Meserii la modă în rândul tinerilor din România

Ai împlinit deja vârsta majoratului și îți dorești puțină independență financiară și poate chiar să-ți începi viața pe cont propriu? Atunci înseamnă că ai nevoie de un job care să-ți un venit stabil, dar și oportunități de evoluție în carieră. Așa că, dacă nu ai idee unde să-ți încerci norocul, ți-am pregătit noi o listă cu cele mai populare meserii în rândul tinerilor din țara noastră și ce trebuie să faci dacă îți alegi unul din aceste locuri de muncă.

Cele mai populare meserii din România în rândul tinerilor

Copywriter

Nu trebuie neapărat să ai studii într-un anumit domeniu ca să te poți angaja în calitate de copywriter. Așa că dacă ai un talent natural la scris, îți place să faci cercetare și nu te deranjează să petreci mai multe ore pe zi în fața calculatorului, atunci un job de copywriter s-ar putea să fie exact ceea ce ți se potrivește. Poate că la început, până capeți experiență, nu vei câștiga foarte mulți bani din această activitate. Dar un job de copywriter are și el avantajele sale și anume faptul că nu trebuie neapărat să lucrezi în echipă cu alte persoane și poți să stai de scris atunci când îți convine și când ai inspirație.

Model de videochat

Industria videochatului este pe val în țara noastră și nu de azi de ieri, ci de câțiva ani buni încoace. Modelele de videochat din România sunt foarte apreciate de către membrii platformelor de specialitate, iar un job videochat în București se obține ușor întrucât, în țara noastră, la ora actuală, există nu mai puțin de 2000 de studiouri de videochat din care poți alege. În plus, ca să fii model de videochat nu ai nevoie de experiență și nici de aptitudini speciale, ci trebuie doar să știi limba engleză la un nivel conversațional, să-ți placă să cunoști și să stai de vorbă cu oameni noi și să adori provocările.

Ghid turistic

Îți place să vorbești în public și îți cunoști bine orașul sau țara? Atunci poți aplica cu succes pentru un job de ghid turistic, mai ales acum când România s-a deschis din nou după pandemia de COVID-19. În calitate de ghid turistic va trebui să te pui puțin la punct cu istoria fiecărui obiectiv pe care îl prezinți, dar să știi că se apreciază la fel de mult și poveștile originale, mai ales cele bine condimentate cu sare și piper. Iar dacă pe deasupra mai știi și o limbă străină din cele mai rare, atunci meseria de ghid turistic poate fi pentru tine nu doar un job part-time pe care să-l practici în timpul facultății, ci un excelent prim pas spre o carieră de succes.

Barista

Poate că acum 10 ani în loc de a vorbi despre bariste am fi scris despre meseria de chelneriță sau ospătar, însă la ora actuală este mult mai atrăgător și mai motivant stai în spatele unui bar și să faci cafea și s-o servești decât să alergi de colo-colo printre mese după comenzi, într-un restaurant. Nici ca să te angajezi ca barista, la fel ca pentru niciun alt job de aici, nu trebuie să ai experiență anterioară și poți să înveți chiar tot ce ai nevoie să știi direct de la șeful tău sau un coleg, cu câteva zile înainte să prepari primele cafele pentru clienții tăi.

Blogger

Poate că nu este un job în sensul propriu, dar și ca blogger poți să câștigi bani frumoși dacă ai talent la scris și dacă te pricepi la o nișă populară. Există chiar mai multe alternative pentru care poți opta ca să monetizezi un blog, însă una din cele mai bune dintre ele este marketingul afiliat. Dacă ai un website personal și vrei să faci marketing afiliat, tot ce trebuie să faci este să promovezi în cadrul articolelor pe care le scrii anumite produse sau servicii și să lipești link-uri de afiliere pe cuvintele cheie relevante. Iar ori de câte ori cineva face o achiziție de pe un website promovat de tine, câștigi un anumit comision din prețul bunului sau serviciului care s-a vândut prin intermediul website-ului tău. Ce poate fi mai simplu de atât?