiesc ca nu trebuie sa mai explic ce-i aia proprietate privata?

I.
8 iulie 2013 • 9:05 AM
Mea culpa, în loc de “pentru acest site” mă gândeam la “pentru MAT”. 🙂

Dan
8 iulie 2013 • 8:52 AM
Tin minte o stire cum ca Biserica din Cipru oferea averea ei pt a salva tara, probabil o maneva de imagine, dar intre timp la noi un mai mare al Bisericii zicea ca nu se strang bani destui din donatii pt catedrala neamului si ca trebuie sa se suplimenteze cu bani de la buget.

Fara legatura cu subiectul. tocmai am auzit ca Romania a ajuns pe ultimul loc din EU la puterea de cumparare, nu ca ar fi crescut Bulgaria,

Mihai
8 iulie 2013 • 9:05 AM
Din pacate, asta e doar inceputul.

I.
8 iulie 2013 • 9:03 AM
Realitatea zice că la stat se poate angaja director oricine, doar pe bază de competenţe. 😆 Cică posturile alea nu ar fi rezervate pentru rude şi prieteni, nu, nu… 😆 http://realitatea.mobi/article/1220555

golden boy Hary
8 iulie 2013 • 9:22 AM
In manifestul comunist Marx,printre alte idiotenii,avea o teza macabra: revolutia care vrea sa schimbe din temelii o societate trebuie sa extermine minum 10% din populatie. Lucru care s-a si intamplat la noi si la rusi.
Nu pricep de ce vii cu aceeasi teza,un pic ferchezuita la cifre. Ti-a luat dracu’ mintile?
De ce te folosesti de vorbele unui mosh ramolit si pui Biserica pe stalpul infamiei? Nuanteaza fratioare declaratiile,atfel resuscitezi tot cretinismul din tara asta si nu faci decat sa le pui arma in mana ca sa ce? Sa faca crime pentru a jefui? Crezi ca intr-o tara fara credinta autentica in Dumnezeu se poate intampla altceva bun?

E grav ca s-a ajuns ca propaganda politica sa se foloseasca de proferarea omorului si a dreptatii sociale realizata cu arma in mana. Nu tu esti vinovat de asta,recunosc. Tu iti faci jobul si e firesc sa-l faci bine. Poate parintele Pimen e vinovat,cine poate sti?

Ma tem ca din registrul de valori sociale si politice pe care il promovezi(si care sunt pe deplin validate de realitate) ai sa ramai doar cu crima. E ceva ce iti lipsesti pentru a putea sa inrolezi intr-o asemenea miscare si oameni valorosi,cu adevarat valorosi nu tembelii care se declara capitalisti si ei nu stiu sa schimbe o siguranta automata. Scoate o definitie,o clarificare ceva, a ceea numesti tu evaziv “Romania mea”! O tara a muncii si a banului,inteleg. Totusi,acestea nu sunt valori. Sunt doar instrumente. Valorile care dau continut si identitate unei comunitati sunt cu totul si cu totul altceva.
Daca nu faci asta si continui sa asmuti la crima, ramai un individ dubios,animat mai curand de sentimente si intentii obnubilare. Ai grija cum te pozitionezi. Aici nu viata ta conteaza, ea este si va ramane un fleac. E vorba de sufletul unui Neam si locul lui in Istorie.

Libertarianul Român
8 iulie 2013 • 9:36 AM
Raspuns de rahat comunistoid tara e in cacat, dar nimeni nu e vinovat. Zana maseluta e de vina.

adina
8 iulie 2013 • 9:39 AM
Nici Warren Buffet nu stie sa schimbe o siguranta automata. In schimb, soferul meu stie. Stie sa-mi spele si masina. Asta il face mai capitalist ca mine, banuiesc.

Dan
8 iulie 2013 • 9:51 AM
Orice supravetuieste in Romania si nu din ajutoare de la stat sau angajat la stat e un om valoros. Decamdata valorile care dau continut si identitatea Romaniei sunt coruptia, lenea, duplicitatea, cersatoria, cel putin asa ne cunosc strainii, eu zic ca sa nu mai merge, systemul din 90 pana azi a esuat. Mai bine fara neam decat sa imi fie rusine sa zic ca sunt Roman in strainatate.

Liviu
8 iulie 2013 • 9:58 AM
Atacul de acum contra UE nu este o baiguiala de mosh, prietene. Coincide cu campania lansata de Antena 3 si de USL. Pimen nu s-a ramolit deloc, ci urmeaza in continuare ordinele de serviciu.

C
8 iulie 2013 • 11:00 AM
Harry, mergi pe strada si intalnesti un cersetor si un politist. Daca nu scoti un leu din buzunar sa-l dai cersetorului (din care cersetorul ia o paine pe care o imparte cu politistul) , ti se pare normal ca politistul sa te ia de guler, sa te buzunareasca si sa imparta banii tai cu cersetorul? In primul caz avem caritate benevola, in al doilea caz avem jaf armat.
Marx vorbea despre drepturile clasei muncitoare, nu despre drepturile oamenilor care nu au ocupatie, nu produc nimic, nu aduc plus societatii, dar vor sa aiba un trai decent.

Daca nu ii dai cersetorului 1 leu sa-si ia o paine, tot ce e posibil ca acesta sa moara. E posibil ca si politistul sa moara daca in fisa postului avea doar obligatia sa-l apere pe cersetor. Dar daca jumatate din populatia unei localitati este compusa din cersetori, si mai ai inca un sfert din populatie care este angajata la politie cu scopul sa ii apere pe cersetori, ce faci? Probabil ce a facut o treime din romanii buni de munca … au emigrat. Si uite ca avem localitati intregi in care sunt doar cersetori si forte de ordine.

Intr-un alt comentariu am dat citate din Marx; modelul economic al lui Marx este pozitionat la stanga, cunoscut ca a stat la baza politicilor economice din tarile comuniste. Dar nici Marx nu si-a inchipuit ca supravietuieste o societate in care nimeni nu munceste. Tocmai de aceea l-am amintit.
Poate ti se pare o utopie o societate in care toata lumea isi acopera prin munca necesitatile, dar extrema in care am ajuns, cand majoritatea cetatenilor nu contribuie, va duce implicit la situatia in care cine nu munceste va muri. Redistribuirea nu te ajuta, iar globalizarea accelereaza procesul.

Afacerea cu plantele medicinale nu este o afacere a lui Pimen, ci a BOR-ului. Iar UE vine cu reglementari privind folosirea acestor leacuri, reglementari care probabil le strica afacerea.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32004L0024:RO:HTML

I.
8 iulie 2013 • 2:03 PM
@adina: mă scuzaţi, electroşoferul dvs. în ce măsoară tensiunea, în volţi sau în waţi?

Pletosu
8 iulie 2013 • 9:40 PM
“Daca nu faci asta si continui sa asmuti la crima, ramai un individ dubios,animat mai curand de sentimente si intentii obnubilare. Ai grija cum te pozitionezi. Aici nu viata ta conteaza, ea este si va ramane un fleac. E vorba de sufletul unui Neam si locul lui in Istorie.”
Poate nu asmute la crima ci la curatenie sociala care este un alt lucru daca stai si te gandesti. Personal nu sunt de acord cu impuscarea, spanzurarea si alte tipuri de curatenie de genul asta dar nu pentru ca sunt foarte crestin ci pentru ca personal cred in faptul ca fiecare trebuie sa plateasca pentru faptele lui si viata nu e o moneda de schimb. Munca da. De exemplu daca toti cei gasiti vinovati de taieri abuzive de paduri vor face puscarie si vor iesi la impaduriri( 15 ani de puscarie zi la zi unde daca nu ai iesit O zi la munca primesti o zi suplimentara de puscarie si pula mancare in ziua aia ca sa nu mai zic de caldura etc) cred ca altfel s-ar relansa valorile morale in tara asta. La fel se pot face autostrazi, drumuri, canalizari, canale navigabile si indiguiri, munca campului etc si toate pe acelasi principiu: nu te sustin eu in puscarie cu mancare, somn, table, haine etc ci daca le vrei le obtii.
Intr-o alta ordine de idei sufletul unui neam si locul lui in istorie nu este dat nici de credinta, nici de BOR ci de verticalitatea si de morala unei majoritati a populatiei. Uite de exemplu eu pot sa cred in Bachus ca e mai vechi decat credinta crestina (cel putin in spatiul asta Carpato-Danubiano-Pontic) sau pot fi musulman, protestant, catolic sau ateu asta ma face mai putin moral sau ce? Unde mai punem faptul ca popii si toti reprezentantii Bor sunt corupti( vezi faptul ca iau bani din casa in casa la diferite evenimente fara chitanta si doar pentru uzul lor personal) sau profitori( vezi faptul ca nu te inmormanteaza, cununa, boteaza daca nu le dai “cat e pretul”) sau colaboratori-turnatori la securitate si zici ca e secretul spovedaniei. Sau ca sunt mana in mana cu cei care ne conduc/fura si indeamna lumea la supunere( vezi sfarsitul la orice biserica/manastire de slujba: sa ne rugam pentru conducatorii nostri…gen Ponta, Nastase, Iliescu, Basescu, Boc, Videanu etc)
P.S Nici viata ta nu e importanta, este nici macar un fleac. Este o fractiune de secunda intr-un univers infinit. Important e ce lasi in urma si tu nu stiu de ce am impresia dar nici macar un pom nu stii sa plantezi

pletosu88
8 iulie 2013 • 10:24 PM
Spunea un comentator la un articol ma vechi ca romanii nu sunt credinciosi ci doar superstitiosi si un altul (poate acelasi sorry dar articolul e mai vechi si nu mai tin minte cine a comentat) ca primul om care s-a speriat de tunet a infiintat religia (sau ceva de genul). Deci intrebare: de ce de fiecare data cand se dezbate subiectul BOR apar o gramada de persoane care isi iau foc din nimic, comenteaza dar nu se uita in urma in istorie la OAMENI gen Galileo Galilei, Nikolas Tesla, Einstein, Coanda sau Aurel Vlaicu, Edison etc, oameni care au adus omenirea unde este acum si culmea….majoritatea au fost atei? Informati-va oameni buni (nu de alta dar in era internetului nu mai aveti nici o scuza pentru prostie) si o sa vedeti ca cea mai extinsa religie si anume cea crestina(ortodoxa sau catolica) a copiat din toate religiile vechi fragmente si din aia au facut biblia. Informati-va ce a insemnat Inchizitia si carei religii a apartinut, sau comparati aportul religiilor si cel al stiintei. Dintotdeauna religiile s-au bazat pe prostirea fraierilor si stiinta pe desteptarea prostilor

Comicul
8 iulie 2013 • 9:38 AM
China. Tara 50% atee(adica fara credinta autentica in Dumnezeu). Nu au nici o problema economica si acolo chia esti in siguranta pe strazi.
Singapore. Tara fara credinta autentica in Dumnezeu. Nu au probleme.
America Latina. Tara cu credinta catolica. Probleme peste probleme.

Comicul
8 iulie 2013 • 9:38 AM
Mesajul era pentru golden boy harry.

Comicul
8 iulie 2013 • 9:41 AM
Erata. America latina. Amalgam de tari in loc de tara.

Supermario
8 iulie 2013 • 12:16 PM
Orientul Mijlociu si extins ( de la Mali pana la Afganistan si Pakistan ). Tari 99,9 % credincioase, dar mai ales in Allah… Acolo daca esti ateu esti justitiat… Probleme “cat China”…

Q.E.D.

