Reguli de aur pentru maximizarea timpului de somn

În această lume modernă în care ziua noastră este plină de programe agitate de lucru și de întâlniri personale, a dormi suficient și odihnitor pare acum un privilegiu.

Ne trezim dormind doar 3-6 ore înainte de a ne ridica și pe cale să facem comisioanele noastre zilnice. De aceea, pe cât posibil, încercăm să compensăm lipsa de somn luând somnuri scurte pe tot parcursul zilei ori de câte ori avem timp liber.

A face un pui de somn ne poate ajuta să reducem somnolența pe care o simțim și, de asemenea, ne poate revitaliza energia pentru a trece peste zi și pentru a ne crește productivitatea.

Cu toate acestea, majoritatea dintre noi se luptă să găsească momentul potrivit pentru a trage un pui de somn. A avea un pui de somn mai scurt duce la probleme de somn sau de somn mai târziu.

În timp ce trageti un pui de somn lung, vă duceți la un somn profund și vă veți simți lent și obosit în loc să fiți energizat.

Cum îți poți maximiza timpul de somn?

Iată care sunt regulile de aur pe care le puteți aplica pentru a profita la maximum de somn, potrivit experților.

Durata ideală de a face un pui de somn în conformitate cu Philip Gehrman, de la Universitatea din Pennsylvania este între 15-30 de minute, deoarece vă poate ajuta să vă sporiți vigilența și energia.

Între timp, Sara Mednick,de  la Universitatea din California, a susținut că puteți face pui de somn pentru o perioadă mai lungă (până la 90 de minute) dacă sunteți blocat mental. Ea a spus că o hibernare mai lungă vă poate ajuta să vă decomprimați blocajul mental.

În acest timp, corpul și mintea dvs. intră în cele mai ușoare până în cele mai profunde etape ale ciclului de somn fără a intra într-un somn complet și profund. Așadar, până te trezești, te vei simți reîmprospătat, energizat, iar creativitatea ta este la apogeu.

Experții vă recomandă să setați o alarmă, astfel încât să nu vă deranjați în timpul somnului. Și când sună alarma, nu uitați să nu apăsați butonul de amânare și să vă ridicați imediat din pat.

De asemenea, este recomandat să luați o decizie în primele 20 de minute după ce v-ați trezit. Acest lucru vă va ajuta corpul și mintea să se îmbogățească și să treacă de neclaritatea post-pui de somn.

Majoritatea oamenilor presupun că lovirea unui sac de box la sală înainte de a trage pui de somn îi va ajuta să doarma mai ușor. La urma urmei, corpul tău este epuizat, așa că ar trebui să poți dormi imediat, nu? Acolo te inseli,exercițiile fizice îți vor stimula creierul, făcând somnul mai dificil pentru tine.

Dacă este posibil, încercați să omiteți antrenamentul înainte de a trage un pui de somn. Dacă nu se potrivește programului dvs. și chiar nu doriți să vă omiteți antrenamentul, atunci faceți exerciții cu cel puțin 2 ore înainte somn. Intervalul de timp va ajuta la normalizarea ritmului cardiac ridicat și la scăderea temperaturii corpului la nivelurile normale.

Stabiliti-va un program de somn consitent

Se recomandă, de asemenea, să faceti un pui de somn în aceeași oră în fiecare zi și să respectați programul timp de cel puțin 1-2 săptămâni. Acest exerctitiu este pentru a vă antrena corpul să facă un pui de somn și să învețe când să se oprească. În momentul în care corpul tău se obișnuiește cu programul, îți va fi mai ușor să dormi.

În timp ce majoritatea oamenilor au tendința de a trage un pui de somn la un moment dat după prânz, poti sa faci acest lucru atunci cand simti simptomele de oboseală, cum ar fi căscatul, capul și ochii care amenință să cadă și să se închidă sau dacă te simți in ceață.

Pentru a induce pui de somn, trebuie să-ți stimulezi și mediul extern. Puteți face acest lucru doar dacă dormiti  intr-un loc confortabil.

De aceea, vă recomandăm să dormiti  pe o canapea în care corpul dvs. să se poată culca corect.

Adăugați perne dacă trebuie.