Tipologii masculine

De cele mai multe ori, noi, oamenii (cu toata originalitatea de care ne straduim sa dam dovada) putem fi cu foarte mare usurinta afiliati unei anumite categorii de trasaturi tipice. Fara sa fie neaparat de bine sau de rau – este aproape acelasi mecanism ca la zodii, doar ca uneori ceva mai haios.

De la copii, soacre, bunici, mai toti putem fi numiti la un moment dat: lenesul, incornoratul, baba absoluta. Iar dintre toti, barbatii sunt o sursa inepuizabila pentru clasificari. Sigur, cu detalii care ii fac totusi unici.

Si pentru ca nu vreau sa transform acest articol inntr-un mini ghid care sa te invete sa te feresti de cele 10 personalitati masculine care iti vor face rau, am sa-ti prezint cateva tipologii doar pentru a te amuza, pentru a-i regasi pe fostii sau actuali parteneri sau poate pentru a va regasi chiar pe voi insiva.

Pe principiul: daca te amuzi de defecte, daca nu iei foarte in serios toate calitatile tale supranaturale, abia atunci ceilalti te vor lua cu adevarat in serios. Sau, daca ar fi sa-l “plagiem” pe unul dintre cei mai mari comici de caracter: “Lumea asta se aseamana cu un vast balci”, Ion Luca Caragiale.

Asadar, urmeaza pe scena:

1. Domnul “Este vorba doar despre mine”

Acesta este narcisistul clasic sau egoistul modern. Increderea lui este mandrie exagerata, prietenul cel mai bun oglinda din baie, iar gandurile lui il vorbesc doar de bine. Il vei recunoaste imediat dupa primele intalniri pentru ca nu vrea si nici nu poate sa isi ascunda afinitatea pentru propria persoana.

Este fierbinte! Dar nu asa de fierbinte precum crede el…

2. Boemul sau artistul absolut

Un domn… Cu informatii, cultura, spirit artistic; are un talent pe care putini il egaleaza: poate scrie, poate canta la pian, poate picteaza. Oricare ar fi meseria lui, mai mult ca sigur il face sa para profund, sensibil, din alta lume – o lume de care poti fi imediat dependenta.O sa-ti prezinte in fiecare seara o scurta teorie filozofica si apoi iti va spune “te iubesc” cum nimeni altcineva nu mai stie sa o faca.

Si totusi el e cel care de abia reuseste sa-si plateasca facturile, caruia nu-i prea place sa munceasca, care uita sa se mai trezeasca din petreceri. Boemului ii e greu si lene. Pentru ca sufletul lui de artist e cel mai important!

3. Metrosexualul

E la zi cu toate emisiunile mondene, te va surprinde cu replici din “Totul despre Sex” si va observa imediat daca geanta ta se potriveste sau nu cu rujul tau. Metrosexualul va fi mereu acolo pentru tine atunci cand vei avea nevoie de un loc bun unde sa-ti faci o manichiura buna.

4. Seful tau

Tipul acesta nu e seful TAU, dar este seful. Cel din cauza caruia tremura angajatii de cate ori e incruntat.

Este asertiv si nu ii e teama sa obtina ceea ce isi doreste. Insa, oricat de sexy poate fi atitudinea lui, te va trata inevitabil mai mult ca pe un angajat decat ca pe o partenera.

5. Casanova

Un romantic incurabil – a fost logodit de … cu siguranta nu ai degete la maini ca sa poti numara de cate ori a cerut un “Casanova” pe cineva de sotie, mereu convins ca urmatoarea va fi aleasa.

Te va cuceri din vorbe, cu laude si complimente, dar indata ce ii vei arata ca esti om (cu defecte, bineinteles) se va muta la urmatoarea „The One”.

6. Profesorul

Barbatii care se incadreaza in aceasta categorie sunt niste genii (sau cel putin asa cred ei) si iti vor demonstra asta in multele ore in care iti vor spune tot ce stiu despre fizica cuantica, de exemplu.

Desi sunt foarte interesanti si ai vrea sa-i tii aproape, tu nu vei avea niciodata dreptate pentru ca, cum spuneam, ei stiu tot.

7. Unchiul

Stie totul despre tine, de la ce te face sa razi cu gura pana la urechi la ce tip de miere preferi in ceai. Nu trebuie sa explici ce faci, de ce faci – el va stii deja. Va intui fericirea ta, cu intelepciunea omului matur care te va iubi dezinteresat.Il vei recunoaste dupa tipul de muzica ce se aude in fundal atunci cand va intalniti si probabil exista doar in filmele din anii ‘30.

8. Prietenul cel mai bun

Relatia voastra dureaza de atatia ani, incat ati ajuns sa va intelegeti din priviri. El te cunoaste exact asa cum esti si te iubeste inca. El e „acasa” la tine.

9. Vocea sexy

L-ai intalnit din intamplare, in parc poate, dar vocea lui te lasa fara rasuflare. Ai vrea sa te casatoresti cu el doar pentru vocea lui. El nu ar vrea…