Tribunalul a decis: gazele nu sunt ale Statului, ci ale taranilor!

Final de an fierbinte! Decizie istorica: redevente de miliarde de euro pleaca de la Guvern, la români!

Consiliul Local din comuna Suletea (Vaslui) a interzis, ca si la Pungesti, exploatarea gazelor de sist prin fractionare hidraulica.

Prefectura i-a dat in judecata. Cica:

 • “statul este singurul subiect de drept care poate avea în proprietate resursele subsolului și singurul care asigura și reglementeaza exploatarea acestora”
 • “bogatiile subsolului sunt de interes national”

Tribunalul a dat insa DREPTATE TARANILOR:

 • Cum gazele de șistnuse regăsesc în Legea petrolului și nici nu au fost declarate de interes național, Consiliul Local avea competența să se pronunțe cu privire la acestea
 • “în art.1 al 3. din Legea 238/2004, gazele de șistnusunt prevăzute, pentru a se putea reține faptul că aparțin statului.

BRAVO judecatoarei Elena-Gabriela Aionitoaie! O femeie curajoasa si dreapta.

E o decizie istorica.

Pentru prima oara de la venirea comunistilor in 1945, Statul român pierde (legal, la tribunal) controlul asupra resurselor subsolului (fotocopie dupa decizia instantei, in ziarul vasluian Vremea Noua: http://www.vrn.ro/suletea-a-treia-comuna-care-invinge-prefectura-vaslui-in-instanta).

Prin aceasta decizie, Statul se cutremura din temelii: redevente de miliarde de euro vor merge din clipa asta, nu in bugetul Statului (ca sa fie ciordite de partide). Ci in buzunarul amaratilor de tarani din Vaslui, care devin brusc oameni bogati. Si bogati pe drept, nu prin furt!

Iar Vasluiul e doar inceputul.

Capitalism pe Paine a sustinut asta din prima clipa!

Nici un proprietar nu poate fi obligat de Stat sa primeasca pe pamantul lui sonde, camioane, explozivi si alte bazaconii. Pentru ca proprietatea e sfanta si garantata prin Constitutie:

Statul n-are nici un drept sa negocieze nici o redeventa! Nici la aur, nici la gaze de sist, nici la petrol. La nimic! Nici cu Gabriel Resources, nici cu OMV, nici cu altcineva.

Pentru ca bogatiile subsolului, in mod normal, nu sunt ale Statului. Sunt ale oamenilor care detin pamanturile. Bogatiile alea nu pot fi exploatate niciodata – decat daca te apuci sa confisti proprietatile oamenilor. Altfel, stai si te uiti la ele!

Sursa: http://capitalismpepaine.ro/2013/09/02/rosia-montana-o-afacere-comunista/.

Goanga cu “interesul” national e o minciuna comunista: ce-i aia, interes national? singurul interes al comunistilor e spaga – si nu e deloc national! E anti-national!

Vrea Chevron, Gazprom, OMV, Gold Corporation (sau oricine) sa scoata gaze, petrol, aur (sau orice), de pe pamantul meu? Pai, sa vina sa vorbeasca cu mine! Nu sa dea spagi la Ponta, ca da degeaba. Ponta nu detine nimic. Guvernul nu detine nimic.

România nu e a Guvernului: e a românilor!

ad.rian
28 decembrie 2013 • 11:05 AM
“O, ce veste minunata!” Indulceste amareala unui an trist.

Mihai Giurgea
28 decembrie 2013 • 11:07 AM
O femeie mai curajoasa decat muuuuuulti barbati. 😀

Liviu
28 decembrie 2013 • 1:54 PM
E foarte placut sa constati ca mai exista si judecatori buni. Pana acum expresia “judecator bun” o vedeam echivalenta cu existenta lui Alba ca Zapada.

viorel dragomir
30 decembrie 2013 • 9:37 PM
Bravo,Doamnei Judecator adevarata Femeie cu sange de roman in vene nu compromisa ca si guvernul. Un an Nou fericit cu multe impliniri.

