Afla in ce tip de probleme juridice poti apela la consultanta juridica online

Dat fiind contextul in care ne aflam in ceea ce priveste masurile luate pentru prevenirea raspandirii pandemiei, din ce in ce mai multe activitati si-au extins activitatea in mediul online. Este mult mai simplu si rapid, acest lucru fiind valabil si in cazul serviciilor de avocatura. Poti apela la un avocat online privind o multitudine de probleme, a caror rezolvare se poate face, fara ca macar sa te fi intalnit o data fata in fata cu avocatul.

In acest sens, o sa vedem care sunt domeniile de expertiza din care pot face parte problemele sau nelamuririle care pot sa fie solutionate prin simpla interactiune in mediul online cu un avocat.

Avocat online drept comercial

Vrei sa iti infiintezi o firma insa nu ai timpul necesar sa te ocupi de toate actele? Poti apela la un avocat online care sa se ocupe de tot in locul tau, in schimbul unui onorariu care iti este comunicat de la inceput. De asemenea, daca ai nelamuriri cu privire la anumite avize obligatorii pe care trebuie sa le obtii pentru a-ti derula activitatea afacerii personala, o sedinta online prin Skype sau Zoom iti poate oferi raspunsurile pe care le astepti.

In domeniul drept comercial mai sunt incluse chestiuni ce tin de consultanta GDPR, modificare statut juridic, obtinere de licente si acte, conflicte de proprietate intelectuala, reprezentare in fata Registrului Comertului.

Avocat online dreptul familiei

Printre cele mai comune probleme care pot primi rezolvare sau indrumare prin consultanta juridica online sunt cele din dreptul familiei. In cazul in care nu stii ce cale sa urmezi pentru divort, fie amiabil, fie in fata instantei, poti analiza situatia cu un avocat specialist in acest domeniu, pentru luarea celei mai bune decizii pentru tine.

Poti primi lamuriri legate de partajul bunurilor comune, custodia copilului, stabilire pensie de intretinere, exercitare autoritate parinteasca, procedura de adoptie.

Avocat online dreptul muncii

In ceea ce priveste domeniul muncii, poti apela la un avocat online atunci cand nu sti ce este de facut in momentul in care esti implicat pe nedrept intr-un conflict la locul de munca sau sa ai siguranta ca interesele tale sunt aparate in momentul in care inchei un contract individual de munca. Consultanta juridica online se adreseaza angajatilor, dar si angajatorilor in chestiuni ce tin de protectia muncii, incheierea de contracte de munca, reprezentare juridica.

Avocat online drept medical

Daca ai fost implicat intr-un caz de malpraxis, atunci apeleaza la o sedinta de consultanta online pentru a discuta cu un avocat dreptul medical tot ce ai nevoie sa stii si ce actiuni ai nevoie sa pui in aplicare pentru rezultate favorabile. Totodata acelasi lucru este valabil si in cazul medicilor care sunt acuzati pe nedrept de malpraxis si au nevoie de indrumarea juridica a unui avocat. Se pot discuta in online aspecte ce tin de raspundere penala si raspundere disciplinara in caz de maplraxis, contestare de decizii ale Comisiei de Malpraxis si alte redactari necesare.

Avocat online drept civil

Orice tip de nelamurire privind apararea dreptului de proprietate privata, carte funciara sau revendicare imobiliara isi poate gasi rezolvare prin consultanta juridica online. De asemenea un avocat online drept civil te poate ajuta sa revendici o mostenire, sa realizezi un testament sau iti poate oferi informatii cu privire la cotele succesorale si la drepturile pe care le ai ca mostenitor.

Serviciul de consultanta juridica online este accesibil si la indemana pentru oricine are nevoie de un sfat urgent sau de rezolvarea unor probleme ce nu tin de reprezentarea fizica din partea avocatului.