ACCIDENT DE TREN. 13 MORTI si 3 raniti, dupa ce un microbuz a fost lovit de tren la Scanteia

Accident teribil in zona comunei Scanteia, vineri, in judetul Iasi. Un microbuz cu persoane a fost izbit in plin de un tren privat. Treisprezece persoane au murit, iar alte trei au fost ranite. Soferul microbuzului a scapat cu viata. Din primele cercetari, vina este a lui, pentru ca nu a respectat semnalele luminoase si acustice de la trecerea la nivel de cale ferata. 

Accidentul a avut loc vineri, in jurul orei 14. Un microbuz care transporta muncitori spre comuna Scanteia nu a respectat semnalele luminoase si acustice la o trecere de cale ferata. Masina a fost lovita in plin de un tren privat, acceleratul Iasi – Brasov. In microbuz se aflau 16 persoane.

10 au murit pe locinca 3 persoane au decedat citeva zeci de minute mai tirziu. 

Catre locul accidentului au plecat masinile de la SMURD, printre care cele de echipaj medical si masina pentru transportul unor victime multiple, Pompieri, descarcerare si ambulante. 

Bilant tragic: 13 morti, 3 ranitiLa ora 17.20, bilantul tragic al accidentului de la Iasi a ajuns la 13 morti (printre care si un copil de 7 ani)si 3 raniti.

Medicii au gasit la fata locului cinci persoane in viata, iar pe una dintre ele au resuscitat-o timp de o ora. Din pacate, aceasta nu a supravietui. “Am gasit 10 persoane decedate, am incercat resuscitarea unei persoane ranite, care din pacate a decedat. Alte patru persoane au fost transportate catre Spitalul “Sf. Spiridon”, Spitalul de Neurochirurgie si catre Clinica de Ortopedie. Doua dintre ele sint in stare grava, au avut nevoie de intubatie si ventilatie mecania, iar celelalte doua sint politraumatizate, dar in stare de constienta”, a declarat dr. Diana Cimpoesu, sef SMURD Iasi. Aceasta a precizat ca nu a mai vazut un astfel de accident catastrofal. “Nu ne-am mai confruntat niciodata, de la infiintarea SMURD in Iasi, cu situatia in care sa declaram decesul la atit de multe persoane in acelasi timp”, a spus dr. Cimpoesu.

Aceasta a adaugat ca a fost nevoie de interventia fortelor de ordine pentru a izola locul accidentului,asa cum prevad procedurile, din cauza numarului mare de persoane venite la fata tragediei.

Trenul avea 80 km/h. Scene de cosmar la locul accidentului

Trenul accelerat Brasov – Iasi apartine firmei Regiotrans. Potrivit lui Florin Hadarean, directorul Regiotrans, vehiculul a ramas lipit de botul automotorului, care l-a impins circa 200 de metri. O parte dintre pasagerii microbuzului au fost prinsi intre fiarele masinii, altii au fost aruncati de-a lungul caii ferate. In tren se aflau 15 persoane, care nu au fost ranite si nu au avut nevoie de asistenta medicala.

La locul accidentului a venit tot satul

Zeci de sateni din comuna Scanteia s-au strins la fata locului. Cele douasprezece persoane decedate au fost identificate si “aliniate” pe jos. 

Soferul a scapat cu viata si a ajuns la spital

In microbuz se aflau 16 pasageri. 10 au murit in accident pe loc sau imediat dupa impact, alte trei persoane au murit mai tirziu, iar 3 persoane, printre care si soferul, au fost ranite. “Conducatorul microbuzului, care mergea dinspre Scanteia spre Iasi, nu a respectat semnalele luminoase si acustice si a fost surprins de tren. Conducatorul auto a fost transportat la Spital de ambulanta, iar cei de la descarcerare incearca sa le scoata pe persoanele decedate din microbuz”, a declarat comisarul Ioan Manole, de la Politia Rutiera Iasi, aflat la fata locului.

Soferul a ajuns la Spitalul de Urgente in stare grava, fiind trimis imediat in sala de operatie.

Cele mai multe persoane sint din comuna Scanteia, microbuzul fiind unul care facea legatura doar intre Iasi si comuna Scanteia. “Acum ma deplasez spre locul accidentului. Erau aproximativ 13 persoane in maxi-taxi, in microbuzul care transporta persoane din judet in comuna Scinteia. Stiu ca sint muncitori”, a declarat Fanica Sacalean, primarul comunei Scanteia.