Cernescu Radu Constantin
28 decembrie 2013 • 11:08 AM
Si uite cum ne indreptam cu pasi timizi spre secolul 21…..
BRAVO!!

C P
28 decembrie 2013 • 11:12 AM
Decizia aceasta din perspectiva mediului capitalist e justa, bine venita si automat mai corecta moral decat ca statul sa abuzeze. Totusi dintr-o perspectiva integrativa, ecologia ar avea mult de suferit in urma unei exploatari maximizate a resurselor naturale (gaze, paduri, etc) de catre fiecare individ care “detine” pamantul. Urmatorul pas in evolutia noastra ar fi fain sa fie trecerea inspre o economie care asigura sustenabilitatea planetei si implicit a noastra ca oameni pe termen lung. Nu vom putea sa aruncam si sa printam bani incat sa fixam stratul de ozon peste noapte, poluarea aerului sau chiar destabilizarea permanenta a biosferei.

Mihai Giurgea
28 decembrie 2013 • 11:17 AM
Eu ecologist n-am fost si n-o sa fiu niciodata. Sigur ca nu vreau sa facem praf si pulbere mediul (cred ca numai un nebun ar vrea asta), dar sa fie clar: eu i-am sustinut pe taranii din Pungesti (si pe cei din Rosia Montana) nu din motive ecologiste: ci pentru ca am considerat ca e dreptul lor, ca proprietari, sa respinga orice exploatare vor ei, in curtea lor.

Practic, aparand dreptul lor, mi-am aparat dreptul meu de proprietate. Pamantul meu, casa mea, banii mei.

Am precizat asta, ca sa fie clar si sa nu existe confuzii.

Mo
29 decembrie 2013 • 10:36 AM
Așa e…! E bine ca nu esti obligat sa primesti pe pamantul tau sonde, că ți se recunoaște dreptul sacru la proprietate……dar acum daca redeventele se duc la tarani si nu la stat, or sa-si dea de bunavoie pamantul , ca suntem asa saraci! Acum sa vedem constiinta la oameni, dacă au puterea sa faca ce este corect sau vor fi încantati de câștigul imediat in detrimentul distrugerii mediului ( dupa exemplul retrocedării pădurilor, ma cam îndoiesc)

Mihai Giurgea
29 decembrie 2013 • 11:10 AM
Zau? si cine te opreste sa blochezi exploatarea gazelor de sist tot legal, tot la tribunal? Asta daca ai intr-adevar dovezi ca te afecteaza.

De ce nu te duci maine, luni, sa depui o plangere (cu numele tau real), in loc sa stai la barfe pe internet si sa semnezi “Mo”?

leelee
29 decembrie 2013 • 7:37 PM
chestia e ca au iesit in strada fiindca li se otravesc fantanile de catre cotropitorul uncle sam,,,si imensul capital de simpatie si sitinere tot de aia l-au castigat.. deavia acum aduc vorba de bani. sa fie la punga grosi insa deodata fracturarea nu mai e asa de fracturatoare.. si otravitorareș asta voiam sa subliniezș statul poa sa dea si maine o lege prin care gazele ies de pe shest si intra in interesul sau .. privat,,

gheo
28 decembrie 2013 • 11:35 AM
Tare! Sa vezi acum bataie pe terenuri, Ewing gas, scrie pe vasluieni! Am si eu 1000m2 pe la Afumati- Ilfov, pe un cimp, or fi si pe aici gaze de sist?

C P
28 decembrie 2013 • 11:38 AM
Complet de acord Mihai. Culmea e ca sunt un om de afaceri. Nu am fost niciodata angajat. Dar faptul ca sunt om de afaceri nu inseamna ca nu trebuie sa ma uit si la realitatea macro a planetei si la faptul ca oamenii (la un moment apropiat sper) vor trebui educati si interesati in aspectul ca o bogatie mult mai de pret decat ultimul model de Audi e faptul ca pot respira un aer curat, ca pot bea o apa curata si ca pot manca un aliment care sa nu fie indopat cu hormoni, pesticide si alte multe porcarii. 🙂

