Ce oameni lasam sa intre in viata noastra?

Se spune ca oamenii potriviti apar in momentul potrivit daca nu trebuie sa ii cautam deoarece ei apar in momentele cheie ale vietii noastre. Este greu sa legam prietenii sincere? Poate foarte greu in societatea actuala in care timpul zboara si abia mai gasim o portita sa avem timp pentru noi. Oare mai suntem felul de deschidere cu trecerea anilor? Mai acceptam usor sa ne deschidem sufletul catre oameni si sa ii lasam sa ne dea lectii? 

De ce sunt prieteniile din anii copilariei si ai adolescentei cele pe care le purtam in suflet toata viata? Poate pentru simplul fapt ca eram la varsta acceptarii si la varsta lipsita de interes. Poate era varsta la care stiam sa primim lectii si sfaturi. Varsta la care stiam sa ne impartasim timpul si fiecare lucru, varsta la care iubeam poate mult mai sincer si la care nu prea aveam notiunea egoismului. 

Ce oameni lasam in viata noastra?

Oameni care sa nu fie modele, oameni care sa nu inspira prin comportamentul si gesturile lor. Oameni care sa ne invete lectii si pe care sa ii admiram. Oameni care sa nu completeze si pe care sa ii completam, oameni alaturi de care secundare sa zboare si sa ne bucure sufletul. 

Prietenia are la baza poate cel mai puternic cuvant: sinceritatea. Nu lasa in viata ta oameni care sa te minta frumos. Un adevar dur uneori poate fi ca un dus rece intr-o zi torida de vara, te trezeste si te ancoreaza in realitate, te face sa schimbi ceva si sa iei atitudine. 

Evita sa legi prietenii alaturi de oameni care isi duc existenta discutand vietile altora, oamenii care fac asta nu isi traiesc propria viata pentru ca sunt prea preocupati de vietile altora. Acesti oameni sunt toxici deoarece timpul scurt pe care il avem trebuie sa fie concentrate asupra vietii si actiunilor noastre, mutarea preocuparilor pe viata celor din jur nu face altceva decat sa ne impiedice sa nu ating idealurile.  

Evita oamenii care nu au ceva frumos de spus niciodata. Persoanele care se baga intr-o bula de negativism nu fac altceva decat sa te invete sa faci acelasi lucru. Nimic nu poate fi mai daunator pentru viata si sanatatea ta decat asta, viata perfecta nu exista, este un fapt asumat, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne bucuram de ceea ce avem. O viata frumoasa nu inseamna o viata ca cea din reviste, inseamna o viata in care esti impacat cu tine, iar daca nu esti, eo problema de atitudine pe care trebuie sa o rezolvi. 

Evita persoanele egoiste. Egoismul nu te invata nimic frumos. Egoismul te invata doar cum sa traiesti singur iar singuratatea este mai mult decat trista. Fugi cat poti de tare de oamenii care nu te incurajeaza sa iti atinge vizele. Fiecare dintre noi avem un vis, un ideal spre care tindem. Cei care te descurajeaza si care iti spun ca nu o sa poti nu au ce cauta in viata ta, pot accepta pareri pertinente dar nu descurajarea. Un prieten adevarat te va prinde de mana si va merge cu tine spre ideal mult vizat!