Florin
8 iulie 2013 • 7:58 PM
China este o tara majoritar taoista. Acolo fiecare are DUMNEZEUL lui . La noi ni se ascunde acest mic adevar ca sintem trei corpul fizic constiinta sau sufletul si spiritul sau Dumnezeul fiecaruia sau cum spune biserica ortodoxa sfintul duh. Scopul nostru este sa facem din trupul nostru templu pentru Sfintul Du(asta scrie in evanghelie, dar nu vorbeste nici un preot despre asta) acelasi ca si cel promovat in taoism. Singura diferenta este aceea ca in taoism ca si in Budism trebuie sa faci dovada nivelului pe care il ai. Isus a spus ca daca veti face ceea ce fac eu veti putea face tot ceea ce fac eu si chiar mai mult decit atit. In china sau in Tibet sint foarte multi maestrii care sint in stare sa faca ce facea Isus sa vindece oameni sa aprinda un foc cu Chi etc. In Tibet cind staretul moare dupa 40 de zile calugarii din manastire care doresc sa fie stareti pleaca pe munte in zona cu zapada , ce care topeste cea mai multa zapada in jurul lui acela este staret. Daca nici unul nu topeste zapada in jurul lui atunci manastirea se inchide, unul dintre ei pleaca sa duca cheia manastirii la Lassa dupa care pleaca si el ca si ceilalti calugari la o alta manastire unde cere sa fie primit, daca nu cauta alta. Cei din Lasa trimit citiva calugari capabili din alte manastiri care vor urma acelasi ritual. China are Dumnezeu noi nu avem. Dumnezeu inseamna meritocratie nu pile cunostinte si relatii(pcr). In orasul interzis exista o sala de examen la care pentru functionari publici. Examenul final se dadea in fata imparatului si nu mergea cu pile. Chiar daca este foarte multa coruptie in China acum exista si multa meritocratie. Cind un chinez se intoarce acasa din strainate ca investitor i se pune covorul rosu la aeroport.
Daca ai sa vizitezi templele din marile orase chineze o sa le vezi ca sint pline de tineri care vin se roaga si pleaca. China care ne place inseamna virtute, meritocratie lucruri care la noi nu prea mai exista. La facultatile din Beijing sint inre 10000-15000 de candidati pe un loc. Elevii care vin din provincie se cazeaza in sali de sport imense , dorm pe saltele , fac coada la toalete si apoi merg sa dea un examen in conditii de stricte de supraveghere. Cei care au bani si nu reusesc sa intre la facultatile din China umplu universitatile din State si UK.
VOTEZ MAT

SO
8 iulie 2013 • 9:40 AM
offtopic.
A-ti vazut procentul de promovabilitate la bac? Ceva u e in regula sau s-au pus copiii cu burta pe carte? Eu tind spre prima varianta. Daca cumva s-au dat subiecte mai usoare ca sa se ridice acest procentaj, asta nu inseamna ca aceasta promotie a fost avantajata? Cum spunea Mihai in articol, tara de cacat. Ori e bac ori nu e bac? Intr-adevar un procentaj mai mare de promovati e mana cereasca pentru privati gen Spiru Haret. Asta e, o sa fim o tara plina de psihologi, economisti si juristi cu pretentii de educati. Doar ca valoarea lor va fi zero barat. Mi-e jena de fiecare data cand sunt in strainatate sa recunosc ca sunt din Romania.

pavel-masari cristian
8 iulie 2013 • 10:59 AM
Cand subiectele la Bac sunt de genul “Care este titlul romanului “Baltagul”? ” e firesc sa creasca promovabilitatea. Trebuie sa se laude si Ministerul Invatamantului cu ceva nu? 🙂

Alexandru Anitei
8 iulie 2013 • 11:28 AM
Au calibrat subiectele la prostia elevilor. La matematica la profilul mate-info mai erau decente. Insa la profilul tehnic si uman treceai fluierind cu 5. Trebuia doar sa te prezinti la examen si sa iti amintesti lucrurile de baza din cateva capitole.

Liviu
8 iulie 2013 • 12:02 PM
Am facut una din variantele de BAC la matematica. Dupa vreo 40 de minute am ajuns la nota 8 si m-am oprit. Si trebuie sa mentionez ca am 12 ani de cand am terminat liceul si 7 ani de cand am terminat facultatea, unele lucruri in mod firesc le-am uitat. Si totusi…

Mihai
8 iulie 2013 • 2:17 PM
Subiectele la unele materii au fost ptr retardati mintal. La matematica ce a mai fost, dar acum 10-15 ani, acele subiecte erau consdierate de nivel…usor.Cineva care avea 7 la matemtica la un liceu mediu, nu ar fi avut voie sa faca mai putin de 8.00-8.50 la acele subiecte.
Ei nu sunt in stare sa ia un 5.

OS
8 iulie 2013 • 6:48 PM
@ SO : ” A-m ” vazut procentul de promovabilitate la bac . Si-l ” v-om ” ( sau ” vo-m ” ?! ) mai vedea . 🙂 Si de ce ar fi neaparat tara de cacat ? Doar pentru faptul ca e populata de analfabeti ca generatia 2013 sau ca tine ??? Pai cu ce e ea de vina pentru treaba asta , ” jenatule ” si indignatule ??? :)) Cu ce e vinovat Ceahlaul ca tu esti varza la limba materna si scrii ” a-ti vazut ” ??? Cu ce e vinovata Delta Dunarii ca tu esti agramat ??? :))

ana
26 iulie 2013 • 3:09 PM
Hai jet! Ti-e jena sa recunosti ca esti din Romania! Ce sa spun! N-are nicio treaba facultate cu cat de retard este omul, aviz si la gandirea ta. La facultatile de stat cati retarzi ies anual? Iti raspund eu; prea multi.

SO
8 iulie 2013 • 9:55 AM
Titlul e cam slabut. Eu i-as spanzura pe toti bisericosii. Ce treaba au ei cu statul? Sa-si vada de sutanele si moastele lor. Sa nu mai intinda mana ca milogii sa-si construiasca mega catedrale din banii statului. Dar si politicienii aserviti bisericilor ar trebui spanzurati nu doar popii cu sutane aurite. Politicienii perpetueaza acest jaf al bisericilor.

Lucian
8 iulie 2013 • 10:28 AM
Hmmm, ca si “organizatie” biserica este eficienta, e mai ieftin sa platesti un popa, care controleaza o “turma” de oi, decat o armata. Si uite ca a aparut si la noi un natarau sinucigas cu bomba-n rucsac, da avea o “bomba” de jucarie…. si cica asta se intampla in universitate. Phh, ce “popor”!

Lucian
8 iulie 2013 • 10:37 AM
La chinezi se poate, la noi (inca) nu:
http://m.hotnews.ro/stire/15145961

Comicul
8 iulie 2013 • 11:28 AM
E anticrestina pedeapsa cu moartea. ERETICULE. 🙂

Cosmin
8 iulie 2013 • 10:42 AM
Ma declar orthodox convins si sustinator tot convins a unui capitalism natural, sustin ideile prezentate de fondatorul CPP inca de cand scria pe platforma Standard dar increderea si fidelitatea imi sunt puse la incercare de proliferarea pe CPP in cadrul articolelor si mai ales a comment-urilor a propagandei atee/neoprotestante si nu ii vad rostul in cadrul MAT,bineinteles ca nu exista padure fara uscaturi da’ nu pot fi de acord nici cu:”Decat sa scape un vinovat mai bine sa moara 1000 de nevinovati”.
golden boy Harry are dreptate.Oricum daca se continua pe aceeasi ‘linie melodica” mai pierdeti un client.

Comicul
8 iulie 2013 • 11:03 AM
Adica vrei sa spui ca ateii sa nu aiba drepturi in Romania? Mai Cosmine. Tu esti unul din aia care au impresia ca daca nu esti ortodox nu esti roman? NEWSFLASH. Esti roman daca te-ai nascut in Romania.Nu are nici o legatura cu ortodoxia. Poti sa fi si ateu si neoprotestant si catolic si sa fi roman. Faptul ca tu nu te poti intelege cu un ateu sau un neoprotestant arata un caracter slab din partea ta si o lasitate.

Cosmin
8 iulie 2013 • 11:42 AM
Ce sunt alea drepturi? in afara de liberul arbitru ? vezi ca imi atribui lucruri pe care nu le-am afirmat si pe care nu le gandesc . Bineinteles ca toti sunt romani si persoane individuale complexe. si ar fi grozav sa fie toti din Romania ortodocsi 🙂 ,in adevaratul sens al cuvantului si ajunsi acolo dintr-o alegere si convingere personala nu cu “forta” sau doar de forma sau statistic.Sa fi ortodox e nevoie de multa barbatie,discernamant,intelegere,stapanire,curaj si inca multe altele.Am fost si eu ateu asa cum am fost si copil intr-o vreme cand credeam ca tot ce zboara se mananca.

Mihai Giurgea
8 iulie 2013 • 12:08 PM
Amice, poate n-ai priceput: CPP a castigat 20.000 de “clienti” noi intr-o singura luna. Asa ca: nu-ti convine, valea! nu exista om de neinlocuit.

Sincer, tu chiar te credeai important? Chiar aveai impresia ca valorezi ceva pentru mine? Chiar aveai impresia ca o sa iau vreodata in seama parerea ta? hahaha…Ia mars tu la spam, ca sa-ti scurtam framantarea interioara.

O sa-ti dai seama acolo ce valoare ai tu de fapt pentru mine. Esti concediat.

Comicul
8 iulie 2013 • 11:50 AM
“proliferarea pe CPP in cadrul articolelor si mai ales a comment-urilor a propagandei atee/neoprotestante”
Asta ai declarat, asta comentez. 🙂 Eu nu fac propaganda atee/ sectara si nimeni nu face aici. Doar libertariana. 🙂 Iar libertarienii spun asa: Poti sa te-nchini la ce vrei dar daca calci proprietatea mea pregateste-te de riposta.
Aici se discuta doar Pimen si ce a facut el. Daca era ateu, tot acceasi atitudine am fi avut fata de el.
Si mai e discutata problema Iertarii care e o problema in sensul ca permite comunistilor sa se inmulteasca ca sobolanii ori crestinismul practica acest lucru. In rest,nimeni nu are nimic cu ortoodxia ca religie. Omul e liber sa creada ce vrea.

Cornel
8 iulie 2013 • 11:56 AM
Te-a pierdut de client ? Serios ? Capitalist de carton, stii ce faci cand te duci la piata si exista o singura taraba ce vinde mancare ? Oricum cumperi de acolo ori mori cu credinta ta in brate. Si n-am inteles niciodata cum poate crestinismul fi combinat cu capitalismul. Crestinismul spune clar sa-ti ajuti aproapele, deci sa te lasi taxat, capitalismul dimpotriva. Asa ca ori esti crestin ori capitalist, ambele nu poti decat in mintea ta.

Esti gata sa renunti la libertate financira pentru un hot si securist ordinar ? Foarte bine, esti liber sa alegi infractorii. Tu ai nevoie de MAT, mat nu are nevoie de tine pentru ca omul a spis clar. Nu ma intereseaza sa fiu pe placul nimanui, MAT ofera poporului roman alternativa de care se smiorcaie constant ca are nevoie. MAT le ofera alternativa. Nu o vor, too bad, ca alta nu exista. Viata reala nu e ca mintea ta, poti alege doar o carare, nu-ti poti trimite un picior pe o poteca si altul pe alta poteca.