Complet de acord ca aceasta clasa politica mostenita de la Ceausescu trebuie schimbata pentru ca este incompetenta, hoata, mincinoasa, nesimtita si depasita de realitatile curente. Eu cred ca o modalitate prin care putem face asta este informarea si educarea populatiei (sa nu mai voteze “boborul” cine da punga de orez mai mare) si te felicit pentru acest blog care face enorm de mult bine in randul cetatenilor care nu sunt “institutionalizati”. Dar o integrare a “ecologiei” in capitalism nu cred ca ar avea puncte negative. Multi din clasa de upper-middle class deja isi doresc si un pic de “natura” (mediu, mancare) si un mesaj complet ar putea unifica cu mare succes nevoia de management macro-economic modern si eficient a Romaniei cu dorinta de a avea si o tara curata si frumoasa.

Mihai Giurgea
28 decembrie 2013 • 12:06 PM
Si eu cred ca putem avea profit si in acelasi timp un mediu natural curat. Germania este un exemplu. Si nu numai Germania: cunosc multi republicani americani, care sunt aparatori sinceri ai politicilor de mediu. Dar sunt dusmani la fel de sinceri ai sindicatelor: pentru ca politicile sociale mananca infinit mai multi bani, decat politicile de mediu. Iar efectele protectiei sociale sunt cu adevarat nocive, in timp ce politicile de mediu au efecte benefice.

Cred ca mediul trebuie privit ca o investitie: bagi un ban, dar merita. Despre ajutorul social nu se poate spune acelasi lucru.

alex constantin
28 decembrie 2013 • 12:24 PM
taranii romani sa fie atenti cand vine un primar si insista sa-i vanda terenul. pe urma se va trezi ca nu ia el banii de la chevron, ci primarul

Mihai Giurgea
28 decembrie 2013 • 12:26 PM
In general, cam trebuie sa fii atent cand vinzi orice 🙂

george-vladut
28 decembrie 2013 • 1:12 PM
sunt curios cat va mai ramane in functie respectiva judecatoare…ca asa e pe aici … cum incerci si REUSESTI sa faci ceva … esti dat jos

manole
28 decembrie 2013 • 1:40 PM
Judecatorii sunt inamovibili. Nu-i confunda cu alti bugetari. Poate fi data jos doar daca e acuzata penal de ceva si arestata, ceea ce e greu.

FRIEDRICH-WOLFGANG EHRMANN
28 decembrie 2013 • 1:45 PM
Stimate domn Cu stimș și respect, apreciere pentru munca Dumneavoastră și a colaboratorilor, vă doresc UN AN NOU FERICIT CU MULTE SUCCES(URI, că așa se poarta limba romană !!!), doresc să vă atrag atenția asupra unui articolaș din LIBERTATEA 7772/28 decembrie 2013/pagina 4 “UE propune exploatarea gazelor de șist fără consultarea populației”, cum ar veni epoca LOUIS DE FUNES “JANDARMUL INTERVINE”… AI SICTIR, BOIERII DUMNEAVOASTRĂ!!!, Noi NU AVEM CINE SĂ AIBE COLOANĂ VERTEBRALĂ??? Așa de BINE AM AJUNS!!!??? Toate cele bune!W. Ehrmann -Reșița

Torden
28 decembrie 2013 • 1:49 PM
Ma bucur, si ma bucur mult pe tema asta
Asta e motivul (si momentul) ca jandarmii sa DISPARA de pe pamanturile oamenilor din Pungesti sau din alte zone ale tarii. Dobitocii dracului…

Liviu
28 decembrie 2013 • 1:58 PM
Sa dispara de peste tot. De fapt foloseste la ceva existenta Jandarmeriei? E probabil o intrebare retorica…

pongogonzo
28 decembrie 2013 • 1:51 PM
Reblogged this on pongogonzo.

cost
28 decembrie 2013 • 2:02 PM
Deosebite Felicirari Dnei Elena Aionitoaie !
Bravo!
Ceva de genu…. Inseamna judecator independent, justie libera. Nu ma intereseaza cine esti si cum te !
Odraslele astea bolsevice s-au invatat , ca sub umbrela Partidului Stat pot viri toate faptele penale cu aroganta de a fi intangibili si inamovibili !? De altfel aliura tipic bolsevica , hraparetului Matrafoxat de putere.
De asta este nevoie de cat mai multe Elene Aionitoaie.

