10 curiozitati prea „ciudate” in istoria Disney

De la infiintare, compania Walt Disney si mai tarziu, diviziile sale de divertisment, alimentatie si alte divizii, au starnit atat admiratie, cat si indoieli, poate datorita cresterii sale si mai ales datorita secretului la care au fost supuse multe dintre lucrarile, produsele si serviciile sale, inclusiv moartea lui Walt Disney insusi. Disney a parut intotdeauna sa aiba o lume diferita de alte companii si studiouri.

Va vom spune zece lucruri foarte „ciudate” despre Disney, care probabil va vor face sa ganditi diferit despre universul sau maiestuos, colorat si uneori infiorator.

#1 In aproape fiecare film clasic Disney, parintii personajului principal fie sunt morti, fie mor in film.

Marea majoritate a filmelor Disney, in special cele pe care le consideram „clasice”, prezinta personaje cu cel putin un parinte mort sau absent: mama Printesei Jasmine a murit, a murit tatal Cenusaresei, au murit parintii Annei si Elsei etc.

Exista doar cateva filme in care nu este, (“101 dalmati”, “Peter Pan”, “Lady and the Tramp” si “Mulan”). Se zvoneste ca acest lucru a fost partial din cauza ca Walt Disney s-a simtit vinovat de moartea propriei sale mame.

#2 Actrita care a oferit vocea lui Lilo in „Lilo & Stitch” (Daveigh Chase), a jucat-o si pe Samara in „The Ring”

Si ambele filme au aparut in acelasi an!

# 3 Disney a vandut odata mancare pentru caini sub marca „Old Yeller”. A fost retras in 2010, dupa ce o familie a sustinut ca cainele lor a murit dupa ce a mancat.

Da, mancarea pentru caini poarta numele filmului Old Yeller, in care un baiat trebuia sa-si impuste cainele.

#4 Donald Duck a promovat prezervativele in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

„Fii inteligent, boala venerica este mare!”, spuneau reclamele promovate de Armata Australiana pentru a evita eventualele infectii ale soldatilor cu fete din insulele Pacificului.

#5 In 1946, Disney a lansat un film animat de 10 minute intitulat „Povestea menstruatiei”

A fost aratat la aproximativ 105 milioane de studenti americani in timpul orelor de sanatate timp de aproape 25 de ani consecutiv.

#6 Mai tarziu, in 1968, Disney a produs un anunt de serviciu public numit „Planificarea familiei” care se ocupa de dezavantajele de a avea familii numeroase.

Nu numai ca este super infiorator faptul ca Donald Duck iti vorbeste despre pasari si albine, dar filmul in sine a fost ulterior criticat ca rasist, deoarece stereotipurile familiale corespundeau asa-ziselor „minoritati etnice”.

# 7 Mickey si Goofy au jucat odata in benzi desenate care vindeau psihotrope

Nu numai ca Mickey si Goofy sunt vazuti folosind droguri psihoactive in desene animate, dar si ei incep o afacere in care le vinde si „eleveaza” doua personaje fara acordul lor.

# 8 Walt Disney insusi a ajutat la proiectarea acestor masti de gaz Mickey Mouse infioratoare

Avand in vedere potentialul brutal al celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru razboiul chimic pe pamantul american, a fost luata o abordare intriganta pentru a-i determina pe copii sa poarte masti de gaz terifiante.

Cu aprobarea lui Walt Disney insusi, aproape o mie dintre aceste masti de gaz Mickey Mouse au fost produse si distribuite in 1942. Se spune ca ar fi fost concepute pentru copii cu varsta cuprinsa intre 18 luni si 4 ani.

9 ramasite umane reale au fost folosite candva in cursa „Piratii din Caraibe” de la Disneyland

In 1967, creatorii Disneyland din California au folosit ramasite umane reale de la Centrul Medical UCLA in timp ce lucrau la atractia „Piratii din Caraibe”. Cu toate acestea, s-a raportat ca au fost de mult inlocuite cu replici din ceramica si plastic.

# 10 Exista un sistem de tunel subteran sub Disney World

Tunelurile exista astfel incat angajatii se pot deplasa cu usurinta prin parc, dar este putin infiorator sa crezi ca, in timp ce te plimbi si te distrezi, s-ar putea sa fie cineva care se plimba sub tine!

  

Stiati ca actorul care ii da vocea lui Darth Vader este acelasi care ii da si lui Mufasa din Regele Leu? Da, este James Earl Jones. Castigatorul de Emmy, Grammy si un Oscar onorific si care a implinit 90 de ani pe 17 ianuarie, are una dintre cele mai cunoscute voci din toate timpurile, nu doar ca actor de dublare, ci si ca actor secundar si voce oficiala a mai multor retele de televiziune din STATELE UNITE ALE AMERICII.