Un capitalist adevarat, face nu vorbeste, adica intoarce spatele si pleaca, tu ce faci, tii sa ne anunti in gura mare ca tu pleci. Pai pleaca, ce mai stai la discutii ?

Liviu
8 iulie 2013 • 12:10 PM
“Crestinismul spune clar sa-ti ajuti aproapele, deci sa te lasi taxat, capitalismul dimpotriva.”

Nu cred ca sa-ti ajuti aproapele inseamna sa te lasi taxat. Una este cand iti ajuti aproapele de bunavoie, pentru ca asa iti dicteaza constiinta si sunt aici numeroase exemple de miliardari care au facut nenumarate acte filantropice fara sa-i oblige cineva. Alta este cand iti ajuti “aproapele” pentru ca te forteaza statul prin taxe si impozite.

Culmea la un moment dat aveam o discutie cu niste prieteni legat de varianta a doua in care ma intrebam (retoric) de ce trebuie sa contribui eu la bunastarea unora pe care nici macar nu-i cunosc. Raspunsul a fost: “pai si altii au contribuit pentru tine”. Bine, o fi adevarat dar cu siguranta n-au contribuit din prea multa grija pentru mine ci pentru ca statul ii obliga. Prin urmare nu se pune;-)

Cornel
8 iulie 2013 • 12:15 PM
Si asta pentru toti “crestinii” deghizati in capitalisti. Bai omeni buni, voi stiti ce spune bibilia aia a voastra sau nici macar nu ati citit-o ? Stiti sa cititi ?

“Dati Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu” Cum dracu puteti sa credeti in capitalism si fraza asta in acelasi timp. Ce dovada mai buna vreti ca biblia aia a voastra a fost scrisa de cei mai iscusiti propagandisti comunisti ai vremii ? Cred ca aia de-au scris-o nici nu si-au imaginat ca ceea ce vor scrie ei va dainuii atatea secole.

Cornel
8 iulie 2013 • 12:27 PM
@Liviu

Serios ? Filantropia nu e tot o conditionare sociala ? Daca ai bani mai multi decat iti sunt necesari pentru un trai decent si tu alegi sa-i investesti in evolutie tehnologica nu sa-i dai pe de-a moaca dar tu sa crezi in Dumnezeu mai esti crestin in ochii societatii ? Ca e vorba de constrangerea statului, ca e vorba de constrangerea statutului, bisercicii, societatii e acelasi drac. Pana la urma esti conditionat sau nu esti conditionat de crestinism sa marci banul pentru saraci ? Asta e singura intrebare ce rezolva problema.

Pot sa fiu putred de bogat, sa cred in Dumnezeu dar sa nu-mi ofer banii saracilor dar societatea sa ma considere crestin ?

Ori esti crestin bogat si marci banul la saraci, ori esti capitalist care crede ca banii tai nu-i ajuta pe saraci ci ii hadicapeaza si mai mult, banii tai sunt pentru tine si pentru a crea plus valoare in societatea de maine.

Cornel
8 iulie 2013 • 12:36 PM
@Liviu. Crestinismul in sine te obliga sa-ti ajuti aproapele. Ori il ajuti ori zbori din gasca si-ti spune ca o sa arzi in iad si ca tre sa fii pedepsit pentru asta. Ce zici ? Seamana cu sistemul socialist ?

Mihai
8 iulie 2013 • 2:23 PM
@Mihai Giurgea, ce sa iti fac daca te-ai luat de popa…asa iti trebuie 😀 Ptr natia asta unde credinta e defapt 90% supersitie, a te lua de popi egal cu a te lua de Dumnezeu in persoana ! Ptr multi romani, chestiile astea sunt egale. Confunda mere cu pere.
Inteleg sa nu te iei de chestii sfinte, dar de cand un popa e un sfant ?!
De aia nici nu inteleg reactia celor de mai sus.

Mihai Giurgea
8 iulie 2013 • 3:35 PM
Nici eu n-o inteleg. Pimen e un securist cu acte in regula. Deci si-a turnat fix credinciosii care i se spovedeau (deci fix pe imbecilii care il apara acum). Asta e chiar amuzant. Evident, nu toti romanii ortodocsi sunt asa cretini.

MIRCEA ALPINO
9 iulie 2013 • 6:21 PM
Cornel
Esti cel mai comic de pe blog, acum cind si tu incerci sa ne explici ortodoxilor Biblia. Eu ma strimb de ris de minute bune si nu ma pot opri.
Iisus le spunea apostolilor ca exista doua lumi. Aceea in care traiiau atunci, cea lumeasca si a folosit expresia: :’Dati Cezarului ce este al Cezarului” (era vorba de impozite si taxe). Mai pe scurt zicea se sa respecte legile lumii aceleea date de stapinii cei vremelnici, in speta Cezarul de la Roma.
Atunci iudeii care il urmau pe El nu trebuiau sa para ca o grupare care se revolta impotriva Romei, deoarece El nu vroia o revolta impotriva Imperiului Roman in care sa apara ca El este un simplu conducator ahtiat dupa o putere vremelnica (asa cum il va prezenta Sinedriul de la Ierusalim mai tirziu, acuzindu-l in fata lui Pilat din Pont).
Iisus le povestea ca mai exista Imparatia Cereasca, acea Imparatie de unde venea si El, al carui conducator suprem este Dumezeu, caruia trebuie sa-i dai ce iti cere El: un suflet bun, asemanator Duhului Sfint al Creatorului. Care suflet ramine astfel vesnic. Si Iisus a recunoscut lucrul acesta cind a fost judecat in fata lui Pilat; spunea ca: El nu este din lumea asta…, ci o alta, a duhurilor sfinte, etc.

In acea epoca nu era capitalism, comunism si nici de epoca boierilor nu se stia ca o sa vina cindva. Sa legi calitatile sufletesti, cele pozitive ale omului, cum ar fii mila fata de aproapele tau cazut, asa cum ne-a invatat Iisus Cristos, de capitalism e cea mai mare prostie.
A fi un om corect este de mare importanta in orice epoca. Ce legatura are crestinismul cu capitalismul, care nici nu exista la acea data? De unde s-a ajuns la concluzia ca este comunismul sprijinit de crestinism, cum ne tot explica si Comicul deseori?
Cornel tu ai ajuns in occident sau te aflii in epoca sclavagista, inca?

Si ca tine orbecaiesc multi pe acest blog, experti in religii de tot felul, dar cu cunostinte zero in domeniu…
A fi corect in ziua de azi nu este numai un obiectiv al ortodoxiei, ci chiar al capitalismului insasi. E stiut ca, un patron fara o morala pozitiva se duce mult mai usor in faliment, decit unul corect, care se zbate sa faca profit prin munca cinstita. Asa ca exista o mare si strinsa legatura intre ortodoxie si capitalism. De asta zcem noi ca, Biblia e valabila in orice epoca de mii de ani…

golden boy Hary
8 iulie 2013 • 11:03 AM
@ Adina si Liviu
Nu orice om care face bani este valoros. Sunt o gramada de banditi si printre intreprinzatori. Tepari,mincinosi,excroci. Lumea afacerilor nu e o manastire.
Ca sa scoti o tara intreaga din impas e nevoie de oameni dispusi sa respecte si regulile binelui comun; numai cu “decurcaretii” nu faci nimic. Cu unul care emite cecuri fara acoperire,care schimba fraudulos termenul de garantie la marfa, care produce marfa contrafacuta, care isi baga firma in faliment pentru a lasa creditorii cu buza umflata, etc., cu de’alde astia nu faci treaba.
Soferul tau, Adina, te poate elimina din biznis intr-o buna zi. Mai bine fii cu ochii’n patru si fa uitata fudulia.
Eliberat de credinta si moralitate, omul devine ticalos si toxic pentru ceilalti; in niciun caz mai eficient!

@ comicul
De ce nu propui romanilor sa se lepede de credinta?? Facem o tara precum Singapore sau China si avem succesul economic asigurat. Ai sanse sa te voteze minum 30%… sufiecient ca sa iei puterea si sa le pui popilor pielea in saramura.
Si sa nu uit: tu o sa fii premier sau ministru de externe??

PS.
“Tara 50% atee(adica fara credinta autentica in Dumnezeu)”. Mi-a placut asta. Omul nu poate fi ateu -habar n-am din ce motiv- si asta il oftica la culme.
Si Romania este 50% atee, poate si mai rau. Multi declara ca exista Dumnezeu dar foarte putini traiesc ca si cum chiar exista Acesta. Una peste alta,ortodoxia ramane “credinta autentica” -imi place ca recunosti.

SO
8 iulie 2013 • 11:08 AM
Vai maica!

Comicul
8 iulie 2013 • 11:18 AM
Pentru ca nu cred in lepadare de credinta golden boy. De aia nu le spun la romani sa se lepede de credinta sau ce sa faca. Daca ei vor sa pastreze ortodoxia atunci sa o pastreze, dar in momentul in care ei vin cu amenintari gen daca nu esti ortodox nu esti roman, atunci cred ca am dreptul sa ma apar.Asta nu-i tara ortodocsilor ci e tara romanilor iar romanii mai sunt si atei si neoprotestanti si catolici. Eu cred ca fiecare om poate sa se inchine la cine vrea cum vrea atata vreme cat nu se atinge de buzunarul altuia, de proprietatea altuia.
Iar tu faci o confuzie grava cu privire la moralitate. Moralitatea nu tine de religie. Poti sa fii moral fara sa fi ortodox iar Pimen e lipsit de moralitate datorita colaborarii cu secu.
P.S N-am zis niciodata ca ortodoxia e credinta autentica. Nu ma intereseaza religia si bau bau.

Comicul
8 iulie 2013 • 11:20 AM
Nu orice om care face bani este valoros. Sunt o gramada de banditi si printre intreprinzatori. ”
Si cine te opreste sa nu faci afaceri cu ei? Pe o piata libera, astia ar murii din primii. Numai ca religia crestina ta se apuca sa-i ierte si aici e problema. Religia intervine pe piata. O piata libera e o piata libera de influenta religiei.

Cosmin
8 iulie 2013 • 12:05 PM
@ comicule vad ca debitezi ineptii pe banda rulanta care e piata aia libera controlata de religie?si care sunt infractorii aia pe care ii iarta religia crestina altfel decat la nivel spiritual /duhovnicesc si doar daca infractorii isi constientizeaza greselile si isi promit sa nu le mai repete?A spart copilu’ vaza hai sa-i taiem capu’ ca sa nu mai sparga nici un copil nici o vaza niciodata!Da esti comic .

Comicul
8 iulie 2013 • 12:14 PM
Piata in care tu in calitate de consumator poti sa decizi sa taxezi un producator si sa-i faci reclama negativa in cazul in care ti-a dat teapa. Asta e piata libera. Ori crestinismul vine cu iertarea sarmanului tepar ca altfel merg in iad. Un fel de iarta-l mah ca incearca si el sa supravietuiasca.Adica se baga peste liberul meu arbitru.

