Reseller hosting: un nou business profitabil pe Internet

Era digitală în care trăim aduce în fiecare zi oportunități noi de afaceri. Și cum din ce în ce mai multe companii doresc să fie prezente online, pe lângă construirea efectivă a site-urilor și a strategiilor de marketing digital, acestea au nevoie de web hosting performant și soluții tehnice cu adevărat funcționale.

Fără aceste servicii, un site nu poate exista pe Internet. Serverul pe care va fi găzduit site-ul web capătă astfel o importanță vitală. De el va depinde cât de repede se încarcă paginile, cât de securizat este site-ul și cât de de bine va fi privit chiar de Google pentru a-l indexa cât mai mult pe poziții superioare în paginile sale de căutare.

Este clar că există cerere în acest domeniu al achiziției de web hosting și poți să începi și tu un astfel de business.

Partea bună este aceea că nu este nevoie să investești în echipamente, infrastructură și suport specializat tehnic pentru a vinde astfel de servicii.

Poți deveni un reseller hosting cumpărând de la companii mari care cu asta se ocupă diverse pachete de găzduire web pe care mai apoi poți să le vinzi propriilor tăi clienți.

Să fii reseller de găzduire web are de asemenea câteva avantaje majore, cel mai notabil fiind faptul că infrastructura de găzduire va rămane în administrarea companiei de la care cumperi, în timp ce tu te poți concentra asupra dezvoltării afacerii tale. De asemnea, compania mamă îți va oferi asistenţă ori de câte ori vei avea nevoie, fără să fii nevoit să angajezi personal specializat în cadrul companiei tale.

Află mai multe despre cum poți deveni reseller hosting, beneficiile și cum funcționează întregul flux, aici: https://www.hostx.ro/gazduire-site/hosting-reseller-gazduire-SSD-linux.html

Iată ce înseamnă pe scurt să fii reseller hosting:

  • Cumperi abonamente de web hosting de la companii mamă care cu asta se ocupă și le vei putea vinde la rândul tău altor clienți pe care îi vei ajuta cu găzduirea web a site-urilor lor. Fie că doar acesta va fi specificul propriei tale afaceri, fie că deja oferi diverse servicii pe Internet clienților tăi și vrei să îți extinzi portofoliul, să devii reseller hosting este o mișcare profitabilă de business.
  • Alegi pachete de găzduire reseller  prin care vei avea acces la un anumit nivel de resurse – storage SSD, număr de conturi cPanel, etc. – pe care le vei putea distribui clienţilor tăi prin crearea de pachete în WHM.
  • WHM sau Web Host Manager este interfaţa web prin care îți poți administra proprii clienți. WHM permite crearea de pachete, conturi cPanel, modificarea limitelor de resurse pentru fiecare cont cPanel în parte, modificarea parolelor sau restricţionarea conturilor cPanel. Aceasta interfață este extrem de intuitivă și ușor de folosit, nefiind necesar să ai cunoștinte tehnice avansate. În plus, de cele mai multe ori, compania mamă de la care cumperi pachetele de web hosting te va ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie și îți va asigura suport tehnic 24/7.
  • Nu ai o limită în ceea ce privește numărul de websituri pe care le poți găzdui în cadrul abonamentului tău de reseller. Fiecare plan de reseller găzduire are o limită în ceea ce priveşte numărul de conturi cPanel pe care le poți crea, însă în cadrul acestora poți adăuga oricâte domenii dorești.
  • Dacă vei considera că resursele nu mai sunt potrivite și ai nevoie de mai multe, poți face update oricând la pachetele cumpărate, fără să influențeze conturile și clienții pe care îi ai deja.