Comportamentele care te transforma intr-un om greu de suportat

Multi oameni sunt de parere ca persoane placute de cei din jur se nasc cu anumite trasaturi naturale, sunt norocoase sau incredibil de talentate. Contrar acestor credinte, psihologii spun ca, in realitate, cei care nu reusesc sa se faca placut au o atitudine si obiceiuri care ii fac greu de suportat, scrie adevarul.ro potrivit businessinsider.com.

Sta in puterea ta sa castigi simpatia celor din jur, totul avand la baza autocontrolul si inteligenta emotionala. Iata care sunt comportament care te pot face dezagreabil in ochii celor din jur:

Dezechilibre emotionale . Lipsa echilibrului emotional demonstreaza o inteligenta emotionala scazuta. De indata ce va aratati nivelul de instabilitate, oamenii se vor intreba daca sunteti capabili sa mentineti o relatie atunci cand intampinat situatiile dificile. Cand esti capabil sa-ti controlezi emotiile in preajma cuiva care te nedreptateste, vei reusi sa-ti faci singur dreptate.

Folosirea telefonului in timpul unei conversatii . Nimic nu poate fi mai enervant intr-o conversatie decat un interlocutor care foloseste telefonul mobil in mod nejustificat. Cand va angajati intr-o conversatie, concentrati-va toata energia in aceasta directie. Veti constata ca astfel conversatiile devin mai eficiente si mai placute.

Barfitul. Oamenii arata groaznic atunci cand vorbesc urat despre alte persoane. Conversatiile despre nelegiuirile sau nenorocirile altor oameni garantat te vor face sa devii un personaj negativ si plin de ura.

O minte inchisa. Dacă doresti sa devii o persoana simpatica, trebuie sa fii deschis la minte, ceea ce te face abordabil si interesant pentru ceilalti. Nimeni nu vrea sa aiba o conversatie cu cineva care si-a format deja o opinie si nu este dispus sa asculte. Pentru a elimina preconcepțiile, aveti nevoie sa vedeti lumea prin ochii altor oameni. Acest lucru nu implica tolerarea anumitor comportament, doar acceptarea ca exista si alte pareri in afara de ale tale.

Devii sufocant prin prea multa informatie. Este un lucru normal sa ai foarte multe lucruri de povestit atunci cand cunosti o persoana noua care iti inspira incredere, dar s-ar putea sa sufie prin prea multa informatie transmisa intr-un timp prea scurt. Acest obicei este specific oamenilor obsedati de sine si dornici sa domine conversatia.

Postezi prea des pe retelele sociale. Studiile au aratat ca persoane care care posteaza foarte des pe retelele de socializare fac acest lucru din dorinta de a fi acceptate de societate. Psihologii sunt de parere ca un astfel de comportament are efect invers. Aratand lumii ce ai mancat la micul dejun, pranz si cina sau de cate ori ai plimbat cainele va face mai mult rau decat bine atunci cand vine vorba de nivel ridicat de simpatie pe care speri sa il obtii.

Laudele. Cu totii cunoastem persoane carora le place sa se laude, ascunzandu-se in spatele unor masti. De exemplu, fac haz pe seama faptului ca sunt tocilari cand de fapt vor sa atraga atentia asupra faptului ca sunt destepti sau ca nu au un regim alimentar strict atunci cand vor sa arate ca nu au probleme cu greutatea. Mastile auto-ironiei pot ascunde dorinte puternice de exprimare a propriilor calitati.

Esti prea absorbbit de munca ta. Oamenii care muncesc cu pasiune sunt deseori apreciati. Totusi, multi dintre acestia au tendinta de a se lasa prea absorbiti de munca lor. Persoanele agreabile stiu sa pastreze un echilibru intre pasiunea pentru munca lor si capacitatea de a se distra. Poti lucra cu multa seriozitate, dar nu uita sa te deconeztezi cand pleci de la birou.

Nu pui suficient intrebari. Cea mai mare greseala pe care oamenii o fac intr-o conversatie este ca se concentreaza prea mult asupra a ceea ce spun, gandindu-se la parerea pe care si-o vor crea cei din jur. Cuvintele curg, dar ei nu reusesc sa auda si ce spune interlocutorul. Un mod simplu de a evita acest lucru este de a pune intrebari. Oamenilor le place sa stie ca sunt asculti. Vei fi surprins cat de mult respect si apreciez vei castiga doar punand intrebari.