Gruia Stoica a gasit banii de CFR Marfa la limita

Pana joi, milionarul din Galati nu facuse rost nici de 10% din pret!

Privatizarea CFR Marfa, cu care nea Victor Ponta s-a laudat la FMI si la poporul român, nu e deloc gata.

Gruia Stoica, marele investitor strategic, n-a gasit decat in ultima zi banii de garantie. Garantia: 20 de milioane de euro (o suma amarata, fata de valoarea companiei)…adica doar 10% din pretul de vanzare a CFR Marfa.

Ungurii au vandut, in 2008, compania lor (MAV Cargo) cu 400 de milioane de euro. Dublu fata de români!

Aventura celor 20 de milioane de euro.

Vineri (adica ieri) era ultima zi in care banii trebuiau depusi in conturile statului. Daca nu, vanzarea era…ANULATA!

Stoica a reusit sa faca rost de suma respectiva abia joi!

Cine i-a dat banii (ca el evident n-avea)? Cica tot Kazahstan-ul, acelasi care a cumparat si Petromidia de la Patriciu (tara careia Victor Ponta i-a sters pur si simplu, in primavara, 600 de milioane de dolari datorie catre statul român).

Intrebarea de baraj: cum sa mai faca rost Gruia Stoca de restul 180 de milioane de euro, cand el a inceput sa gafaie la 20 de milioane? Cum va plati salariile de la CFR Marfa?

Raspuns: simplu, nu va plati nici un salariu. Va da afara pe capete si va lichida compania. Iar din vanzarea vagoanelor la fier vechi, va da restul de bani statului.

De fapt, ia stati…DE CE sa dea restul de bani Statului român (un grasan inapoiat mintal)?

Nu-i pacat de 180 de milioane de euro, sa ajunga la un imbecil, ca poporul român? La PULIME? Nu mai bine sa nu-i dam nimic si sa ne stearga nenea Ponta datoria, cum i-a sters-o si Kazahstan-ului: dintr-o miscare de pix? Iar banii ii impartim intre noi.

Pai bine, si poporul român? Nu iese lumea in strada?

Ete na, fii serios, habar n-au ei ce-i aia stergere de datorii. Hehehe…da-l in ma-sa de popor român, ca indura orice si nu zice nimic!

cosmin
5 octombrie 2013 • 10:28 AM
foarte adevarat….asta e si scopul pentru care a cumparat CFR Marfa…

Pletosu
5 octombrie 2013 • 10:50 AM
Mihai am mai spus intr-un comentariu la un alt articol si repet si acum. Gruia nu e galatean ci toflean. Diferenta e enorma. In Toflea sunt numai cetateni de etnie roma(ca sa fiu elegant) care in afara de fier vechi se mai ocupa si cu devalizari de banci. “Afacerile” toflenilor merg doar in perioada cand la guvernare sunt cei de la FSN-PDSR-PSD. Cu siguranta mare parte din vagoane vor ajunge la fier vechi asa cum au ajuns si anumite trasee de cale ferata. Dar sa stii ca Gruia este un pion pe tabla asta de sah numita CFR MARFA. Regele in tot jocul asta este altcineva si inclin sa cred ca e Fenechiu asa ca un ultim tun in drum spre Jilava.

Supermario
5 octombrie 2013 • 11:50 AM
Relatarile din presa spun ca Gruia Stoica a obtinut suma de 20 de milioane de euro ca si imprumut de la trei banci. Probabil sunt bancile cele mai dispuse sa riste.

Calculand cu regula de trei simpla, la stilul asta de a face rost de bani, imi rezulta ca pentru restul sumei de 170 de milioane de euro ar trebui sa se imprumute de la cel putin alte 25 de banci… Tare, nu?…

romania inedit
6 octombrie 2013 • 1:44 AM
Eu cred ca este evident ca Gruia Stoica este un tepar strategic.

nemtalau
7 octombrie 2013 • 2:15 PM
Nu vreau sa-l apar pe Dan Diaconescu, dar de ce privatizarea CFR a fost total diferita de cea a Oltchim?
La Oltchim XEROXEANU a facut tot posibilul sa inchida orice portita pentru OTV-DD, la CFR a facut tot posibilul sa prelungeasca termenul.
Care e smenul CopyLot-ului? De ce 2 privatizari cu cintec au avut parte de tratamente diferite? De ce CFR Marfa a primit “discount” in procedura de privatizare (au fost sterse datorii)?

Mike
7 octombrie 2013 • 3:20 PM
Nu vreau sa-l apar pe Dan Diaconescu, dar de ce privatizarea CFR a fost total diferita de cea a Oltchim?
La Oltchim XEROXEANU a facut tot posibilul sa inchida orice portita pentru OTV-DD, la CFR a facut tot posibilul sa

prelungeasca termenul.
Care e smenul CopyLot-ului? De ce 2 privatizari cu cintec au avut parte de tratamente diferite? De ce CFR Marfa a primit

“discount” in procedura de privatizare (au fost sterse datorii)?