Distinse Felicitari!

dan67
28 decembrie 2013 • 2:07 PM
KOREKT !!!

doze
28 decembrie 2013 • 2:50 PM
se face confuzie intre stat si tara. resursele naturale apartin Tarii, iar statul are nevoie sa primeasca un drept din partea Tarii pentru a decide asupra resurselor. vedeti Codex-ul.

bvgtm
28 decembrie 2013 • 3:06 PM
Mă bucur că statul este obligat să-şi mai vadă de “lungul nasului”.Nu-i aparţine chiar totul,ci mai suntem şi noi “prostimea” stăpâni pe câte ceva.Mă îngrozeşte însă gândul că,după 24 de ani de sărăcire continuă a acestui popor în numele “democraţiei originale”,proprietarul de teren să nu-şi dea mult mai repede pământul unor companii,pe mai nimic…
Mi-e teamă de ce va urma…Marea prosteală !!! Sper acum,ca ţăranul proprietar de pământ,să nu-l dea pentru un pumn de arginţi,pentru ca,peste câţiva ani,să nu mai aibe unde să-şi adape vita,apă de băut,aer curat şi pământ bun de cultivat!

narcis
28 decembrie 2013 • 5:31 PM
Credeti ca Statul reprezentat prin Ponta se va incurca de asa ceva? Doar temporar, va schimba orice lege e nevoie, va declara de interes national orice vrea muschiul si interesul lui.

Mihai Giurgea
28 decembrie 2013 • 5:54 PM
Daca il lasi, da. Daca nu-l lasi, nu. De fapt, daca il lasi, oricine te fute in gura. Nu doar statul.

Cine e slab si prost si nu-si apara drepturile, o mierleste. Si-si merita soarta. (Darwin, legea evolutiei).

marian58
28 decembrie 2013 • 8:10 PM
Una calda alta rece:
http://www.nasul.tv/2013/12/28/lovitura-pentru-ecologisti-reprezentantii-statelor-ue-propun-exploatarea-gazelor-de-sist-fara-consultarea-populatiei/

Marian
28 decembrie 2013 • 10:45 PM
Un exemplu demn de urmat.Multa stima si respect d-nei Elena Aionitoaie .

toma
28 decembrie 2013 • 11:24 PM
Problema cu ecologistii este ca majoritatea sunt socialisti.Iar cei mai extremisti ecologisti viseaza sa ne intoarcem la comuna primitiva,cand traiam in armonie cu natura(vorba vine ,ca majoritatea mureau la 25 ani din cauza naturii) si nu exista proprietate privata.
Singurul ecologism valabil e doar cel care sustine o lume curata ,nu cel care lupta impotriva progresului(tehnologic,social,financiar etc).Din fericire majoritatea substantelor nocive se pot filtra cu tehnologia actuala si la costuri rezonabile,exceptie facand dioxidul de carbon (este posibil insa costurile ar fi foarte ridicate).dioxidul de carbon duce la incalzirea globala ,insa procesul este destul de lent incat sa gasim solutii tehnologice.

Liviu
29 decembrie 2013 • 3:15 AM
Capitalism nu inseamna neaparat poluare si distrugerea mediului asa cum comunism nu inseamna intoarcerea la natura. Daca nu ma insel Rosia Poieni a fost distrusa pe vremea lui Ceasca, nu?

Mihai Giurgea
29 decembrie 2013 • 8:59 AM
Iar Rosia Montana e distrusa de partidul lui Iliescu, cu aprobarea lui Iliescu. Corect. (A, da: iar manifestantii RM au fost facuti “legionari” si “fascisti” de comunistul Ponta. Deci, de doua ori corect).

