Semne ca este timpul sa renunti la relatia ta

Totul in viata este sa gasesti echilibrul. Ne straduim intotdeauna sa facem alegerea corecta, dar alegerile nu sunt intotdeauna usoare, mai ales atunci cand vine vorba de cei pe care ii iubim. In relatii, investim o multime de emotii, timp si energie, iar cu cat investim mai mult, cu atat este mai greu sa dam drumul. Uneori nu plecam pentru ca ne temem de necunoscut, alteori nu lasam sa iesim din frica de a fi singuri. Motivele sunt multe, dar rezultatul final este acelasi, traim o viata nefericita.

In timp ce minciuna, inselaciunea si lipsa de respect sunt printre cele mai frecvente si grave motive pentru despartiri, abia recunoastem ca acestia sunt indicatori ai multor probleme de baza. De multe ori, ne indreptam spre multe lucruri care pot parea alarmante. Speram ca lucrurile se vor schimba, dar pe masura ce relatia se deterioreaza, daunele devin mai severe si relatia nu mai poate fi salvata.

Sa stii cand sa te dai drumul te va salva de multa durere si te va ajuta sa mergi mai departe cu o stare mentala mai buna. Daca experimentati unul sau mai multe dintre aceste semne, poate trebuie sa faceti pace cu faptul ca este timpul sa renuntati la relatia pe care o aveti.

Nu esti tu insuti

Daca trebuie sa te prefaci constant de teama sa fii judecat sau inteles gresit de partenerul cunoscut pe 123matrimoniale, atunci nu esti la locul potrivit. Un partener este ultima persoana pe care vrei sa o pacalesti. Intr-o relatie armonioasa, partenerii trebuie sa fie sinceri si autentici. Nu ar trebui sub nici o forma sa existe minciuni si tradari de absolut nici un fel.

Nu esti cu adevarat fericit

Vorbim despre fericire aici, nu doar sa ne intelegem sau sa facem fata unei relatii. Ei bine, evident, fiecare relatie are ascensiunile si coborasurile sale, dar nu in nici un fel ar trebui sa fie monotona si lipsita de viata. Daca simti ca a trecut ceva timp de cand te-ai simtit fericit in relatia de cuplu, atunci poate ca este timpul sa reanalizezi situatia ta si sa te intrebi daca te afli in relatia potrivita.

 Vrei lucruri diferite

Atunci cand partenerii nu sunt pe aceeasi pagina si obiectivele lor difera foarte mult, le va fi greu sa se intalneasca la jumatatea drumului. Amandoi vor fi blocati intr-o relatie in care, in loc sa-si faca viata impreuna, fiecare va merge pe cont propriu si, in consecinta, se vor destrama treptat.

Sunteti criticat constant si nu sunteti apreciat

Indiferent daca este aspectul tau, comportamentul tau, sau ideile si credintele tale, daca partenerul tau te critica constant in public sau in privat, inseamna ca nu este in masura sa vada binele din tine. Si daca nu vede binele din tine, atunci ce rost mai are sa fiti impreuna.

Pasiunea si vremurile bune au disparut

Cand pasiunea a disparut din relatia de matrimoniale, plictiseala acapareaza relatia. Acesta este un motiv pentru care multi oameni insela si incearca sa umple golul emotional cu altcineva. Pentru a nu ajunge in acest punct, faceti lucruri noi mereu.

Te simti singur de cele mai multe ori

O relatie sanatoasa este una in care partenerii isi impartasesc cu placere viata impreuna, prin bucurii si tristeti. Daca simtiti ca parcurgeti totul singur in timp ce va aflati intr-o relatie, acesta este un semn inconfundabil ca relatia deja nu mai functioneaza asa cum ar trebui si cel mai probabil nici nu va mai functiona.

Incerci prea mult si faci prea multe compromisuri

Relatiile ar trebui sa fie construite pe egalitate. Daca faceti toata munca grea pentru a mentine relatia, este posibil sa va simtiti frustrati.