Oscarurile isi relaxeaza interdictia de zoom la ceremonia din acest an

Oscarurile fac tot ce le sta in putinta pentru a evita o ceremonie de Zoom. Marti, intr-o intalnire Zoom cu nominalizatii din acest an, producatorii de la Oscar, Stacey Sher , Jesse Collins si Steven Soderbergh, au anuntat ca sunt infiintate ,,hub-uri” la Londra si Paris pentru ca ceremonia sa fie mai accesibila pentru ca participantii sa poata participa personal. Potrivit The Hollywood Reporter , locurile specifice hub-ului nu au fost inca impartasite, deoarece ,,inca nu am incheiat acordul”, a spus Sher.

Producatorii incurajeaza inca pe oricine poate calatori in siguranta si legal la Los Angeles pentru ceremonie sa faca acest lucru. Cu consultantul lor COVID-19 Dr. Erin Bromagede la UMass Dartmouth on the Zoom, producatorii au impartasit diferitele moduri in care candidatii pot participa la ceremonie la Union Station, in timp ce le pot usura povara de carantina. Pentru a participa la ceremonia de la Los Angeles, candidatii trebuie sa respecte politicile de carantina din judetul Los Angeles – dar durata carantinei poate fi scurtata daca participantii calatoresc prin afaceri sau clasa I, au fost vaccinati sau functioneaza deja intr-o bula de productie. Orice participant suplimentar la carantina supus in LA va fi acoperit de ,,parteneri la spectacolul ca avem relatii cu – companii aeriene si hoteluri”, a spus Soderbergh. “Am construit o instalatie de testare de ultima generatie doar pentru premiile Oscar”, a remarcat Bromage.

Soderbergh a confirmat ca planul nominalizat si prezentatorul rotativ la Union Station este in vigoare. Participantii in persoana vor fi rotiti pe tot parcursul serii pentru a nu aglomera drumul principal, cu oaspetii care se deplaseaza intre ceremonia principala de la Union Station si doua curti adiacente unde va transpira si spectacolul pre si post. “Am transformat-o intr-un fel de cocktail, in esenta”, a spus Soderbergh, promitand ca cele doua curti adiacente ,,vor fi distractive”.

Ceremonia evita un covor rosu traditional, desi vor fi ,,lucruri rosii pe pamant in timp ce veti trece pe langa Gara [Uniunii]”, a spus Soderbergh. Dupa ce un candidat (optimist) a intrebat daca vor fi necesare masti pe scena, Soderbergh a raspuns ,,Adu o masca. Este inca in joc. Si imediat ce vom afla mai multe, va vom spune. Este atat de fluid. ” In ceea ce ii priveste pe cei care ar prefera in continuare sa mareasca, Soderbergh spera serios ca nu va fi necesar. ,,Cuvantul Z?”, A glumit el. ,,Uite, sa spunem doar, speram ca nu va ajunge la asta”.  

Poate ca tocmai a devenit usor sa participi la Oscarurile din acest an – adica daca esti deja nominalizat. Potrivit The Hollywood Reporter , Academia de Arte si Stiinte a Filmului (AMPAS) isi inmoaie cerinta ca nominalizatii sa participe personal la ceremonie anul acesta, in ciuda pandemiei. Toti candidatii au fost invitati la o ,,conversatie” cu producatorii de spectacole Stacey Sher, Jesse Collins si Steven Soderbergh peste Zoom, unde vor primi ,,actualizari despre spectacol”, inclusiv informatii despre modul de participare la ceremonie de la distanta. Emisiunea in sine va fi difuzata pe ABC pe 25 aprilie la ora 20:00 ET.

Decizia de a relaxa interdictia Zoom vine dupa ce AMPAS a fost criticat pentru ca le-a cerut candidatilor sa participe la ceremonie in direct sau deloc. Respectarea acestei reguli ar fi facut dificil, daca nu chiar imposibil, pentru multi nominalizati sa participe la ceremonie, deoarece valurile COVID-19 din Europa si din alte parti ale lumii au pus in mod efectiv kibosh-ul pe calatorii neesentiale. Potrivit THR, multi nominalizati si-au exprimat profunda ingrijorare cu privire la potentialul de a nu putea participa la Oscar din cauza mandatului in persoana, precum si ingrijorarea cu privire la ,,poverile financiare semnificative” asociate cu cerintele de carantina de pe ambele parti ale calatoriei.

In ceea ce priveste alte modificari ale ceremoniei pandemiei din acest an, Variety raporteaza ca producatorii iau in considerare un plan care ar implica rotirea nominalizatorilor si a prezentatorilor in si din zona desemnata in care se acorda premiile. Echipajele de curatare ar igieniza zona dintre fiecare cultura de participanti in persoana. Ceremonia Grammy din 2021 a invocat un plan similar, care presupunea circulatia pastailor de nominalizati si interpreti in si din public in patru grupuri separate aproximativ la fiecare 45 de minute.