Anne Beatts, scriitoare originala ,,SNL”, moare la 74 de ani

Scriind adesea cu Rosie Shuster, ea a creat schite memorabile in primii ani ai spectacolului, inclusiv cele care ii implica pe tocilarii Lisa si Todd.

Anne Beatts, care a scris pentru ,,Saturday Night Live” de la inceputurile sale in 1975 pana in 1980, o perioada dura si inovatoare care a stabilit spectacolul ca o caracteristica centrala a peisajului cultural american, a murit miercuri la casa ei din West Hollywood, California. Avea 74 de ani.

Familia ei a anuntat moartea intr-un comunicat. Cauza nu a fost specificata.

Doamna Beatts a scris pentru National Lampoon si alte puncte de vanzare atunci cand producatorul Lorne Michaels a semnat-o pentru un nou spectacol de schite in noaptea tarziu, care va fi difuzat in direct pe NBC sambata.

,,Am avut noroc ca atunci cand Lorne Michaels a cautat femei care sa scrie scriitoare de comedie nu erau prea multi in New York la acea vreme”, a declarat ea pentru The Orange County Register in 2013. ,,Am fost in fruntea unei liste foarte scurte”.

Primii ani ai spectacolului au prezentat membri ai distributiei care au devenit rapid nume cunoscute, precum Gilda Radner, Chevy Chase si John Belushi. Scriitorii spectacolului au lucrat adesea in perechi, iar doamna Beatts a scris frecvent cu Rosie Shuster, creand schite precum seria ,,Nerds”, in care au aparut Lisa Loopner (doamna Radner) si Todd DiLaMuca (Bill Murray), un cuplu spectaculos incomod.

Doamna Shuster, intr-un interviu telefonic, a spus ca ea si doamna Beatts si-au propus sa scrie materiale pentru femeile din trupa ,,SNL”. Si, a spus ea, doamna Beatts nu a avut nicio problema sa se tina in camera scriitorilor ,,SNL”, in mare parte barbati.

,,Deoarece lucrase la Lampoon cu o multime de baieti, nu era o violeta care se micsora”, a spus doamna Shuster.

Alan Zweibel , care facea parte din acea camera, si-a amintit de un umorist cu un avantaj.

,,Cuvintele ei erau ca niste arme – cu adevarat ascutite, cu adevarat satirice”, a spus el. ,,Nu numai ca a existat un spirit; acolo a fost un pic de furie. Dar a aterizat. “

Doamna Beatts a scris deseori parodiile reclamei TV pe care emisiunea le folosea la acea vreme si uneori aparea in ele. Domnul Zweibel si-a amintit in special de o gospodina absurda, care a jucat intr-un anunt fals – secretul femeii era un produs numit Speed.

Doamna Beatts, a spus domnul Zweibel, ,,a ajuns la lucruri dintr-un unghi diferit”, o calitate pe care si-a amintit-o si membrul distributiei Laraine Newman.

,,Scrisul Annei Beatts a fost foarte personal si specific”, a spus ea prin e-mail. ,,A adus in prim plan lucruri despre care stiam cu totii, dar care nu au fost descrise sau definite. De exemplu, Nerds. Asa a fost Anne in detaliile sale. Faptul ca Lisa Loopner a mancat sandvisuri cu salata de oua. Scrierea ei era uneori foarte directa, musculoasa si intunecata, si cui nu iubeste asta? “

Dupa ce a explorat ticalosia cu Lisa si Todd, doamna Beatts a tras din nou din acel put dupa ce a parasit ,,SNL” in 1980. In 1982 a creat ,,Square Pegs”, o serie de comedie CBS care a durat doar 20 de episoade, dar a anticipat tendinta emisiunilor TV despre presiunile si capcanele liceului, asa cum le-a trait multimea izgonita. S-a concentrat pe doua fete incomode, Patty si Lauren, care erau in permanenta asediate de copiii cool.