Cornel
8 iulie 2013 • 12:49 PM
Esti nesimtit ? Ma faci in fata ticalos si toxic pentru ca nu cred in povesti fantastice ? Nu sunt dator nimanui, creez plus valoare pentru societate nu am furat nimic nimanui si sustin pedeapsa cu moarte pentru furt.

pavel-masari cristian
8 iulie 2013 • 11:06 AM
@cosmin pe CPP s-a mai vorbit despre subiectul religie.Tu ca “orthodox” convins nu cred ca vei fi obligat de nimeni dintre sustinatorii MAT sa devii ateu/neoprotestant.Subiectul este mai degraba despre liota de securisti si profitori nesimtiti din cadrul BOR care,desi conduc afaceri FOARTE profitabile pentru care nu platesc taxe si impozite,se plang ca biserica nu are bani si sa mai cotizeze si STATUL cu ceva (cat mai substantial posibil) ca altfel ne bate Dumnezeu. 🙂
Nu cred ca ai vazut cum arata la o manastire din IASI o casa (de fapt o vila imensa) pe care presedintele BOR SA Daniel si-a pregatit-o pentru cand se va retrage la pensie (sa moara ceausescu de necaz ca el nu a vazut asa ceva neam de neamul lui).

Alexandru Anitei
8 iulie 2013 • 12:05 PM
Sustin. Pe CPP n-am vazut nici un articol care sa infiereze religia de nici un fel. Singura problema este BOR ca organizatie guvernamentala ce traieste pe carca tuturor. Inclusiv a celor 50%+ atei care cotizeaza la veniturile acestei organizatii desi nu au nici un fel de beneficii de pe urma ei.

I.
8 iulie 2013 • 1:58 PM
Alex, nici măcar ortodocșii nu beneficiază în nici un fel de ceva ce ar putea oferi BOR. Cel mai bun exemplu: poţi să fii tu cel mai fervent practicant din comunitate, dacă ai un botez/nuntă/înmormântare întâi marci banul şi abia apoi se uită taica popă la tine. Poți să te rogi toată viața la câţi dumnezei vrei, dacă faci greșeala să fii ortodox ești mâncat.

Alexandru Anitei
8 iulie 2013 • 2:43 PM
I. daca ai fi credincios practicant n-ai zice asta. In serviciile de baza ale bisericii intra slujbele din fiecare zi, spovedania, sfiintirea locuintelor, barfa evlavioasa cu credinciosii despre datini, porunci si alte lucruri sfiinte. Toate acestea un credincios le primeste gratuit prin lucrarea Domnului prin robii sai, prealuminatii parlamentari, preacucercinicii ministri si preacuviinciosii primari. Si intrucat robii sai pacatuiesc zilnic intru facerea vointei Domnului, tot zilnic sunt iertati de El si asupra lor se pogori stampilele votantilor preacredinciosi cat timp Dumnezeu ii va binecuvanta. In vecii vecilor, amen! 🙂

ino
8 iulie 2013 • 11:22 AM
De ce Romania a fost aproape ultima tara din Europa care a abolit sclavia ? Fiindca biserica romana nu voia sa renunte la sclavii (majoritari rromi) de pe mosiile ei.

De ce in Romania , cand oameni mureau de foame , nu erau fabrici suficiente, copii nu aveau medicamente , nu erau scoli sau spitale suficiente , au fost construite in fiecare sat o biserica uriasa ?
Fiindca biserica se imbogatea cu cat era mai saraca populatia.

Cum de in Romania exista biserici in fiecare sat si comuna ? O bisericca dura zeci de ani ca sa fie construita , si era foarte scumpa. De ce stapanitorii (straini) au lasat biserica sa aiba aceste sume enorme de bani ca sa isi construiasca biserici ?

De ce azi preotii cu fabrici personale , mosii , firme , nu platesc taxe la fel ca orice alt om ? De ce au nevoie preotii de scutiri de taxe pentru activitati ce nu au nici o legatura cu religia ? Cum se poate ca un preot care a ajuns preot fiindca a jurat ca isi va sluji credinta si a ales sa isi dedice viata religiei , sa fie interesat sa acapareze bani, terenuri , fabrici , masini ?

Mircea
8 iulie 2013 • 11:29 AM
NU. NU NU SI NU.
Nu sunt de acord cu pedeapsa cu moartea pentru tradatorii de tara. Poate un ministru prins dupa 3 luni da. Dar cei care distrug tara de 23 de ani nu merita nici streang, nici glont, nici tarnacop in ceafa. Merita scris pe frunte cu fierul incins “TRADATOR” pana ajunge fierul la os, apoi la sapat inca un canal. Sau spart sare. Sau turnat autostrazi. Si fiecare cu biografia lui: “Am furat 2000000000 euro din fondurile bugetului de stat. Din cauza mea, 10000 de bolnavi de cancer au murit cu zile. Dar MAT are mila, ma lasa sa rascumpar banii prin munca”.

Cornel
8 iulie 2013 • 12:51 PM
Corect Mircea.

ion
8 iulie 2013 • 3:46 PM
Amin !

kathy
8 iulie 2013 • 5:59 PM
Subscriu.

horia dragoiu
8 iulie 2013 • 11:19 PM
De acord !

vlad
8 iulie 2013 • 12:55 PM
Domnule Giurgea, daca ajungeti la putere veti impozita profitul BOR? Sunt sume colosale care ar putea ajunge la bugetul statului iar nesimtitii de popi nici macar cu un leu nu vor sa contribuie.

Mircea Marian Varzaru
8 iulie 2013 • 1:00 PM
Mihai cerea asta de pe vremea cand tu habar n-aveai de criza economica:

http://capitalismpepaine.ro/2010/07/26/moare-lumea-de-foame-impozita%C8%9Bi-bisericile/
http://capitalismpepaine.ro/2013/01/07/bor-s-a-ntalnit-hotu-cu-prostu/

PS. Sa stii ca google e pe gratis. Parol.

Mircea Marian Varzaru
8 iulie 2013 • 1:03 PM
unde mai pui ca a scris mare chiar si in Carta Libertatii Fiscale.

Mihai Giurgea
8 iulie 2013 • 1:33 PM
Mircea, audienta CPP a explodat din ianuarie pana azi (decembrie 168.000 vizualizari – iunie 519.000 vizualizari), asa ca e normal sa fie multi oameni care sa nu cunoasca punctele noastre de vedere. Lucrul asta e imbucurator, nu enervant. De aceea am si inceput sa reiau unele articole mai vechi, pentru ca m-am pomenit cu intrebari la care deja raspunsesem.

Dar cea mai buna idee cred ca este sa adun toate articolele care prezinta solutiile Miscarii, intr-o carte. Ca sa clarificam orice nedumeriri. Cred ca i-am si gasit un titlu: Secolul de Fier.

Cornel
8 iulie 2013 • 1:05 PM

  1. Bugetul statului nu are nevoie de sume colosale. Se descurca linistit cu minumul necesar.
  2. Companiile, oamenii, cultele toti trebuiesc sa fie egali in fata sistemului legal si al celui de colectare al taxelor.

Mihali
8 iulie 2013 • 1:35 PM
Cu părere de rău trebuie să spun că cea mai mare vină o poartă nația română, profund imbecilizată mistic, pentru că puterea acestor paraziți religioși rezidă tocmai din susținerea gloatei ignorante.

Supermario
8 iulie 2013 • 2:13 PM
Pimen asta e mic copil fata de Teoctist, ăl’ de s-a pupat cu totii, de la Ceausescu la Iliescu, Constantinescu si chiar Basescu… Mare noroc a avut, ca de pedeapsa lumeasca vad ca a scapat…

tibi
8 iulie 2013 • 2:32 PM
Pentru credincioşi: voi nu înţelegeţi un lucru simplu, şi anume că există credinţă şi există biserică.

Prima ţine de filosofie. N-aveţi decât să credeţi în Iosua ben Iosif, Mahomed, Amaterasu omikami, Buddha, Vishnu, Yhwh, Zeus, Amon-Ra, Quetzalcoatl, Spaghetti Flying Monster sau Xenu. Puteţi să cădeţi liniştiţi în genunchi la crucea din cartof şi să pupaţi hoituri până vă săturaţi de mir. O să râd sau o să privesc în zare întrebându-mă unde anume în lunga evoluţie umană s-a dus dracului tot, dar asta nu înseamnă că o să vă interzic asta. Sunteţi liberi să fiţi cât de proşti sau de deştepţi vreţi să fiţi, cât timp nu-mi băgaţi mie credinţele voastre pe gât.

Bisericile în schimb sunt firme. Vând un produs (credinţa) unor clienţi (voi). Scopul lor e să facă profit de pe urma voastră, iar din punctul ăsta de vedere sunt mult mai eficiente decât ar visa vreodată Apple să ajungă. Ceea ce, până la urmă, e ok. Există cerere de vise şi soluţii “uşoare”? E normal să existe şi ofertă. Unii joacă la Loto, alţii se roagă. Dar asta nu înseamnă că trebuie să plătesc eu pentru distracţia voastră. Dacă pentru o parte dintre chestiile pentru care dau taxe la stat primesc uneori ceva în schimb, ce-mi dă SC BOR SA? Nimic. Cu toate astea, o parte din banii pe care eu îi plătesc pentru drumuri, sănătate, educaţie etc ajung la salariile preoţilor, vilele parohiale, maşinile de lux şi catedrala bântuirii neamului.

Pe scurt, n-aveţi decât să vă păstraţi credinţele. Dar întreţineţi-vă bisericile din banii voştri. Având în vedere că 88% dintre români se declară ortodocşi, nu cred că ar fi o problemă. Sau?

Mack
8 iulie 2013 • 2:48 PM
Lucrurile sunt putin mai complicate decat par. Comunisti ati fost si ati ramas cu mentalitatea comunista TOTI, chiar daca n-ati avut carnete rosii de membru de partid. Ati trait aceiasi viata, ati mancat din aceiasi troaca si v-ati educat si copiii tot asa. (plus lectiile de religie) De adaptabili ce sunteti v-au trebuit 8 ani ca sa va scapati de milioane sau de codul bancar RON cand pe bancnote scrie simplu si exact la fel: LEI. Spre deosebire, democratia este un sistem social absolut nou pentru Romania si chiar daca ar fi venit altii sa va invete, tot cum vreti voi o faceti ca va mai credeti si al naibii da dastepti ..:)

rammon
8 iulie 2013 • 4:23 PM
Nu inteleg cu cine vorbesti

Cu Cosmote
9 iulie 2013 • 12:58 AM
..:)

alien
8 iulie 2013 • 3:20 PM
Despre taxe:

http://www.zf.ro/business-international/revolta-a-industriasilor-francezi-statul-sa-si-vada-de-treaba-11108339

DANNY
8 iulie 2013 • 4:19 PM
Un tribunal din China l-a condamnat azi la moarte pe fostul ministru al Căilor Ferate, Liu Zhijun, după doi ani de proces, în care a fost găsit vinovat de corupţie şi abuz de putere, anunţă agenţia

Liu a fost acuzat că a profitat de poziţia pe care o ocupa şi a ajutat 11 persoane să câştige diverse proiecte desfăşurate de ministerul pe care-l conducea,

http://www.antena3.ro/externe/un-fost-ministru-chinez-a-fost-condamnat-la-moarte-220502.html

tibi
8 iulie 2013 • 4:27 PM
Relu Fenechiu hates this.

I.
8 iulie 2013 • 10:49 PM
Nu ştiu cum fac chinezii, dar ceva nu fac bine. Cu toată campania lor anticorupție, cu toate condamnările la moarte, corupţii nu au nici o jenă, își văd mai departe de treabă. Chinezul e mai tare ca ostașul sovietic, nu îi e frică de glonț. 😆

tibi
8 iulie 2013 • 11:18 PM
Chiar crezi că pică cei mari? În orice joc de şah mai trebuie să sacrifici şi câte un pion. Sau na, dacă-ţi sună mai bine aşa, să dai câte un cap de Moţoc.

