Cum ne alegem animalul de companie

Animalul de companie ne poate fi alaturi atunci cand suntem singuri, ne umple locuinta de veselie si reprezinta de asemenea un bun prieten pentru copilul tau. Fie ca preferi catelusii, pisicutele, papagalii sau pestisorii, trebuie sa le acorzi ingrijire, hrana si multa afectiune.

Iata cateva criterii care ne pot ajuta sa ne alegem animalul de companie, astfel incat sa fim siguri ca ii putem oferi atentia si conditiile de care are nevoie!

Catelusii

Avantaje

Catelul este considerat cel mai credincios prieten al omului! Sunt inteligenti si poti alege dintr-o multitudine de rase, talii si caractere. Sunt jucausi si haiosi, pot invata trucuri si poti merge cu ei in parc, fara a te simti singur. De asemenea, indiferent de statura lor, sunt buni paznici si te apara de orice pericol.

Dezavantaje

Au nevoie de atentie, afectiune, antrenament si in functie de rasa aleasa, trebuie periati, tunsi sau pur si simplu au nevoie de mai multa ingrijire. De asemenea, atunci cand decizi sa iti iei un catelus, odata cu acesta vin si cateva angajamente: cineva trebuie sa il plimbe, sa il hraneasca si sa il duca la toaleta regulat si de asemenea, nu poti pleca zile intregi de acasa fara a il lua cu tine.

Pisicutele

Avantaje

Pisicile sunt discrete si nu au nevoie de atat de multa ingrijire precum un caine. De asemenea, ele vor dormi o mare parte din zi si sunt folositoare in gospodarii, eliminand orice soricel.

Dezavantaje

Desi nu trebuie sa le scoti regulat la plimbare sau la toaleta, si pisicile au nevoie de igiena. De aceea, litiera trebuie sa fie curatata si nisipul schimbat constant si de asemenea pot lasa mult par in anumite perioade ale anului. Sunt de asemenea destul de geloase si posesive si iti vor simti lipsa daca pleci pentru o perioada mai lunga de acasa.

Hamsterii si alte rozatoare

Avantaje

Sunt micuti, nu fac multa mizerie si stau de obicei in custi in care este foarte usor sa le schimbi asternutul.

Dezavantaje

Nu sunt sociabili si nu pot costitui un prieten de nadejde. De asemenea, trebuie sa fiti atenti sa nu scape din cusca lor, deoarece au obiceiul sa se ascunda in cele mai stramte locuri si sa roada lucruri…si ar putea fi foarte greu de gasit.

Pasari

Avantaje

Aveti o multitudine de specii din care sa alegeti una pe placul vostru! Se intretin destul de usor si unele specii pot chiar vorbi.

Dezavantaje

Pasarile traiesc in colivii, pe care va trebui sa le curatati destul de des, deoarece fac multa mizerie. De asemenea, este posibil sa va deranjeze mirosul si faptul ca uneori pot fi destul de zgomotoase.

Pestisori

Avantaje

Nu au nevoie de foarte multa atentie, iar acvariul trebuie curatat o data la aproximativ 3 luni. Nu sunt zgomotosi si nu fac mizerie. In plus veti fi fascinati de miscarile lor si coloritul exotic al solzilor.

Dezavantaje

Daca va doriti un animalut care sa fie apropiat de sufletul vostru, pestii nu sunt cea mai inteleapta alegere. Costurile de intretinere sunt relativ mari, iar atunci cand noii pestisori vor iesi din icre, vor trebui mutati intr-un alt acvariu, pentru a nu ajunge hrana pentru pestii mari.