Marius Crăciun
28 decembrie 2013 • 11:53 PM
Reblogged this on Marius Craciun.

cosmin
29 decembrie 2013 • 3:20 AM
foarte interesanta aceasta decizie. se pare ca fiind uniti, acesti sateni, au reusit sa tina piept statului. acum au confirmarea statul nu le poate vinde pamantul, au castig de cauza si drept necontenit asupra proprietatilor. hmm, … daca nu se duce Mohamed la munte, se duce muntele la Mohamed … cu alte cuvinte statul nu a putut vinde proprietatea privata a satenilor, dar … mmm … statul nu pierde niciodata asa ca, nu vreau sa par obraznic, dar oare care sa fie numele primului taran care va vinde ?!?! 🙂 “UN AN FERICIT PANA LA CAPAT”

Mihai Giurgea
29 decembrie 2013 • 9:13 AM
Daca isi vand pamantul, e treaba lor, nu a ta. Abia au scapat de Stat sa le zica ce sa faca in curtea lor si se gasesc niste destepti pe internet, care au impresia ca stiu mai bine decat ei, ce e bine pentru ei?

Nu e nici o deosebire intre voi (astia care va vaitati acum ca-si vand taranii pamantul) si Ion Iliescu, care a cerut judecatorilor in 1990 sa NU dea titluri de proprietate: ca cica isi vand taranii pamantul “boierilor” si apar iar boieri in Romania, vezi doamne… Sunteti niste Iliesti mai mici!

Sa fie clar: fiecare om e liber sa decida ce face cu viata lui si cu proprietatea lui. Si raspunde de decizia luata. Iar Statul nu are decat un singur rol: sa asigure dreptul de proprietate. Nu sa-ti spuna ce sa faci cu ea!

Asta inseamna capitalism: libertatea de a alege. Inclusiv libertatea de a face greseli.

madeinusa2010
29 decembrie 2013 • 5:11 AM
Reblogged this on Tigan, rom. tot OM and commented:
Mai sa fie…. ma mir si eu si fluier a paguba ca tiganu’…

cris
29 decembrie 2013 • 9:29 AM
ei, sa nu ne entuziasmam prea mult.. las’ ca da Tonta o OU repede, repede si introduce gazele de sist pe lista de interes național 🙁

narcis
29 decembrie 2013 • 9:47 AM
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/statul-s-a-imprumutat-cu-14-miliarde-de-euro-cat-pentru-3000-de-km-de-autostrada-190317.html Cat oare sunt pentru rostogolirea datoriilor anterioare si cat pentru alte cheltuieli?

Casino 2011
29 decembrie 2013 • 11:18 AM
Ati citit MIZERIA asta?

http://www.evz.ro/detalii/stiri/isteria-hipsteria-si-drobul-de-sare-de-la-pungesti-cum-ar-rescrie-ion-creanga-prostia-o-1071406.html

Cost
29 decembrie 2013 • 2:04 PM
🙂 🙂 🙂

Uite ca s-au gasit si vinovatii tuturor relelor si deziluziilor Poporului Antena3 . 🙂 gata s-a rezolvat! Vad ca ii place manipularea si propaganda , carturarizatului Nica ( injectabil 1/ 6ore). Astia sufera de etichetizare acuta , ii frige cate-o stampila in frunte ( simbolistica) oricaruia , nu practica Ezoteria. 🙂
Ma intreb daca carturarizatii astia de serviciu nu sunt rapari, puckeri, fashion, trendari, rockeri,cu freze asimetrice, comunisti, bolsevici, capitasti, slugai, viermi de matase, pagani, bau bau,etc Ce Dracu sunt autorii lu Lapte Indoint ?? 🙂 Daca tot e sa analizam rationamentul revelationist.

