Cum sa ai o relatie deschisa: sfaturi utile

O relatie deschisa este o relatie care nu este exclusiva. In general, inseamna ca oricare dintre parteneri se poate implica romantic cu alte persoane.  Este un lucru dificil sa creezi o astfel de relatie. De asemenea, este dificil de intretinut. Nu toata lumea va raspunde pozitiv la aceasta, deoarece nu este traditionala, dar poate fi o experienta pozitiva daca este facuta corect.

Intreaba-te profund de ce doresti o relatie deschisa

Nu mai esti multumita de partenerul tau? Vrei pur si simplu sa incerci? Crezi ca it vei putea imbunatati relatia cu partenerul actual? Toate acestea sunt considerente importante de facut inainte de a incerca sa discuti subiectul cu partenerul tau. Asigura-te ca motivele tale sunt foarte puternice inainte de a incerca sa discuti subiectul cu partenerul. Pentru unii oameni, subiectul este incredibil de tabu si negativ. Cu exceptia cazului in care partenerul tau a mentionat-o in trecut, nu presupune ca partenerul tau o va accepta.

Intreaba-te daca merita sa fii cu el

Este posibil ca discutarea subiectului cu partenerul dvs. sa creeze o ruptura intre voi doi. S-ar putea sa para ca nu mai esti fericit in relatie. Asigurati-va ca este ceva pe care doriti absolut sa-l urmariti, deoarece va puteti pierde partenerul actual. Intelegeti ca o relatie deschisa nu inseamna ca dragostea ta pentru partenerul tau ar trebui sa scada. De fapt, multi cred ca a avea o relatie deschisa de succes necesita o legatura si mai profunda intre parteneri pentru a mentine o conexiune. Daca nu puteti accepta acest fapt, ar trebui sa va ganditi cu tarie daca merita sau nu o relatie deschisa. Poate cautati o cale de iesire dintr-o relatie fara a va desparti, ceea ce este un motiv slab pentru a intra intr-o relatie deschisa.

Stabileste reguli de baza despre cat de departe poate ajunge fiecare dintre voi

Poti decide ca fiecare dintre voi poate face orice activitate sexuala cu oricine altcineva sau poti trage linia undeva sau poti cere ca partenerul tau sa fie implicat doar cu cineva de un anumit sex. Unele cupluri stabilesc chiar limite geografice, astfel incat relatia devine ,,deschisa” atunci cand cuplul este separat de o distanta mare. Puteti stabili si daca folositi aplicatii de dating cum ar fi acel Site de matrimoniale sex – Matrimonialesex.com. Poate nu vei dori sa-ti gasesti partenerul pe site-ul de matrimoniale cautand alte femei. Da, ambii a-ti decis ca sunteti de acord, dar probabil nu ai vrea sa-l vezi in actiune. Iar daca doar unul dintre voi urmeaza sa foloseasca site-ul de matrimoniale, va fi alegerea corecta. Tot ce trebuie sa faci e sa te inregistrezi si sa-ti adaugi poze. Barbatul care va dori sa te cunoasca te va contacta. Si avatajul tau va fi ca poti gasi oameni cu diferite interese romantice astfel vei putea alege dupa placul tau.

Gaseste momentul potrivit pentru a discuta subiectul

Incearca sa programezi o ora si asigura-te ca amandoi a-ti rezervat o ora sau doua pentru a discuta profund subiectul. Fara indoiala, veti avea nevoie de mult timp pentru a discuta nuantele relatiei si daca este sau nu ceva pe care doresti sa urmezi. Incearca sa scapi de orice distragere a atentiei, cum ar fi telefoanele mobile sau computerele, inainte de a incepe conversatia. Asigura-te ca partenerul tau intelege ca timpul pentru a vorbi ar trebui sa fie destul de serios. Nu vrei ca partenerul tau sa fie surprins.

Intreaba-ti partenerul ce parere are despre relatia deschisa

Incearca sa le evaluezi parerea inainte de a progresa mai departe. Daca el reactioneaza foarte prost, nu incerca sa continui sa impingi subiectul. Este mai bine sa incetezi imediat discutia despre aceasta.

Asigura-te ca exprimi ca nu este nimic in neregula cu relatia voastra actuala, dar doresti sa incerci ceva nou. Acorda o atentie deosebita limbajului corporal al partenerului, deoarece acesta poate transmite emotii pe care cuvintele nu le pot. Daca partenerul tau pare sa reactioneze pozitiv, explica ce este o relatie deschisa si de ce o doresti. Fii sincera si deschisa cu privire la motivele tale pentru a exprima ca nu incerci sa devalorizezi rolul partenerului tau in relatie.

Discuta care ar trebui sa fie limitele si obiectivele relatiei deschise

 Descrie clar pentru partenerul tau ceea ce speri sa obtii din relatie si unde ar trebui sa fie limitele. Apoi, cere-i partenerului tau sa descrie ceea ce crede ca ar trebui sa fie limitele. Ajungeti la un compromis bazat pe aceste informatii. Discutati cu partenerul daca ar trebui sa cereti permisiunea reciproca inainte de a va implica in legatura cu altcineva. Unii oameni prefera sa aiba dreptul la ,,veto”. Discuta daca te astepti sa ti se spuna despre activitatile celuilalt partener. Vrei sa stii ori de cate ori partenerul tau a fost implicat cu altcineva? Sau ai prefera sa nu stii?