Gabi
8 iulie 2013 • 4:39 PM
Propunere: analizaţi puţin şi la ce abuzuri este supus proprietarul atunci când dă în chirie o locuinţă – ce tip de drepturi şi protecţie statul îi acorda chiriaşului în mod automat. Şi cum poate el, chiriaşul, să-şi bată joc de plata chiriei şi de bunurile încredinţate, toate acestea cu ajutorul Codului Civil care, în prezent, acorda mult mai multe drepturi chiriaşului decât îi acordă proprietarului.
Într-un fel, ca şi proprietar care închiriezi cuiva o locuinţă, este poate chiar mai uşor să devi abuzat şi ţepuit în propia ta casa de către un chiriaş, decât este să fi ţepuit de un angajat căruia i-ai întocmit un contract de muncă.
Dacă nu cunoaşteţi riscurile la care se expune un proprietar care dă spre inchiriere proprietatea, vă recomand ca mai întâi să citiţi următorul articol:

http://smartwoman.hotnews.ro/index.php/articles?articleID=3412

Sunt sigur că unii vor sări să argumenteze despre acei “proprietari nemiloşi” care-l dau afară pe chiriaş dacă nu-şi plăteşte chiria. Însă, ăia sunt cam aceaşi care se vaită şi care încearcă să te convingă că banciile sunt “cămătari nemiloşi” din cauză că te obliga să le dai banii înapoi, şi că patronii sunt “răi” căci pun oamenii să [şi] muncească în schimbul salariului. Îi ştim cu toţii care sunt, şi cum pun problema.

Propunerea mea este, să includeţi în mişcarea MAT şi susţinerea proprietarilor. Pentru că, chiriaşii au început să-şi bată joc cam în acelaşi mod în care angajaţii aşi bat joc de patroni.
Din nou, citiţi articolul din link-ul de mai sus ca să înţelegeţi despre ce este vorba. N-ar strica să dedicaţi şi aici un articol special pe această temă.

Alexandru Anitei
8 iulie 2013 • 4:56 PM
Stim de asta si mai stim si alte lucruri. De exemplu daca tu ca proprietar decizi sa-ti iei dreptatea in propriile maini si sa dai afara pe chirias nu poti. De ce? Daca tu intri in casa ta, desi contractul de chirie a expirat se cheama intrare prin efractiune si se pedepseste conform codului penal cu inchisoare.

Eu consider ca atunci cand un chirias nu-si plateste chiria el decade din drepturi, contractul devine nul si atunci el nu mai are nici un fel de drepturi. Adica te poti comporta cu el ca si cand ar fi un infractor care ti-a intrat cu forta in casa. Adica poti chema politia si-l poti evacua in maxim 1h, atat cat dureaza ca o echipa de mutare sa-i ia lucrurile din casa si sa le duca la groapa de gunoi sau intr-un spatiu de depozitare asigurat de fostul chirias.

MAT desigur ca se concentreaza pe partea economica a lucrurilor dar fiti linistiti ca nici Justitia, nici Educatia si nici alte aspecte ale societatii nu scapa din vizor.

Gabi
8 iulie 2013 • 6:45 PM
De acord, Alexandru.
Mai mult, dacă proprietarul închiriază “la negru”, adică fără contract de închiriere, atunci [proprietarul] riscă să fie practic şantajat de către chiriaş – care poate să-l umilească pe proprietar după cum doreşte sub ameninţarea că-l denunţa pe proprietar la autorităţi pentru evaziune fiscală.
Însă, dacă proprietarul este genul “cum-se-cade” şi face contract, tot degeaba! Pentru că, atunci când încerci să înregistrezi contractul la Finanţe, funcţionarii de-acolo nu-ţi primeşte contractul decât dacă e întocmit după “modelul TIP” de la Finanţe, care e un căcat! căci acordă majoritatea drepturilor pentru chiriaş şi mai nici un drept proprietarului. De exemplu, proprietarul nu poate să înceapă procesul în instanţă decât după neplata chiriei timp de, atenţie, minimum 3 luni. Răstimp la care se vor mai adăuga alte X luni, (dacă nu ani), până când ţi se acorda “primă înfăţişare” în instanţă. În tot acest timp, chiriaşului i se va fi expirat de mult timp luna de “garanţie” (adică cât a depus la semnarea contractului) astfel, practic, chiriaşul poate să abuzeze bine-mersi locuind gratuit pe proprietatea ta. În astfel de cazuri, un proprietar poate să-şi ia o ţeapă de câteva sute de euro, dacă nu chiar de câteva mii de euro. Şi orice cale de închiriere ar alege să practice, (cu contract sau fără contract), un proprietar risca: fie “evaziune”, fie abuz din partea chiriaşului, în baza acelui contract “TIP”.

Codul Muncii cu obligativitatea să-i faci angajatului contract de muncă pe termenele ITM-ului pot fi floare la ureche faţă de sutele de euro în chirii pierdute, plus degradarea bunurilor dinăuntrul proprietăţii închiriate către un chiriaş care se foloseşte de lege în favoarea sa la modul abuziv.
Cred că [şi] din această cauză proprietarii încearcă pe cât posibil să nu facă contracte de închiriere. E cam la fel ca şi cu “angajaţii problemă”. N-ar strica dacă cineva ar face o “Listă Neagră” a chiriaşilor nesimţiţi – odată ajuns să fi pus pe acea listă, nu te mai primeşte nimeni în casă!

Alexandru Anitei
8 iulie 2013 • 7:57 PM
Eu am preferat tot timpul cu contract ca in cazul asta impozitul e decent de doar 12%. Se aproprie de idealul MAT de 10% :). Cu contract mai ai o sansa, fara esti la mana chiriasului.

Gabi
8 iulie 2013 • 10:16 PM
Da, şi eu am aceaşi părere – mai bine cu contract. Am un amic pe care încerc să-l ajut la întocmirea unui contract de închiriere care să-l protejeze cât mai mult în faţa unui potenţial chiriaş abuziv (el are calitatea de proprietar care va da spre închiriere un apartament. Însă, după ce am studiat un pic legislaţia…m-a luat durerea de cap! Incredibil câte prevederi trebuie să respecte un simplu contract de închiriere. Sigur, eu i-aşi întocmi un contract “beton” (după logica mea). Însă, doar gândul că până la urmă cei de la Finanţe n-o să-i accepte un contract prea strict şi care nu e “TIP”, mă face să-mi piară cheful; poate muncesc degeaba şi aia oricum no să i-l primească. Înţeleg că tu n-ai avut prea multe probleme; ai putea spune ce fel de contract foloseşti şi ce fel de experienţe ai avut atunci când l-ai înregistrat?

Alexandru Anitei
8 iulie 2013 • 10:26 PM
N-au fost nici un fel de probleme la inregistrare. Nici nu cred ca se uita prea bine pe el acolo. Problema e alta, degeaba treci tu clauze peste clauze acolo in contract, daca contravin legilor in vigoare ele sunt nule la un proces, e ca si cum nu le-ai fi scris. Eu am luat unul standard de la o agentie imobiliara si l-am folosit de ani buni pe acelasi. Nu stiu cat de bun e ca niciodata n-am fost in proces cu el. Oricum recomand aceeasi cale, daca poti sa faci rost de un contract de la o firma de imobiliara reputabila (fie si contra cost) e mai bine decat sa-l faci tu dupa cum te taie capul.

Gabi
8 iulie 2013 • 11:31 PM
Bună idee Alex, mulţumesc! cred că aşa am să procedez. Sugerez ca, în măsură timpului tău disponibil, să împărtăşeşti aici, (într-un viitor articol), experienţele tale, sau ale amicilor, pe tema neplăcierilor provenite de la chiriaşi neserioşi, pomanagii, abuzivi, sau care au pricinuit pagube sau daune bunurilor închiriate de la proprietari. Sunt sigur că un astfel de articol va fi citit cu destul interes de mulţi foşti întreprinzători care, din cauză că orice altă iniţiativa de business nu le-a [mai] funcţionat în România, acum încearcă să supravieţuiască şi ei aşa cum pot – adică din chirii. Ştiu că e trist.. însă, pe zi ce trece, observ că asta devine o realitate în România: micul întreprinzător se lasa păgubaş, renunţa la IMM-ul care-i aducea mai mult inspecţii şi controale decât profit…şi atunci ce să facă? pleacă din “ţară” sau se apucă de ceva mai facil, cum ar fi închirierile sau chiar mai rău.
Cred că, în viitorul apropiat vom rămâne doar acei oameni care produc doar cele esenţiale supravieţuirii cum ar fi, de exemplu, mâncare, cazare şi poate ceva protecţie împotriva vandalilor, (dar nu numai). S-ar putea ca ăia care investesc acum în surogate de tip soia (îşi mai aduce cineva aminte de salamul din soia?) sau cafeaua “Nechezol”? sau de “tacâmurile” (gheare) de pui dinainte de ’89? s-ar putea ca, acei care investesc acum în aşa ceva să aibă success în viitorul cel mai apropiat.

Varf de Otel
8 iulie 2013 • 4:43 PM
Cred ca sunteti intr-o eroare.

Romania de azi nu e condusa de securisti ci de turnatori si politruci. Mi-ar place sa fiu condus de acele minti din securitate care au devenit legende si cu adevarat au aparat natiunea si interesele Romaniei chiar cu propria viata. Securitatea a avut cadre de conducere provenind din aparatul politic (in fapt era o regula) dar nu generalizati. Munca informativa, mai ales cea de peste hotare, era desfasurata de oameni foarte bine echipati la mansarda cu o coloana vertebrala de otel.

Tortionarii (in anii ’50 si pana spre ’70) au fost niste imbecili cu 4 clase luati de la coada vacii carora li s-a dat un dram de putere si au abuzat la maxim, prin asta aratand lipsa lor de umanitate si tot ce inseamna spirit si gandire.

Orice tara are nevoie de un serviciu de informatii pentru a se putea proteja, asta cu atat mai mult in acest secol in care informatia poate aduce prosperitatea unei tari.

Ma intreb de ce SIE a dormit cand s-a vorbit de Nabucco si alte obiective industriale strategice pentru Romania.

Alexandru Anitei
8 iulie 2013 • 8:04 PM
Diferentiem, varfule. Asa cum am spus-o de multe ori Romania se imparte in 2. Romania noastra a oamenilor harnici si competenti si Romania javrelor , a lenesilor si a profitorilor. Si aceasta diviziune se intampla si in Armata Romana si in Politie si in SRI, peste tot. Eu personal cred ca avem foarte multi simpatizanti tocmai in aceste domenii cheie pentru ca in viziunea MAT statul pe aceste domenii ar trebui sa se concentreze si sa lucreze profesionist. Sunt singurele unde domeniul privat nu ofera solutii.

Acum politrucii din varful statului isi bat joc de profesionistii din aceste organizatii si ignora cu buna-stiinta sfaturile acestora folosindu-se de ele doar pentru manevre politice si ca surse de fonduri ilicite.

ipu
10 iulie 2013 • 4:27 AM
ba din contra dumneata esti intr-o mare, chiar foarte mare eroare: adica vrei sa spui ca puhoiul de securisti care au facut “privatizarea economiei romanesti” in astia 23 de ani sint plevusca din securitate …adica martzafoii , politrucii din securitate si nu coloneii , generalii si cei cu functii serioase ????….ori esti naiv ori ……lasa domnule chestiile cu agentii 007, Sfintul ori Richard Sorge…..sinteti penibil!