Interesant este faptul ca acesti Hostatici isi batjocoresc propriul Popor 🙂

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/mihai-gadea-mircea-badea-arthur-ceptura-476710.html

MarineluJB
29 decembrie 2013 • 11:35 AM
Imediat o sa schimbe legea mizerabilii.Sau o sa o de-a la intors si o sa faca pipi pe ea lege de altfel cum fac acum pe CONSTITUTIE .Haita asta de Hiene un are rusine ,respect si limite.Interes National si ale statului.Ce jegosi.Sant in interesul partidului si a haiteti de criminali votati de fraieri.Iar statul care in mod normal il reprezinta toti cetatenii statul in mintea lor sant EI si PARTIDUL.Romanul e bun doar sa plateasca impozit pe pamant bogatia de sub plapuma lui ii a lui TONTA si gasca lui ale acestor cacati jegosi cel mai mare rau din historia tarii si a corporatiilor straine.,

integralistul
29 decembrie 2013 • 2:02 PM
Reblogged this on integralistul.

nidelearazvan
29 decembrie 2013 • 3:28 PM
Pana la urma, consider a fi in interesul tau personal, fie privat sau ca firma, de a tine cont de mediul din jur. In cazul in care natura iti poate afecta veniturile, este normal sa iti doresti sa o protejezi. De exemplu daca traiesti din prelucrarea lemnului, atunci vine firesc sa te asiguri de regenerarea padurii, altfel vei ajunge sa mori de foame.
Din pacate, noi romanii nu avem inteligenta financiara si deja imi imaginez cum taranii, treziti bogati peste noapte isi vor vande pamanturile la companii mari, iar din banii primiti isi vor lua plasme si isi vor baga termopane in casa, iar dupa aceea vor iesi in strada sa le dea statul de munca/ca ne fura strainii tara. Mi-a povestit un prieten cand o gramada de mineri au fost dati afara de la o intreprindere si au primit vreo 6-8 salarii compensatorii. Ei, majoritatea s-au grabit sa cheltuie banii pe televizoare noi si renovari in casa, iar o luna dupa aceea ieseau in proteste ca cica n-au de munca :))

Dulau Batran
29 decembrie 2013 • 7:29 PM
Nu se poate! Încă nu mi-am revenit din uimire. Aşa ţeapă a luat sistemul, de la…sistem?!?! Tare frate asta.

semireal
29 decembrie 2013 • 7:38 PM
Si cand oamenii vor vedea ca “bogatia” e a lor, o vor vinde ei cu bucurie…. Ca vorba aia: “Da prostului ce-i a prostului….”. Dati-le paduri, dati-le ape, si aer. Sa vedem cata inteligenta se afla in mintea celui ce stie ca poate sa-si vanda “ce este a lui”… Va vinde, ori nu va vinde? Asta-i intrebarea. Si ca sa nu fie o intrebare retorica dau si raspunsul… vor vinde cu draga inima si cu mult mai ieftin decat li s-a oferit acum… Istoria o va demonstra si pe asta.

Imparatul e gol
29 decembrie 2013 • 8:04 PM
http://www.vrn.ro/suletea-a-treia-comuna-care-invinge-prefectura-vaslui-in-instanta

Cristian
30 decembrie 2013 • 1:44 AM
O veste minunata! Sper sa mai primim vesti de genul.

qwykx
30 decembrie 2013 • 3:30 AM
Haideti sa ordonam putin lucrurile, o sa ma intind dar va garantez ca merita>

 1. Si o sa incep intai printr-un raspuns tuturor acelora care sunt vanduti intr-un fel sau altul partinic sau financiar daca apara interesele Chevronului (fiindca altfel nu se explica, nu cred ca sunt toti nebuni, ceea ce ar fi singura scuza) cat si acelora care nu sunt vanduti si care cred ca actiunea antiChevron a ecologistilor si a Pungestenilor si a celorlalte comune Vasluiene sunt o mostra de primitivism, de extremism sau de inapoiere cultural -tehnologica, o lipsa in educatia evolutiva a speciei om.
  Nu ma intind cu videoclipuri live, sau cu linkuri din presa locala unde a “forat” Chevron, pentru demonstrarea fiecarui pasaj din citatul de mai jos, daca aveti nevoie de adevar, desi nu cred ca va intereseaza adevarul altfel ati fi incercat sa-l aflati singuri, puteti face cercetari pentru verificarea REALITATII acestui citat>

