Vrei sa fii iluminat? Loji sau secte la care te poti alatura

Fanaticii conspiratiei spun ca Illuminati sunt o societate secreta si misterioasa care cauta sa stabileasca o noua ordine mondiala care sa serveasca intereselor sale intunecate (desigur, nu ar putea fi de alta tonalitate) de dominatie globala. Desigur, daca exista, a te alatura randurilor lor nu ar trebui sa fie la fel de simplu ca sa completezi o cerere de angajare si sa faci lucruri sinistre (nu, nici noi nu am vazut oferte LinkedIn despre asta). Exista insa unele societati care nu mai sunt atat de secrete si cu alte obiective, in care ai putea aplica.

Scientologie

Nu sunt tocmai illuminati, dar sunt o secta care are de partea ei multe vedete celebre: Tom Cruise, John Travolta, Juliette Lewis etc. A face parte din acest gen de secta este relativ simplu (in plus, exista una langa orasul tau, deschide ochii larg, mai ales daca locuiesti in CDMX si te plimbi prin Centrul Istoric), este doar o chestiune de a completa un chestionar si sa decizi sa intri in aceasta societate in care mintea ta poate fi reprogramata pentru a deveni aproape orice vrei sa fii. Asta da, totul are un cost (din cate stim noi, economic si deloc ieftin) dar —potrivit anchetei unui ziar mexican, contractul pe care il semnezi este foarte avantajos: este pe un miliard de ani (nici macar sala de sport dureaza atat de mult abonamentele de aur).

OFUS Sigma Mi

Adevarul este ca au un nume care suna a comploturi, secrete si ritualuri ciudate. Cu asta, au deja un avantaj fata de alte organizatii (nu suna misto sa spui „Sunt de la OFUS Sigma? A, nu, am uitat ca daca te inscrii, nu poti posta pe Facebook). In realitate, ceea ce se stie despre aceasta organizatie foarte secreta este ca a fost infiintata cu zeci de ani in urma de niste elevi infometati de putere (dincolo de zidurile scolii), prin „imbunatatirea fiintei umane prin dezbateri filozofice, politice, de afaceri si economice. conteaza.” Pentru a intra (daca reusesti sa-i contactezi), un juriu anonim analizeaza daca meriti sau nu sa fii membru al acestui gen de club secret Tobi (nu accepta femei in randurile lor intunecate).

Rozicrucienii

„Vrei sa fii rozicrucian. Alaturati-va Ordinului Rozicrucian. Alaturati-va noua in cautarea si investigarea legilor universale ale naturii”. Bunicii nostri au citit deja acea invitatie convingatoare pe spatele revistelor vechi sau in brosuri din cabinetele stomatologice. Astazi, va puteti inscrie online. Desigur, conform site-ului lor Rosicrucian.org, trebuie sa fii major si „sa fii interesat de misticism si spiritualitate” (presupunem ca dominatia lumii este deja un subiect despre care se discuta atunci cand mergi putin mai avansat). In realitate, aceasta societate deloc secreta pretinde ca nu este ocultista, asa cum se arata clar pe pagina sa: „Nu suntem o miscare oculta, in sensul ca organizatia noastra nu isi ascunde existenta si ca functionarea ei este conforma cu legile in vigoare in lume.” tarile in care activeaza. Nici nu este o organizatie oculta.” Continua si spune-ne cum merg lucrurile si daca am inteles totul gresit.

Am vazut portretizata de multe ori in cultura pop, aceasta organizatie secreta – paradoxal – celebra. In serialul de lunga durata „The Flintstones”, cabana a fost portretizata ca Los Bufalos Mojados. In The Simpsons, ca Societatea Vrajitorilor. Se pretinde chiar ca aproape toti politicienii din lume au facut parte din acest grup. De fapt, francmasoneria nu este o secta in sensul strict al cuvantului; este o organizatie care se defineste ca o societate filozofica si filantropica. Sigur, exista ritualuri de initiere si multe secrete pe care membrii nu trebuie sa le dezvaluie niciodata. Solicitantii trebuie sa fie invitati de cineva care apartine deja cabanei, iar apoi sa treaca diferite teste pentru a fi acceptati. In prezent, exista diferite modalitati si o mare varietate de asociatii derivate din francmasoneria originala.

Mormonii

Daca nu mergi la ei, ei vor veni la tine sub forma unor voluntari numiti „batrani” (aproape intotdeauna straini care isi fac serviciul in alte tari) cu camasi albe, cravate si zambete de la ureche pana la ureche. Aceasta secta in care exista grade si in care sunt convinsi ca toti putem deveni un fel de zei odata ce evoluam, chiar iti ofera un nume secret pe care doar tu ar trebui sa-l cunosti, ca sa poti introduce (parca ar fi parola ) la nivelul urmator odata ce mori. Da, trebuie doar sa faci parte din organizatie si sa urmezi la litere sfaturile textelor sale sacre convenite in Cartea lui Mormon. Pentru mai multe detalii, puteti urmari piesa de teatru de pe Broadway cu acelasi nume („Cartea lui Mormon”) sau episodul South Park despre aceasta. 

Existenta ei parea o legenda urbana, dar in urma cu doar cativa ani, aceasta societate de extrema-dreapta si-a recunoscut propria existenta printr-un buletin, desi spunea, de fapt se numesc Organizatia pentru binele comun (da, desigur, pentru ca asa e cum suna ca un club social si nu amenintator sau opresiv ca o nicovala). Adevarul este ca relatia sa cu partidele de dreapta din Mexic si Spania este bine documentata si daca vrei sa faci parte din ea, tot ce trebuie sa faci este sa te apropii (au sigur ca au brosuri pline de culoare). Nu vi se va intampla nimic, conform declaratiei pe care au transmis-o in 2017: „respectul pentru viata privata, traiectorii si responsabilitatile membrilor sai, sunt motive care sa justifice discretia.