MIRCEA ALPINO
11 iulie 2013 • 8:58 AM
Draga, Virf de Otel
Tocmai la proiectul Nabucco ai descoperit adevarata fata a securistilor “inteligenti si mereu in slujba tarii”?
Dar de faptul ca un politician nu poate derula afaceri in firma proprie cit timp detine o functie de conducere, ce ne spui? Si totusi afacerile lor prospera pentru ca ele sint preluate de securisti “inteligenti si patrioti”. Domnul politician semneaza contracte economice cu tarile pe unde merge, iar securistii lor care ii servesc le pun in practica pentru buna desfasurare a relatiilor economice dintre Romania si tara respectiva, cu care s-a semnat acordul. Banii intra in firma si la sfirsit de an, prin dividende, o parte umple buzunarele politicianul care detine in realitate afacerile respective.
Ce zici de schema asta de functionare a securistilor din Ro? Nu-i asa ca sint inteligenti si patrioti? Adica pe linga salariul care il primeste si acces nelimitat la informatii economice traiesc de fapt ca in sinul lui Avraam? In conditiile acestea nu poti sa ajungi decit un patron “performant”.

Victoras de la oras
8 iulie 2013 • 5:37 PM
Credinta – Religie – Biserica (cler) .Dupa mine sunt trei lucruri diferite .Eu cred in Dumnezeu si atat !Restul sunt interpretari omenesti care urmaresc diferite scopuri.Defectul major al societatii umane se afla la nivelul relatiilor interumane.Lipsa de respect reciproc si nerespectarea drepturilor celuilalt constituie prima sursa de conflict.Nu ma obliga sa fiu ortodox ,nu ma obliga sa fiu ateu,nu ma jigni daca sunt ateu sau ortodox sau de alta religie.mai degraba judeca-ma dupa legile morale .Nu ma obliga sa dau bani pentru ceea ce nu consider necesar. (Dumnezeu i-a gonit pe negutatori din templu,dar nu fiindca faceau bani ci fiindca ii faceau in templu, exact ce face astazi clerul)
Daca nu ati citit ,cititi Inteligenta materiei si Mintea de dincolo de Dtru.Constantin Dulcan .-medic neurolog si psihiatru,doctor in stiinte medicale.Sunt curios ce parere aveti dupa ce le cititi.
Nu mai fiti asa teposi !

Casino 2011
9 iulie 2013 • 1:34 AM
“Dumnezeu i-a gonit pe negutatori din templu,dar nu fiindca faceau bani ci fiindca ii faceau in templu, exact ce face astazi clerul”

Isus Cristos a fost cel ce i-a izgonit pe cei din Templu…oricum nu conteaza. ïntrebarea mea este urmatoarea: Toti ( sau aproape) suntem de acord ca exista un singur Dumnezeu. Pai daca este un Dumnezeu de ce exista “n” religii? Nu cumva sunt unii care vor sa faca bani pe seama lui Dumnezeu? Si daca sunt de ce nu le ajung banii si merg mai departe la razboaie, la instigare la ura si violenta…toate în numele lui Dumnezeu. Eu nu cred ca Dumnezeu vrea lucrul asta ci mai degraba Sarsaila cum zice Mircea Alpino. Pai daca Sarsaila-i cel ce instiga, atunci, marea majoritate nu-l iubeste pe Dumnezeu ci pe Sarsaila. Am dreptate Mircea?

I.
9 iulie 2013 • 8:09 AM
Mai bine întreabă-l cum de e el singurul deștept (ortodoxia – credinţa adevărată) şi restul lumii sunt proști (celelalte religii). Atâta infatuare la români, zici că ei au inventat gaura la covrig 😀

I.
9 iulie 2013 • 8:12 AM
Cu ghilimele la “credinţa adevărată”, că e un citat, nu un truism. 😀

MIRCEA ALPINO
9 iulie 2013 • 10:36 PM
Mai tata, lasati-o incolo de credinta ca nu sinteti teologi si nici practicanti! Sa vorbeasca un preot de complicatiile acestea teologice!
Va dau un raspuns simplu, oferit de Iisus Cristos, cind le spune apostolilor citi vor ajunge in Imparatia lui Dumnezeu. El zice:”Multi chemati, putini alesi”. Insusi Dumnezeu ne arata ca sint putini cei care vor lua examenul de la Judecata de Apoi. Asta nu va spune nimic despre cit de dura este ortodoxia si cit de neputinciosi sint oamenii in lupta cu pacatele proprii? Ce tot aveti cu bietii oameni de ii judecati atit, voi atei fiind? Va uitati la paiul din ochii altora si nu vedeti birna din ochii vostrii? Nu stiu ce o tot lungiti, daca nu stiti totul despre ortodoxie?

Problema e simpla: Esti securist, nu ai de ce sa mai conduci BOR, pentru ca slujesti si lui Dumnezeu si lui Sarsaila in acelasi timp. Securitatea nu este o inventie a lui Dumnezeu, ci o inventie diabolica a comunistilor. Este arma lor de represiune folosita impotriva iubitorilor de libertate si a capitalismului. Ori Dumnezeu spune clar; SA NU AI ALTI DUMNEZEI AFARA DE MINE!
Nu poti fi sluga la doi stapini pentru ca pe unul il onoreszi si celuilalt ii intorci spatele. Ori securistii nostrii, daca dupa spovedanie te dau in primire, isi bat joc si de tine ca om si isi bat joc de lucrarea Duhului Sfint. Pedeapsa pentru hula la adresa Duhului Sfint este moartea (respectivul fiind alungat definitiv din sinul Bisericii).
Sa o mai lungim, ca nu mai terminam niciodata?

Au fost izgoniti din Tempul Sfint de la Ierusalim toti cei care nu venisera sa se roage si faceau cu totul altceva. Dumnezeu spune: Casa Mea, casa de rugaciuni este!”
Preotii timpului faceau si bani si politica si cite si mai cite.
Acum credeti ca o sa vina iar IIsus sa faca curatenie printre clericii romani care se pupa-n bot zilnic cu Sarsaila? Dumnezeu nu o sa vina decit la Judecata de Apoi. Pina atunci curatenia in Biserica trebuie sa o faca clerul impreuna cu enoriasii si nu Brigada Vlad Tepes! (asta e situatia cel putin teoretic, ce va fi in practica, vom vedea!).

MIRCEA ALPINO
9 iulie 2013 • 10:49 PM
I
Nu ma mai stirni, ca iar ajung la spam din cauza ta. Du-te tata, la duhovnic, mergi la slujbe si dupa ce o sa ai capul plin de ortodoxie, o sa putem discuta. Pna atunci, vorba comunistilor nostrii; Ciocul mic!

I.
10 iulie 2013 • 7:37 AM
“dupa ce o sa ai capul plin de ortodoxie” 😆 😆 😆 😆 😆

Bill
8 iulie 2013 • 5:52 PM
De Vrijer schimbat cu un armean. Asta inseamna un nou acord cu FMI, ca de Vrijer era prea dur.

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/eful-delega-iei-fmi-in-romania-erik-de-vrijer-va-fi-inlocuit-60495.html

Casino 2011
8 iulie 2013 • 6:23 PM
Se pare ca unii nu prea înteleg..o mare parte a ateilor nu au nimic cu biserica ca si cult religios ci ca INSTITUTIE. Misiunea bisericii nu este aceea de a face profit ci de a presta servicii catre COMUNITATE, ori se pare ca misiunea principala este profitul. Cei ce fac deonatii VOR (sper!) sa ajute pe cei nevoiasi nu sa îngrase PORCUL (a se citi popa).

MIRCEA ALPINO
9 iulie 2013 • 11:03 PM
Casino 2011
Dupa ce studiezi si intelegi ortodoxia, constati ca lucrurile in BOR merg cu totul altfel. Pestele se impute de la cap, o stim cu totii. Daca conducerea BOR este infestata de securisti, de ce va tot mirati ce se intimpla in Biserica cu banii intrati, cu o parte din cler, cu enoriasii, etc? Nu este clar? Si in articol gasim raspunsul scris negru pe alb de domnul Giurgea!

Comicul
10 iulie 2013 • 10:47 AM
Pai voi de ce nu va scapati de securisti mai Mircea? De ce nu faceti ca neoprotestantii care-si dau jos pastorii daca astia au fost prinsi cu mata-n sac, sau catolicii care-si dau jos clericii?Ca doar tu ai zis mai sus ca e de datoria oilor ortodoxe sa de-a jos securistii. Pai faceti-va datoria mai oameni buni.

Casino 2011
8 iulie 2013 • 7:47 PM
off topic

Sa-i ia dracu de neciopliciti si dobitoci….tocmai am sunat la Politia de frontiera sa am o informatie, raspunde o gloaba : Serviciul de informatii de frontiera- îi spun ca vreau o informatie raspunsul: Informatii se dau între 9 si 16. Fuck you! Pai atunci de ce dracu mai raspunzi serviciul de informatii?

I.
10 iulie 2013 • 12:31 PM
Stai să vezi la poliţie, la serviciul autorizări: au program de lucru de la 8 la… 10! Dacă suni pe la 11-12, aşa, mai au puţin şi te iau şi la bătaie că i-ai deranjat, nervoşi tare. Zice un miliţian din Bacău: “dar dvs. credeţi că noi stăm aici toată ziua să vă aşteptăm pe dvs.?”

presentwoman
8 iulie 2013 • 7:57 PM
BOR ne invata a ierta de nenumarate ori si fara limita, fara a specifica vitelor si boilor care le pupa sutanele si patrafirul ca felul acesta simplu de iertare se refera la raul facut noua personal. Daca o colectivitate, daramite natiune intreaga, ajunge sa fie prigonita, saracita, batjocorita, mintita etc, asa cum se intampla cu Romania de 23 de ani, ne este oprit a ierta in numele ei. Asta au spus-o Iorga si Steinhardt, ca sa dau doar doua exemple. “Nedreptatea, cand ti se face nu tie, ci altuia, trebuie denuntata, doborata, indreptata.[…]Nestirea, indobitocirea, trecerea oarba prin viata sau trecerea nepasatoare sunt de la diavol”. Dar la noi crestinismul e confundat cu prostia, cu “cucernicia tampa si lasa”. Crestinismul neajutorat si neputincios nesocoteste indemnul Domnului -”fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii”. Nicaieri Hristos nu ne-a cerut sa fim prosti, Hristos iubeste nevinovatia, nu imbecilitatea. Daca stam si inghitim tot rahatul care ni se baga pe gat, ba ne mai lingem si buzele dupa el, nu se cheama ca suntem prosti? Sfintele sutane care ne indeamna sa stam pasnici si linistiti si sa iertam pana nu mai putem ca de, rahatul inca nu ne-a acoperitul cu totul, ne-a ajuns doar pana la gat, numai crestini nu sunt, sunt profitori parsivi si cred ca le va sta bine cu funie in chip de salba.

Libertarianul Român
8 iulie 2013 • 8:38 PM
A primit popimea securista ordin pe unitate sa atace UE

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15147092-ips-pimen-zainea-fost-colaborator-securitatii-despre-exploatarea-gazelor-sist-mai-rau-comunism-faceti-crima-dumnezeu-salvat-urss-salva.htm

Marii ortodocsi de se vaita pe aici sa-si scoata capu din fund si sa vada ca oamenii astia n-au nici o legatura cu biserica.

