Top 5 seriale de succes in care femeile sunt la putere

Serialele americane capteaza atentia la nivel international, asta deoarece producatorii stiu cum sa le promoveze. Intr-o lume despre care se spune ca este condusa de barbati, in fiecare serial pe care urmeaza sa ti-l prezentam, femeile reusesc sa iasa in evidenta si sa detina puterea.

Daca „Totul despre Sex”, „Gossip Girl” si „Girls” ne arata generatii diferite de femei care incearca sa isi gaseaca locul in New York, in cele ce urmeaza o sa iti prezentam alte tipologii de femei americane. Femeile de mai jos au cateva lucruri in comun, cu toate ca subiectul serialului difera: ele incearca sa fie fericite, echilibrand viata personala, cu cea profesionala.

Aceste proiecte pentru micul ecran sunt o evadare de cel putin 40 de minune din viata de zi cu zi, iar pentru unele specimene ale sexului frumos, Alicia,  Annie, Olivia, MacKenzie si Joan au devenit prietenele cu care isi pot compara viata sau prin intermediul carora isi traiesc un vis ascuns: fie slujba de vis, fie idila fantezista.

„The Good Wife”

Serialul o are in rolul principal pe Julianna Margulies, respectiv pe Alicia Florrick. El a fost lansat in 2009 si a ajuns la sezonul cu numarul cinci. La inceput ne este prezentata o femeie a carei lume s-a naruit, atunci cand sotul sau, un om important in peisajul politic, a fost prins cu activitati ilicite – de la prostituate, la coruptie.

Aceasta trebuie sa se mute din casa de lux de la periferia orasului si sa isi reia job-ul, cel de avocat, pe care l-a parasit pentru a avea grija de familie. In scurt timp, Alicia isi reface cariera, iar cel mai recent sezon ne-o prezinta intr-o ipostaza puternica, stie cine este, ce vrea si face tot ceea ce pofteste, fara sa ii deruteze pe copii.

Alte personaje puternice in serial: Diane Lockhart – sefa personajului, jucata de actrita Christine Baranski, si Kalinda Sharma – colega la biroul de avocatura, jucata de Archie Panjabi.

„Covert Affairs”

Serialul a fost lansat in 2010 si cu toate ca a fost amenintat cu oprirea filmarilor, acesta va continua cel putin in 2013. „Covert Affairs” a ajuns la sezonul cu numarul patru si prezinta viata unui agent secret, Annie Walker, interpretata de actrita pe care probabil o stii din pelicula „Coyote Ugly”, Piper Perabo.

Annie duce o viata dubla la inceputul serialului, ascunzandu-se de sora sa, pentru ca astfel o protejeaza. Insa, accentul in serial incepe sa se puna pe relatiile sale, majoritatea cu barbati “rai”, care nu se sfarsesc bine.

Alte personaje puternice in serial:  Joan Campbell, jucata de Kari Matchett, care este sefa personajului.

„Newsroom”

„Newsroom” este un serial care se afla la inceput de drum, a fost lansat anul trecut, si are pana in prezent doua sezoane. Acest show a atras atentia chiar de la primul episod, cand toata lumea il recomanda pe internet celor care vor sa stie cum se lucreaza in spatele unei emisiuni TV.

Desi personajul principal este de sex masculin, partea feminina, MacKenzie McHale, jucata de Emily Mortimer, se poate spune ca este sufletul si geniul echipei. Partea interesanta este relatia dintre aceasta si actorul principal: au avut o relatie, insa totul s-a destramat.

„Mad Men”

Barbatii din centrul orasului New York revin cu un nou sezon in aceasta vara. Lansat in 2007, serialul ajunge acum la cel de-al saselea sezon. Desi este clar ca serialul este unul in care barbatii detin puterea, este exemplul perfect pentru ideea „femeile din spatele barbatului”.

In acea perioada, anii ’50-’60, femeile erau de doua feluri, cele care veneau din familii instarite, se casatoreau si se dedicau familiei, si cele care de nevoie trebuiau sa munceasca, insa isi doreau sa se casatoreasca pentru a sta acasa. Pe langa aceste doua tipologii exista si exceptii, iar ele sunt frumoasa Joan Harris, interpretata de Christina Hendricks, dar mai ales Peggy Olson, jucata de Elisabeth Moss, care se lupta pentru aceleasi job-uri ca barbatii.

Scandal

Acest serial este relativ la inceput, a fost lansat anul trecut, insa cele doua sezoane au captat atentia publicului. Relatiile de la Casa Alba sunt un subiect cu care nu ai cum sa dai gres. In acest caz, este vorba despre una dintre organizatoarele campanie politice ale unui om politic, Olivia Pope, jucata de Kerry Washington, care are o idila cu acel om politic care devine presedinte.

Olivia a plecat de la Casa Alba, si-a facut o companie care se ocupa de „damage control” in cazul scandalurilor mediatizate, insa de-a lungul episoadelor ne prezinta istoria idilei cu presedintele Americii. Olivia este un adevarat „workaholic”, ea nu are viata personala, iar istoria relatiei trecute inca o bantuie.