4 Sfaturi ca sa it gasesti rapid un loc de munca bun

Marea majoritate a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca se confrunta cu situatii stresante deoarece aceasta vanatoare nu da rezultatele scontate intr-un timp neaparat scurt.

Poate dura luni bune sa gasesti un job excelent sau, din contra, doar cateva zile. Fie ca esti deja angajat insa simti nevoia de o schimbare sau te afli intr-un impas financiar si trebuie sa te angajezi cat mai repede, stii deja cat de greu este sa gasesti un loc de munca care sa iti aduca satisfactiile mult dorite.

Conform studiilor realizate de o agentie seo, sansele sa te angajezi rapid cresc foarte mult daca nu sari peste niciun pas in pregatirea CV-ului si a altor chestiuni ce tin de recrutare.

Daca inca te afli in cautarea unor noi oportunitati profesionale si vrei sa nu mai pierzi timpul si sa atragi atentia anumitor angajatori cheie, iata ce trebuie sa faci:

1. Ai grija atat de continutul CV-ului cat si de aspectul acestuia

Chiar daca nu esti un angajat fara experienta, e posibil sa nu te incadrezi in profilul angajatorului. Problema nu e neaparat lipsa calificarilor tale si faptul  ca marea majoritate a celor ce lucreaza in departamentele de resurse umane nu au timp sa citeasca din scoarta in scoarta CV-ul fiecarui aplicant. Desi pare nedrept, ia in  considerare tehnicile aplicate de orice agentie seo de pe piata: CV-ul trebuie sa atraga din prima, sa aiba cuvinte cheie care pur si simplu sar in ochi.

Daca nu te descurci foarte bine la redactarea CV-ului, poti sa rogi pe cineva sa te ajute sau sa incerci sa completezi un CV in format online. Internetul e foarte util cand vine vorba de informatii despre ce trebuie sa contina un CV. Un sfat extrem de important este sa fii concis si sa eviti frazele lungi. Totodata, incearca sa adaptezi documentul jobului pentru care aplici. De exemplu, daca vrei sa te angajezi la o agentie seo, nu e relevanta experienta ta intr-o banca sau intr-un magazin alimentar.

2. Nu subestima scrisoarea de intentie

Cum ar fi sa aplici la un job fara sa ii scrii angajatorului macar cateva cuvinte? Este ca si cum ai intra intr-o incapere si sa nu saluti persoanele prezente acolo. Cea mai mare greseala pe care o fac aplicantii este aceea ca trimit mailuri cu CV-uri si nu adauga o scrisoare de intentie prin care sa isi exprime dorinta de a lucra in cadrul acelei companii. Cu siguranta nu ai face o impresie grozava daca ai trimite un mail cu un CV in atasament si in subiect ai scrie ‘’Aplicare job copywriter agentie seo”.

Desi poate parea un concept usor demodat, scrisoarea de intentie nu trebuie sa lipseasca din arsenalul tau. Nu e obligatoriu sa utilizezi un limbaj prea formal insa incearca sa te vinzi in cateva randuri, precum o agentie seo care isi promoveaza clientii pe internet. Incepe printr-o scurta prezentare a calitatilor si experientelor tale si vorbeste despre ce anume te-a atras sa aplici la un job in compania cu pricina.

3. Evita sa aplici la orice job iti iese in cale

Sunt persoane care au impresia ca daca aplica la fieacre loc de munca, isi cresc sansele de a se angaja intr-un timp scurt. E de admirat un asemenea plan insa problema e ca nu ai cum sa te califici pentru orice pozitie. Pe termen lung, aceasta strategie s-ar putea dovedi periculoasa deoarece iti reduci sansele de a mai putea aplica pe viitor la companiile la care ai trimis deja un CV, in pofida faptului ca stiai ca tu nu esti ceea ce cauta.

4. Networking

Cele mai multe oferte de munca nu ajung sa fie publicate in online. Motivul este unul simplu: este mai usor sa gasesti angajatii potriviti apeland la persoane care cunsc deja pe cineva potrivit pentru pozitia libera.

Networking, un termen din ce mai utilizat in marile corporatii se refera la ati face relatii in timp ce esti in cautarea unui job. Intreaba-ti prietenii daca stiu ceva despre vreo pozitie libera sau mergi la targuri de joburi. Ia in considerare un anunt postat de o agentie seo sau fa-ti un cont pe platforma Linkedin. Posibilitatile sunt nenumarate si nu stii niciodata de unde sare iepurele.