Libertarianul Român
8 iulie 2013 • 8:39 PM
Acu am vazut ca tot Pimen e…am vazut numai Zainea. Oricum intrati pt declaratii complete.

dan tuculea-arad
8 iulie 2013 • 9:01 PM
E plina tara de PIMENI….eu cred k nu exista popa care sa nu fi colaborat cu cei de la putere,chiar daca numai cu primaru’,tot un JOC AL PUTERII se chiama….pentru neshte fondur acolo,un ajutor ,ceva…IN RELIGIA MEA(EVANGHELICA LUTHERANA)popa nu-ti ia un ban pentru botez,casatorie,inmormintare…ORTODOCSII,TRAG PIELEA DE PE TINE!!!!!Cine mai face asta in Romania???STATUL!!!!Oare statul a invatat de la biserica,sau…invers???Dar biserica a existat inainte statului sau…invers???
E KESTIA AIA KU OU’ SI GAINA KARE TE LASA…PERPLEX…TOTI O APA S-UN PAMANT….

MIRCEA ALPINO
9 iulie 2013 • 11:10 PM
Dar de unde iau preotii evanghelici bani, ca si ei sint oameni si trebuie sa traiasca? Dar cheltuielile cu administrarea biserici si altele? Le finanteaza Dumnezeu prin Trezoreria Cereasca? Te intreb ca tot sintem pe un site legat de economie?

Comicul
10 iulie 2013 • 10:55 AM
Alpino. La protestanti si neoprotestanti nu exista meseria pura de pastor sau preot. De regula,pastorii sau preotii sunt ei la randul lor fie angajati fie au firma si nu traiesc exclusiv din contributiile enoriasilor.

Comicul
10 iulie 2013 • 11:19 AM
La astia exista oricand sansa ca sa fie dat jos din postul de preot sau pastor si-atunci e bai mare si omul trebuie sa-si faca provizii.Nu-i ca la voi la ortodocsi unde totul se decide de la varf si preotul tot de la varf se poate schimba.

dan tuculea-arad
8 iulie 2013 • 9:03 PM
…mi-a disparut POSTAREA….or fi serviciile sau am kalkat pe bec????….

dan tuculea-arad
8 iulie 2013 • 9:04 PM
…a reveni,deci NU “E” SERVICIILE…

gore
8 iulie 2013 • 9:40 PM
Ponta inca mai spera .
http://www.evz.ro/detalii/stiri/discutiile-pentru-un-nou-acord-cu-fmi-incep-in-cateva-zile-1046537.html

ionut
8 iulie 2013 • 11:31 PM
pai daca a venit armeanu in locu lui vrijner sansele sunt mari ,stie cineva ceva sau sa anticipeze … o tarasc iara ei cumva ca pana acuma oare?

horia dragoiu
8 iulie 2013 • 11:41 PM
Un fost securist in fruntea bisericii dezonoreaza aceasta institutie. Oamenii de buna credinta din acest sistem ortodox sunt siliti sa suporte o jignire pe fata lor. Nu e corect ! Inlaturarea fostilor securisti cu functii preainalte si care blocheaza accesul altora mai indreptatiti spre acele functii, devine necesara. Inlaturarea lor o va face MAT pentru ca altcineva in mod sigur nu o va face. MAT va face aceasta curatenie nu pentru ca ar fi ortodox ci pentru ca trebuie facuta dreptate. In MAT sunt bineveniti toti ortodocsii, catolicii, baptisti, musulmani, ateii sau orice alta religie de pe planeta sau galaxie cu conditia ca toti sa fie tratati in mod egal din partea statului , independenti si fara discriminari sau favoruri.

pletosu88
9 iulie 2013 • 12:17 AM
@ Mihai Giurgea
Nu sunt de acord cu pedeapsa capitala pentru politruci, comunisti si toti hotii astia de 23 de ani incoace deoarece cred ca viata nu e o moneda de schimb: o iei in schimbul la ce au facut. Ai furat, ok dar de astazi incolo treci la munca, la sapat santuri,facut autostrazi, impaduriri,indiguiri, canale sau stiu eu ce. Se confisca averea, anul de puscarie tine 365-364 de zile(nu ca pana acum 5 luni la an) si daca nu iesi la munca mai ai o zi in plus de puscarie pentru fiecare zi lipsa, fara mancare, caldura sau stiu eu in ziua respectiva. Sa vedem cand mai iesi din puscarie daca nu aduci plus valoare societatii( Probabil niciodata)
Parerea mea e ca daca vrem sa recladim societatea o vom face doar prin puterea exemplului. Si ce exemplu mai bun e decat ala ca suferi pentru ce ai facut?
P.S daca anul asta s-ar produce schimbarea ar trebui sa faca 23 de ani de puscarie sa sufere si ei cat au suferit altii de cand ar fi trebuit sa intram in randul tarilor civilizate (asa ca o cifra simbol)

Casino 2011
9 iulie 2013 • 1:45 AM
Ma pletosule, eu stiu..ai dreptate ca viata nu este o moneda de schimb. Dar, câte odata parca ar merita sa treci peste anumite principii. Dupa tine ce crezi ca merita “gloaba” asta?

http://www.evz.ro/detalii/stiri/pe-urmele-celui-mai-bogat-bugetar-1046568.html

Gabi
9 iulie 2013 • 3:00 AM
Când te naşti băiat, ţi se spune de mic, “Fi tare şi nu te plânge niciodată, descurcă-te!”.
De obicei, după ce un băieţel cade, el este lăsat să se ridice singur. Dar, dacă îndrăzneşte să plângă, atunci i se taie din scurt, “Ce? te vaiţi ca o fată? Fi tare!” Asta pune un stres enorm pe baieti, si de la o varsta fragedă. Ei sunt învăţaţi de mici să nu-şi comunice suferinţa, să nu se plângă altora, dar să facă tot posibilul să iasă din impas.

Când te naşti fata, e cu totul o altă poveste! Fetelor li se spune de mici, “Eşti fată! trebuie SĂ ŢI SE DEA!”.

Băieţii cresc mari şi trebuie să se “dovedească” în societate ca sînt…”financiar-capabili”. Şi uite aşa majoritatea baietilor care dupa ce au crescut au ajuns sa lucreaze la stat ajung hoţi şi deturnează fonduri publice. Cu fetele e mai simplu, tot ce trebuie sa faca e sa-si faca rost de un fraier “puternic” care produce pentru ele.
Din pacate, nimeni nu se chiverniseşte să analizeze puţini inclusiv ce fel de femei au în jurul lor aceşti hoţi.
Ce, (mai precis cine), i-au determinat pe oamenii ăştia să bage mâna în borcanul cu miere. Nimeni nu se uită mai atent la ce fel de nevastă, fiica, nepoata au ăştia prin preajmă – şi pentru cine au făcut ce-au făcut.
Citeam pe-undeva că, “In Spatele Fiecărui Hot Sta O Femeie Aparent-Nemultmumita.” Ceea ce, ar trebui să dea de gândit mass-mediei care după părerea mea percepe lucrurile prea superficial, doar la nivelul “de suprafaţă”. S-ar putea, dacă cumva s-ar elimina cauza care-i împinge pe aceşti băieţaşi să fure, să reuşeşti să reduci numărul lor. Desigur, mulţi barbati idioţi fură şi vor fura în continuare fără a avea nicio motivaţie. Dar majoritatea lor fura cu un ţel anume. Cineva, în familia lor, este veşnic nemulţumită. Şi el trebuie să iasă “la vânătoare” ca să încerce a aduce acasă “ofranda” pentru a îndupleca şi a alina nemulţumirea persoanei iubite.

pletosu88
9 iulie 2013 • 8:36 AM
Casino am spus ce cred ca merita persoane de genul asta: puscarie 23 de ani la impaduriri nu asa sa stea in camera sa joace table si confiscarea averii pana la a 4 a spita

MIRCEA ALPINO
9 iulie 2013 • 6:58 PM
Gabi
Uita-te in jur! Toti barbatii muncim pentru cite o femeie… Asta mi-a spus-o un vinzator ambulant de loz in plic cu ani in urma. Asa ca depinde ce loz “feminin” tragi…

Gabi
10 iulie 2013 • 1:23 AM
@Mircea, Toti barbatii muncim pentru cite o femeie hahaha, tareeee!
Că adevărat grăişi, coane Mircea. Mda, sigur, daşi mai bine zis … majoritatea bărbaţilor, căci pe-aici, pe-acolo mai sunt si ecscepţii , mai trebuie luaţi în considerare că printre ei, unii masculi sunt burlaci, sau gay. Aşi fi curios să ştiu dacă cei care sunt în relaţii de tip gay sau lesby suferă la rândul lor de acelaşi tip de stress şi manipulare “emoţionalo-economica” din partea partenerului/partenerei de acelaşi sex (comparativ cu relaţiile clasice, bărbat+femeie). Ceva îmi spune că relaţiile, umm, “non-tradiţionale” n-ar suferi în aceaşi măsură precum cele clasice. Mă găndesc, ce-ar putea să-i reproşeze un gay partenerului său?… ceva de genu, “futu-te`n cur că n-ai adus toţi banii acasă”
hahaha 🙂 🙂 🙂

MIRCEA ALPINO
10 iulie 2013 • 6:55 PM
Gabi
Aici te contrazic. Noi le cerem pe femei de nevasta, iar ele ne aleg pentru necesitatile lor, in functie de performantele noastre.
Nu poti sa zici ca unul a furat un bou ca asa i-a zis lui femeia. El fura boul oricum, ca asa este gena lui sa fie hot. Femeia doar profita de “talentul” lui de a fura si se chiverniseste, platind cu citeva minute de sex haotic. Apoi se gindeste sa divorteze cind da de altul mai capabil sa-i satisfaca dorintele, lasindu-l pe primul plin de amaraciuni si datorii. Bineinteles ca isi ia partea de avere agonisita prin munca cinstita din noptile cind a avut chef sa presteze, impletind utilul cu placutul.

Uite, in Egiptul antic, se admitea ca exista hoti si sint iremediabili. Ei nu erau arestati pentru furaciunile lor. Erau obligati sa duca obiectul furat la un depozit al obiectelor furate, conform legii. Acolo statul le dadea o suma de bani ca sa traiasca si restituiau obiectele pagubasilor numai dupa ce acestia plateau o taxa pe prostie, compusa din banii dati hotului si o taxa de depozitare. In felul acesta egiptenii isi dadeau silinta sa-si pazeasca bine lucrurile, ca sa nu ajunga sa le plateasca din nou, iar Faraonul nu era nevoit sa plateasca niste politisti care sa trindaveasca pe banii poporului.
Acesta e un sistem pe care s-ar putea baza in viitor functionarea politiei, acum strict bugetara. Vrei ceva sa ti se rezolve, pentru ca ai fost prost si neatent? OK! Plateste o taxa de citiva lei si se rezolva. Taxele pot fi diferite in functie de problema pe care politistii o au de rezolvat.

I.
11 iulie 2013 • 9:00 AM
Fanatism religios combinat cu misoginism generat de frustrări sexuale. De vis! Poţi să îţi depui CV-ul la Sindicatul Dictatorilor, poate îţi găsesc un post de presidente într-o ţară bananieră. 😉

Gabi
11 iulie 2013 • 2:47 AM
@Mircea – foarte bine argumentat domnu` – e o analiză excelentă şi un punct de vedere demn de luat în considerare.

