Octombrie – bere si betie (de culori) de toamna

In octombrie cel mai bine si mai bine este sa fii in Romania, la munte. Un octombrie imbelsugat ar fi un octombrie in care fiecare din cele 4 weekenduri sunt petrecute in alt varf de deal, in alt colt de tara, la alta margine de padure, cu alt tip de branza in desaga – nu om fi noi francezi, dar suntem fratii lor mai mici si avem si noi feluri si feluri de brrranza. Mai trebuie un om drag alaturi – iubit, prieten bun, mama, frate, varisor nastrusnic  (ati prins voi ideea) – si un aparat foto (aici depinde de posibilitatile fiecaruia, dar toamna are o maniera a ei, de a arata superb si daca e fotografia e facuta de o sapuniera, si daca e facuta de un DSRL).

Si nimic nu m-ar face sa imi schimb parerea. De exemplu, ma uit pe fila lunii octombrie din calendarul Viajoa si ma gandesc ca nu as da o plimbare la Magura pe raurile de bere de la Oktoberfest.

Apropo, de ce-i zice Oktoberfest daca mare parte din eveniment (festival) e in septembrie si se termina in primul weekend  din octombrie? Nu s-ar cuveni sa fie Septemberfest?

Nu as da nici o plimbare la Simon ( tot zona Magura, dar ce sa-i faci,  mi-e dor de locul ala) pe Targul de Carte de la Frankfurt.

Nu ca nu as vrea sa-l vad, dar as pleca de acolo cu un carucior a la Carrefour, plin cu carti, cu datorii, cu frustrari ca nu am luat mai mult, ca nu am vazut mai mult, ca o sa mor la 80 de ani si tot nu o sa apuc sa citesc tot ce am pe lista. Mai bine nu.Festivalul Luminilor din Berlin suna bine, dar parca as prefera un festival al luminilor in Cluj, in cimitir. Bine, aici iesim un pic din luna octombrie si ajungem pe 1 noiembrie cand catolicii sarbatoresc  Ziua Tuturor Sfintilor (numita si Luminatia) si cimitirele se umplu de luminite.

In India sunt multe evenimente – folk in Rajastan, muzica clasica in Kerala, sarbatorirea victoriei zeitei Durga in Bengalul de Vest – si simtindu-ma ca magarul care trebuie sa aleaga intre doua (trei) capite de fan identice, aflate la o distanta egala de el,  prefer sa ma relaxez cu dealurile bucovinene galben-rosii-maro-verzi.

Bine, este un loc care imi face cu ochiul si asta fiindca promite frunzele mult dorite de toamna: Celtic Colors International Festival din Nova Scotia (Canada). Este un festival al muzicii si al culturii celtice care include si diverse evenimente outdoor precum aceasta drumetie de 8,4 km si de 3-4 ore din Cape Breton Highlands National Park, care promite frunze colorate de toamna si niste panorame superbe ale Golfului St. Lawrence. Ramane pentru alt octombrie.