Cum sa-ti petreci weekend-ul in Bucuresti

Trebuie sa recunoastem ca in Bucuresti nu ai cum sa te plictisesti si, fiecare weekend, poate deveni interesant si placut pentru orice persoana. Pe langa arhitectura si bulevardele pline de istorie si mister, exista cateva locuri pe care le pot vizita in orice weekend pentru a-ti gasi o oaza de liniste si relaxare. De la muzee pana la cafenele si parcuri, toate acestea iti ofera sansa de a explora si experimenta.
Muzeul Satului  
Principalul muzeu care ar trebui sa se afle pe lista activitatilor de weekend sau a locurilor pe care trebuie sa le vizitezi Muzeul Satului . Este unul dintre cele mai vizitate locuri din tara, iubit de romani si admirat de straini, totodata fiind un taram de basm din inima Capitalei.
Muzeul National de Arta 
Iubitor de arta sau doar o fire curioasa, cu siguranta Muzeul National de Arta trebuie sa se numere printre locurile pe care trebuie sa le vizitezi. De la colectiile de arta din Romania Medievala, pana la sectiunea de arta moderna, toate acestea vor reusi sa-ti capteze atentia si sa-ti imbunatateasca zilele de weekend.
Cafenele Handsome Monk Coffee House
Iubitorii de cafea intotdeauna isi vor dori sa-si petreaca timpul intr-un loc in care cafeaua sa poata fi savurata intr-un loc relaxant si cu un concept pe masura. Handsome Monk Coffee House este locul ideal. Zilele de weekend se pot transforma oricand in noi experiente de neuitat si, cum conceptul cafenelei face trimitere la origini, la istoria cafelei si la cele mai proaspete arome din intreaga lume, poti sa simti cu uzurinta cum esti transpus intr-o alta dimensiune. Poti savura experientele autentice, fiind inconjurat de elemente naturale.
Tucano
Un aer boem te poate cuprinde inca de la primii pasi facuti in cafenea, iar design-ul nu are cum sa nu te cucereasca si sa-ti ofere o stare de spirit ideala pentru o zi de weekend.
Gradini

Pe timpul verii poti scapa de caldura si zgomotul orasului si te poti relaxa intr-una dintre spectaculoasele terase. Alege oaza ta de relaxare din centrul orasului: Accente hipster: Gradina Eden, Ceai la Metoc Gradini boeme: OAR, Gradina Verona, Shift Pub, Infinitea New art & good vibes: Acuarela, Fabrica

Pasaje si strazi Pasajul Macca Vilacrosse 

Acest pasaj spectaculos acoperit de geamuri in nuante de galben a fost construit in 1891 in timpul celei mai prospere perioade din Bucuresti- la Belle Epoque (Epoca Frumoasa). Pasajul reaminteste de stil boem si a fost construit pentru a incuraja comertul la nivel de strada. Cu alte cuvinte, a fost primul mall din Bucuresti. In ziua de astazi, pasajul gazduieste o varietate de baruri si restaurant.

Strada Xenofon-singura strada in trepte

Aceasta strada a fost construita in urma cu 220 de ani si are un design unic, deoarece aceasta este construita in trepte. Are 100 de trepte si este un exemplu pentru arta moderna a strazii. In fiecare an, treptele sunt repictate, iar acestea includ diferite teme ale Bucurestiului, precum monumente faimoase proiectate in forma unei cascade.

Parcuri. Parcul IOR. Insula virgina

Este una dintre cele mai mici 5 insule care inconjoara lacul parcului Alexandru Ioan Cuza (Parcul IOR). Aceasta mica insula este unica, deoarece si-a dezvoltat propriul ecosistem, fiind un refugiu potrivit pentru diferite specii precum rate, lebede, testoase, serpi de apa si insecte. Aceasta este o zona protejata, iar singurul mod in care te poti apropia este prin inchirierea unei barci. Parcul IOR este unul dintre cele mai mari parcuri din Bucuresti, fiind tototdata o oaza adevarata a naturii.

Parcul Herastrau

Parcul Herastrau, numara astazi, printre atractii sale, un teatru de vara, pavilioane de expozitii, cluburi nautice si de sport, cafenele, cluburi si restaurant, un hotel si multe alte facilitati. Lacul Herastrau este folosit pentru agrement, pescuit sportiv, sporturi nautice si navigatie. Parcul Herastrau este locul ideal unde se poate practica aproape orice gen de sport si are zone pentru odihna si cultura si zone destinate sportului si distractiilor.