@Ion Stanca – interesant, sînt de acord, mulţumesc pentru contribuţia dvs. la discuţie.

Personal, cred că este chiar important de aflat şi ce-i detarmina pe hoţi să fure. Aceasta este o temă şi un subiect care, (se pare că), n-ar trebui să devină neglijat. Întrebarea care rămâne este; dacă masculii cei hoţi NU ar mai avea pentru cine să fure; oare ei ar mai fura cu atâta ardoare şi motivaţie?

OK – poate că, pentru mass-media, această întrebare înseamnă mai nimic. Însă, după 23 de ani de avut de-aface cu hoţi, ar (cam) trebui să trecem la…”faza” următoare – să analizăm un pic mai în profunzime lucrurile. Să vedem, mai precis, ce-i determina pe aceşti hoţi să fie… hoţi.
Consider că, dacă, eventual, vom reuşi să eliminăm motivaţia hoţilor – atunci, poate că vom reuşi să eliminăm şi impulsul (motivaţia) lor de a fura. Deşi, sincer, nu cred că mai avem la dispoziţie timpul necesar pentru astfel de analize şi procese de conştiinţă. Chestiile astea poate că le-am fi putut încerca imediat după ’89. Acum e ‘pe val MAT care, va rezolva problema odată pentru totdeauna.
Sper să trăim cu toţii şi peste vreo 5-10 ani, să mai putem comenta şi să ne amuzăm. Probabil că, atunci o să zicem, “oare, de ce n-am procedat aşa mai devreme?“.

C
11 iulie 2013 • 10:38 AM
Nu vad ce cauta filosofiile voastre legate de femei aici. IPS Pimen face, ce face, manat de o femeie? Mircea, hai! Fa lumina! 🙂 .

Uite o remarca interesanta GPI (global peace index) este mai mic in tarile atee.
In urma recensamantului Romania a avut populatie declarata crestin ortodoxa de cca 85%, dar are un GPI ce o situeaza pe locul 32/144.

https://en.wikipedia.org/wiki/Global_Peace_Index

I.
11 iulie 2013 • 11:21 AM
Toarşu economist Freud zicea că totul în viaţă e legat de lipsa de păsă, o resursă vitală pentru unii, pentru care trebuie să muncești. 🙂 Tata ar fi zis că e o conspiraţie masonico-iudeică. 😆 Eu zic că e doar foarte multă prostie şi lăcomie. Literatura universală a satirizat în repetate rânduri apucăturile clerului de diverse confesiuni. Dă-i prostului puterea de a conduce masele şi va înţelege doar că trebuie să-și umfle el maţul.

Mircea are dreptate la alte subiecte. Când vorbește însă de religie şi femei…e comic. 🙂

Comicul
11 iulie 2013 • 10:53 AM
Cristina. Cu ortodocsii e cam greu. Daca le dai informatii dinastea cu global peace index astia se dau martiri si te considera omul lui SATANA. 🙂

Gabi
11 iulie 2013 • 5:16 PM
Bună Cris! Să fi sigură că, până şi ăştia au avut, sau vor avea, nevoie de o femeie ca să se înmulţească – că doar n-au “coborât” aşa, de pe vreun munte 🙂
Poate că oficial, (în acte), ei n-au nevasta însa, fiecare casă de preot de provincie este de obicei “rulată” de catre Coana Preoteasa pe care localnicii o cunoasc şi o respectă. Iar în familia lor există, desigur, rude de sex feminin. Neapreotu nu strânge bani la puşculiţa doar aşa, ca să se ducă singurel la scuba-diving în insulele Canare: -) Sigur, printe ei or mai fi şi ecscepţii, însă n-aşi crede că ăştia fac…muncă voluntară dintr-o mare pasiune, şi doar pentru ei 🙂

Ion STANCA
9 iulie 2013 • 5:46 AM
@Gabi: “Din pacate, nimeni nu se chiverniseşte să analizeze puţin inclusiv ce fel de femei au în jurul lor aceşti hoţi. Ce, (mai precis cine), i-au determinat pe oamenii ăştia să bage mâna în borcanul cu miere.”

Francezii au si un proverb, care a deveni universal: “Cherchez la femme” 🙂
http://en.wikipedia.org/wiki/Cherchez_la_femme

“The implication is that a man behaves out of character or in an otherwise inexplicable manner because he is trying to cover up an affair with a woman, or trying to impress or gain favor with a woman.”

ionut
9 iulie 2013 • 2:04 PM
deja e tot mai rau in tara se simte peste tot…. sa vina odata razboiul si sa curga sange…. nu se mai poate asa…. pana la urma care a faza se mai dau pensii si salarii luna asta?

RomaniaTricolor
9 iulie 2013 • 3:07 PM
Premierea nulitatilor: http://www.mediafax.ro/social/bacalaureat-2013-campeanu-absolventii-care-nu-au-luat-bacalaureatul-pot-primi-indemnizatie-de-somaj-de-250-de-lei-11111246

Horia
9 iulie 2013 • 4:40 PM
un alt exemplu de fapte, nu vorbe, de la vecinii bulgari:

http://www.hotnews.ro/stiri-international-15154795-bulgaria-controversatul-mitropolit-varnei-kiril-fost-gasit-inecat-malul-marii-negre-cadavrul-sau-exista-urme-violenta-surse.htm

respectivul era tot un fost securist

S Tudor
9 iulie 2013 • 5:09 PM
Mitropolitul Kiril al Bulgariei s-a inecat in Marea Neagra. Ducea o viata imbelsugata si, aparent, s-a inecat in timp ce se relaxa facand scufundari langa resedinta lui de la malul marii. Da, si el era securist: http://www.realitatea.net/tragedie-mitropolitul-kiril-s-a-inecat-in-marea-neagra_1221816.html

Supermario
9 iulie 2013 • 10:44 PM
L-o batut Dumnezo!…

MIRCEA ALPINO
9 iulie 2013 • 11:05 PM
Supermario
Cred ca l-a inecat Dumnezeu, ca nu avea pe el urme de agresiune fizica!

I.
10 iulie 2013 • 7:31 AM
Dumnezeu pe post de contract killer? 😆 Cam sadic zeul ăsta în opinia fanilor săi, începând de la copilul african care moare de foame şi până la miliardari care crapă de cancer, prietenul imaginar kilăreşte tot ce prinde. 😆 Cel mai prolific criminal în serie din istorie, şi nu o spun eu, ci tocmai cei care sunt în limbă după el: “l-a bătut Dumnezeu…l-a pedepsit Dumnezeu…Dumnezeu a vrut să moară…” 😆 Hilar, hilar de-a dreptul. Așteptăm ziua când se apucă şi de violuri. 😆

MIRCEA ALPINO
10 iulie 2013 • 1:10 PM
I
Eu ti-am zis mereu ca tu esti dus cu pluta in materie de ortodoxie.
Dumnezeu poate face orice, oricind si vede de sus viata enoriasului sau. Daca el considera ca un om, pe cale sa moara trebuie sa-l salveze, intervine si o face. Daca prin moartea respectivului om vrea sa dea niste invataminte celor din jur, ii ia viata. Ce vrea sa faca Dumnezeu cu noi, este alegerea lui bazata pe modul in care noi ne-am trait viata. Probabil ca s-a saturat de securisti si prin moartea inaltei fete bisericesti a bulgarilor a dat un semnal celor care isi bat joc de cele scrise in Cartea Sfinta.
Apropo de cazul semnalat la bulgari. Cei cu musca pe caciula pot sa demisioneze rapid din structurile securitatii si sa inceapa la minastire o lunga penitenta. Asta daca mai vor sa traiasca pe lumea asta.
Draga I, Dumnezeu imparte dreptatea dupa bunul lui chef. Stiu ca nu-ti place, dar ce sa-ti fac?

ALINTM
9 iulie 2013 • 10:57 PM
Domnule GIURGEA , intaleg ca aveti ceva cu IPS PIMEN ,dar cu mitropolitul bulgariei ce ati avut ? :)) http://ro.stiri.yahoo.com/mitropolit-bulgar-%C3%AEnecat-%C3%AEn-marea-neagr%C4%83-155606195.html

Decca Yannis
10 iulie 2013 • 6:50 PM
Oups!Pe Pimen il ratara!…da’de fapt ala nu face scuba diving…

I.
10 iulie 2013 • 7:53 AM
Sindicatul preotilor! 😆 http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/cedo-statul-roman-nu-a-incalcat-libertatea-de-asociere-atunci-cand-a-respins-sindicatul-preotilor-307121.html

I.
10 iulie 2013 • 7:55 AM
“sindicatul are obiective total incompatibile cu slujirea sacramentală şi pastorală a preoţilor, şi anume organizarea de mitinguri, demonstraţii şi greve, menţiune care contravine statutului recunoscut cultelor de către statul român de factori ai păcii sociale privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor”

elahim
10 iulie 2013 • 10:31 AM
Pentru Mircea Alpino;Stimate domn se vade ca nu ai cunostinte si ce ai primit in cap in clasele primare de la mamuca si tatucu e sfant.Isus hristos a fost un simplu om,religia e afacerea perfecta atat timp cat ai enoriasi adica {prostime}.Facem o intelegere ;Vii cu isus hristos de mana sa vad si eu.Habar nu ai cei cu tine dar te bagi ca musca in ciorba.Preotii o adunatura de lepre ce fug de munca.Cine e credincios si are icoane pe pereti de fapt e un handicapat .Increderea si perseverenta trebuie sa fie crezul tau.Restul e doar fum.

Comicul
10 iulie 2013 • 12:25 PM
Adevar graiesti elahimule. Numai ca uiti ca astia sunt multi iar oamenii cu ratiune sunt putini.

Comicul
10 iulie 2013 • 12:29 PM
Stai linistit elahimule. E drept ca religiosii astia sunt inca o majoritate si ne cam pun probleme cu iertarile lor dar asta se intampla doar la astia peste 45 ani ca aia sub nu dau doi bani pe icoane sau cruci.

MIRCEA ALPINO
10 iulie 2013 • 1:35 PM
Elahim
Tu cine mai esti, taticu?
Daca ai atitea cunostinte, de ce stai de vorba cu un handicapat ca mine? Te deranjeaza ca scriu despre adevarurile din BOR si vrei sa ne arati cugetarile tale? Tu vrei sa-mi demonstrezi mie ca Iisus era doar un simplu om sau te-au trimis cei de la BOR cu o misiune speciala?
Eu zic ca sint suficiente duelurile mele cu Comicu pentru care domnul Giurgea ne-a mai tras cite o chelfaneala trimitindu-ne la spam si nu are rost sa umplem blogul cu religie. Citeste si comenteaza pentru tine, daca tot te bagi ca musca-n ciorba. De libertatea individului ai auzit sau trebuie sa fim toti la fel ca tine, sa gindim ca tine si sa ne credem buni oameni de afaceri doar cind il aducem de mina pe Hristos? Apropo de… Tu tot asa ai facut primii tai bani?

Comicul
10 iulie 2013 • 12:27 PM
test

.ro
12 iulie 2013 • 1:40 PM
Sa-l spanzurati tata, dar de outze:)). Va aduceti aminte cat a luptat escrocu’ asta cu barba ca sa-l aduca chipurile in vizita pe ex-regele lu’ peste in tara (prin anii ’90) ?

Ce spune elahim e perfect adevarat. Ma intreb insa, daca el face altfel decat majoritatea, adica turma lui Jesus.