Cat de importana este miscarea fizica?

Am adresat aceasta intrebare unor personalitati care vin din medii diferite. Sportivii au raspuns, in mod evident, ca este foarte importanta miscarea, dar si cei care se ocupa cu altceva sunt de acord cu aceasta idee. Vedete din sport, scriitori sau cantareti, toti privesc cu seriozitate mijloacele de modelare a trupului prin metodele clasice: gimnastica, sala, sporturi diverse.

Pentru frumoasa Paula Seling (foto), sala de fitness a fost un chin. Asa ca solista s-a reorientat si a ales sa faca sport acasa. Atunci cand are timp, alearga si are grija sa nu manance dezordonat. Cred ca daca te misti suficient in aer liber, daca faci macar un tip de sport o data pe saptamana, ai un bun tonus asigurat. Paula considera ca nu doar sportivii trebuie sa aiba grija de tinuta corporala. Intotdeauna a fost de acord cu faptul ca un artist complet inseamna nu numai voce buna, lucrata, ci si imagine pusa la punct.

Ilie Nastase, celebrul nostru om de tenis, mai face cate un meci demonstrativ. La aniversarea sa, a jucat chiar alaturi de Amalia, sotia lui, iar fetita lor cea mare, Alessia, a dat si ea cateva mingi. Dar Ilie, chiar daca nu mai face sport de performanta de multa vreme, spune raspicat oricand e intrebat ca miscarea fizica este esentiala pentru sanatate. Ilie militeaza pentru implicarea scolarilor in activitati sportive, a infiintat un club in Romania si are colaborari cu mai multe institutii sportive din lume. O minte sanatoasa intr-un corp sanatos nu sunt vorbe-n vant, spune Ilie si noi il credem pe cuvant pe marele campion.

In mod nu tocmai surprinzator, rafinatul Constantin Balaceanu Stolnici impartaseste parerea lui Nasty. Boier de moda veche, Stolnici recunoaste ca acum nici varsta, nici preocuparile nu-i permit prea multa miscare. Dar isi aminteste cu drag de forfota de pe vremuri, cand toata lumea buna mergea in vacante la mare, pentru inot, sau la munte pentru drumetii sau schiat. Scriitorul, care petrece foarte mult timp la birou, in fata mesei de scris, mai lasa din cand in cnd lucrul pentru o mica plimbare, care, spue el, tine loc de gimnastica.

Ionut Iftimoaie, un alt sportiv de marca, nu are cum sa nu fie de acord ca miscarea este foarte importanta. As antrena pe oricine este dornic de sport de dragul sportului. Cred ca nu numai performanta pe teren necesita efort fizic. Orice om care nu face parte din lumea sportiva isi poate pastra sau chiar imbunatati sanatatea prin miscare. De parca s-ar fi vorbit cu Ilie Nastase, Ionut Iftimoaie are si el planuri de implicare in activitatea sportiva a scolilor. Daca ar fi dupa el, orele de sport s-ar tripla. N-ar fi de mirare ca el si Nasty sa ajunga intr-o buna zi sa le ceara alesilor neamului pusi sa se ocupe de educatie sa acorde sportului mai multa atentie.