“pe unde a trecut: Chevron 1) ECUADOR -au poluat Amazonul, au deversat ape uzate toxice, deseuri si titei in rauri si in gropi sapate in jungla in scopul de a economisi 3$/baril; -amenda de mediu de 19miliarde$; -poluarea a fost declarata ca fiind de 85 ori mai grava decat deversarea de petrol din Golful Mexic; -30 000 de procese intentate de locuitori, 1400 de cazuri de cancer, leucemie, defecte la nastere puse pe seama poluarii. -Presedintele Ecuadorului Rafael Correa a initiat o campanie numita “Mana murdara a lui C” pentru a atrage atentia la nivel international asupra dezastrului produs de C in Ecuador si pentru care americanii refuza sa plateasca. 2) NIGERIA -in 2005 Inalta Curte din Nigeria a declarat actiunile C ilegale si a recunoscut incalcarea drepturilor omului; au fost acuzati de violarea drepturilor omului, tortura, executii ale protestatarilor; -16 ianuarie 2012- o platforma de forare a explodat provocand moartea a 154 persoane, iar focul a ars 46 de zile, C fusese avertizata de iminenta exploziei, dar a refuzat sa opreasca forarea. 3) BRAZILIA -au varsat tone de petrol pe coasta; -amenda de mediu $10,6 miliarde. 4) BANGLADESH -prospectiunea seismica a durat 6 luni si a distrus casele din jur; -au incalcat conditiile impuse de Guvern si au distrus cel mai mare Parc National. 5) KAZAHSTAN -Muncitorii de la o rafinarie C au intrat in greva cerand salarii mai mari, unul dintre ei a fost sechestrat si omorat impreuna cu fiica de 18 ani a altui muncitor ce protesta, avocatul acestora a fost arestat. Greva a fost inabusita de autoritati, carora C le-a imprumutat elicopterele cu care s-a tras in oameni, rezultand 70 morti, ceilalti au fost arestati si torturati. 6) INDONESIA -explozia unei tevi a acoperit in petrol fierbinte jumatate dintr-o comunitate situata in vecinatate, provocand ranirea mai multor persoane si distrugerea locuintelor.”
Haideti sa va dau un mic bonus, (Zhanaozen este in Kazahstan) iar aici nu e vorba despre opunerea montarii sondelor ci de o greva pentru banii de rahat care au fost dati muncitorilor (vezi sintagma “locuri de munca”) de la rafinarii de catre Chevron, care a tinut sa ajute statul in curatirea opozantilor la propriu.
http://youtu.be/uV3k0Ogv7N0 . Mai vreti ? http://youtu.be/btVnmtQkXaw si asta fara sa va arat cu ce boli s-au nascut copii dupa exploatarea chevron, evident cei care au trait. Si mai am pentru fiecare punct de mai sus.

 1. Sa nu ne imbatam cu apa rece in cazul castigului de la Tribunale e doar un prim pas, sa nu uitam ca mai exista si alte cai de atac iar acest monstru nu se va lasa pagubas, va merge , precum s-a vazut ca a mers pana la ultima cale de atac, asa cum am spus si pe blog si cineva de aici UE s-a trezit dintr-o data sa propuna probabil tot prin membri parlamentari (mituiti, altfel cum?) sa propuna un proiect prin care se cer 2 lucruri: exploatarea prin fracturare hidraulica sa se faca fara acordul populatiei si prin avize de mediu “mai blande”. Ce va spune asta?
 2. Ganditi-va ca exista avize entru 23 de judete pentru explorare si exploatarea gazelor de sist, ca sa nu mai spun si de cele miniere, asta e o alta poveste. Cei care traiti aici, voi si copii vostri, si care achiesati la “binefacerile” Chevron, mai ganditi-va daca a meritat plata, si asta nu e tot. E vorba de apa. APA este lovitura care ne va fi fatala
  http://2blackjack1.wordpress.com/2013/12/17/apa-ultima-miza-a-inrobirii-noastre/

Andra
30 decembrie 2013 • 12:04 PM
Ma bucur de izbanda oamenilor in proces cu statul . Urmeaza sa vedem in continuare atitudinea “de ecologist ” a tranului roman , fata in fata cu sacul de bani